П`ятниця, 29.03.2024, 16:50
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "КУЗЯ" весна (15.04.17)
"КУЗЯ" весна (15.04.17)
GADДата: Неділя, 16.04.2017, 19:59 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вже стільки було написано і переговорено про крейдяні скелі в Білокузьминівці, подорожей туди було здійснено безліч ! Це традиційні ( колись) відкриття та закриття велосипедного сезону, літня спека і навіть зимові сходження вгору. Через цю місцевість проходять багато маршрутів для велосипедистів. Чого там тільки не відбувалось ! Але, кожного року ми знаходимо там щось нове для себе. Там можна побачити польоти парапланеристів , та стрімкі спуски альпіністів, катали з гори на велосипедах, робити гонки вгору... .

Навколишні краєвиди і самі скелі потрапляють в кадри чисельних фото і відео апаратів, та зберігаються на хардах, красуються в соц мережах ( навіть головними фото деяких тематичних груп у соціальних мережах biggrin )

Ця весна не була виключенням, серед нас ще є ті люди, які там ще ніколи не бували. Такі подорожі чомусь завжди подобаються, коли з нами їде такого штибу новачок. Все відбувалось просто , як завжди. Розмістили об'яву в групах, маючи певну кількість часників, які б поїхали напевно. Цілий тиждень переймались погодними умовами, врешті все склалось добре і вона нас не підвела, хіба додала трохи позитивного нервування, та емоцій під час подорожі.

Гості зі Слов'янську ( з часом стає важко писати "гості") подолали відстань у 34 км, до місця старту, який було визначено у нашому "Старому парку", біля "Алєня". Вони встигли роздивитись навколо і зробити декілька знімків. А глянути є на що ! Парк тепер стоїть прозорий, вирізано багато дерев та молодої порослі. Особливо це вражає, коли глянути на річку, яку можна роздивитись - весь беріг вкритий свіжими пеньками. Ніколи раніше я особисто не бачив такої картини. Цими галявинами прогулювався фазан, який "скрипів" свою весняну пісню. Незвично виглядав міст, який можна було тепер споглядати з берегу, по течії. Після невеличкого сніданку, ми вирушили в путь. Підйом Джерельною до Степної вулиці, нас добре зігрів, ще трохи вгору і до нас долучається Сергій, рухаємось вздовж Яковлевського ставку в напрямі асфальтової дороги на Семенівку.

Вітер цього дня був потужний, але він нам допомагав в спину, так що ми рухались як на вітрилах. Доводилось постійно спиняти себе, особливо на спуску після Ашурківського переїзду, дорога ще не розвідана після сходження снігів.

Швидко дістались кінцевого пункту асфальту ( як ми сподівались), але переглянувши коров'ячу дорогу, вирішили їхати трохи далі шукати більш зручного маршруту. На вулицях селища помітна відсутність будь якого руху, всі наче спали, хоча вже полудень на дворі ! Спустились до річечки і бетонного містку через неї, досить зручною дорогою - "коров'яча ділянка" лишилась зліва - тут , на сонечку сухо, хоча трясе теж, але терпимо.

В цей час нас наздогнав Юра вся група була вже в повному складі. Вирішили відразу не лізти вгору, взагалі не всі й планували це робити. Розтаборились у зручних низинах , які захищали нас від вітру. Тут в нас за планом перекус з кавою і суцільна фотосесія, яка й не перепинялась, лише посилилась.

Залишили "чергових" біля велосипедів, ми з почали сходити вгору з лівого боку з меншим нахилом. Дрібний дощик , який іноді бризкав із швидко летючих хмар , змінився на більш потужну зливою з градом! Емоції били через край ! Ми бачимо на заході світлі ділянки неба, з яскравим сонцем, над нами майже впритул сунуть чорні хмари, з яких сиплеться стіною град і великі краплі. Під ногами острівцями дикі півники двох традиційних кольорів, всіляка флора, яка в цих місцях значно відрізняється. Серед травинок, як у маленькому мультяшному світі, якісь дрібні грибочки впереміш з градинами та крейдяними камінцями - не вистачає тільки маленької Аліси.

На самій горі вітер відчувається ще дужче, тут значно менше опадів, які йдуть смугами, краєвиди дивовижні, під ногами , серед високої трави можна розгледіти дикі тюльпани. На самий край вирішили не йти - було досить слизько, спускались вниз коротким шляхом, досить зручно і швидко.

Внизу ще був час на збори і кави попити, сонечко почало всміхатись все частіше. І поки ми вибрались до асфальту, набравши трохи бруду на колеса й взуття, воно вже переважало на небі, а хмари які класно контрастували на яскравому синьому небі, чорними і білими плямами , прикрасили картину. Все навкруги було чисте і вмите і доповнене квітучими абрикосами.

Зазначу, що вздовж доріг в селах відсутні сміттєві баки (довелось перти сміття аж до Яковлевки), але вулиці досить чисті і прибрані, на сонечку походжають кури, копались і вишукували для себе якусь поживу, постійно стрекочуть сороки, та іноді ми чуємо фазанів.

До Соборної доїхали ( перед стадіоном) доїхали без пригод. Тут наші шляхи з дівчатами розходяться, вони вирішили їхати додому велосипедами, а це дуже важко навпроти вітру, який трохи вщух в другій частині дня, але був досить дошкульним. Цього дня вони зробили більше сотні кілометрів, а у Каті це була перша повна "сотка" , з чим ми її ВІТАЄМО !

писи

Не полінуйтесь брати з собою пакети поліетиленові ( кілька штук) вони не мають ваги і не займають місця, але можуть стати в нагоді. Особливо , коли долаєш брудну коротку ділянку пішки, коли можна пронести велосипед в руках. :)
 
GADДата: Середа, 19.04.2017, 09:58 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото звіт : "КУЗЯ"
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "КУЗЯ" весна (15.04.17)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх