П`ятниця, 29.03.2024, 07:31
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » ПРОГРЕС » НАУКА І ТЕХНІКА
НАУКА І ТЕХНІКА
GADДата: Субота, 09.03.2013, 17:06 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Microsoft показала як зміниться життя юзера найближчим часом



Microsoft представила набір для розробників, за допомогою якого в різні додатки можна буде вбудовувати підтримку розпізнавання просторових жестів за допомогою безпровідного контроллера Kinect, що входить у комплект ігрового префікса Xbox. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на The Verge.

"Компанія Microsoft навчить сенсор Kinect реагувати на рухи пальців і кистей. Це дасть змогу користувачам керувати комп'ютером рукою, а не маніпулятором-"мишкою", - пише видання. Зводячи і розводячи руки, користувач зможе змінювати масштаб зображення, а розмахуючи рукою - переміщувати курсор по екрану. Стиснення пальців в кулак, у свою чергу, стане аналогом "кліка" по кнопці миші.

Можливості Kinect Microsoft продемонструвала на виставці TechFest, яка відбулася у штаб-квартирі компанії у Редмонді.

Розробникам нові функції стануть доступними найближчими тижнями. Крім Kinect, існують інші пристрої, що дають змогу керувати комп'ютером рухами рук - наприклад, контроллер Leap Motion, поставки якого почнуться у травні 2013 року.


Джерело: http://www.expres.ua
 
GADДата: Середа, 20.03.2013, 12:01 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Чилі офіційно відкриють найбільший у світі радіотелескоп



Радіотелескоп ALMA, офіційне відкриття якого відбудеться в Чилі 13 березня, запрацює "в повну силу" до жовтня 2013 року, на даний момент працює 57 з 66 антен, повідомив журналістам директор проекту Тійс де Грау.

Обсерваторія ALMA (Atacama Large Millimeter / submillimeter Array) працює в міліметровому і субміліметровому діапазонах хвиль. ALMA розташована на висоті понад 5 тисяч метрів над рівнем моря в пустелі Атакама. Сухе повітря пустелі та віддаленість від великих міст роблять її найкращим місцем на планеті для радіоспостережень.

За словами де Грау, зараз все необхідне допоміжне обладнання доставлене в обсерваторію і встановлено, зараз працює 57 антен із запланованих 66. Ще дев'ять антен знаходиться на різних стадіях підключення, цей процес планується завершити до липня, а вже в жовтні буде працювати весь масив як одне ціле.

Майбутній директор проекту, П'єр Кокс, який змінить де Грау з 1 квітня, зазначив, що з початком роботи ALMA навіть в обмеженому "складі" антен почався і "ренесанс спостережень в цьому діапазоні". Перші знімки радіотелескоп зробив у жовтні 2011 року.

Обсерваторія на високогірному плато Чахнантор стане найбільшим астрономічним проектом на Землі. Довжина системи антен складе загалом 16 кілометрів. Дані, що надходять з кожної з них, будуть оброблятися і об'єднуватися за допомогою спеціального суперкомп'ютера-"коррелятора", здатного виконувати до 17 квадрильйонів (10 в 15 ступені) операцій у секунду.


У Чилі відкрився найбільший у світі радіотелескоп

У Чилі урочисто відкрився найбільший у світі радіотелескоп ALMA. Він знаходиться високо в горах в пустелі Атакама і складається з 66 величезних антен, повідомляють іноземні ЗМІ, передає УНН.

Радіотелескоп є пристроєм для прийому і вимірювання радіовипромінювання космічних об'єктів і повинен надавати інформацію, яка допоможе зрозуміти походження Всесвіту.

Атакамський великий радіотелескоп ALMA - найбільший і найскладніший телескоп в історії астрономічної науки.

Телескоп споруджували більше десяти років.

Вартість проекту оцінюється в $ 1,3 млрд.

У ньому беруть участь країни Європи, США, Канада, Японія та Чилі.


Джерело: http://www.wz.lviv.ua, http://molbuk.ua
Прикріплення: 1592826.jpg (97.4 Kb)
 
GADДата: Четвер, 20.06.2013, 07:42 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Настоящий Porsche за 900 долларов.

Porsche представила, пожалуй, свой самый дешевый автомобиль в истории, который стоит всего 900 долларов США. И нет – это не маленькая моделька. При желании на Porsche Go-Kart можно ездить. Не по дорогам общего пользования, конечно, но ведь можно!



Масса Go-Kart составляет всего 25 кг, а длина машины – 1,5 м. Этот Porsche имеет стальную раму и использует высокотехнологичный привод… Педальный, разумеется. Как сообщает производитель, их новый автомобиль будет поставляться с низкопрофильными покрышками, спортивными креслами и запасными педалями. Мало того, отдельно упоминается даже такая функция, как «ручной тормоз» – он будет использоваться для «оптимального замедления».

В общем, неплохая машина получилась у Porsche. И несмотря на то, что Go-Kart предназначен для детей от 5 лет, купить такой захочется многим взрослым.


Джерело: http://auto.mail.ru/
Прикріплення: 7217986.png (139.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 17.02.2014, 17:18 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Готується запуск безкоштовного Wi–Fi для всього світу



У найближчому майбутньому, яке настане вже наступного року, намічена реалізація масштабного за своїм розмахом проекту «Аутернет»

Маючи схожу назву із всесвітньою системою, відповідальною за доступ до веб-сторінок, Аутернет буде використовуватися в аналогічних цілях. Основною відмінністю, якщо порівнювати його зі звичним нам інтернетом, є позиціонування першого в якості єдиного і повністю безкоштовного бездротового сигналу Wi -Fi, який стане доступним будь-якому жителю нашої планети, повідомляє 3dNews.

А джерело даного сигналу буде розташоване зовсім не на землі, а в космосі. По суті, «Аутернет» - це сукупність багатьох джерел сигналів, яка представлятиме собою гігантський за дальністю своєї дії аналог Wi-Fi-роутера, що накриває всю планету і не вимагає пароля для підключення.

Досить амбіційний за своїм характером і масштабом проект «Аутернет» передбачає реалізацію програми, в рамках якої буде здійснено запуск сотні мініатюрних супутників на низьку навколоземну орбіту вже в червні 2015 року. Кожен з супутників забезпечуватиме доступ в мережу комп'ютерів, мобільних пристроїв та інших гаджетів величезної кількості користувачів по всьому світу абсолютно безкоштовно.

Країнам на зразок Північної Кореї, де панує атмосфера тотального обмеження до вільної інформації і цензура будь-яких доступних мас-медіа, може бути наданий вільний і безперешкодний доступ у віртуальний простір. Залишилося лише подбати про те, щоб жителі КНДР мали хоч якісь варіанти для використання безкоштовного глобального Wi-Fi з причини відсутності у них не тільки мобільної електроніки і навіть застарілих моделей персональних комп'ютерів, але і регулярного постачання електроенергією.

Обов'язки реалізації проекту взяла на себе організація Media Development Investment Fund (MDIF). Проект «Аутернет» буде заснований на технології «datacasting», яка передбачає передачу даних через «широкі» радіохвилі, за рахунок чого можна транслювати вільний для використання сигнал Wi-Fi по всьому світу. У MDIF сподіваються зібрати сотні мільйонів доларів через пожертвування з метою довести проект до фінальної стадії. Керівництво компанії відзначило, що на сьогоднішній день лише чуть більше половини населення земної кулі має доступ до тієї інформації, яка знаходиться на просторах всесвітньої павутини. Основною причиною низької кількості користувачів є небажання керівного апарату багатьох країн розвивати цю інфраструктуру на бюджетні кошти навіть з урахуванням масової популяризації технології Wi-Fi. Для багатьох представників політичної верхівки вільний доступ власних громадян до достовірної та об'єктивної інформації про ситуацію справ не тільки в країні, а й за її межами, здається якоюсь злоякісною пухлиною, яка в терміновому порядку підлягає видаленню.

Супутники представлять із себе мініатюрні пристрої, відомі як CubeSats. Це формат малих штучних супутників землі, що використовуються для дослідження космосу.

Кожен космічний апарат приймає сигнал з наземних станцій, що знаходяться у всіх частинах світу. За допомогою методики на базі протоколу користувальницьких датаграм багатозадачності (User Datagram Protocol) Аутернет зможе відкрити доступ до мережі всім без винятку. Розгортання програми керівництво MDIF планує здійснити якнайшвидше. Так, у червні поточного року буде створено перший прототип майбутніх орбітальних супутників, а у вересні в агентство NASA буде направлено запит для дозволу використовувати МКС як тестовий стенд з метою перевірки функціональної складової проекту.

На початку наступного року буде запущений основний етап, де стартує стадія складання всіх космічних апаратів, що беруть участь у проекті. Передбачається, що в середині наступного року програма вийде на завершальний відрізок свого шляху, надавши всьому людству безкоштовний бездротовий доступ до мережі.

Уповноважені особи інвестиційного фонду відзначили, що вони добре обізнані і розуміють, яким глобальним стане їх проект і супутні йому фінансові витрати.

«Крім того, фірма має вже хороший досвід, прямо пов'язаний з подібними витратами. Немає нічого неможливого в наших планах, якщо брати до уваги технічний аспект», - уточнив керівник проекту «Аутернет» Сайед Карім.


Джерело: http://espreso.tv/
Прикріплення: 0211561.png (201.2 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 08.09.2014, 15:19 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Израильская разработка производит фурор в мире



Небольшая израильская компания Consumer Physics разработала прибор, который сможет радикально изменить наши отношения с окружающим физическим миром — так же, как персональные компьютеры произвели переворот в мире информации. Нам обещают первый в мире миниатюрный молекулярный сканер на базе NIR-спектроскопии (спектроскопии ближней инфракрасной области), который позволит мгновенно определить химический состав всего, что нас окружает.

Разработчики SCiO называют свое устройство «шестым чувством», журналисты — «гуглом для материального мира»: так же, как Google позволяет мгновенно получить ответ на любой текстовый вопрос, SCiO сообщит, из чего состоит ваша еда, одежда, лекарства, каков состав воды, которую вы пьете, воздуха, которым вы дышите — и т.д. Пока такого рода спектрографы есть только в промышленных лабораториях — SCiO делает ее общедоступной.

Устройство весом 20 граммов, по размеру, чуть больше обычной USB-флешки, подключается к смартфону — и далее для химического анализа специфических субстанций (еды, лекарств или других веществ) на те или иные компоненты потребуются специализированные программы-апликации.

Проект SCiO произвел фурор на сайте KickStarter, — всего за две недели почти 9,000 граждан-инвесторов изъявили готовность вложить в него в общей сложности 1.96 миллиона долларов,. Все хотят поскорее получить чудо-игрушку — такую, как в рекламном ролике:




В пробной серии будет всего 300 экземпляров SCiO. Посетителям KickStarter предложили их по 148 долларов — и все 300 приборов расхватали мгновенно. Теперь SCiO можно заказать, вложив в проект 199 долларов. Разработчики обещают начать поставки приборов в январе 2015 года.

http://golbis.com/
Прикріплення: 2425229.jpg (44.3 Kb)
 
GADДата: Середа, 12.11.2014, 12:45 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сьогодні відбудеться перша в історії посадка на комету - пряма трансляція



Сьогодні, 12 листопада, спусковий модуль Philae європейського зонда Rosetta повинен сісти на ділянку J комети 67P/Чурюмова-Герасименко. Це перша в історії посадка на комету.

Ця операція стартувала в 10:35 і триватиме близько семи годин. Підтвердження початку спуску модуля Philae прибуде на Землю близько 11:03, а завершиться посадка приблизно в 19:00. Тут ви можете дивитися трансляцію Європейського космічного агентства, присвячену історичній посадці:


http://new.livestream.com/ESA/cometlanding

Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 9036210.jpg (28.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 13.11.2014, 14:25 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вчені отримали перші знімки ядра комети Чурюмова - Герасименко



Зйомка ядра комети Чурюмова - Герасименко почалася.

Про це повідомляє Європейське космічне агентство.

Перша фотографія зроблена під час посадки з відстані близько трьох кілометрів від поверхні. Відзначається, що модуль закріпився на кометі неміцно, оскільки не спрацювали так звані гарпуни. Зараз фахівці з'ясовують причини події. Космічний апарат "Філа" вперше в історії висадився на трикілометрову ядро комети. З-за величезної відстані від Землі вчені дізналися про те, чи була посадка успішною, тільки через 28 хвилин. За допомогою модуля вчені планують вивчити хімічний склад ядра комети. Ці дані можуть допомогти в дослідженні виникнення Всесвіту.

За допомогою модуля вчені планують вивчити хімічний склад ядра комети. Ці дані можуть допомогти в дослідженні виникнення Всесвіту.






Місія Rosetta може провалитися, через невдале розташування зонда на кометі



За добу, яка минула з моменту історичної висадки зонда Philae на поверхню комети 67P/Чурюмова-Герасименко, вченим стало відомо про безліч проблем, що ставлять всю місію під загрозу. Зонд знаходиться в нестійкому положенні і, головне, в тіні, що у багато разів скоротило очікуваний час роботи апарату.

Стало відомо, що зонд двічі відштовхнувся від поверхні, перш ніж сісти в точці, далекій від обраної вченими для посадки "Агіліки". Philae не вдалося прикріпитися гарпунами до комети. Більш того, тільки дві з трьох опор зонда спираються в породу, третя висить в просторі (тобто зонд нахилився на кілька градусів).

Але найбільше вчені бояться того, що зонд знаходиться в тіні величезної скелі, через неї сонячне світло потрапляє на його батареї всього 90 хвилин протягом кожних 12 годин. Якщо співробітникам Європейського космічного агентства (ЄКА) не вдасться зрушити Philae до більш освітленіої зони, то його батареї розрядяться вже через дві доби. Раніше очікувалося, що наукові інструменти зонда зможуть працювати кілька тижнів. Вісім з десяти інструментів Philae посилають на Землю дані, і науковці прагнуть видавити з них максимум користі.

Одночасно співробітники ЄКА вдивляються в зображення комети, що надсилаються Rosetta, в надії розгледіти на них зонд, що займає на картинках площу 3х3 пікселів. "Ми всі очі прогледіли. Ландшафт комети занадто складний, щоб включати автоматичний пошук", - розповів в інтерв'ю New Scientist відповідальний за камеру OSIRIS Хольгер Сіркс (Holger Sierks).

Зараз в ЄКА розглядають можливості пересунути Philae в більш вдалий район. Чотири інструмента зонда здатні рухати апарат - і для кращого освітлення буде достатньо зсуву в кілька градусів. Сенсор для дослідження поверхні MUPUS обладнаний невеликим молотком: якщо змусити його рухатися вгору-вниз, зонду можна буде надати необхідне прискорення. Також імпровізовані "милиці" можна спробувати спорудити з гарпуна і бура. Фахівці ЄКА проводять постійні наради, де визначається програма майбутніх дій.

Зонд Philae має на своєму борту десять інструментів, необхідних для проведення досліджень ядра комети. З допомогою радіохвиль вчені планують вивчити внутрішню структуру комети, а мікрокамери дозволять зробити панорамні знімки. Також за допомогою свердла, встановленого на Philae, вчені збираються взяти проби кометного ґрунту з глибини до 20 сантиметрів.

Місія Rosetta є найбільш амбітним проектом ЄКА. Дані, отримані з її допомогою, необхідні для пояснення процесів еволюції Сонячної системи і появи води на Землі. Основним організатором місії виступає ЄКА, а всього у місії організації задіяно 50 компаній з 14 країн Європи і США.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5085025.jpg (58.5 Kb) · 3578188.jpg (34.0 Kb)
 
GADДата: Четвер, 27.11.2014, 14:46 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Київська школярка вигадала для АТО прилад, що бачить крізь стіни





Юна винахідниця поєднала в одному приладі функції трьох військових пристроїв.
Школярка з Малої академії наук України Анастасія Шмагайло розробила макет тепловізора з функцією бачення крізь перешкоди. Про це Корреспондент.net розповіла сама учениця.

Розробка включає в себе прилад нічного бачення, який розпізнає інфрачервоні промені, а також хімічний та ядерний аналізатори.

Крім того, прилад може реагувати на об'єкти, які розташовані за перешкодами: розпізнає людину на вході в будинок, визначає кількість металевих предметів і зброї у нього, в тому числі і радіоактивної. Про це Корреспондент.net повідомила науковий керівник учениці, завідуюча секцією біофізики академії Ірина Хован. Все це важливо для отримання інформації про пересування ворожих військ. Аналогів отриманої приладу в світі немає, додала Хован.

Про створення подібного проекту школярка замислилася після початку військових дій на Донбасі - вона дуже хотіла допомогти армії. На розробку ідеї у неї пішло близько двох місяців, при цьому Анастасія радилася з вченими, зокрема, в питанні з'єднання плат приладів.

За словами конструктора, прилад є перспективним, і від військових вже надійшли побажання якнайшвидше доопрацювати ідею. "Постараємося реалізувати тепловізор в найближчі півроку. Він буде вітчизняного виробництва і полегшений, з максимальною вагою до 4,5 кг", - розповіла школярка.

Як повідомляв Корресподент.net, українські розробники випустили для допомоги бійцям в зоні АТО безкоштовну Android-гру "Козак". Вона дозволяє авторам проекту отримувати гроші за рахунок кліків на рекламу і перенаправляти їх на потреби учасників АТО.


Джерело: http://ua.korrespondent.net/
Прикріплення: 6556765.jpg (44.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.11.2015, 16:50 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Естонії розпочали тестувати технологію, швидшу за Wi-Fi у 100 разів



В Естонії приступили до польових випробувань технології, яка у сто разів швидша за Wi-Fi . Про це повідомляє Telekomza.

Velmenni вже вдалося досягти певних результатів: швидкість обміну даними досягає 1 ГБ/сек, що в 100 разів швидше, ніж середня швидкість Wi-Fi. На відміну від Wi-Fi, сигнал Li-Fi не може долати стіни і вимагає прямої видимості, тому діапазон його дії обмеженіший. Але це як мінус, так і плюс. Адже це робить Li-Fi безпечнішим: до нього не зможе підключитися ваш сусід, хакери не зможуть через нього вас прослуховувати і т.д.

Li-Fi також має цікаві застосування в побутовій техніці. У майбутньому звичайні світлодіодні лампочки, які висвітлюють приміщення, зможуть виконувати дві функції: висвітлювати кімнату і створювати бездротову комунікаційну мережу, за допомогою якої можна виходити в Інтернет або підключатися до пристроїв. Зараз для цієї мети використовуються спеціальні лампочки, але фахівці кажуть, що модифікувати для Li-Fi звичайну побутову лампочку дуже просто.

Технологія Li-Fi залежна від світла. Інформація передається за допомогою світлових сигналів, випромінюваних звичайними світлодіодними лампами, які дуже швидко блимають, кілька разів за кілька наносекунд. Людині розрізнити таке миготіння неможливо, тому нам буде здаватися, що лампочка просто рівно говорить. У лабораторних умовах вдавалося досягти нечуваних швидкостей в 224 ГБ/сек, хоча поки в польових швидкість значно нижча.

Крім Velmenni, над Li-Fi працюють і інші компанії, такі як pureLiFi і Oledcomm. Перша створена самим винахідником Li-Fi Гаральдом Хаасом (Harald Haas), професором з Единбурзького університету. Обидві ці компанії вже пропонують набори для установки Li-Fi вдома або в офісі, але швидкості поки невисокі - до 10 Мбіт/с.

За оцінкою Velmenni, перші комерційні рішення Li-Fi, які можна буде придбати в магазині, з'являться протягом 3-4 років. Дослідники впевнені, що Li-Fi не зможе повністю витіснити Wi-Fi, але ці технології можуть працювати разом і доповнювати одна одну.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 2191336.jpg (36.6 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.11.2015, 16:54 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Стало відомо, коли в Україні з'явиться 4G



Мобільний зв'язок четвертого покоління 4G запрацює в Україні в другому півріччі 2017 року.

Відповідний проект був прийнятий у вівторок, 18 серпня, у Києві на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, передає "Главком".

"Там (у Плані заходів, - ред.) є детальний перелік кроків, але це буде друге півріччя 2017", - повідомив голова комісії Олександр Животовський.

За його словами, незабаром сам документ з'явиться на сайті регулятора і буде направлений на узгодження восьми органів державної влади. Після погоджень документ має затвердити Кабінет міністрів України.

Згідно з проектом Плану заходів на 2015-2017 рр. із впровадження в Україні у 2017 р. системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління, у серпні 2015 р. буде створено робочу групу з питань впровадження 4G. У листопаді 2015 р. буде укладено договір з іноземною компанією на виконання науково-дослідної роботи щодо заходів впровадження 4G, до грудня 2016 р. дослідницька робота повинна бути завершена і направлена ​​до державних органів влади для впровадження.

У першому кварталі 2017 р. будуть внесені зміни в законодавство, щоб у другому півріччі 2017 р. провести тендери на право користування 4G.

Як повідомляється, впровадження технології 4G в Україні готові фінансувати 8 операторів.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5973072.jpg (42.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.11.2015, 16:57 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Український вчений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах



Київський учений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах, як рятувати пасажирів літаків в авіакатастрофах. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Володимир Титаренко ще три роки тому придумав систему, яка зробить авіаперельоти безпечними.

Салон літака повинен являти собою гігантську капсулу, вбудовану в лайнер. Тоді в разі технічної несправності - заглох двигун, відвалився хвіст або крило - капсула, з людьми в кріслах від'єднується від літака і опускається на землю на парашутах.

На YouTube ролик зібрав понад 100 тисяч переглядів, в той час як на сторінці профільного спільноти Street FX Motorsport & Graphics у Фейсбуці ролик подивилося понад 17 мільйонів користувачів. Така популярність викликана тим, що відео з'явилося в Інтернеті за кілька днів до авіакатастрофи над єгипетським Сінаєм.




Поки винахід Володимира Татаренка існує тільки в математичних і інженерних розрахунках на папері. Для того, щоб зібрати зразок і випробувати його в польових умовах, потрібно близько мільйона доларів.

Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0523568.jpg (37.9 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 27.11.2015, 16:47 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Американські вчені навчились заряджати ґаджети через Wi-Fi



Вчені Вашингтонського університету розробили технологію Power Over Wi-Fi, яка дає можливість заряджати мoбільні пристрої за допомогою Wi-Fi. Про це повідомляє BGR.

Тaкa тeхнoлoгія, за словами розробників, здатна зарядити фітнес-браслет до 41% за 2,5 години, в той час, коли ґаджет перебував на відстані 8,5 метрів від джерела сигналу. Також вчені змогли зарядити енергією, необхідною для зйомки фото, модуль камери.

Перевагою цієї технології є те, що заряджати ґаджет і користуватися Wi-Fi можна одночасно. Фахівці відзначають, що ця технологія здатна заряджати пристрої з низьким використання енергії, наприклад, фітнес-браслети.

"Вже сьогодні існує величезна Wi-Fi-інфpacтpуктуpa. Якщо ми зможемо перепрофілювати її на роздачу електроенергії, то це дозволить використовувати безпровідне енергоживлення в домах та офісах.

Нагадаємо, в Естонії приступили до польових випробувань технології, яка у сто разів швидша за Wi-Fi.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 7232432.jpg (89.6 Kb)
 
GADДата: Середа, 27.01.2016, 19:14 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Украинцы, наконец, смогут менять мобильного оператора, сохраняя старый номер



Данная возможность появится с июня текущего года

С июня этого года в Украине появится возможность менять мобильного оператора, сохраняя свой номер, передает издание Watcher.

Результаты конкурса по выбору оператора услуги MNP, наконец, объявил Украинский государственный центр радиочастот.

Победителем тендера стала компания ООО "Диалинк", которая предложила реализовать проект за 71,77 миллиона гривен.

Компания будет работать на ПО литовской компании Mediafon, а за последние три года она внедряла MNP в семи странах мира.


Джерело: http://www.segodnya.ua/
Прикріплення: 3765573.jpg (12.7 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 04.11.2016, 16:43 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Украинец создал «умное» устройство для индивидуального ухода за 10 растениями одновременно

Украинец Владимир Малего разработал «умное» устройство GreeNanny, обеспечивающее индивидуальный полив до 10 растений одновременно и автоматически рассчитывающее количество воды, необходимой для этого в течение заданного периода. 1 ноября украинский стартап запустил краудфандинговую кампанию на Kickstarter – на производство собирают $30 000.

Прибор состоит из резервуара емкостью 3,2 литра, 10 трубок и контроллера. Для настройки полива нужно наполнить резервуар, указать на сенсорном экране количество воды для каждого растения в миллилитрах – и GreeNanny сразу рассчитает количество дней, на которые хватит жидкости. Если объема воды в резервуаре будет недостаточно, можно подключить внешний сосуд любого объема, подсоединив его 10-й трубкой в режиме донора.

Система имеет двойную защиту от переполнения бака при использовании внешнего контейнера, а также защиту от потери данных в случае отключения электроэнергии. Питается GreeNanny через USB-кабель – требуемое напряжение 5V, как у смартфона.



Первые 50 бекеров получат GreеNanny по специальной цене $119. Стандартная стоимость устройства — $149. За первые три дня кампании «няня для растений» собрала около $1000. Поставки запланированы на апрель 2017 года.



Ранее AIN.UA рассказывал о другом «умном» приборе TechKit Flower, который может поливать одновременно до трех растений с одинаковыми потребностями во влаге. Однако такой системой можно управлять через смартфон или ПК.


Джерело: http://ain.ua/
Прикріплення: 3094900.jpg (38.1 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » ПРОГРЕС » НАУКА І ТЕХНІКА
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх