Вівторок, 23.04.2024, 23:05
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗВІТИ ПРО ЗРОБЛЕНЕ » Презентація велоклубу "LEVEL" (звіт)
Презентація велоклубу "LEVEL" (звіт)
GADДата: Вівторок, 04.04.2017, 14:26 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Як вказувалось вище ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВЕЛОКЛУБУ ми підготували презентацію свого клубу. В цьому нам допомагала ХАΛVA hub Платформа ініціатив, та
ГО Нова Дружківка, які надали приміщення для проведення заходу, допомогли в організації всім необхідним технічно і порадами , та рекомендаціями. А Віктор Сотніков особисто виготовляв постер та робив фото презентацію, до того ж приймав участь у самій події.

Всі учасники та гості , які були запрошені , або мали інтерес до події зібрались вчасно. Представник Костянтинівського велосипедного об'єднання 26", приїхав велосипедом. Тим самим способом скористались велосипедистки зі Слов'янську Аня і Катя, подолавши відстань у 36 км. ( повертались вони в тій самій спосіб).

Перед самим початком зустрічі, у затишному і світлому приміщенні учасники та гості мали можливість поснідати і випити чаю чи кави.

Також , до послуг відвідувачів є гардероб і кімната з центральним водопостачанням. Кожен присутній мав можливість скористатись "віфі" інтернетом.

На початку засідання нас привітав Віктор Сотніков, який у коротенькій промові розповів про місце, де ми збираємось, структуру і принципи їх роботи, ще коротше про набуття і звершення, а також про майбутні плани, до яких можна долучатись. smile

Після цього був оголошений порядок денний, правила ведення зібрання.

Великого досвід роботи з аудиторією в нас не було, тому в цей день відбувся невеличкий іспит в цьому напрямі. Хвилювання швидко було подолане і завдяки аудиторії, частина якої була представлена ведучим, частина це зробила самостійно.

Доповідь поділялась на три частини, відповідно - історія, сьогодення , та майбутнє.

В першій частині були викладені події, які лишались в нашій пам'яті , та багатьох публікацій у пресі. Згадувались події в період з 1992 року, початку існування об'єднання LEVEL ( 1997) , і всі подальші роки до того моменту , коли з'явився інтернет, було зроблено сайт ( 2011) де вже почали публікувати матеріали.

Всім присутнім було запропоновано ознайомитись з цікавими для них матеріалами, особливий інтерес викликали ті, у яких брали участь присутні на зустрічі.

Огляд і аналіз сьогодення поступово переріс в дискусію, іноді досить жваву і навіть палку wink

Під час розмови відбувалась демонстрація фото-презентації і перегляд деяких відео сюжетів.

Крім вище згаданих промовців, слово брали Аня Малиновська, Віктор Міняєв, та Геннадій Поворознюк. Кожен розповів пр своє бачення, історію, методи і досвід.

В третій частині ми змогли торкнутись питання подальшого розвитку і повідомити про найближчі плани на сезон.

Після основної частини, всі ті, хто мав змогу і бажання , могли скористатись приміщенням і продовжити вільне спілкування під акомпанемент кавачаю з солодощами.

Були зроблені фотографії, шкода , що не всі відвідувачі потрапили в кадр.
 
GADДата: Вівторок, 04.04.2017, 15:31 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

Далі приводимо текстову версію події :


Порядок денний:

1. екскурс в історію ( до клубу, ДП, «Сказка», застій, різні течії, війна)

2. переміщення людей

3. невеличка доповідь від Ані.

4. аналіз поточної ситуації.

5. перспективи розвитку ( плани, розробки, мрії, )

6. опитування ( «+», «-» )

7. гра

8. обмін даними, фото.

9. продовження з тими хто лишився.

ІСТОРІЯ.

Передумови.

До того як згуртувались люди і виникли думки про клуб.

1992 рік Спонтанні подорожі , невеличкі за відстанню. Катаємо по 2 іноді 3 людей. Загалом 7-8 осіб , які знають один одного. (Сурженко Роберт, Хаджи Олексій, Лутус Дмитро, Кудряшов Андрій та ін.)

Місце постійної тусовки – «Клєтка» в старому парку. Де ми збирались, катались, робили щось з вєліками. Чому там – працювали на танцях. Можливо хтось ще катав тоді, але ми про це не знали, було достатньо своєї кампанії.

1995 рік Спромоглись зібрати з Дімоном порядні велосипеди, на то й час дуже пристойні. Форму спромоглися дістати у Горлівці, все це яскраво, викликало подив ( і не тільки wink ) Навколо збирається молодь 13 -14 років. З цього часу катаємо навколо Дружківки, Білокузьминівка (відкрили для себе), Слов’янськ, Святогірськ, Дебальцеве, Ясинувата( тур-сльоти) здійснюємо більш довгі подорожі до Донецьку і у зворотному напрямі.

Постійно подорожуємо у Слов’янськ (кожні вихідні) і Краматорськ. (майстерня, магазин, «сходка»)
Збираємось на сходах ДП з велосипедами, та «засідаємо» всередині (компи). Там вже остаточно виникає ідея створити клуб ( відвідування вело майстерні у Слов’янску та Горлівці).

Комунікація – знайомі, чутки, ОБС, подорожі до інших міст ( контакти нові). Об’яви в газеті, зібрання біля ДП , розширюється коло знайомств, пішов розголос в школи ( через постійних учасників). З’являються журнали ( привезені з Польщі, Чехії), - бачимо першу рекламу. закордонні майстерні .

Пошук пристойного приміщення ( у ДП відмовили). Спроба у «Космосі».

Клуб «Святогор» запропонував співпрацю, виділив приміщення , після його підготовки…передумав.

З’являється супутникове телебачення, дивимось у Андрія, (де він робить ремонт велосипедів, вдома) «тарілку»- перші перегони, записуємо на відео етапи турів і потім переглядаємо знову.

Приймаємо участь у заходах велосипедних, які організовують інші міста (переважно Слов’янськ), здійснюємо подорож велосипедами з Харкова.

Тричі брали участь у динамівських естафетах у Донецьку.

Все це відбувається за відсутності будь якої навігації, вело комп’ютерів, мап відсутні Інтернет і мобільні телефони !

«Казковий час»

1999 рік За порадою Ірини Капустіної звернулись до Євгена Лихача, який організовував в той час «Сказку» (приміщення дитячого садку, Кошевого 29), де ми своїми руками обладнали собі приміщення і почали там «жити».

Спільна справа по облаштуванню приміщення, згуртувала колектив.

Суто велосипедні справи – робимо те саме і :

Приймаємо участь у 200 км. бреветі. (10 квітня 1999)

Велофестиваль у підмосковній Яхромі (червень 2000) (надивились всього нового і модного, побачили що таке Давнхіл, паралельний слалом, вмх - траса, тріал)

- це події з міжнародним статусом.

Замовляли свої фірмові кепки, які нам шив Сергій Гонтаренко, «LEVEL» стало термином: «левел поєхал!» Приймаємо участь у міських заходах , а також в тих, які організовує «Сказка». Крім всього «LEVEL» організовує серію самостійних заходів, такі як гонки на «БОЛОТІ», в рамках міського свята , співпрацюючи з газетою Дружковка на ладонях», зі «Сказкою» і спорткомітетом.

Три спортивних події на території табору відпочинку для дітей «Улибка».

2001 рік – перше організоване відкриття вело сезону – пробіг маршрутом «55» -святково, супровід, з музикою.
В приміщенні вело клубу з’являються комп’ютери, які приносять деякий доход, через нас проходить більше людей, ми маємо можливість спонсорувати свої заходи. З’являється інтернет .

У липні 2001 року їздили у донецький спорткомітет з намаганням привернути до себе увагу, перли фотоматеріали , альбоми, газети, журнал. Похвалу отримали( «ну ви дєржитєсь там» ) Наліпки , вимпел і найкращі побажання. Приймали гонку біля Франко, яка відбувалась 3 18-25 08. 01 Присвячувалась 10 річниці Незалежності.

Крім спортивного направлення (перегонів) , додається течія «трюкачів» , які надихаються переглядом серіалу і відвідуванням сусідніх міст, де ці направлення вже потроху починають з’являтись. (Країна дивиться серіал «Пасіфік».)
Тріалісти і дертери, будують собі невеличке вело містечко , з ними постійно знаходиться Андрій, який з майстернею переїхав в інше приміщення , де перебуває й до цього часу. Крім містечка – спроба побудувати трасу для даунхілу.

Спробували робити банк даних.

Далі прийшли часи «першого покращання» 2003 – 2004 рік, крадіжки металу, масові віялові відключення електрики, перетікання нерухомості, « розпили», переділ власності. Жертвою цих процесів стає приміщення «СКАЗКА», спочатку там вимикають опалення , проблеми з каналізацією, потім звідти поступово виїжджають всі мешканці.

Разом зі «Сказкою» припиняє існування Дружківське телебачення , яке нам всіляко допомагало, знімало сюжети, виїжджали на змагання у Слов’янськ.
 
GADДата: Вівторок, 04.04.2017, 15:46 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Період поневірянь і пошуків.

Після бурхливого розвитку настав різкий спад. Учасники розійшлись хто куди, у багатьох з’явились особисті справи, люди дорослішали, їхали з міста, почали працювати.

Пошук роботи, місця де можна притулити комп’ютери,щоб хоч якось існувати. Тимчасово мешкаємо і працюємо у дитячому садку «Дельфін», активність будь чого велосипедного поступово занепадає.

Здійснюємо традиційні заїзди в знайомі місця. Часу не вистачає. В країні постійні вибори, політичні баталії, ніякої справи не було до спорту ( і велосипеду ) в місті до цього , а тепер і поготів, до того ж змінився склад «ісполкому» і спорткомітету.

Все потрібно було починати з «0».

Знову переїхали, тепер в приміщення «строй технікуму». Поступово навколо почав формуватись новий колектив, суто велосипедна база перебуває біля вело майстерні, а всі ідеї і таке інше у нас.

Нові контакти і зв’язки. Розширюються можливості завдяки надійному інтернет зв’язку.

Співпраця з газетою «Наша Дружковка». Організація вело подорожі у Харків ( триденна у супроводі машини) 4 учасники. Маса вражень і планів. З цього часу (2009) починається новий відлік часу, якщо можна так висловитись.

З’являються в кількості всілякі цікаві маршрути , тематичні заходи . Державні свята, дні молоді , міста. Підтримуємо альпіністів, туристів, заходи в інших містах.

Мода на масове відкриття (закриття) вело сезону. Група з умовною назвою «жрец», і ті що катають на відкриття сезону.

Відокремлюється течія автономного вело туризму. Суто спортивний напрямок занепадає остаточно.

Створюється сайт присвячений нашому клубу. ( ще не розвинуті соц. . мережі) 11 червня 2011
Робимо нічні заїзди.

Співпраця з Товариством імені Олекси Тихого і церквою «Світло Євангелія», чудові подорожі в лісовий табір, традиційні марафони в День Незалежності, стають популярними заїзди вночі.

організація велопробігу з Лиману до Дружківки 1025 (110 км , 33 учасники, вперше розробляється дизайн значку до події).

Велопробіги присвячені Олексі Тихому об’єднали велосипедистів багатьох міст, ми для себе відкрили Костянтинівку, завдяки цим подіям. (взагалі, ця тема достойна окремого зібрання)

Далі почались події євро майдану і війна …..
 
GADДата: Вівторок, 04.04.2017, 15:54 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Аналіз сьогодення.

Стан вело руху за останні 3 роки.

Через буремні події , відбулось переміщення населення в країні, хтось поїхав в іншу країну , хтось переїхав в глиб України.

Але це відбувається не тільки через військові дії. Активні люди – завжди більш рішучі, в них більший світогляд, вони обізнані в різних аспектах життя, в них є прагнення до дій. Тому, стикнувшись з проблемами, маючи бажання вони їдуть зі своїх міст….

….. велосипедисти, це такі ж самі люди, зі своїми проблемами, життєвими історіями.

Відсутня зміна поколінь.

2014 рік – єдиний в який не відбулось проведення традиційного пробігу на честь Олекси Тихого.

Актив клубу гуртується в свою окрему групу, здійснюємо подорожі до цікавих місць природи, архітектури, історичні місця, приймаємо активну участь у громадських заходах, наскільки це можливо зробити на велосипеді.

Налагоджуються контакти з різними містами в Україні, постійні зустрічі , тренінги, участь у грантових конкурсах, перспектива розвитку.

Співпраця з ГО різних міст, постійна участь у проектах «ХАЛВА», «полу марафон», «Урбан фест»,
В рамках міських спортивних заходів «Спірт для всіх». biggrin

Нарешті – дружня й перспективна співпраця з адміністрацією ДТ ДДМА, нам надано приміщення для зібрань, оговорене облаштування на базі технікуму велосипедної майстерні.

В січні 2016 наша організація отримала юридичний статус, має свою назву, статут, емблему і логотип ( в розробці) . Великі перспективи розвитку, можливість отримувати фінансування , приймати участь у будь яких проектах. Потрібна лише активна участь. Потрібна молодь, яка прагне чогось нового.

Що ми пропонуємо :

Розроблені цікаві активності, які можна проводити в місті. Це дрібні, які можна включати в програму більш масштабного дійства, або групувати їх у окремий захід. Подорожі по області, старими і новими маршрутами. Участь у всіляких акціях інших міст та спортивних змаганнях, якщо такі будуть від « LEVEL». Два великих маршрути Харківською та Дніпропетровською областями. В стадії розробки три траси для змагань – для дітей і початківців, для проведення змагань аматорського рівня, професійна КК траса середнього рівня складності.

Мету комусь нашкодити ми не ставили smile Бажаємо робити добре для себе і для тих, хто разом з нами.

Крім того пропонуємо до Вашої уваги наш новий проект, який ми розробили і він находиться зараз у стані розгляду донорською організацією. Проект має на меті створення громадської велосипедної майстерні, у якій велосипедисти будуть мати змогу зробити ремонт, провести технічний огляд, профілактику свого велосипеду. Підготувати його до подорожі або змагання, провести діагностику, отримати допомогу і консультацію. Всім присутнім була запропонована співпраця в рамках проекту і пропозиція долучитись та допомогти.

Ліричний відступ.

Вище згадувались дев’яності роки. Зараз їх прийнято називати «ліхімі дєвяностимі» - не будемо занурюватись у походження цього терміну. Дехто використовує цю страшилку на рівні інших подібних, лякаючи поверненням до тих часів і необхідністю сидіти тихо…аби чого не сталось, або не було гірше … як тоді.

В ті часи мали можливості спритні люди, які володіли інформацією, вчасно зорієнтувались, підлаштовувались, але (все ж таки) ті – хто щось робив. Всі інші - безпробудний «совок», нетямуща молодь. Другі лише починали жити і ще не мали особистої думки, перші звикли жити за принципами – «як партія скаже». Всі хто був спритним і «дорвався до корита» все це чудово розуміли і всіляко все це підтримували, бо так було простіше володіти всім.

Колись Є.В. Ліхач кажучи про закриття проекту «Сказка» ( зараз так модно казати – проект), сказав таку фразу : « Сказка родилась не в то время, поэтому и закончилась раньше срока». Іншими словами - насіння впало не в той грунт.

Час минав але нічого так і не змінювалось роками.

" Можливо я кажу не дипломатично і в моїх словах мало позитиву….

Гляньте на мене. Хто я, чого досягнув? І це той, що мріяв, мав цікаві ідеї !? В нас було дуже мало можливостей. "

Щоб щось мати тоді, потрібно було стати частиною системи, її більшими важелями, а ми були лише підґрунтям, матеріалом. А якщо б і виривались нагору, то ставши частиною системи ми перестали б мріяти і досягати, а значить - ніякого прогресу.

У Вас тепер маса можливостей, я Вам по доброму заздрю, у вас купа часу !

Вам робити все, що буде доброго і корисного , а ми Вам будемо допомагати …я казав про мрії та ідеї, так от вони нікуди не поділись. Потрібна ваша добра воля, бажання і активна участь.

Тому вперед, до нових вершин, рівня, ступеню, сходинки і в цьому Вам допоможе «LEVEL»."


"ПС"

Цікавий факт ! Довго згадували, в якому році з’явився «LEVEL».

Шукаючи інформацію на просторах іентернету наотрапили на такий цікавий сайт :

Вело портал Кыргызстана

З матеріалу виходить, що цього року нашому об'єднанню виповнюється 20 років!


Прикріплення: 1179379.jpg (36.3 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 04.04.2017, 16:02 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Висловлюємо величезну дяку всім , хто був присутній, хто приклався до нашої історії на різних етапах.

Окремо хочеться сказати про "ХАЛВУ" , це корисне, нове і перспективне, єдине в Дружківці місце, де тобі йдуть на зустріч і всіляко допомагають. Головне щоб ваші прагнення не йшли в розріз з моралью, законом, та конституцією і слугували розвитку нашого міста !
 
GADДата: П`ятниця, 07.04.2017, 09:28 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Додаток: Зібрано те, що відсутнє в електронному вигляді, на основі газетних публікацій та спогадів.


Дати, події в хронологічному порядку, наскільки це можливе.

25.05.98 – Скам’янілі дерева.

30.05.98 – Донецьк, рекламна акція «Команчі»

00.07.98 «Петля» (203 км.)

24.08.98 День Незалежності – міське свято.

…. 09.98 День міста.

25.10.98 Слов’янськ, велокрос «Оставь свій след»

10.04.99 «Лозовая»

10.05.99 Слов’янськ, КК «Горний вояж»

1.05.00 Слов’янськ, велопробіг «Тур вокруг Тора»

17-18.06.00 Яхрома, парк «Волен» Чемпіонат з МТБ

7.08.00 ДОЦ «Улыбка» Спортивне свято на території оздоровчого центру (3)

…. 09.00 День міста «Стадіон»

…. 09.00 День відкритих дверей «Сказка»

24.09.00 День машинобудівника, Краматорськ КК.

14.10.00 Суха балка (друга) гонка КК

…. 04. 01 Відкриття вело сезону, маршрут «55»

1.05.01 Дитяче свято в місті. Площа.

…. 05.01 дводенна подія, родина з донецьку + друзі, екскурсія до скам’янілих дерев, «КУЗЯ»

27.05.01 Слов’янськ, КК «С места в карьер»

8.06.01 Спортивне свято . Площа .

18-25.08.01 Гонка до Дня Незалежності (10 річниця)

15.09.01 «level bike tour» , болото. КК, тріал.

1.06.02 Міське свято «Молоді –Молодим» , болото КК, тріал.

27.06.09 Слов’янськ, «Тур навколо Тору»

12.09.10 Соляний пробіг , Бахмут –Соледар.

25.08.10 Велопробіг до Дня незалежності. Маршрут «екстрим»
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗВІТИ ПРО ЗРОБЛЕНЕ » Презентація велоклубу "LEVEL" (звіт)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх