Вівторок, 19.03.2024, 05:37
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » Експедиція до бузьків. (20.03.18)
Експедиція до бузьків.
GADДата: Вівторок, 20.03.2018, 16:51 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сьогодні ( 20.03.18) ми здійснили невелику експедицію, метою якої було - розвідати, чи прилетіли вже бузьки у нашу місцину та в разі потреби , спробувати нагодувати їх, враховуючи погодні умови, які виникли у нас наприкінці березня. Також ми зробили чимале фізичне навантаження, що є підготовкою до велосипедного сезону, або звичайне тримання себе в тонусі.

Напередодні ввечері у групі, відбулась жвава дискусія з цього приводу. Завдяки неї ми визначили місця можливого перебування птахів ( вони нам відомі за дослідженнями у теплий час року), з'ясували пташиний раціон, деякі деталі пересування, визначились з підтримкою активних і небайдужих людей , на випадок чогось термінового. Звичайно ж призначили місце і час збору.

Вночі, додатково була проведена робота в напрямі визначення маршрутів міграції бузьків, місць їх відпочинку і таке інше.

Вранці все відбулось чітко і за розкладом - зустріч, закупи потрібного корму, вихід на маршрут. Не буду довго розповідати про всі деталі, почну з початку пішого пересування вулицями нашого міста і вихід за нього . Поступово дорога ставала складнішою у плані пересування , враховуючи глибину снігу і відсутності будь якої ( видимої) дороги, але подорож ставала дедалі спокійнішою, через відсутність транспорту. Дорога цікава - ми йшли знайомими місцями, катаними в сезон на велосипедах, тепер вони всі засніжені. Поки рухались вулицями селищ - Донський, Райське, Гірник, дачними ділянками, нам траплялись коти й собаки, загалом у більшій кількості ніж люди. Навколо все тихо і спокійно, можна теревенити про все що завгодно.

Дорогою робили знімки, іноді живились "пепсі" , та робили невеликий привал з кавою та батончиками! З того що було помічене цікавого, наведу таке - річка розлилась досить широко , до самого джерела , якщо порівнювати з літом, вода рухлива і не встигла замерзнути цілком, лише береги в льоді , який нависає поверх нового тонкого шару, через зменшення рівня води, після раптових морозів. Горбатий місток відремонтовано і оснащено новими поручнями.

Біля стовпа з гніздом тиша і навколо ніяких слідів. Нічого не вказує про присутність тут великої птиці. Ми дослідили все навколо із застосуванням оптики і власного досвіду, а також керуючись даними, які отримали ввечері напередодні та вночі, тепер ми мали все це перевірити і звести до купи. Отже, висновок - на щастя бузьки ще не примандрували до нас і перечекають негоду в більш комфортних місцях. А ми їх обов'язково дочекаємось і відвідаємо в більш зручних умовах.

Дякуємо за співпрацю всім, хто підтримав і сприяв !

Окрема дяка Ярослава Троцевская, за велику кількість інформації і за ідею, Yury Slobozhanskiy, за всебічну інформаційну підтримку і бажання допомогти ( і не тільки бажання wink )
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » Експедиція до бузьків. (20.03.18)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх