Вівторок, 19.03.2024, 08:16
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » Крива Лука - туристичне село. (Конференція - круглий стіл .)
Крива Лука - туристичне село.
GADДата: Неділя, 18.02.2018, 20:02 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Програма міні-конференції по зеленому туризму
1. Знайомство
2. Про зелені шляхи – лист від української асоціації екологічного та зеленого туризму
3. Картування маршрутів з описом, фотоматеріалом , приклади ресурсів
Найближчі тури для картування
Маршрут 1 – Стародубівка, Пискунівка, Крива Лука (історична довідка)
Маршрут 2 – Ямпіль, Закітне, Крива Лука (історична довідка)
Маршрут 3 – Щурове , розробка маршруту з Нелею (історична довідка)
Маршрут 4 – Святогірськ , Ярова, Яцковка, Дробишеве, Лиман (не точний)
4. Організація велопрокату у питаннях та відповідях.
5. Віртуальна прогулянка по Українському степовому заповіднику – Хомутовсьий степ, Кам’яні Могили, Крейдова флора
6. Організація Велоквесту кінець квітня, Дружківка
7. Велодень Краматорск на 20 травня
 
GADДата: Середа, 21.02.2018, 13:21 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
18 лютого у селищі Крива Лука відбулась зустріч, яку ми чекали досить довго, яка переносилось через погодні умови.

Офіційної назви до останнього часу так і не було вигадано. Конференція - круглий стіл, така робоча назва.

Ідея провести це дійство виникла у наших завзятих головах ще наприкінці літа, потім все це оформилось у більш конкретні думки, а остаточне рішення було прийняте під час зустрічі у Слов'янську на якій ми ( Віталій Колбунов, Микола Мироненко, та Юрій Слобожанський* ) домовились провести зустріч у Кривій Луці. Чому саме там ? У кожного було бачення цього і процесів, які мають відбутись. Ми знайшли спільний напрям з невеличкими відгалуженнями, які можуть підтримувати головний і мати від нього користь.

На цьому екскурс у недалеку історію з деталями, про які тут писати не доречно , закінчено. Про всі перипетії, які передували нашій зустрічі, теж не буду розповсюджувати.

Отже, ми домовились провести зустріч у селищі Крива Лука, для цього ми налагодили контакт з Яна Синиця, яка запропонувала долучити до обговорення цілу низку своїх бачень і питань, що значно розширило взагалі "порядок денний " і примусило внести корисні коригування у наші плани. А ще ми отримали підтримку від Наталі Бондаренко і Миколи Мироненка, які вирішили всі на ші проблеми у плані доставки учасників до місця проведення конференції, а також комфортного трансферу всіх до місця їх проживання!

Транспортний засіб здійснив подорож до Дружківки зі Слов'янску, потім повертаючись в зворотньому напрямі, підбирав учасників зустрічі у пунктах, які були оговорені у попередніх дискусіях. Дорога була цікавою і ми швидко дістались пункту призначення. Біля сільського клубу, у якому розмістилась фізично ГО "Крива Лука - туристичне село" нас вже зустрічали хазяї та інші гості. Після експрес відвідання експозиції фото робіт місцевого активіста, фотографа Леоніда Довгого , ми розмістились за гостинним столом і насолоджувались запропонованою кавою , або ( на вибір) чаєм, або й те й інше smile , зі смачним пирогом. Швиденько оговорили порядок денний і після реєстрації почали нашу зустріч.

Традиційно відбулось знайомство і представлення всіх учасників форуму.

Слово взяла Яна Синиця і познайомила нас зі своїм баченням подальшого розвитку її проекту, проекту " Зелені шляхи", розповіла про маршрути, які за нашою допомогою планується втілити на території Кривої Луки, Щурового, загалом Лиманщини, оговорились перспективи маршрутів навколо території заповіднику "Крейдяна флора". ( вільне пересування саме у заповіднику - заборонено)

Під час обговорення до доповіді долучались Фотіна Неля, яка досліджує своє селище Щурове і є одним з авторів присвячений селищу книги, Меценко Максім - краєзнавець, який знається на історії, мапах цих країв і зробив багато корисного в цій сфері , щодо обговорюваної місцевості, Олександр Федорович Івченко, місцевий житель - знавець у питаннях , пов'язаних з історією Кривої Луки. Кожен з них додавав чогось цікавого до обговорення і корисного, що значно розширювало об'єм інформації до роздумів wink

Майже повний список озвучених питань:

1. Про зелені шляхи , туристичні та вело маршрути Донеччини

2. Підготовка маршрутів для интернет-ресурсу Туристична Лиманщина

3. Картування маршрутів з описом, обговорення

Найближчі тури для картування

Маршрут 1 – Стародубівка, Пискунівка, Крива Лука (історична довідка)
Маршрут 2 – Ямпіль, Закітне, Крива Лука (історична довідка)
Маршрут 3 – Щурове , розробка маршруту з Нелею (історична довідка)
Маршрут 4 – Святогірськ , Ярова, Яцковка, Дробишеве, Лиман (не точний)

4. Організація велопрокату у питаннях та відповідях.

5. Пропозиції по турам вихідного дня в Криву Луку.

Хоменко Антон надав консультативну допомогу про сферу велосипедного прокату.

Далі з невеличким докладом виступила Оксана Суббота, яка повідомила нам про визначену дату проведення у цьому сезоні Велодня, який відбудеться 20 травня, про перспективу його фінансування на обласному рівні. Деталі цього дійства у наступних дописах від Оксани ( чекаємо).

Віталій Колбунов запропонував всім прийняти участь у велоквесті, який відбудеться у Дружківці наприкінці квітня( дата уточнюється). Хотілось зазначити, що прийняти участь може команда з будь якого міста. Ще у Дружківці планується проведення велосипедної естафети з запрошенням команд з різних міст. Запропоновано прийняти участь у плануванні кількох подорожей з відносно великим кілометражем, ну й звісно ж запрошення до участі отримали всі учасники.

Серед різного було розглянуто кілька пунктів по співпраці між містами в рамках проектів цих міст, залучення технічної підтримки у заходах з боку велосипедних майстерень Краматорська та Дружківки, запланована подібна зустріч у Олександро калиновому ( потрібне узгодження з Андрієм Тараманом), питання організації сплаву річкою у районі Кривої Луки , та навколишніх населених пунктів і рибалки з використанням велосипедів, як засобу пересування до цих міст, з можливістю ночівлі у похідних умовах, а також з використанням місцевих мешканців, які б могли надати тимчасовий притулок.

Повний перелік офіційних учасників зустрічі :

Суббота Оксана - Голова Краматорської організації «Велокраматорськ»

Бондаренко Наталя - голова Фундації «Вік щастя», Екскурсійна агенція "Святогір'я"

Хоменко Антон -Велопрокат Слов’янськ

Кравец Сергій - велоклуб "LEVEL", активіст і фундатор веломайстерні "veloSAMremo" (Дружківка)

Мироненко Микола - Слов’янський велоклуб ( засновник )

Віталій Колбунов - голова ГО Дружківський велоклуб "LEVEL", активість і фундатор веломайстерні "veloSAMremo" (Дружківка)

Фотіна Неля - Краєзнавець, п. Щурове, член Національної спілки краєзнавців України

Меценко Максім -Краєзнавець, м. Сіверськ

Малиновська Ганна - «LEVEL»- Дружківський велоклуб ( адміністратор, генератор ідей і натхнення, фотограф і медик у подорожах, Слов’янський велоклуб , інструктор-методист та тренер -викладач ОСДЮСШОР smile

Синиця Яна - голова ГО " Крива Лука туристичне село", організатор Турфірма «Лазуріт» , тури вихідного дня.

Наталя Задорожня - завідувачка бібліотекою, депутат міської ради і хазяйка сільської садиби, до 2014 року приймала на відпочинок туристів. ( Готувала обід !)

Олександр Івченко, місцевий житель, дослідник, вивчає історію Кривої Луки та навколишньої місцевості, працює з метричними книгами.

За результатами зустрічі, було прийняте рішення продовжити роботу в обговорених напрямах, створюючи за необхідністю цільові групи, для вирішення задач пов'язаних з прокладанням маршрутів, вивчення навколишніх територій ( Крива Лука і навколишні села, Лиман, Святогір'я, села - Сидорове, Маяки, Донеьке, Щурове.) Сприяння організації заходів спортивного ( велосипедного), туристичного спрямування, організація велосипедних подорожей за вказаними вище маршрутами. Всіляке сприяння і підтримка заходів, яки будуть організовані містами Дружківка, Краматорськ, Слов'янськ, Лиман.

Після всього цього почалось вільне спілкування і святковий обід, обговорювались всілякі теми навколо велосипедні, туристичні, всілякі проблеми і способи їх вирішення, питання співпраці і досвіду, тощо. Ми мали можливість послухати , пізнати, подивитись багато цікавого і корисного.

Було передано деякі друковані видання про організацію громади "Кривій Луці " від ГО Нова Дружківка.

Окремо хотів зупинитись і подякувати за гостинність "Криву Луку" та обід який нам влаштували, але про обід мабуть не буду багато говорити, щоб не травмувати людей, особливо тих, хто поститься,або не вживає їжу ввечері smile ( можна переглянути фото звіт)

Окрема подяка Яні Синиці , за прийом і організацію зустрічі на місці. Миколі Мироненку і Наталі Бондаренко за надання транспорту ! Всім учасникам за участь, а доповідачам за інформацію. Сподіваємось на плідну співпрацю.

До нових ( скорих) зустрічей.

П.С.

Дякую за монетку!

Під час обговоренні і обробки інформації виникло багато ідей, які можуть втілитись у реальні події ! ( список у 11 пунктів, поки що не викладаю) . Слідкуємо за анонсами !

( Прохання вказати на помилки, неточності та інші зауваження у коментарях, або особисто )
 
GADДата: Четвер, 22.02.2018, 14:41 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фотографії з події - Конференція у Кривій Луці (18.02 2018)
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » Крива Лука - туристичне село. (Конференція - круглий стіл .)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх