Субота, 20.04.2024, 15:51
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » ТИХИЙ ЦДЮТ
ТИХИЙ ЦДЮТ
GADДата: Понеділок, 10.07.2017, 17:22 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Чому тихий ? Тому що нічого про це не написане в пресі . Ні "до" , не "після". Крім зацікавленої сторони, яка й була співорганізатором , або була присутня . Навіть на відповідних ресурсах, які б мали написати про те, що у них відбувалось, НІЧОГО !

А нам це цікаво, ми до цього постійно долучаємось. В цьому році організувати велопробіг буде важче, але ми не здаємось smile

Далі наведу тексти з інтернету і газет:


У ДРУЖКІВЦІ ВІДКРИЛИ ПЕРЕСУВНУ ВИСТАВКУ ПРО ОЛЕКСУ ТИХОГО

Сьогодні, 5 травня виповнюється 33 роки з дня смерті відомого донецького педагога та правозахисника Олекси Тихого. У Центрі дитячої творчості Дружківки презентували виставку “Олекса Тихий – символ українського Донбасу”, де на двох десятках постерів представили унікальні фотодокументи, що зображують життєвий шлях Олекси Тихого. – Ця виставка унікальна. Тут на двадцяти трьох постерах вперше зібрані світлини з фондів Дружківського історико-художнього музею, ще є багато в приватних колекціях, частину матеріалів надав син Тихого – Володимир, місцеві краєзнавці, журналіст Євген Фіалко, який понад 20 років вивчає доробок Тихого. Сподіваюся, що ця виставка стане лише початком, ми маємо сформувати цілу когорту особистостей, які боролися за українську Донеччину, – розповів Дмитро Білько – вчений секретар Донецького обласного краєзнавчого музею. На відкриття виставки прийшли понад сто мешканців Дружківки, приїхали гості із сусідніх міст. Виставка працюватиме тиждень, потім поїде по Донеччині. Першою у списку – Костянтинівка. Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, у Слов’янську ще дві вулиці перейменують на честь Олекси Тихого.

Джерело: https://www.dotb.dn.ua/2017....-tihogo Новини Донеччини © Філія ПАТ НСТУ Донецька РД

НЕЗЛАМНИЙ І НЕСКОРЕНИЙ: ПРЕМ’ЄРА ВИСТАВИ ПРО ТИХОГО ВІДБУЛАСЯ У ДРУЖКІВЦІ

Актори Маріупольського театру на сцені показали боротьбу українця з радянським режимом У постановці, яку підготували за двадцять днів, використано матеріали п’єси “В нерівній борні” Левка Лук’яненка – побратима Олекси Тихого. Прем’єра театральної постановки відбулася 5 травня – у день загибелі Олекси Тихого в мордовських таборах. – Ще кілька років тому я справді був схожим на Олексу. Сьогодні хвилююся, дуже відповідальна в мене роль. Я читав про Тихого, знайомився з його доробком, аби краще зрозуміти характер людини, яку я маю зіграти на сцені. З його чеснот мені найбільше до вподоби незламність. Здається, я і сам трохи такий, – поділився з журналістом “До ТеБе” Сергій Мусієнко – актор Маріупольського драматичного театру, який грав роль Олекси Тихого. Після вистави у Дружківці актори отримали запрошення виступити у Краматорську та Покровську. Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, у Дружківці відкрили пересувну виставку про Олексу Тихого.


Джерело: https://www.dotb.dn.ua/2017....hkivtsi Новини Донеччини © Філія ПАТ НСТУ Донецька РД


П'ЯТДЕСЯТ ХВИЛИН З КОМОМ У ГОРЛІ...

В Дружківці відбулася прем'єра вистави Донецького Обласного Академічного Драматичного театру (м. Маріуполь) "НЕЗГІДНИЙ та НЕСКОРЕНИЙ" - пам'яті Олекси Тихого.

РАПСОДІЯ ДЛЯ ТЕАТРУ

Сценарій, постановка та музичне оформлення Анжеліки Добрунової
Роль Олекси (людини - в'язня) виконував Сергій Мусієнко
Людина - однодумець - Оленксій Верещак
Людина майбутнього - Наталя Добрунова
Відео фіналу вистави: https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=y-txmd6v8h4

Передувала виставі пересувна виставка планшетів з інформацією про життєвий шлях Олекси Тихого. Представив її Дмитро Білько (зараз працівник обласного краєзнавчого музею).

Гра акторів вражала. Незнаю, коли Дружківка останній раз бачила на сцені свого клубу професіональний театр? Сценарій і режисура витончені і правильні. Адже ж тема важка. Та впоралися на всі сто! Дякуємо всім артистам і режисерам театру за такий подарунок!

Моніторила й приймала активну участь в заході директор Департаменту культури й туризму Донецької ОДА Аліна Певна.

В залі були учиталі дружківських шкіл, викладачі технікумів, старшокласники. Як завжди на таких заходах, сьогодні були присутні громадські активісти, представники громадських організацій міста, пересічні містяни.

Нажаль проігнорували виставу влада міста. А їм це - більш ніж комусь потрібно було подивитися про те, як треба любити свою державу.

Вистава вразила. Життя і боротьба Тихого поєднані з сьогодняшніми подіями. З війною на Донбасі. Олекса все це передбачував і пророчо попереджав нас про біду. Не дослухалися...

В спектаклі ми бачимо Олексу тим, ким він був у першу чергу - учителем! Він педагог, педагог "від Бога". Його педагогічні методи і до сьогодні ще не вивчені. А дисидента, правозахисника й інакодумця з нього зробило вже КДБ...
Зі Стуса радянська система зробила рецедивиста за п'ять віршів. З Тихого за любов до свого народу...


Є.Шаповалов

Євген Шаповалов

27 квітня
ГО "Товариство Олекси Тихого" та Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації запрошує всіх бажаючих взяти участь у заходах у рамках Року Олекси Тихого, які пройдуть в Дружківці.

Заходи присвячені 90-літтю нашого видатного земляка, дисидента, співзасновника Української Гельсінської Групи, учителя Олексія Івановича Тихого, - відбудуться 5 травня 2017року об 11 год. в м. Дружківка, Донецької області (вул. Космонавтів, 50, будівля Центру дитячої та юнацької творчості).

В рамках заходів відбудеться:

- Відкриття пересувної фотодокументальної експозиції «Олекса Тихий – символ українського Донбасу»;

- Благодійний показ театральної вистави про життя і подвиг нашого героя творчим колективом КЗ «Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь)».

Це перша театралізована розповідь про боротьбу українців в тяжкі роки радянської влади за збереження своєї мови, за життя української нації. Головним героєм вистави є наш земляк - Олекса Тихий. В постановці використані матеріали п'єси Героя України, побратима Олекси - Левка Лук'яненка "В нерівній борні".


О ЖИЗНИ НАШЕГО ЗЕМЛЯКА ОЛЕКСЫ ТИХОГО ПОСТАВЯТ ПЬЕСУ

Мариупольские театралы презентуют постановку в Дружковке
Общественная организация «Товариство Олекси Тихого» вместе с областным управлением культуры и туризма подготовили для жителей области цикл мероприятий, посвященных году Олексы Тихого.

Знаменитому диссиденту, публицисту, одному из основателей Украинской Хельсинской правозащитной группы исполнилось бы 90 лет.

Для того, чтоб еще больше жителей Донецкой области познакомились с его жизненными этапами и с творчеством, 5 мая в Дружковке в 11:00 в здании ЦДиЮТ откроется фотодокументальная выставка «Олекса Тихий – символ українського Донбасу».

Перед всеми собравшимися впервые актеры Донецкого академического театра из Мариуполя покажут постановку о борьбе украинцев за сохранение своего языка, где главный пресонаж – Олекса Тихий. Сценарий написан на основе пьесы Героя Украины и побратима Олексы Левка Лукьяненко «В нерівній борні».


Джерело: http://zi.dn.ua
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » ТИХИЙ ЦДЮТ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх