П`ятниця, 29.03.2024, 07:58
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » "Тиха алея"
"Тиха алея"
GADДата: Вівторок, 19.04.2016, 16:51 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
16.04.16 відбулось закладання алеї ( чи то парку невеличкого) на території ош №14 у Олексієво-Дружківці. Звісно така подія не могла оминути нашу організацію, бо ми весь час приймаємо участь у велосипедних заходах присвячених постаті О.Тихого. Цього разу ми ( невеличкою "делегацією") теж були там присутніми, діставались туди традиційно велосипедами.

Далі викладаємо дописи з різних ресурсів, які присвячені цієї події.

"Сьогодні було дуже цікаво, трохи мокро :)
Приймали участь в закладанні невеличкого садку в Олексієво-Дружківці. Все це відбувалось на подвір'ї школи №14. Хто там було - дивіться на фотах. Світлини з трьох фотоапаратів smile З'являться публікації в пресі - додамо. Друга половина дня була без дощу, навіть встигли й прокотитись до міста і трохи далі. Кава, наїдки , всіляка смакота в асортименті. Дякую за компанію Ані, Олексію та Дмитру, а ще всім кого зустріли там без велосипеду. Оговорили з "областю" майбутні велосипедні заходи. Зустрілись х В.Качуром, М.Швецем, Д.Білком, Є.Фіалко, та Є. Шаповаловим - домовились про майбутню зустріч. happy "

https://www.facebook.com/groups/leveldrugo

Альбом у ВК

"ВИСТУП ГУБЕРНАТОРА ДОНЕЧЧИНИ ПАВЛА ЖЕБРІВСЬКОГО НА ЗАКЛАДАННІ АЛЕЇ ОЛЕКСИ ТИХОГО В ОЛЕКСІЄВО-ДРУЖКІВЦІ 16 КВІТНЯ 2016 РОКУ

Хороше свято сьогодні. Не тільки день довкілля. Ми починаємо шанувати українських героїв Донеччини.

Я пам'ятаю, коли я прийшов працювати Донецьку ОДА, до мене прийшли хлопці з товариства Олекси Тихого з ініціативою: у нас на сьогоднішній день є насправді український герой – Олекса Тихий, який страждав за єдине – він хотів, щоб на Донбасі розвивалася українська мова, українська культура. Щоб насправді, ми не були перекотиполем, щоб насправді ми згадали, що наше коріння є глибоко. І воно не просто якимось чином прийшло і сьогодні можна його зруйнувати, можна його усунути.

Це людина, яка насправді пам'ятала своїх пращурів і говорила, що Донеччина це Україна – ще тоді, в 40-х роках, 50-х роках, 60-х, 70-х, неначе передвісник тої безтями, яка сьогодні є.

Життя Олекси Тихого це як набат. Українці Донеччини! Згадайте своє коріння, згадайте своїх пращурів, згадайте і затямте, що ви українці! І дух ваш український має бути тут.

Сьогодні у цю безтяму, під час кривавої війни проти російського агресора, ми, закладаючи парк, чи алею Олекси Тихого, ми розпочинаємо цілу череду заходів. На сьогодні, на скільки я знаю, в Олексієво-Дружківці вже проведено рішення про перейменування вулиці на честь Олекси Тихого. Зараз в Костянтинівці проведені слухання. Краматорськ вже перейменував і там ще одна вулиця на часі. Слов’янськ вже одну велику вулицю перейменував і зараз проводиться дослідження і опитування, вивчається громадська думка. Зараз мною дане завдання зробити єдиний проспект Олекси Тихого від Костянтинівки і до Слов’янська. Це буде найбільший проспект, мабуть, в усьому світі. Ми увійдемо у книгу рекордів Гіннесу, що в світі таких проспектів, який проходить через Костянтинівку, Олексієво-Дружківку, Дружківаку, Краматорськ, Слов’янськ – п’ять населених пунктів. Там є проблеми з нумерацією, але ми утрясемо ці питання. Але ми маємо славити героїв, українських героїв Донеччини.

Василь Стус теж донеччанин, який навчався, жив і працював на Донеччині. Ті бездарі, які збили барельєф Стуса з будівлі філфаку, на якому навчався Василь, це негідники, які не пам’ятають про своє минуле. Це, вибачте, нікчеми, які послуговуються якимсь ефемерним «руським міром».

З цього скверу, з цього перейменування почнеться нова сторінка в історії української Донеччини. Я думаю, що ми всі будемо пишатися, що ми є послідовниками такої великої і потужної постаті, як Олекса Тихий.

Слава Олексі Тихому! Слава Україні!!! "



"Сьогодні, 16 квітня 2016 року, було зроблено перший крок на шляху до дуже значної (не лише для нашого міста та області, але сподіваюся, що ї для всієї країни вцілому), події. А саме, у дворі школи номер 14, розташованої у Алексіїво Дружківці, стараннями ГО «Товариство Олекси Тихого», в котром їм серед інших, також допомогли військові, та представники українських активістів з Дружківки, була закладена "Алея Олекси Тихого". І немає нічого страшного, що було лише посаджено дерева, адже плани у організаторів дуже великі та амбітні. Це і арка на вході до Алеї і стежка між дерев, уздовж якої будуть розташовані лавочки і ліхтарі, а також ще дещо, про що я промовчу, бо це дуже цікава ідея і її бажано побачити вживу.
А ще, наступного року Алексі Тихому мало б виповнитися 90 років і тому за цей рік потрібно зробити дуже багато справ, серед яких у хлопців з ГО «Товариство Олекси Тихого» є ще один не меньш амбітний проект, а саме, "Проспект Алекси Тихого", який має простягнутися майже крізь всю північну Донеччину. Як це, запитаєти Ви, а ось як; розпочавшись у Костянтинівці, пройшовши Дружківку та Краматорськ закінчитися поза Слов'янськом, тим самим став найдлиннішим Проспектом в Україні, а можливо і в усьому світі. Тож як ми бачимо, праці у хлопців багато, а тому побажаємо їм наснаги і терпіння, а ще, допомоги від нас, а також від керівництва області, котре вже пообіцяло посприяти у цій, такій потрібній та шляхетній справі.

Тож, боритеся - ПОБОРЕТЕ!!! "

На Донеччині закладена Алея Олекси Тихого

http://maidan.org.ua/2016....-tyhoho

"Атмосфера на заході була домашня, дружня, надіємося, - щира. У васякому випадку з боку губернатора і громадськості так це точно. Міська влада Дружківки зробила все, щоб свято в селищі відбулося. Мер не взяв з собою тих риб-прилипал лугових, куличок, южиків. Але були присутні члени ГО "Громада Дружковки", Народний герой України Анатолій Водолазький, Правий Сектор (яким Валерій Сергійович часто лякав і досі лякає місцеве населення). Не було диферамбів владі. Всі зосередились на головному герою події - Олексі Тихому.
Відкриття Алеї Тихого а Олексієво-Дружківці стало прикладом того, як повинні проходити державні свята і дійства."
 
GADДата: Середа, 20.04.2016, 07:21 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На Донеччині заклали Алею пам’яті українського дисидента Олекси Тихого:

http://donoda.gov.ua/?lang=u....3A37349
 
GADДата: Середа, 20.04.2016, 08:18 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
 
GADДата: Середа, 20.04.2016, 14:56 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Олексієво-Дружківці відкрили Алею Олекси Тихого
 
GADДата: Четвер, 21.04.2016, 11:45 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Аллея Олексы Тихого
 
GADДата: Понеділок, 02.05.2016, 13:29 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Стаття про подію на сторінках НАША ДРУЖКОВКА
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ЗАХОДИ, ЗІБРАННЯ » "Тиха алея"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх