Вівторок, 23.04.2024, 21:59
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ВСІЛЯКИЙ ОФІЦІОЗ » Проект «Новий LEVEL – велоСАМремо»
Проект «Новий LEVEL – велоСАМремо»
GADДата: Четвер, 08.06.2017, 09:36 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Події, які передували створенню спеціальної сторінки у бейсбуці, яка присвячена велосипедній майстерні, теж викладаються на тій сторінці. Тому першим пунктом буде допис про те, що ми цю сторінку створили ! wink

Далі будуть викладатись матеріали у хронологічному порядку , паралельно зі сторінкою.

Отже, було створено сторінку , яка присвячена проекту : "veloSAMremo".


Вище вказана сторінка "прив'язана " до групи ДРУЖКІВСЬКИЙ ВЕЛОКЛУБ "LEVEL". Це зроблено з метою кращого обміну інформацією, більшої мобільності і розділення на суто технічну аудиторію і загальну, що звісно не є завадою у перебуванні і прийнятті активної участі у обох ресурсах.
 
GADДата: Четвер, 02.11.2017, 17:05 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Кожен проект має свою історію. Наш - не виключення. Якщо згадувати багато, то потрібно повертатись на двадцять років назад. Екскурси в історію можливі в рамках цього проекту, або в інших місцях. Поки ж ми зупинимось на , так би мовити, "сучасній історії".
Наприкінці 2016 року, у жовтні нам пощастило відвідати заход на якому Міцна громада за програмою Active Citizens Ukraine проводила дводенний тренінг з написання проектів. За підсумками якої ми, як учасники мали можливість отримати фінансування на власний проект соціальної дії від Британської Ради.
В нашому досвіді , це був перший тренінг, який вразив формою подання інформації, атмосферою . Ми начебто опинились в іншому світі. Учасники були різних вікових категорій, але змогли поєднати свої прагнення, уміння, знання і кожен досяг свого результату.
Не будемо розповідати про всі перипетії цього дійства, було просто чудово, до такого ступеню, що дехто впав в легку депресію, яку можна порівняти з тим станом, коли ти повертаєшся звідкись , здалеку, де провів час яскраво й весело, у сіре буденне життя.
Для нас це вилилось в те, що ми не встигли оговтатись, як минула перша хвиля подань заявок - проектів, на яку ми не встигли. А нас попереджали, про те, що потрібно робити все , поки воно "гаряче" wink
Потім минули зимові Свята, січень - той місяць коли все завмирає у звичайному житті , тому ніяких зрушень не відбувалось. В нашому ж було все яскраво, в плані організації всіляких подорожей, змагань, тому до проекту й не доходило знову, до того ж в інтернеті теж була тиша, поки на пошті не з'явилось несподіване повідомлення......

...далі буде.
 
GADДата: Субота, 04.11.2017, 13:40 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Відбулось це 15 січня ( 15.01.17), хоча пошту переглянули значно пізніше, тому тут теж вийшла невеличка затримка. У листі нас повідомляли про те, що в близькому майбутньому буде черговий дедлайн для подавання проектів за програмою "Активних громадян", і якщо у нас є нові чи ті що не втілені ідеї, то вони мають бути подані і викладені у формі, яку ми обговорювали під час тренінгу (!) . Вказувались стислі умови та зауваження, прикладалась форма заповнення, а також вказувалось на те, що потрібні листи підтримки від партнерів, з якими планується співпраця.

Все це потрібно було зробити до 5 лютого.

Хотілося б трохи повернутись у часі у грудень 2016 року, щоб згадати нашу першу зустріч у ДТ ДДМА. де ми обговорювали питання створення велосипедної майстерні, та зробили перший крок у напрямку створення ініціативної групи. Звісно ж було багато інших питань, які тим чи іншим чином пов'язані з вело майстернею і майбутнім проектом. Хотілося б зазначити, що співпраця з майбутнім партнером проекту (ДТ ДДМА) вже відбувалась - саме у приміщенні технікуму й відбувалась ця перша зустріч.

Отже потрібно було терміново ставати до роботи.

Проведені перемовини з ГО "Нова Дружківка", про подальшу співпрацю в рамках нашого проекту. Ми домовились про те, що отримаємо всіляку юридичну, технічну підтримку і зможемо використати приміщення , в разі потреби, для заходів пов'язаних з проектом.

Звичайно ж було підтверджене попереднє рішення про співпрацю з ДТ ДДМА.

ГО "Товариство Олекси Тихого" теж погодилось на співпрацю і запропонувало надати транспортні послуги в разі потреби, крім всього іншого.

Ще відбулись перемовини з ГО "ВЕЛОКРАМАТОРСЬК", всіляке сприяння від них було забезпечено, а також допомога в організації та проведення майстер класів.

ГО «Міцна Громада» постійно "тримала руку на пульсі", між нами відбувалось листування та розмови телефоном, ми отримували масу порад, зауважень, інструкцій та багато чого іншого.

Треба зазначити, що ми й самі почали мобілізовуватись на подальшу роботу у рамках проекту, визначили головні напрямки, розподілили обов'язки, з'ясували що може кожен, кого можна долучити, які потрібні технічні впровадження. Великий обсяг роботи ( на той момент він таким здавався) було зроблено в плані написання тексту проекту, заповненню спеціальної форми, тут нам знову допомагала, направляла у потрібне русло , просто радила по людськи і вказувала на дрібні нюанси ГО " Міцна Громада" .

Часу не все це було дуже мало, враховуючи відсутність практичного досвіду і зайнятість на основній роботі, але все ж таки це відбулось ! Все що було потрібне , було виконано і підготовлено до вказаного строку.

Залишалось чекати на відповідь.



Далі буде
 
GADДата: Понеділок, 06.11.2017, 17:40 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
А чекати довелось досить тривалий час. Спочатку ми були в постійному очікуванні, потім строки отримання відповіді переносились двічі. Вже надія була слабкою, але сподівання все ж таки нас не полишали. Зате ж припинилась затяжна прохолодна погода і потрібно було робити щось інше, працювати над організацією подорожей , заходів, розробці і плануванню участі у різних велосипедних подіях в нашому місті та приймати участь у заходах, які організовували інші.

Події посипались одна за одною і вже іноді не було часу згадати про наш проект. Несподівано у розпал травневих свят ( 4.05.17) на пошті з'явився лист від "Міцної громади" в якому нас повідомляли , що за
результатами розгляду нової хвилі проектів в рамках програми "Активні громадяни", було підтримано з десяток проектів , серед яких виявилось два з нашого міста, ну й звісно ж серед цієї пари наш: "Новий LEVEL – велоСАМремо".

Мало того, що це все відбулось, як грім серед ясного неба, ще й потрібно було терміново, протягом доби підтвердити свою готовність до реалізації проекту. Про це нас теж було проінформовано, разом з тим, що планувати початок реалізації проекту потрібно на кінець травня. Ну й звичайно ж потрібно чекати інструкції, у яких будуть надані деталі подальшої спільної роботи над проектом.

Ми ж планували починати втілювати у життя наш проект значно раніше, тому стикнулись з такими об'єктивними перепонами у реалізації:

1. Кінець учбового року у школах та інших закладах освіти нашого міста.

2. Такий самий стан речей з ДТ ДДМА, який має бути нашою базою і у якому адміністрація постійно буде перебувати у відпустках.

3. Технікум( ДТ ДДМА) отримав фінансування на встановлення вікон і ремонтні роботи у будівлі, де ми планували розмістити нашу майстерню.

4. Загальний відтік потенційних учасників проекту, разом з ініціативною групою - сезон відпусток, специфічні роботи в літній період, планування на літо іншої діяльності.

Але відмовлятись від задуманого, до якого витрачено так багато енергії та зусиль, ми не збирались. Звісно ж було підтверджено участь у подальшому розвитку проекту.

После подтверждения готовности работать над проектам, вам будет отправлено письмо с деталями относительно нашей дальнейшей совместной работы.

До цих подій і відразу після них ми збирались знову для поновлення активної роботи над проектом і були на постійному зв'язку телефоном і поштою з ГО "Міцна громада".

Ознайомитись про перебіг подій під час ЗІБРАННЯ КЛУБУ "LEVEL".

Серед питань, які ми розглядали були й ті, які напряму пов'язані з проектом, а саме - "Внутрішній статут" (Нм відміну від офіційного статуту організації, цей перелік правил, можливостей, заборон і заохочень, має бути вживаний всередині організації,не на папері а в житті, безпосередньо під час перебування учасників організації разом, під час спілкування між собою, або з потенційними учасниками, мешканцями міст і селищ, де ми перебуваємо під час подорожі. Все це має сприяти, укріплювати, не заважати розвитку, запобігати конфліктних ситуацій , та інших незручностей.), питання подальшої співпраці (з іншими громадськими об'єднаннями, зацікавленими особами, підприємцями, місцевою владою, тощо. Мета співпраці - прискорення розвитку, залучення додаткових ресурсів.), емблема та логотип,

"Відразу зазначу, що зібрання проводилось у робочому режимі , лаконічно і без "вечору спогадів". Проводилось у два етапи - перший ознайомлював з питанням, зачитувались і озвучувались думки і попередні напрацювання в цьому напрямі.

Другий передбачав опрацювання всього що оговорилось і доведення цього матеріалу до такого стану, який можна буде викласти у друкованому вигляді. З усіма пунктами ми впорались вдало.

Приємно було почути думки молодих і навпаки, навчених життям учасників, кожен привносив щось своє. Провели невеличкий конкурс з назви проекту"

А тепер нам належало у стислий строк підготувати і надати потрібні документи, знайти поставників необхідних товарів, скласти необхідні домовленості і таке інше. Ще багато всіляких деталей та дрібниць,без яких нормальної роботи не могло бути. Нагадуємо що наш проект реалізується в рамках програми Британської ради" Активні громадяни".

В попередніх дописах багато було написано слів "проект" та "майстерня", але конкретної інформації не було. У наступних дописах ми ознайомимо Вас з нашими планами.
 
GADДата: П`ятниця, 10.11.2017, 11:40 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Починаємо знайомити Вас з проектом, буде йтися про мету, плани й завдання і все, що виникає паралельно і пов'язується з ним.

Назву нашого проекту ми вигадали під час зібрання у ДТ ДДМА , з матеріалами про це можна ознайомитись вище. Проект має назву «Новий LEVEL – велоСАМремо».

Метою нашого з Вами проекту є створення, та подальший розвиток велосипедної майстерні у місті, яка надаватиме можливість зробити дрібний ремонт велосипеда – самостійно, та отримати допомогу і консультації у більш складному випадку. Створення сучасних умов, та застосування найновіших методів ремонту будь якої складності і велосипедів різних класу. Облаштування, та подальша організація, на базі вело майстерні, сучасного велосипедного центру у місті Дружківка , та перспективного розвитку його діяльності у різних напрямах.

Цільовою аудиторією проекту є мешканці міста Дружківка, а також його гості, туристичні групи, які відвідують цікаві історичні та інші об'єкти в межах міста, учасники змагань з інших міст. Всі вони використовують велосипеди для відповідних цілей , а також у повсякденному житті.

До реалізації проекту будуть залучені представники місцевої влади, підприємці, спеціалісти, активні користувачі велосипедів серед місцевої громади. Контакти з усіма вище згаданими суб’єктами вже налагоджені, вони активно підтримують цей проект і готові всіляко сприяти в його реалізації.

В нашому місті , за останнім переліком, мешкає понад 60 тис. населення, а з урахуванням подій останніх років, територіальної реформи, доручення нових сіл – значно більше. Громадський транспорт у місті має декілька маршрутів, але вони складені з урахуванням інтересів перевізників і через це, складають більшу за потребу протяжність. Сполучення з селами , особливо з новими і віддаленими, знаходиться у неналежному стані. Переміщення містом, яке має компактне розташування об’єктів, вигідніше здійснювати на велосипеді.

Чимало велосипедів має молодь та діти, які використовують ( як і дорослі) своїх "коней" для подорожей, мандрівок, змагань і простих прогулянок.

Всі ці фактори впливають на наявність достатньої кількості велосипедів у мешканців міста, а особливо у селян, які вимушені діставатись за різними потребами до міста. В місті відсутні умови для комфортного і якісного ремонту, та обслуговування велосипедів.

Власники велосипедної техніки вимушені робити ремонт самостійно, або використовувати для цього місце своєї роботи, через що виникають непоодинокі непорозуміння і конфліктні ситуації на виробництві. Також можна звернутись за допомогою до продавців велосипедів і запчастин на місцевому ринку, але все це не надійне, кустарне і не відповідає нормам, які б задовольняли власників більш складної ( дорогої ) техніки.

Місцева влада не виявляє інтересу до цієї проблеми, через постійну завантаженість більш нагальними (на її думку) питаннями, вважаючи це, за щось другорядне і постійно не на часі. До того ж, відсутня активна позиція велосипедної громади.

Проект по створенню велосипедної майстерні дозволить досягнути нового рівня якісного ремонту велосипедів, та обслуговування їх власників. До того ж, навчить , використовуючи технічні засоби сучасної майстерні, робити ремонт самостійно. Має суттєво заощаджуватись час, та кошти. Більш якісний ремонт, передбачає збільшити строк експлуатації транспортного засобу. Зробить користування велосипедом комфортним , безпечнішим, може бути не тільки засобом пересування , а й захопленням, хобі. В значній мірі має зняти внутрішнє напруження і дискомфорт у відносинах працівників і роботодавців.

Зручне розташування вело майстерні у наданому приміщенні, поряд з великим торгівельним центром і міським ринком сприятиме популярності об’єкту серед мешканців міста. Привертатиме увагу зручне розташування, можливість з комфортом провести час, навчитись самостійному обслуговуванню та ремонту велосипеда. А головне, навколо майстерні мають згуртуватись активні велосипедисти, які перетворять її у сучасний велосипедний центр, з усіма позитивними наслідками. Альтернативний підхід до проблеми обслуговування та ремонту своїх транспортних засобів, колективне вирішення питань, спілкування - все це сприятиме подальшому розвитку велосипедного руху, його популярності.

Облаштування велосипедної майстерні, закупівля необхідного обладнання та інструменту. Організація майстер – класів, навчань, відповідна пояснювальна робота, та агітація серед велосипедної громади міста. Все це напряму вплине на досягнення результатів проекту. А саме – будуть створені умови для підвищення технічної обізнаності, спростить користування обладнанням, інструментом , та транспортним засобом. Підвищить якість експлуатації , та строк використання велосипеду. Популяризує здоровий спосіб життя. Привчить до відповідальності, а також до більшої вимогливості, як до себе , так і до оточуючих. Урізноманітнить активний відпочинок, згуртує громаду навколо спільних питань, загальних інтересів, навчить приймати самостійні рішення у плануванні будь чого. Підвищить якість проведення дозвілля , активного відпочинку, змагань, велосипедних подорожей на новий , якісний, цивілізаційний рівень.

Цей проект буде мати позитивний вплив на розвиток громади. У людей значно збільшиться частка «цікавого життя», з’являться нові захоплення, інтереси , хобі. Час буде витрачатись не тільки на буденні справи, а на альтернативні навички, активні дії. Все це підвищить якість життя велосипедної громади у всіх його проявах. Суттєво зменшить аварійність і травматизм велосипедистів , та інших учасників дорожнього руху. Збільшить кількість велосипедистів , долучених до активного велосипедного життя. Проект зміцнить цільову громаду міста, адже продемонструє можливість та важливість самостійного вирішення будь якої проблеми.

Проект планується довготривалим, який буде у подальшому розширюватись та удосконалюватись. На базі вело майстерні заплановано здійснити безліч заходів, агітаційного, спортивного, навчального напрямку. Постійно буде приділятись увага до екологічних, пізнавальних, громадських питань. Поряд з майстернею , у безпосередній близькості з нею, планується відновити постійні спортивні заходи, які були там дуже популярними раніше – там проводились змагання аматорського рівня з велосипедного спорту. Це місце проведення уроків фізичної культури технікуму з майже готовими доріжками, які не складно дещо переробити. Міська влада, в цьому році почала розбивати там парк і планує облаштувати велосипедні доріжки – тут наші інтереси цілком збігаються і ми можемо співпрацювати в цьому напрямі. Заплановано регулярно проводити в майстерні навчання та майстер – класи, із залученням фахівців інших міст,з якими ми маємо попередню домовленість. Всілякі новації, та прогрес не стоять на місці, тому проект матиме продовження і впливатиме на всі аспекти життя громади, та велосипедної спільноти.



ГО «Дружківський вело клуб «LEVEL» має свої групи у різних соціальних мережах і свій сайт, який працює 5 років – там зібрана цільова аудиторія. Саме на неї розрахована увага в просування проекту. Крім цього, увага надається роботі у навчальних закладах, тут ми будемо співпрацювати з місцевою владою. Також залучаться місцеві ЗМІ, з яким у нас налагоджені тісні контакти. Чималий внесок можуть додати депутати міськради з якими у нас дружні стосунки. До кампанії з просування проекту долучаються велосипедні активісти і зацікавлені люди.

До того ж була створена сторінка у фейсбуці, яка має спеціальне призначення з висвітлення, координації всього що пов'язане з проектом.

Проведення проекту, як і всі наші справи, ми плануємо відстежувати і звітувати про це , за допомогою викладення матеріалів на своєму сайті та у цільових групах у соціальних мережах. Все це буде підкріплене фото і відео матеріалами, які самі по собі будуть являтись додатковими матеріалами у навчанні. Також планується проводити постійний аналіз кількості активістів, які долучаться до проекту, кількість уподобань у соціальних мережах, під відповідними матеріалами. Також стануть у нагоді викладені у загальний доступ списки учасників заходів, майстер – класів, відгуки учасників і публікації у ЗМІ. Пости у соціальних мережах.
 
GADДата: Вівторок, 23.01.2018, 17:06 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На момент подій , про яки йтиметься нижче, проект ще не було затверджено, тому все що робилось, відбувалось не так широко , як планувалось спочатку. Але, графік було складено і доводилось робити не так, як хотілось, хоча корить була помітна, до того ж всі активності мали свій вплив на подальший розвиток, або могли цьому сприяти. У всякому разі корисного було багато... отже...

20 березня (2017) у Дружківці аналітики руху Сильні громади проводили круглий стіл на тему: «Аналіз рівня ефективності місцевого самоврядування Маріуполя». Захід відбувався у Платформа ініціатив ХАΛVA hub

«Сильні громади» провели аналіз діяльності місцевого самоврядування за напрямками:

- наявність, доступність та актуальність інструментів взаємодії влади та громади;
- наявність, доступність та актуальність локальних нормативно-правових актів, які гарантують та підвищують участь громадян у процесах прийняття рішень;
- стан впровадження та реалізації концепції енергоефективності;
- стан відкритості та прозорості бюджетного процесу.

Дослідження проводилося у 16 містах Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей. При цьому була використана методологія “Ефективність роботи місцевого самоврядування”, яка складається зі 166 параметрів.

Під час круглого столу відбулась презентація та обговорення результатів аналізу діяльності Дружківської міської ради за зазначеними напрямками з метою визначення конкретних проблем та знаходження оптимальних шляхів їх вирішення за допомогою об’єднання зусиль влади і громади.

До участі були запрошені громадські активісти, представники громадських організацій, місцевих осередків політичних партій, представників ЗМІ, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Зрозуміло , що й ми були серед учасників. Прослухали доповідь Павла Островського і поспілкувались неформально з учасниками. Зустріч виявилась корисною, тому що відкрила деякі аспекти у співпраці з місцевою владою і ми змогли отримати відповіді на деякі питання . Все це мало б нам знадобитись у подальшій роботі над втіленням нашого проекту. До того ж познайомились з активними людьми і налагодили з ними контакти.
 
GADДата: Вівторок, 23.01.2018, 17:56 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Перша офіційна інформація про проект "велоСАМремо" була доведена до відома велосипедної спільноти під час презентації ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВЕЛОКЛУБУ "LEVEL" (ЗВІТ).

Ця подія відбувалась у приміщенні ХАΛVA hub Платформа ініціатив, з ким у нас була домовленість про співпрацю у рамках проекту. Крім дружківських велосипедистів і представників деяких громадських об'єднань, були присутні гості зі Слов'янську і Костянтинівки, крім того приймав участь вчитель фізкультури з ДТ ДДМА - Генадій Поворознюк, з яким у нас були налагоджена співпраця протягом дуже солідного часу, до того ж він був представником ще одного нашого партнера в рамках проекту.

На цієї зустрічі крім всього іншого у розділі "Плани на майбутнє" першим був пункт ( як найближчий) створення велосипедної майстерні на базі ГО "Велоклуб LEVEL", та приміщення, яке нам має надати ДТ ДДМА. Всі присутні мали можливість ознайомитись з проектом, також була запропонована співпраця в рамках проекту і пропозиція долучитись та допомогти.
 
GADДата: Середа, 24.01.2018, 08:53 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ще однією подією (4.05.17) , яка наблизила нас ( мала наближати) до реалізації проекту, рівно як і взагалі сприяла розвитку велосипедної активності у нашому місті. Словом події напряму пов'язані і тісно перетинаються.

Про все, що відбувалось можна дізнатись за посиланням BOLOTO RACE RENAISSANCE.

Хотілося б додати, що ця подія відбувалась за участі керівництва ДТ ДДМА, з яким у нас є домовленість про співпрацю, яке нам обіцяє надати приміщення під майстерню і яке забезпечило нас грамотами і медалями для переможців змагань. А підготовка і суддівство відбувалось завдяки участі викладача фізкультури цього учбового закладу - Геннадія Поворознюка. Цього ж дня, вперше відбулось нагородження спеціальним кубком, який було виготовлено активістами проекту.

Всі учасники, гості і вболівальники були ознайомлені з проектом "велоСАМремо".
 
GADДата: Середа, 24.01.2018, 10:52 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Травень 2017 року був дуже насиченим на велосипедні події , які ми використовували для ознайомлення з нашим проектом всіх хто приймав участь у заходах.

Ось невеличкий перелік заходів, серед яких хотілося б окремо позначити Велодень у Краматорську, де була велика кількість учасників, а організаторами була Го "ВелоКраматорськ" з якою у нас давні дружні стосунки, вони є нашими партнерами в рамках проекту і ми домовились з ними про проведення майстер-класу у майбутньому. Подорож до Ізюму, дозволила поспілкуватись з місцевими вело активістами , а також долучити до нашого проекту учасників з Іванопілля та Краматорську. Під час подорожі у Олександро Калинове та Яблунівку , ми мали можливість поспілкуватись з Андрієм Тараманом та Станіславом Ковалем, які вже мають безцінний досвід створення та реалізації проектів. Коли ми відвідували Дніпро - могли відчути атмосферу, яка присутня у закладі, де ми мали щастя перебувати і відпочити, де є прокат і дрібний ремонт велосипедів, розвинена вело інфраструктура. Перебуваючи у Павлограді , ми познайомились наживо з нашими колегами, з якими обмінялись досвідом, планами на майбутнє, домовились про співпрацю. Подорожі - кінець травня і червень, були підготовлені завдяки
Громадська велосипедна майстерня. Дружківка.

1. ІЗЮМ (ЗМІНЕНИЙ) 2017

2. ПОДОРОЖ - ПРИСВЯТА

3. ДЕНЬ САМОПОВАГИ

4. ВЕЛОДЕНЬ У КРАМАТОРСЬКУ

5. ДВКІЛЛЯ. ЯБЛУНІВСЬКЕ ПЛЕСО.

6. Невідома Костянтинівка

7. ДНІПРО

8. ЯНГОЛ 2017
 
GADДата: Середа, 24.01.2018, 12:54 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Наш проект реалізується в рамках програми Британської ради" Активні громадяни" та всебічного сприяння ГО "Міцна громада"

Active Citizens – British Council

Міцна громада

Active Citizens Ukraine

У цьому дописі ми хочемо ознайомити Вас з тими інструментами, які ми змогли придбати завдяки донорській допомозі вище вказаних організацій.

Посилання на альбом зі світлинами:


Інструменти майстерні "велоСАМремо"
 
GADДата: Середа, 24.01.2018, 18:08 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Нижче приведений неповний перелік подій та активностей, де ми приймали участь. Лише ті, у яких тим чи іншим чином приймав участь Громадська майстерня "велоСАМремо". Подорож з Ямпілю видалась дуже складною, як за відстанню так і за погодних умов. В таких умовах транспортні засоби мають бути у належному стані. Всі хто мав можливість, провели перед мандрівкою налагодження усіх механізмів, для усіх інших ми брали з собою мінімальний комплект обладнання, який рівномірно було розподілено між трьома хлопцями. Добре , що нічого не знадобилось !

Нічна подорож до Білокузьминівки була просто чудовою, не будемо приділяти цьому увагу, всім, кому цікаво , будуть надані посилання, щоб мати можливість прочитати глянути. Хотілося б зазначити, що у цьому заході приймав участь Юра Сут, який давно вже цікавився нашим проектом. На зворотньому шляху ми заїхали до нього у селище Дружківське, де могли ознайомитись з потенціалом, який може тепер бути привнесено до майстерні.

Звернувся по допомогу до нас Володимир Давиденко, який здійснював далеку мандрівку з Донецьку , відомим йому маршрутом. Наша майстерня зробила все необхідне для його комфортного перебування у наших краях і подальшої подорожі. До цієї справи долучився Євген Шаповалов, який є головою товариства Олекси Тихого і партнером проекту.

Коротенько про сам велопробіг - він організований до визначної дати, 500 річчя Реформації, протестантскими церквами Донецької області. Маршрут стартував у Святогірську і пролягав містами Лиман, Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка. Бахмут, Мирноград, Покровьк, Маріюполь. Все це відбувалось з 8 по 12 вересня. В ньому прийняли участь багато людей, які представляли всі міста, якими пролягав маршрут. Для нас це була зручна нагода познайомитись з широкою аудиторією і поширити інформацію про свою майстерню, а також запропонувати співпрацю і у подальшому. координатором всього цього виступив Сергій Кравець, який є активним учасником нашого проекту і багато зробив для його реалізації з технічного боку. На жаль, під час проходження участку маршруту між Дружківкою і Бахмутом, сталися дві поломки і тут наша допомога була вчасною !

Наш велоклуб традиційно підтримує будь який заход, який тим чи іншим чином пов'язаний з ім'ям Олекси Тихого. Цього року, вже не перший раз у 14 школі , що у Олексієво -Дружківці проходили урочистості з нагоди Свята Покрови та Захисника України, а ще річницю заснування УПА. Велоклуб "LEVEL" та веломайстерня були організатором і технічним спонсором спортивних заходів школярів разом з військовими. З відомих причин , нас попросили не викладати світлини та інші матеріали, пов'язані з військовими.

Під час цієї чудової подорожі ми познайомились і поспілкувались з представниками вело активу міста Слов'янськ, домовились про подальші спільні заходи і призначили приблизну дату зустрічі.

Про це та інше у більш докладному дописі про інші події більш масові і офіційні.

1. ЯМПІЛЬ - ДОДОМУ

2. КУЗЯ - ПЕРСЕЇДИ

3. МАЛЕНЬКА ЕКСКУРСІЯ

4. 500 РОКІВ РЕФОРМАЦІЇ

5. ПОКРОВА

6. КОЛЬОРОВИЙ СВЯТОГІРСЬК
 
GADДата: Четвер, 25.01.2018, 15:42 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Смолянський куліш

19 серпня 2017 року відбулась подія, яка набула великого розголосу. Йдеться про фестиваль української культури «Смолянський куліш», який об'єднує всіх мешканців громади и приваблює чимало гостей. На цю подію ми були особисто запрошені Андрієм Тараманом, коли ми відвідували їх музей під час подорожі у Яблунівку і Олександро Калинове ( про що повідомляли раніше).

Атмосфера на святі була домашня, весела, було гамірно , музично і цікаво. Такої кількості людей, враховуючи периферійність місця проведення, ми ніколи не бачили.

У такій невимушеній обстановці ми мали можливість зустрітись і поговорити про справи, налагодити потрібні контакти, домовитись про майбутні заходи, запросити на заплановані активності, прийняти зустрічні пропозиції. А зустрітись тут було з ким. Все креативне , активне, нове було сконцентровано на цьому майданчику, крім того, були присутні обласні керівники від культури, спорту і таке інше.

За три години перебування там, а ми не залишились на вечірню програму, вдалось зустрітись, поговорити, познайомитись, уточнити подальші дії і таке інше з багатьма знайомими людьми. Місцеві активісти з цікавими проектами - Андрій Тараман, Станіслав Коваль, Олена Коваль, Євген Жадан, Володимир Пилипенко, Світлана Сазанська дивували своїми проектами. Вдалось поспілкуватись з Олександром Меланченко, Володимиром Березіним, Налією Поколенко. Оговорити майбутні плани розвитку і спільних справ з Євгеном Шаповаловим, Наталією Бондаренко, Сергієм Івахніним, Олегом Єврейським. Під час спілкування були роздані матеріали про наш проект, які ми змогли зробити завдяки вчасному фінансуванню Active Citizens Ukraine , та підтримки від ГО"Міцна громада"

Більш розлого про це за посиланням : СК

Під час цього заходу , ми остаточно домовились і скоординували подію, про яку йтиметься нижче.


Гучний марафон Олекси Тихого.


Щороку ми проводимо традиційний велопробіг до Дня незалежності, який присвячуємо видатному українцю, нашому землякові Олексі Тихому. Постійно займається цим Товариство Олекси Тихого і велосипедний клуб "LEVEL", але цього разу до справи долучилась велосипедна майстерня "велоСАМремо", як технічний спонсор ! Попередні заходи проходили у різних форматах , різними маршрутами, із залученням адміністрацій і без. Цього разу ми не робили великого пробігу у 70 кілометрів від старту до фінішу, але наситили маршрут всілякими активностями , змаганнями і різними бонусами.

За домовленості з Костянтинівською РДА та Євгеном Шаповаловим, ми провели тестовий проїзд маршрутом, щоб з'ясувати всі деталі рельєфу, остаточно визначитись з відповідними подіями на маршруті та провели хронометражний заїзд із залученням машини, який люб'язно надало товариство Олекси Тихого, а пальним забезпечила РДА.

Подія складалась із змагальної, офіційної частини, ознайомчої подорожі, відвідання "Плесо", і музею у селі Олександро Калинове. Відбувся святковий обід, вікторини і конкурси, ппідсумкови промови і неформальне спілкування. Нагородження переможців.

Наша веломайстерня надавала всебічну підтримку з технічного боку, також займалась організацією всього дійства, було зроблено передстартовий інструктаж і технічний огляд велосипедів. Технічна допомога надавалась під час пробігу і після фінішу. Маршрут був насичений складними технічними ділянками, прискоренням і навантаженнями , пов'язаними зі спортивною -змагальною складовою. Все це могло привести до ускладнень і поломок, тому присутність технічної підтримки, була доречна. На щастя, нічого такого не відбулось! Деякі дрібні ремонти у вигляді налагодження системи перемикання швидкостей, проколу камери, і доведення тиску у камерах до потрібного перед стартом і після фінішу, були вдало подолані. Крім цього веломайстерня надала призи для переможців і призерів у спортивних змаганнях. Було вручено перехідний кубок, переможцю топової номінації.

Всі деталі, посилання і фото за посиланням: ШТ
 
GADДата: Понеділок, 29.01.2018, 20:19 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Громадська вело майстерня "ВелоСАМремо" та URBAN FEST 2017

Цей фестиваль став вже традиційним у нашому місті і має резонанс за його межами завдяки модерновому підходу до справи і таке інше. Ми теж не стоїмо осторонь таких заходів і намагаємось приймати у них участь.

Перший раз , 2016 році ми приймали участь у якості гостей і просто мали свою локацію, де мали можливість презентувати себе і долучати до нашого проекту потенціальних учасників і активістів. У 2017 році нас запросила до співпраці ГО "Нова Дружківка" з якою ми маємо тісні взаємини і вже не один раз співпрацюємо. До того ж вона є нашим партнером у рамках проекту "veloSAMremo".

Отже, цього разу до програми фестивалю, у її спортивну частину, було внесено велосипедні змагання. Веломайстерня , як проект , разом із велоклубом "LEVEL", була організатором велосипедного фестивалю в рамках URBAN FEST 2017. У нього входили - пробіг велосипедної колони по вулицям міста, велосипедні перегони у різноманітних категоріях та командна естафета.

Вело майстерня виступила технічним спонсором цих заходів і змагань. Також ми займались технічною підготовкою траси змагань. Всі, хто мав необхідність, мали можливість скористатись інструментом майстерні для ремонту своїх транспортних засобів, їх передстартовому налаштуванні. Все необхідне для цього було завчасно привезено і змонтовано у імпровізованому спортивному містечку.

Послугами майстерні мали змогу скористатись мешканці нашого міста та гості з Краснопілля, Долини, Лиману, Слов'янська, Костянтинівки та Іванопілля. На щастя все обмежилось усуненням двох проколів коліс та доведення до норми тиску у камерах, перед стартом змагань. А ще до нас звернувся маленький хлопчик з батьком, з числа вболівальників, із проханням накачати йому колеса самокату wink

Деталі всього фестивалю , а також коротенький звіт за посиланням : FEST
 
GADДата: П`ятниця, 02.02.2018, 15:57 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Участь у фестивалі "З КРАЇНИ В УКРАЇНУ"

Результатом тісної співпраці з ГО "Нова Дружківка", яка є партнером нашого проекту стала участь у фестивалі ЗКВУ, який проходив у нашому місті 27 жовтня 2017 року.

Проведенню цього заходу передувала кропітка і напружена підготовча робота. Наша майстерня виступала як технічним спонсором його спортивної частини, так і організатором.

Ми займались організацією, судейством і технічним забезпеченням спортивних змагань , та показових виступів на велосипедах. У програму входили велосипедна командна естафета, велоквест і змагання у дисципліні ВМХ - "стріт".

Попередньо була проведена робота по налагодженню співпраці з Міським відділом культури та спорту, керівництвом відділу по зв'язкам з громадськістю, дружківського машинобудівного заводу Корум -груп. З викладачами фізичної культури шкіл та технікумів міста. Отримали всебічну допомогу від нашого партнера, ДТ ДДМА організації і транспортуванні реквізиту, агітаційній роботі. До того д від навчального закладу була виставлена своя команда, для участі у вело квесті.

Проведено інструктаж з представниками команд ( викладачами) у приміщенні вільного простору ХАЛВА. Проведено роботу із залучення волонтерів , та їх інструктажу.

В день фестивалю ми підготували майданчик для старту і проведення естафети, обладнали реєстраційний пункт і розмістили потрібний інструмент для ремонту у наметі.

Всі деталі дійства можна узнати з посилання ЗКВУ
 
GADДата: Неділя, 07.10.2018, 09:13 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ТУРНІР З ФУТЗАЛУ (17.02.18)

У суботу 17 лютого в Дружківці, у спортивному комплексі ДЗГАК ("Газова апаратура") відбувся черговий XVII турнір з футзалу, серед студентських команд, який був присвячений випускникам ДТДДМА та Л.Й.Кожуховського.

У змаганнях прийняли участь шість команд з різних міст - Дружківка, Краматорськ, Костянтинівка, Слов'янськ. Змагання проводились спочатку в двох групах , а потім, за результатами визначались учасники зустрічей за перше , та призові міста.

Група А: ДГМА СЕСТ МК ДГМА (1) Група Б: ДТ ДГМА КИТ МК ДГМА (2)

Перед початком змагань учасників і вболівальників привітав директор ДТ ДДМА Баштовий В.П. Після офіційної частини, підняття прапора і виконання державного славня, було розпочато змагання. Головний суддя змагань Поворознюк Г.Б. ознайомив учасників з правилами та регламентом. Зустрічиі судив арбітр Черненко А.М.

Турнір проходив за підтримки чималої кількості вболівальників з нашого міста і гостей. Почався він о дев'ятій ранку, а закінчився після п'ятнадцятої години. У напруженій боротьбі перше місце вибороли футболісти команди ДГМА ( Краматорськ). На другому місці, відповідно опинилась команда нашого ДТ ДДМА. У матчі за 3 і 4 місце переможцем стала команда СЕСТ ( Слов'янськ), на четвертому місці - КІТ ( Костянтинівка). П'яте і шосте місце поділили між собою команди з Краматорську з одного учбового закладу МК ДГМА (1) та МК ДГМА (2).

Вітаємо всіх учасників і переможців !

Громадська велосипедна майстерня nf ДРУЖКІВСЬКИЙ ВЕЛОКЛУБ "LEVEL" змогли надати невеличку технічну допомогу в рамках партнерства та за своєю ініціативою.


фото : Турнир
 
Форум » СУСПІЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ LEVEL » ВСІЛЯКИЙ ОФІЦІОЗ » Проект «Новий LEVEL – велоСАМремо»
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Вверх