Вівторок, 19.03.2024, 10:15
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » КЕРМЕК (7.09.21)
КЕРМЕК
GADДата: Вівторок, 14.09.2021, 11:32 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

П'ятигодинна подорож з невеликим кілометражем. Надихнув перегляд червоного солеросу на просторах фейсбуку. Згадалось, що ми теж, у Дружківці, маємо під боком невеличку колонію цієї рослини, яка росте у відповідних умовах. До того ж тепер пора цвітіння кермеку, який торік ми досліджували вже пізньої осени, коли вдруге зацвіли яблуні smile Ще сподівались зустріти копиці сіна, та комах.

Вирішили поєднати кілька пунктів подорожі, щоб відвідати цікаві локації та трохи розім'ятися.

Погода чудова після перших кілометрів, довелось знімати верхній шар у вигляді вітрівок. Дорога асфальтова, невеликі підйоми й стрімкі спуски довели до традиційного місця проведення мотокросу. Там "ланиширокопі" відступають від дороги й можна пройтись майже диким степом, до того ж у наявності соснові посадки обабіч дороги створюють додатковий затишок. Щоправда, всередині лісових насаджень во всю буяє лісоповальна справа, все захаращене сміттям, словом - як завжди.

Перепочили з чаєм та смаколиками й рушили далі, через поля, які зеленіють високою амброзією! Спустились до селища, де в нас є знайома садиба в якій можна перепочити. Не стали зловживати відпочинком - обмежились поповненням запасу води. На злиття двох річок (Грузька та Казений Торець) луговина всіяна копицями, які здалеку виглядали наче стадо корів або овець. Приділили увагу цій локації, яка всіяна дрібними мальвами.

Час йде й доводиться рухатися далі у напрямку містка через річку й далі проти її течії. На розі беремо ліворуч, їдемо доріжкою з дрібних округлих камінців, по обидва боки квітне кермек, густо й різними відтінками. Знаходимо й сролерос, який ледь починає змінювати колір. Мальовничими пагорбами дістаємося асфальту й прямуємо до міста, біля якого нам трапилась велика зграя голубів, що паслись на скошеному полі.

До нових зустрічей!
 
GADДата: Вівторок, 14.09.2021, 18:15 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото: Кермек
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » КЕРМЕК (7.09.21)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх