Вівторок, 19.03.2024, 05:16
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Клебан Бик (24.08.21)
Клебан Бик
GADДата: Середа, 01.09.2021, 19:07 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

Непоміченою залишилась подорож у День Незалежності до Клебан Бику. Вона й відбулась спонтанно, збирались вдвох за сорок хвилин до виїзду. День видався не дуже спекотним, з помірним вітерцем.

Туди їхали чудовим асфальтом із зупинкою на морозиво та придбання напоїв, які в таких умовах були необхідні. Перетнувши трасу у Берестку, виїхали на ґрунтову дорогу яка, потім перейшла в асфальтовий серпантин з оглядовим майданчиком, де нам відкрився вид на водосховище, село К.Бик та промислові об'єкти та житлові квартали Торецька.

Перед шлагбаумом звертаємо знайомою стежкою вправо й опиняємося на дорозі у дві колії, яка йде вздовж водосховища серед лісу. Приємно вигинається в боки й має безліч коротеньких змін висоти нахилу. Все це під зеленою парасолькою дерев та стійкими пахощами впалих фруктів. Іноді дорога наближається до водойми, де ми можемо підійти й зробити кілька кадрів. Все це тягнеться, приблизно кілометрів три. Потім ліс закінчується й зліва відкривається чудовий краєвид великих пагорбів, розрізаних балками з деревами та кущами, висипаним камінням та глиною з піском. Все має різні відтінки кольорів.

Обираємо гряду з меншим кутом, шукаємо стежку в густій траві, після важкого підйому вибираємо з одягу та взуття чисельні реп'яхи та милуємося краєвидам, які відкриваються навколо нас з висоти. Прозора далечінь, порожня траса на Донецьк. Все змішалось, білі й сірі лебеді, чепури й гелікоптер на оксамитовому тлі з виблисками чистих люстер води, де вони відбиваються.

Трохи роздивились навколо й вирушили до великої бесідки, де трохи відпочили, підживились й попрямували до "динозаврів". Навколо квітли й пахли петунії.... Згадали добрим словом того, хто їх сіяв та доглядав.

Далі стрімкий спуск асфальтом до зупинки, від якої йде до селища Олександро - Калинове довгий металевий місток зі сходами - ярусами. Стежка доводить нас до солончаку з солеросом, який вже почав червоніти. Бачимо солеварню, яку потроху почали облаштовувати. Навколо не було людей, ми дістались вулиці, де мешкає знайома осличка Данка, за парканом ховається жовтий "горбильок". Андрій Тараман в той час був на урочистостях у столиці, тому ми відвідали музей самостійно, обдивились місце проведення Смолянського Куліша, який там нещодавно відгримів. Більша частина площі тепер бруковано, з'явились нові цікаві об'єкти, а будівля клубу змінилась до невпізнаваності.

Далі шлях у Яблунівку, звідти вгору до траси. Вирішили не їхати Степанівкою й Довгою Балкою, сонечко вже схилялось до низу, всі красоти ми не подивилися б у темряві. Тому проїхали з кілометр трасою ій звернули "столбовою " ґрунтівкою в бік Миколайпілля. Нам пощастило, що на зустріч трапилось лише три вантажівки й дорога була викатана, тому пилу мине наїлися, як колись. До асфальту пряма дорога, а після того, як ми потрапили на тверду поверхню шлях був виключно вниз з легким нахилом, або прямим.

Миколайпілля ми проїхали ще не в темряві, хоча блимавки й ліхтарі вже довелося увімкнути. Не було й машин дорогою, одна наприкінці наздогнала. Вздовж дороги, яка опинилася в густому тунелі, нас супроводжували пташки, які злітали прямо з дороги. Додому потрапили вчасно. Радий, що долучився до приємної подорожі, яка була втіленням давньої мрії дружківської Донеччанки, яка тепер мешкає у Києві :)т

До нових зустрічей! Ще катнемо !


 
GADДата: Середа, 01.09.2021, 19:34 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото: КБСМ
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Клебан Бик (24.08.21)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх