Четвер, 28.03.2024, 12:07
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » КАРАЧУН.ВІТРЯКИ (8.07.21)
КАРАЧУН.ВІТРЯКИ
GADДата: П`ятниця, 16.07.2021, 10:28 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Невеличка екскурсія на Карачун та до вітряків - вітро гегнераторів. Їхали раненько, хотіли, щоб по холодку встигнути. На відміну від Дружківки, в тих місцях опади були помітними. На асфальті ще зберігались калюжі.

Після підйому вгору довелось трохи змінити екіпірування й застосувати водні процедури) Після урочистостей на горі повний порядок, сміття не помічене. Помилувались краєвидами на Слов'янськ, Билбасівку та Райгородоцькі крейдяні терикони.

Потім шукали дорогу то табору пара планерів, з третьої спроби нам це вдалося. Ми сиділи й відпочивали у тіні дерева, а над нами шугали два "крила" і п'ять хижих птахів, мабуть, розглядали зі здивуванням гостей. Птахи полетіли собі, а люди по черзі приземлились, щоб попити водички, яка була захована у гілках того дерева, де ми й отаборились. Нашвидкуруч перекусили й поїхали далі. Приємний спуск до Новоселівки, на в'їзді намагались просунутись лівіше балкою, але волога земля й відсутність прийнятної дороги розвернули нас до асфальту. В центрі села знайшли відгалуження, яке мало б вивести н6ас на грунтову дорогу, яка нам потрібна, однак, не все так просто, як кажуть. Спочатку дорога перейшла у соняшникове поле, яке традиційно засіяне під самі дерева посадки, яке довелось обходити зліва в надії на більш зручний шлях. Довелось кілометр йти стернею, щоб не випробувати себе блуканням сирою дорогою, яка веде до балки. На щастя попереду був твердий шлях і менше сирого грунту. Коли вже були на дорозі, довелось застосувати запаску, щоб довго не витрачати час. Далі без пригод до вітряків, біля яких (крайнього) потупцювали, роздивляючись з усіх боків, ну й фото звичайно ж.

До Краматорська вирішили їхати через Шабельківку, скористатись торішнім маршрутом, через ліс і озерця. Перші метри спуску до балки в лісі показали дорогу, яка поступово ставала слизькою, а нижче роздовбана важким транспортом, до того ж вагомим аргументом, щоб пролетіти якомога швидше ліс, були комарі й хмари мошки. Через це ми не скористались захопливими стежками, бо були покусані й так достатньо, щоб забути про красоти)))

З високого горба роздивились подальший шлях, в селі спитали чи вірно ми їдемо до металевого місточка через Маячку й вийшли до траси, де натрапили на невеличку оазу у вигляді крамнички з морозивом, нею й скористались. Далі знайомий шлях до "Старого городу" й далі у напрямі Дружківки, через Малотаранівку. Все інше у фото додатку wink Далі буде.
 
GADДата: П`ятниця, 16.07.2021, 13:04 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото: Карачун Вітряки
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » КАРАЧУН.ВІТРЯКИ (8.07.21)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх