П`ятниця, 29.03.2024, 10:31
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ЕКСКУРСІЯ (23.05.21)
ЕКСКУРСІЯ
GADДата: Субота, 29.05.2021, 09:54 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

Майже всі учасники цього дійства виклали щось про подорож. Дійшли руки й у мене.... smile

Хотілося б подякувати учасникам за кампанію й можливість знову проїхатись знайомими стежками та трохи призабутими. Окремо подякувати за звіт Татьяні Говарітовій з коментарями до кожної світлини!

Мабуть, це один з коротких звітів від мене, бо що ще можна додати? smile Але, спробуємо.

Отже, місце, час збору визначено, всі на місці вчасно, кілька фото біля "жовтого містку" і ми почали подорож. Перша зупинка - злиття двох річок у Дружківці. Вивчаємо літературу від Володимира Качура, на місці порівнюємо текст з навколишньою сучасністю. Далі дорога несе нас вздовж річки, мальовничою стежкою проти течії. Перетинаємо водойму мостом, справа зруйнована гребля, через що рівень води в річці впав давно й на довго...., а скільки було проєктів та обіцянок...

Через Карлівську площу виходимо до парку. Давненько ми не відвідували цей довгобуд. Чесно кажучи, сподівався зустріти щось таке, через що мене б "душила жаба", але ніт.... мовчу...чотири роки....! Парк Бернацького у Краматорську працював і відновлювався, проводилась повна реконструкція та новобудови. Там і тепер триває процес, місцина не перетворилась у резервацію...

А в нас, суцільна недобудова, яка ризикує перетворитись в руїну і потребуватиме постійного вливання до ... до чого невідомо... Мабуть, до нових поколінь.

Тако ж вздовж іншого берегу річки, рухаємось проти течії, долаємо над водою загорожу, прямуємо джунглями вздовж "вторчермету", з якого на стежку сиплеться всілякий мотлох роками! Ще один залізний міст, знайомий усім городянам з дитинства, шкодую що не встигли роздивитись його опори, які вже історична цінність.

Зліва річка, справа високий паркан заводу. Черговий об'єкт досліджень - міст без поручнів, доволі високий і достатньо вузенький, щоб трохи хвилюватись, але не такий, щоб лякатись і не скористатись можливістю зробити кілька кадрів!)

Торецький, те, що від нього залишилось - клуб та школа й двоповерхові будинки залишаються позаду, ми опиняємось на якісні й асфальтованій дорозі, яку ми називаємо "європа", яка радує вже четвертий рік, якщо я не помиляюсь. Колись тут був суцільний "танкодром" smile Швиденько поповнюємо запасти питва у місцевій крамничці, (дякуємо Владу Слєпцову), дорогою спілкуємось з коровою та місцевими мешканцями й швидко опиняємося у Кіндратівці, "на Колоні" Саме через колонію німців менонітів, які будувались тут здавна вийшла така назва. Зупиняємось перед пам'ятним знаком, читаємо, фотографуємо, роздивляємось старі німецькі будівлі, які досі працюють за призначенням й вкриті старовинною черепицею.

Наступний пункт - кілька слобожанських хатин, які досі збереглись в Олексієво -Дружківці, потім прямуємо до школи Олекси Тихого (№14), яка зовсім поруч. Тут стара будівля школи й нова, в одному дворі - такий собі комплекс з невеличким садочком, біля пам'ятника О.Тихому лавками для відпочинку, дитячим майданчиком та традиційними тренажерами.

В цьому місці накривають спогади, того хто в темі. Трохи перепочили, погомоніли й вирушили в бік будівлі "фабрики халви", від якої, після невеликої зупинки посунули до пішохідного містку через Кривий Торець, залізничного переїзду та перетнули трасу. Далі, знайомими доріжками дістались Дружківських скам'янілих дерев. Тут ми змогли вільно походити пішки, перекусити, зробити фото, познайомитись з приємними людьми, які побажали залишитися невідомими, навіть фото не робили wink

Додому дістались мальовничими степними дорогами, асфальтованою трасою й за допомогою невеличкого квесту, який полягав у тому, щоб віднайти вірний шлях до річки, через залізничні колії та густі посадки. А районі Нахаловки дослідили ще два об'єкти - силосну башту та колодязь-журавель., з якого набрали води. Біля "сухого" фонтану, вже у місті наші дороги розійшлись.
 
GADДата: Субота, 29.05.2021, 10:01 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Додатки: 1 частина 2 частина

Хочу бути українцем

 
GADДата: Субота, 29.05.2021, 12:09 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото звіт: в тилу
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ЕКСКУРСІЯ (23.05.21)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх