П`ятниця, 29.03.2024, 17:51
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ВОРОНЦІ.БИК (17.05.21)
ВОРОНЦІ.БИК
GADДата: П`ятниця, 21.05.2021, 10:10 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

Коли ти хочеш відвідати якесь місце, то можна впевнено це зробити, як не сьогодні, то через тиждень. З об'єктами трохи складніше, вони можуть бути зруйновані, але все одно, час на це є. З природними явищами, як цвітіння воронців складніше. Вони мають стислий термін цвітінні, як і багато весняних квітів. Ці яскраві квітки наших степів, які (степи)тепер вміщуються у балки, куди їх загнала людина, завершують весняний цикл. Далі приймають естафету літні рослини, які можуть квітнути довго й по кілька разів.

Якщо не встиг, чекай наступного року. А у цьому погода не сприяла подорожам по за асфальту, звісно ж, враховуючи графік роботи)

Словом - все в останню мить, наче запізнюєшся на потяг й встигаєш вскочити в останній вагон. Погода прогнозувалась доброю, але тільки у першій половині дня, тому їхати потрібно зранку, що й було зроблене.

До Клебан Бику діставався асфальтом, проти вітру, що суттєво збільшило час у дорозі. Після Берестку (найвища точка маршруту) зупинка біля вказівника заповідника, де можна ознайомитись з правилами, прочитати корисну інформацію. Тут вдалось зняти бджолу тесляра, які не дуже й потрапляють до кадру, через свою лякливість та швидкість. Мені пощастило зустріти таку, що грілась на сонечку сидячі прямо на стенді !

Далі постійний спуск асфальтом між дерев до оглядового майданчика, з якого відкривається чудовий краєвид на водосховище та околиці Торецька. Далі ще крутіший спуск вниз, ледь помітна стежка вліво й опиняєшся під шатром лісу! У сонячних променях святяться різні квіти, щось таке, що вже відцвітає сиплеться з дерев, в лице потрапляє павутиння. Серед дерев чутно співи пташок, солов'ї були в кількості. Рух зручною стежкою у дві колії, трохи вологої не до слизької. Там де є вода, можна просуватись центром дороги, але таких місць 2-3 на маршруті. Звісно ж все залежить від погоди. Дорога починає впритул наближатись до водоймища, чутно звук хвиль та пташок, що живуть на воді. В такій ідилії, майже три кілометри.

Вихід на простір - справа схили на яких помітні бесідки, попереду чутно трасу, зліва плавні й цілий хор пташок, яких поки не помітно за очеретами. Зупиняюсь, щоб подивитись та зробити кілька кадрів, та вдягнути захисні штани. Попереду планується розвідка високою травою, чагарниками та краєм байрачного лісу, підйом вгору кам'янистою стежкою. Проїхавши метрів 400, відчуваю, що чогось не вистачає. Довелось повернутись до зупинки й знайти залишений фотоапарат smile Третій раз їхати однією дорогою не було бажання, обираю інший підйом, менш кам'янистий, не такий крутий. Знав, що там є колонія воронців, які й знайшов відразу. Не було потреби шукати. Видерся вгору й побачив як швидко змінюється небо - з півдня насувався дощ суцільним фронтом, особливо виділялась величезна хмара, схожа на "Фудзі" smile Світла зменшилось, воно було не таке яскраве, сонце сховалось. Умови для фото ідеальні, якби не вітер і не ризик потрапити під дощ. Далі все робилось швидко - результати у фото альбомі. На момент виходу до асфальту на велокомпі позначено 31 кілометр. Додому за вітром їхати одне задоволення, щоправда, він трохи зменшився й почав крутити. Перед виїздом на Ломоносова впали перші краплі, які примусили прискорюватись, настільки, наскільки дозволяла дорога з масою припаркованих машин, світлофорів та інших учасників руху.

На пів дорозі до Осикового вже сяяло сонце, дощ так і не наздогнав. Зі сходу й заходу оточували хмари, доводилось ще додати обертів! Встиг все! Знайти, сфотографувати й втекти від дощу!

Далі буде. Долучайтесь.
 
GADДата: П`ятниця, 21.05.2021, 20:04 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото: ВОРОНЦІ
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ВОРОНЦІ.БИК (17.05.21)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх