Четвер, 25.04.2024, 23:21
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Комета (20.07.20)
Комета
GADДата: П`ятниця, 24.07.2020, 14:50 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Все ж таки вибрались невеличким колективом споглядати комету у нічному небі.

Що цьому передувало ? Намагання з'ясувати для себе коли краще це робити, кілька невдалих спроб здійснити це з різних локацій. Пошуки зручного місця, так щоб не далеко ) Несподівана втрата флешки, без якої неможливо здійснити шутінг, як результат - втрата дорогоцінного часу. Це світило не постійне і з'являється поблизу нашої планети один раз , для поколінь які в цей момент можуть її побачити і все... відствані у 6 - 7 тисяч років важко сприймаються нашим розумом.

Не буду розповідати про комету, кому цікаво можна знайти в інтеренеті інформацію про неї (C /2020 F3 NEOWISE) Хочу зазначити, що її відкрили навесні і вона має назву апарата, завдяки якому її помітили. В мережі ( новинними сайтами) розповсюджувалась інформація не дуже достовірна... тому шукати тре більш наукові тексти, якщо є в цьому потреба.

З особистого. Пам'ятаю, колись летіла над нами наприкінці зими чи початку весни комета, яка була дуже помітною і орієнтовно знаходилась ( для Дружківки) над вул. Космонавтів, майже паралельно. Як видерались вночі на дах дев'ятиповерхового будинку з мамою... Стільки вражень було. Не було можливості зробити фото... було це аж у далекому тепер .... 1996-97, Гейла-Бопа має назву. А ще раніше у 1986 - Галлея, яку багато хто пам'ятає....

Так приємні спогади поєднались з бажанням побачити, показати іншим нову комету ! Можливостей тепер значно більше - кожен, хто мав інформацію та бажання, зміг це зробити. Ми теж не відставали - надивились у мережі красивих фото, зібрались і поїхали.

Погода була чудовою , небо без хмар і місяця. Нічого не заважало , тільки час нічний , але це ніколи не зупиняло і за кліматичних умов стало майже звичним явищем - подорожувати вечором або вночі.

Як завжди купа емоцій! Мерехтіння вогників на обрії від міста та селищ, яскраві зорі, всілякі летючі миші, нічні пташки, маленький їжачок. рівні ряди соняшників у світля ліхтарів. В повітрі солодкі запахи Ну й звичайно ж сам об'єкт уваги. В цю ніч вже не така яскрава але ще трохи помітна неозброєним оком, комета була знайдена , роздивлена у бінокль і зроблені знімки Фотографували й інші зорі , які були яскравими в інших ділянках неба.

Було цікаво, красиво, запам'ятається на довго. Трохи шкода, що передсвітанкових фото нема, через вище вказану проблему з карткою, та хотілося б мати якісний широкий об'єктив... Попереду ще "Персеїди" , і запланована подорож. Долучайтесь . До нових зустрічей )
 
GADДата: П`ятниця, 24.07.2020, 15:46 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото звіт : Комета
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Комета (20.07.20)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх