Четвер, 28.03.2024, 21:52
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "55"+ - (12.04.20)
"55"+ -
GADДата: Понеділок, 20.04.2020, 19:08 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов

Знову подорож. Не в розумінні "нуапять" а нарешті ! )

Цього разу не довго думали і вирішили їхати маршрут "55" ,,,, головною метою якого було відвідування ставку Полтавки з його птаством. Для тих ,хто не в темі - "55", це відстань у кілометрах від старту до фінішу. Звісно ж додається відстань до старту , в залежності від того, хто де мешкає. Мені класно, я вимірюю від домівки wink

Маршрут пролягає через Миколайпілля та Софіївку, далі в бік Дружківки. Покриття - суцільний асфальт. Цього разу не буду згадувати про погане, що траплялось нам дорогою , відразу за містом. Єдине, про що не можна мовчати, суцільні підпали та їх наслідки... Посадки випалені вщент, не тільки покрівля під деревами зі старого листя та трави а й в деяких місцях, відгоріли молоді дерева під корені і тому висіли у повітрі , зачепившись гілками за сусідні дерева або лежали в попелі, звалені вітром.... Про вітер - досить потужний, який піддавав збоку або посилював нас в спину, так що дорога була легкою. Повз нас швидко проминали ставки , посадки, зелені поля та свіжа подекуди оранка.

Перед Полтавкою, до якої ми дістались розбитим асфальтом, на самій горі , біля розгалуження доріг великий склад білої глини, за ним досить глибокий кар'єр. На місті старих, штучних ярів тепер рівні поля, на яких вже кілька років щось росте трав'янисте. Справа залишаються кургани близнюки і асфальтова дорога поганої якості веде нас постійно вниз, чим далі тим нахил крутіший. Але розігнатись там неможливо , через постійні ями. Їдемо повільно вдихаючи запах квітучих дерев та згарища.

Спустились до водойми і відразу помітили пару лебедів, які тут мешкають вже не перший рік. Поряд на поверхні води помітні трохи менші птахи - перникоза, лиска, можливо поганки, звичайні крижні та ще якась дрібнота . В повітрі над водою помітні білі птахи , чи то чайки чи то мартини, якщо вони тут взагалі можуть мешкати.

Через вітер, гарної картинки для фото було важко знайти, тому ми зосередились на пошуку затишного місця для приготування кави на сухому спирті. Місце було знайдене, і навіть неглибока ямка, щоб забезпечити від випадкового загоряння.

Після імпровізованого сніданку постало питання , як їхати далі? Враховуючи кілька альтернатив повернення та нашу авантюрну вдачу, вирішили повертатися незвіданими грунтами, поспішати було нікуди))

Дорога досить пристойна, на першому етапі доводилось постійно зупинятись , щоб не звернути в непотрібний бік. Потім все пішло як по накатаному і ми вийшли на перетини з кількома маршрутами , які пролягали відносно поряд - "фантом" та "хащі" ( в двох інтерпретаціях) , потім знову невідомі тропи, які склались у новий маршрут з перспективою подальшого використання . Після невеликого підйому вгору серед безлісого поля , спускаємось до неглибокої але досить розлогої балки, яка складається з каскаду ставків , вздовж яких ростуть посадки і досить широкі ділянки лісу. Все це складається в дуже приємну картину. Це не нудний , рівний і безкінечний асфальт, тут маса поворотів , віражів , невеличких спусків-підйомів і всіляких приємних несподіванок . В фіналі ми вийшли на асфальт ,ближче до Горняку і вже знайомим маршрутом дісталися фінішу.

Дуже цікаво, насичено і з користю smile

До нових зустрічей ! Долучайтесь )
 
GADДата: Понеділок, 20.04.2020, 19:48 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото альбом : 55+-
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "55"+ - (12.04.20)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх