П`ятниця, 29.03.2024, 14:09
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "КУЗЯ" перший виїзд. (29.03.20)
"КУЗЯ" перший виїзд.
GADДата: Середа, 01.04.2020, 19:21 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Подорож до "культового" місця нашої округи відбулась наприкінці березня. Нарешті хоч щось більш - менш таке, що можна побачити, відновити та порівняти з торішніми враженнями.

Зима цього року була не сувора але карантинні заходи стримують від масових подорожей. як і самосвідомість. Прикро , що можливостей, вільного часу та потенційних компаньйонів зараз значно більше ніж будь коли. Але.... ніяких оголошень, пропозицій та зборів. Просто був зручний день, чудова погода і знайомий маршрут.

Подорож все ж таки вийшла не наодинці, майже випадково збіглись можливості з бажаннями в нас двох. Обговоривши традиційні питання темпу, маршруту, часу повернення і таке інше, довелось додати пункти дистанції та забезпечення найменшого контакту між собою.

Трохи заважав потужний вітер , який переважно дув справа в обличчя але не так, щоб критично, лише під час руху вгору доводилось напружуватись подвійно.... Нові-старі відчуття та чудові краєвиди навколо, зелені поля свіжа оранка та квітучі абрикоси вздовж дороги відволікли від негативу і ми не помітили як опинились на ашурківському переїзді. Далі всім знайомий спуск згори до Семенівки, шмат ровненького асфальту. Далі ми з'їхали з траси і рухались вздовж схилів грунтовою стежкою.

Тепер вся наша увага була приділена квітам навколо, що й було головною метою цієї подорожі. Подолавши половину "каньйону" перед скелями звертаємо ледь помітною дорогою вгору. Не дивлячись на малу відстань до верхівки пагорбів флора навколо поступово змінювалась, внизу лишились низькі квіти кульбаби, які стеляться на відміну від міських, довгоногих. Повсюди острівцями розкидані плями фіалок, кількох відтінків і всіляких жовтеньких дрібних. На жаль ми не знайшли барвінків, які були тут в минули роки, мабуть курйозна погода трохи змінила графік цвітіння. Десь на середині підйому привернули нашу увагу звуки птахів ,яких ми не могли розгледіти. Перед цим наполохані припутні полетіли від нас в глибокий яр , де сховались між заростей, а ще фазани перекликались непомітними... Ці ж звуки не були схожі на згадані і доносились здалеку але так , якось наче всередину....

Раптом помітили у повітрі , на досить великій відстані великого птаха, якого вдалось спіймати в об'єктив. Він зробив кілька кол і стрімко почав знижуватись. Добре, що в Сергія був бінокль ! Скориставшись ним ми змогли вперше в житті побачити справжній шлюбний танок ! Птахи підстрибували на кілька метрів і плавно спускались на землю, розправляли крила та походжали навколо один одного. Було їх трійко... Чорний чуб, хвіст дуже кучерявий та крила з чорними краями ....наскільки вдалось розгледіти це були сірі журавлі. Спробували зняти їх фотоапаратом, можливо й подивитись вийде, все ж таки кілометр відстані ... )

Піднялись на самий верх і рухались в напрямі скель , знову побачили у далині якесь тріо пташине , яке вдалось пару раз зняти. При перегляді в домашніх умовах , дійшли висновку, що то були точно не журавлі, летіли дуже стрімко і спина якась руда ... можливо огарі чи дикі гуси...

На скелях ми не затримались надовго, потужний вітер здував і заважав робити фото , а знайшли ми там дикі ,жовті тюльпани, які ховались у заростях вже зазеленілої частково дерези. Спцсукались разом з велосипедами по південному схилі другого пагорбу в бік Семенівки, на протилежному схилі яру помітили яскраві жовті плями , які були досить густі настільки, що довелося повернутись і зробити пару кадрів горицвіту ( адоніс). Хвилеподібний схил з крейдою під ногами змінився більш пологим місцем, де можуть зачепитись рослини з іншою корневою системою... Тут ми нарешті знайшли те, задля чого й була ця експедиція... В тім році не вдалось їх знайти, мабуть не той час , місце були. А в цьому році ми зустріли фіолетові та жовті квіти карликових півників, яки ростуть саме на крейдяних схилах, такі нам траплялись ще у Клебан Бику та на цьому ж місці кілька років тому. Було їх тоді багато і росли вони досить широкими колоніями -плямами. В цей раз цвітіння не було таким рясним, це були перші, навколо багато зелених листків та зав'язі.

В доброму настрої ми знайшли зручне заглиблення , яке нас захищало від вітру і було прикрашене квітучою абрикосою. Тут ми змогли швиденько перекусити та відправитись в зворотньому напрямі....

Додому їхати було дуже весело, коли тебе в спину підганяє попутний вітер.

До нових зустрічей !

Долучайтесь )
 
GADДата: Середа, 01.04.2020, 20:29 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото альбом: КУЗЯ фірст
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "КУЗЯ" перший виїзд. (29.03.20)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх