Четвер, 18.04.2024, 06:51
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Сон та інші весняні квіти. (19.03.20)
Сон та інші весняні квіти.
GADДата: Субота, 21.03.2020, 16:57 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Через відомі події, якщо це можна так назвати, маршрути для велосипедних мандрівок не відрізняються тепер різноманіттям і доводиться робити вилазки не дуже далеко. Брати продукти і напої з собою, розраховуючи їх кількість та вагу.

Втім не про проблеми і незручності йдеться. Кілька років ми їздили до Клебан -Бику , щоб помилуватись весняними квітами у великій кількості. Саме різні види квітів Сону ( відомі нам п'ять видів) цікавили нас навесні. Завдяки цим дослідженням з'ясувались їх ареали, умови , різні фази цвітіння та росту.

Такі квіти траплялись нам і раніше , далеченько від міста , куди дістатись швидко можна було лише машиною. А той вигляд, який мають квіти після цвітіння , у своїй останній фазі був невідомий. Саме такі квіти помічені були два роки тому недалеко від Дружківки і було вирішено спробувати знайти їх коли вони ще толком і не розквітнули. Що було й зроблено.

На місці було пройдено багато сотень метрів між ліском і ораним полем, відстежували квадрат за квадратом...на жаль без результату. В ліску кілька різних видів фіалок і жовтих квітів, мох та проліски. Ближче до бази , \біля доріжки стали перепочити, в двох метрах від себе помітили пару квітів ! Саме те, що ми шукали і місце відразу згадалось, дворічної давнини )

На зворотньому шляху розвідали ближній ліс, який на схилах, що нависають над річкою. Дорогу розбито вщент грунтову, колії по пів метри майже, після великого трактору...карабаси не сплять..((( Крутити важко, постійно чіпляється якась педаль, доводилось метрів 200 лише "тиркати" ногами а не прокручувати на повну, або пішки йти.

В лісі повно квітів , суцільний килим на зеленому тлі ) Псує настрій сміття і порубані дерева.... хазяйнування повним ходом і чисельні підпали трави...

Все інше на фото

До нових зустрічей, долучайтесь )


фото звіт : сон
 
GADДата: Субота, 21.03.2020, 17:08 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Трохи теорії : Pulsatilla
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Сон та інші весняні квіти. (19.03.20)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх