П`ятниця, 29.03.2024, 00:05
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ПОКРОВА 2019 (14.10.19 Традиційна подорож.)
ПОКРОВА 2019
GADДата: Вівторок, 22.10.2019, 19:33 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Цього року вирішили продовжити традицію мандрувати маршрутом який ми катали на Покрову (14 жовтня ) Сформувалась невелика група , обговорили коротенько умови, темп і таке інше, що притаманне подорожі на велосипеді.

Дуже рано їхати не стали, був час виспатись, зібратись і не спізнитись. wink

Хотілося б зазначити про те, що під час подорожі доводилось постійно порівнювати події річної давнини. Нитка маршруту була ідентичною за виключенням останніх восьми кілометрів, яки ми вирішили трохи урізноманітнити і побачити таємничу червону "травичку". Ще було невелике відгалуження до маленького селища Рубіжне , що додало до запланованого маршруту не більше семи кілометрів.

Отже, стартуємо )

Погода сприятлива, сонечко світить, хмари відсутні, вітер зустрічний і помірний. З самого початку традиційні "верблюди " до зупинки перед "ковшем" ( зараз там екскаватор), поблизу ВЕСКО. Вздовж асфальту зеленіють сосни, сяють жовтим абрикоси і палає червоним у різних відтінках скумпія - таке , відоме всім дерево з пухнастим цвітінням, назву якого ми не знаємо або постійно забуваємо. Ще є терен, в якого зелене листя та яскраві синіми ягодами. Тереном ми ласуємо із задоволенням під час нетривалих відпочинків, щоб попити води та зробити кілька кадрів. Ще можна бачити метеликів різних розмірів і кольорів та всіляких дрібних комах теж багацько. В траві безліч коників.

Повертаємо праворуч та спускаємось у Некритове грунтовою стежкою. В селищі порожньо, в кількох дворах відчувається присутність людей, яких не помітно, собаки вітають нас веселим гавкотом. Знову трохи вгору утрамбованою, широкою дорогою, якою зазвичай рухаються вантажні машини з глиною. Цього разу ми їх не зустріли, до Андріївки повз нас проїхало кілька легкових машин. На трасі з відмінним асфальтом рух досить жвавий - це головна дорога між Краматорськом та Добропіллям. Поряд з дорогою невеличка крамничка та торговельні ятки , де продають горіхи, гарбузи та всілякий крам городини місцеві бабусі і не тільки )

Підживлюємося, спілкуємось з місцевими і далі. На кордоні Добропільського району бачимо трохи зруйновану стелу - вказівник району. Вітер почав тиснути дужче, бо ми вийшли на висоти. Тривало це не довго. Рівна та якісна дорога якою ми долетіли у Новотроїцьке прошиває селище. Сонячні панелі, нові ліхтарі обабіч асфальту - все це промайнуло повз нас ...

На перетині п'ятьох доріг , біля пам'ятнику загиблим у 2014 році людей вже не було. Постояли та помовчали біля свіжих квітів і лампадок , які ще не встигли згаснути....

Повертаємо тепер ліворуч , трохи перепочиваємо . Перед нами стрімкий і довгий спуск у Золотий Колодязь. Біля "петровського" меморіалу якась реконструкція. Бесідка та муляж колодязю лежать по-за загорожею. Дістались до Покрови - це така пам'ятка у вигляді традиційної жіночки з притаманними Святу атрибутами. Далі ми розвідуємо найближче село Рубіжне , до якого рухаємось вулицею "Золотого", далі балкою асфальтом. Таким саме чином у зворотному напрямі. Після "Колодязю" відпочиваємо на водоймі, яке , після аварії на греблі, так і не відновило свій рівень, їхали новими доріжками в тих місцях, де колись була вода. В тополях привал . Роздивлялись навколо себе , бачили виводок лебедів, які ще не побіліли ( молодь), берегами і в човнах присутні рибалки.

Далі дорога нас веде через Веселе та Грузьське, вітер сприяє і ми, як невелички вітрильники мчимо далі. Колись, подорожуючи цими місцями можна було бачити як розробляли кар'єр між цими селищами, тепер його закрили і засипали. На виїзді з Грузьського помічаємо купи гарбузів різних розмірів і кольорів, цікава фото зона, якою ми користуємося. Далі цікава ділянка широким грейдером до Ново Миколаївки. Дорога свіжо вирівняна технікою, яка не суха до пилу і не вогка як пластилін, їхати - задоволення ) Спустились у долину річки Грузьська , вздовж якої ми рухаємось спочатку грунтом, потім розбитим асфальтом вулицею селища. В центрі вже досить пристойна дорога до самого "каньйону" у Ново Григорівці.

Напрям на Петрівку , через злиття річок Казений Торець та Грузьська - грунтова доріжка у дві колії, маленький місточок і ледь помітна стежина. Пригоди вже закінчились і на фініші нас чекають приємні гойдалки горбами до асфальту, тепер ривок до Горняку і ми вдома !

До нових зустрічей ! :)


Фото звіт : ПОКРОВА 2019
 
GADДата: Вівторок, 22.10.2019, 21:00 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Для порівняння : ПОКРОВА 2018
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ПОКРОВА 2019 (14.10.19 Традиційна подорож.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх