Субота, 20.04.2024, 01:32
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Яскрава подорож (7.10.19)
Яскрава подорож
GADДата: П`ятниця, 11.10.2019, 18:50 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Надивились всіляких красивих світлин у фейсбуці, де яскраве осіннє листя. Згадався Святогірськ, минулі роки з подорожами крейдяними схилами і так захотілось здійснити щось подібне. Умов поїхати подалі не було, тому думали не довго і вирішили їхати маршрутом "Тренувальний" або "Тренувальний - повний" **

Вирішили вранці , змовились та зібрались ближче до обіду, час і відстань давали можливість не поспішати і не повертатись додому в темряві. Дорога в бік Тройчатого і далі в напрямі "аістів" де кілька років проводиться мотокросс. Перші сосни зустрічають нас відразу після спуску, кілька десятків метрів піщаною дорогою і ми на місці. Тут ми відпочиваємо , обідаємо і вивчаємо навколишню територію, робимо знімки ...проводимо час в задоволення. Листя на деревах ще не впали і світяться яскравими фарбами.

Пригрівало сонечко і не було вітру тривалий час , потім помітили вихор міні - смерчу, який переміщувався степом. На деякий час він крутився якраз над яскравим червоним кущем , це нагадувало вогнище яке викидало язики полум'я і згорілі частинки у вигляді сухого листя. Цікаве видовище. Потім задуло з заходу і потягнулись хмари , які чудово виглядали у низьких променях осіннього сонця.

Краєвиди змінюються швидко і час теж вже почав спливати та примусив збиратись додому. Їхати просто в зворотньому напрямі не хотілось, вибираємось степом до дороги, яка мала б бути , але "карабаси"*** вкотре додають складнощів . Жорога розорана і ми опинились між балкою , яка заросла молодою акацією і де неможливо продертись з велосипедом, та пухким полем. Йдемо пішки вздовж посадки поки не спромоглись вийти на інший її бік , скориставшись вузеньким проходом. Широкий яр з різними травами , кущами шипшини та дерезою. Іноді під ногами майже голий грунт з каміннями та рідкою травичкою , іноді трава сягає до поясу. Рухаємось пішки, щоб виключити ризик проколу, поки не дістались ґрунтової дороги, якою із задоволенням їдемо , ловлячи вітер у спину.

Заїхали у Ново Григорівку зверху , від іржавої башти. Асфальтом виїхали за селище в те місце , де зустрічаються дві річки - Казений Торець та Грузська , далі знову цікавими доріжками до Петрівки та Райського. Майже з під коліс вилітають перепілки та фазани в полях їх не було навіть і чутно.

Зустріли цікаву рослину яскравого червоного кольору на невеличкому клаптику землі, обіч ледь помітної дороги . Пам'ятаю її в тому році, тому вона якось зимує і більше ніде мені не траплялась... (?)

Далі асфальт і знайома дорога додому.

Все , про що не написано, можна переглянути на фото.

До нових зустрічей ! :)


** Маршрути в одному напрямі один з яких коротший рівно вполовину .

*** Ті, хто володіє (орендує) землі під посіви.
 
GADДата: П`ятниця, 11.10.2019, 19:40 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото : ЯСКРАВА подорож
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Яскрава подорож (7.10.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх