Субота, 20.04.2024, 09:26
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Положення ( нетипове)
Положення ( нетипове)
GADДата: Вівторок, 17.09.2019, 11:07 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Велосипедні ЗМАГАННЯ «АНТИФЕСТ»

ПОЛОЖЕННЯ

21 вересня 2019 р

м. Дружківка

1. Загальні положення

Велосипедні змагання «АНТИФЕСТ» (далі - змагання) відноситься до велосипедних змагань категорії крос-кантрі.
Цілі і завдання змагання - підвищення мотивації кожного учасника до поліпшення власних спортивних результатів, виявлення найсильніших спортсменів, розвиток велоспорту, пропаганда здорового способу життя та велосипедного спорту серед широких верств населення.

2. Змагання організовані і проводяться:

ГО "ІНІЦІАТИВНИЙ РУХ" ГРОМАДСЬКИЙ ПАТРУЛЬ "

ГО "ДРУЖКІВСЬКИЙ ВЕЛОКЛУБ "LEVEL"

Загальне керівництво і організацію гонки здійснює колектив "Громадський патруль", ГО "LEVEL"

Головний суддя змагань - Колбунов В.О.

3. Категорії учасників (формуються за фактом реєстрації перед стартом змагань).

Умовно :

- спортсмени

- любителі

- кадети

- юніори

- леді

- діти

4. Місце, терміни проведення та інформаційна підтримка

Змагання проводяться 21 вересня 2019 року у місті Дружківка на міському пляжі (дивитись на мапі)

Розпорядок гонки (можливі зміни):

9:00- 9:45 Збір на площі Молоді і проїзд містом до місця старту.

10:00 початок реєстрації учасників

10:15-10:30 ознайомче коло та тестування траси

11:00 завершення реєстрації , старт змагань.

13:00 фініш всіх категорій

13:15 - підбиття підсумків , нагородження.

По завершенні - обід для учасників змагань. Можливі зміни , додавання категорії , конкурси , тощо.

5. Порядок проходження дистанції

Старт гонщиків відбувається з положення контакту з землею хоча б однієї ноги. Стартувати з підтримкою велосипеда іншими учасниками, спиратися на елементи загородження, інших гонщиків забороняється.

Оголошення про старт кожної категорії робиться за 1 хвилину, 30 секунд і 15 секунд. Суддя на старті дає старт між 15 і 0 секундою за допомогою свистка, гудка або стартового пістолета. У разі фальстарту, проводиться повторне побудова гонщиків. Гонщик, який припустився фальстарту отримує попередження і стає в кінець колони.

Правилами змагань дозволено пересування по трасі тільки офіційно зареєстрованих гонщиків і організаторів змагань (маршалів). Пересування і знаходження на трасі дозволено тільки під час заїзду категорії учасника або переглядового кола. Рух здійснюється в строго визначеному організаторами напрямку. Забороняється перебувати на трасі під час заїздів інших категорій, відмінних від категорії учасника. Учасник зобов'язаний закріпити номер так, щоб він був легко помітний суддями під час змагань. У разі забруднення або іншої причини, по якій номер учасника не може бути визначений - учасник зобов'язаний голосно і чітко вимовити свій номер суддям під час перетину лінії старт-фініш. При поломці велосипеда на дистанції гонщик має право самостійно, або за допомогою членів своєї команди, здійснити ремонт велосипеда і / або заміну частин інші дії не створюючи перешкод іншим учасникам. Технічно складні ділянки траси долаються гонщиком на велосипеді або пішки, не створюючи перешкод іншим учасникам.

Учасники, що заважають проведенню гонки (або члени їх команд) шляхом знаходження на трасі поза свого заїзду, прояви неповаги до інших учасників або організаторів гонки, вживання алкоголю або наркотичних речовин, використання лайливих виразів, хамства, рукоприкладства, загрози та інші елементи неспортивної поведінки будуть нести покарання (дискваліфікація або недопуск до гонки). Міра покарання у кожному конкретному випадку визначається організаторами та суддями заходу.

Місце гонщика в підсумковому протоколі визначається за кількістю пройдених повних кіл.

"Срєзка"

Зрізання маршруту, шляхом виходу за межі траси заборонено і штрафується пониженням фінішного результату або дискваліфікацією, в залежності від тяжкості проступку. Вихід за межі траси дозволений у виняткових випадках - якщо виникає перешкода, яку неможливо об'їхати в межах траси (завал, руйнування покриття траси і т.п.), при цьому об'їзд не повинен скорочувати дистанцію і не давати ніяких переваг перед іншими гонщиками. Після маневру гонщик негайно повинен повернутися на трасу.

Лідирування (слідування «на колесі»)

Лідирування дозволено, але тільки в тому випадку, якщо гонщик слідує за іншим зареєстрованим гонщиком. Лідирування за транспортом або незареєстрованими гонщиками (велосипедистами) заборонено.

Перевага руху

Гонщики, що пересуваються на велосипеді, мають перевагу над тими, хто йде пішки. Гонщики, що штовхають або несуть свої велосипеди, повинні пересуватися по гіршій частини траси в той момент, коли їх обганяють. Гонщики, що штовхають або несуть свої велосипеди, можуть обганяти тих хто їде, не створюючи перешкоди руху.

«Кругові»

Гонщики, яких обганяють на коло повинні поступатися дорогою лідерам. Ті , що обганяють повинні голосно оповіщати про намір обгону, крикнувши «обходжу справа» або «обходжу зліва». Безпечне проведення обгону є обов'язком.

Позиційна боротьба

Коли два гонщика борються за місце на трасі, лідер не зобов'язаний поступатися позицією (за винятком «кругових»). Проте, заборонені різка зміна траєкторії руху при обгоні і будь-які торкання (тілом або частинами велосипеда), з метою перешкодити руху. Той ,хто йде на обгон,в свою чергу, повинен забезпечити безпеку свого маневру.

Спортивна поведінка

Небезпечна їзда, застосування незаконних і неетичних прийомів, використання лайливих виразів, образи та інші елементи неспортивної поведінки можуть стати приводом для попередження, штрафу, або дискваліфікації. Міра покарання у кожному конкретному випадку визначається організаторами гонки.

8. Обставини непереборної сили (форс-мажор), відповідальність учасників та організаторів
Форс-мажор (обставини непереборної сили)

У разі виникнення обставин непереборної сили (погодних, соціальних, політичних і т.д.), через що проведення змагань може стати небезпечним, гонка може бути перервана. В цьому випадку, фінальний протокол оформляється за результатами на момент прийняття рішення про скасування.

Відповідальність організаторів:

Організатори заходу не несуть відповідальності за несправну техніку учасників, за відсутність або справжність медичних довідок, за дії учасників, а так само за їх здоров'я. Організатори не несуть відповідальності за ризик отримання учасником травм, а також за будь-які можливі пошкодження техніки учасників. Організатори не несуть відповідальності за втрату особистого майна учасників. Організатори зобов'язані надати можливість ознайомлення з трасою до проведення заїздів, на "ознайомчому заїзді" категорій.

Спірні моменти з приводу результатів заходу:

Всі претензії і спірні моменти пов'язані з результатами заходу повинні бути озвучені організаторам протягом доби, з моменту появи результатів. Всі претензії з приводу результатів призових (1-3) місць категорій - повинні бути озвучені організаторам, не пізніше, ніж після п'ятнадцяти хвилин, з моменту фінішу останнього учасника цієї категорії.

Спірні моменти з приводу розмітки траси:

Всі претензії і спірні моменти з приводу розмітки траси приймаються тільки після "переглядового заїзду". Після старту гонки, претензії не приймаються.

Спонсори, реклама і розміщення атрибутики рекламного характеру:

На території стартового табору і по дистанції гонки допускається озвучування і розміщення продукції рекламного характеру, агітаційної продукції учасниками, глядачами або групою підтримки, тільки після попереднього узгодження з організаторами заходу.

9. Нагородження

Учасники, які посіли з 1 по 3 місце в кожній категорії, нагороджуються дипломами, медалями та цінними призами від спонсорів (в разі присутності спонсорів).

Учасники зобов'язані виходити на нагородження в одязі та взутті. Вихід на нагородження в непристойному вигляді, неадекватна або хамська поведінка, відсутність на нагородження може стати причиною дискваліфікації учасника.

Дане положення є офіційним запрошенням для участі в гонці!
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Положення ( нетипове)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх