П`ятниця, 29.03.2024, 17:07
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Невеличкий велопробіг "Літо -осінь" (Студенок - Дружківка.)
Невеличкий велопробіг "Літо -осінь"
GADДата: Середа, 04.09.2019, 14:30 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Цікава подорож відбулась днями. Метою цієї мандрівки було кілька пунктів. Випробувати себе на більшій дистанції ніж ті, які були до цього часу. Тестування маршруту та розвідка можливих локацій , можливого заходу. Відвідання Студенку, а саме тих місць де не були учасники покатенькі. "Джакузі " та джерело багатьом знайоме а от науково експериментальна ферма "Святогірська коза" була новим місцем для всіх учасників .

Саме з нього ми й почали свою подорож. Вже кілька сезонів ніяк не вдавалось дістатись до цього цікавого об'єкту , постійно щось було причиною не потрапляння до нього. Іноді були в кількох кілометрах поряд, але маршрут ( час) не передбачав відвідування. На мапі вже здавна ми віднайшли розташування ферми але на місці , на всяк випадок перепитали у місцевої жіночки, яка вказала напрям руху. Виявилось , що мине помилились із загальним напрямом, але заблукати у мережеві вулиць все ж таки можливо. Дорога туди оснащена вказівниками у вигляді двох кіз у профіль, як на лого , до того ж на стовпах є білі стрілки які прямо вказують напрям.

Екскурсії розраховані таким чином, що початок припадає на відповідну годину, за яку встигаємо все обдивитись і ще лишається трохи часу. Можна замовити прогулянку на конях, яких ведуть робітники. Хазяїн ферми детально і дещо завчено знайомить нас ( вас) з історією заснування і методами господарської діяльності, деякими таємницями. Звичайно ж присутня реклама козиного молока , яка наповнена прикладами і властивостями , порівняннями, тощо.

Не буду детально розповідати, а то буде не цікаво )))) Відвідали подвір'я , приміщення для житла кіз і коней. Не сараїв чи ферм якихось а саме житла ! Все зроблено навколо в одному стилі, умовно - європейському. Виробничі приміщення, де відбувається доїння, вироблення сиру та зберігання готової продукції. Невеличка дегустація та крамниця у фіналі. Молоко, мені особисто сподобалось, "козою " не пахне smile

Наступним пунктом нашої подорожі було сірка водневе джерело, до якого слід було дістатись вулицями з піском, така собі розвага... Всі впорались з цим завданням, щоправда "бермудський трикутник" завів кількох мандрівників у хащі. Пмилку швидко виправили ...але ... якорці , хай би їм ! Довелось шукати отвір у камері і робити швидкий ремонт. Хто знає , що воно за таке в курсі, яка це марудна справа. Це з'їло трохи часу і до "джакузі" ми вже поспішали, де швиденько відбули всі "процедури" , переводяглись у сухе і відразу вирушили в напрямі залізничного вокзалу і далі до Святогірська.

Досить швидко дістались курорта бо постійно вниз їхали , що майже не помітно оком , але різниця висоти дається взнаки. У Святогорську ми розділились на дві групи в залежності від подальших планів, після чого знову зустрілись у оговореному місці і часі.

Вирішили потихеньку їхати серпантином, щоправда довелось зупинятись для фото, як же без цього !? ) Не могли ми оминути увагою "артема", де йдеться все літо а може й більше, ремонт . Хоча доступ до оглядового майданчику є. До голови "ізваянія" протягнуті линви, мабуть промислові альпіністи займаються реставрацією. Тут ми довго не затримуємось, бо час вже їхати , темніє тепер рано і це спонукає до прискорення у діях. Вирішили їхати там, де цікаво а не швидко, додаємо до маршруту Пришиб, Сидорове і прогулянку вздовж Донця. Стрімкий спуск до річки і цікава подорож берегом додає настрою і відбирає сили.

У Сидоровому крамниця вже була зачинена, тому треба було розраховувати залишки води та провіанту до Слов'янську. Спускались у Маяки вже із увімкненими ліхтарями , вулиці освітлені тому ми не помічали як швидко темніє, біля річки вже опинились у суцільній темряві, дорога добре освітлена потужними світловими приборами на кермі і, тому ми рухаємося у світловому тунелі, орієнтуючись "внутрішнім навігатором" . Після "городища" доводиться видертись пішки вгору , до асфальту де робимо невеличкий привал з ремонтом колеса, невеличкий прокол - перший досвід такого ремонту вночі. Трохи вимушеного перепочинку після якого спуск до траси "канальскою діагоналлю". Далі якісний асфальт до самого Слов'янську, повз озер курорту . Все це освітлене ліхтарями і ми рухаємось порівняно легко і швидко, враховуючи попередню втому.

Площа у Слов'янську густо заповнена, особливо біля фонтану , АТБ та лавах. Тут ми біля свіжості фонтану перепочили, поповнили запаси рідини і вирушили додому о 22:30. Повз нас промайнув "Сапфір", залізничний переїзд, "Зевс" , знову переїзд і світилась телевізійна вежа на Карачуні, яка поступово зміщувалась справа, позаду нас і зовсім зникла за пагорбами. Вітряків ми не помітили, бо знаходились в низині, рухаючись вздовж залізниці і річки.

Ворота "КМЗ" зустріли величезним газовим факелом , долаємо перешкоди і опиняємось на вокзалі. Далі, після мосту знову темрява до Прокатчику, де іноді "сонячні " ліхтарі підсвічували наш маршрут. Перед Малотаранівкою нас зустріла осінь. Дружківка привітала річковою прохолодою і теплом міста, яке ще не встигло охолонути після спекотного дня. Порожніми вулицями ми доїхали до фінішу..... Вдома ,засинаючи після ванни та кави, перед очима ще продовжував накочуватись асфальт і набігали тіні від гілок та високої трави, мерехтіли та посміхались вогники віддалених населених пунктів . А у вухах співали великим хором коники та цвіркуни.

Так ми провели літо і зустріли осінь цього року.
 
GADДата: Середа, 04.09.2019, 16:33 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото звіт : Студенок Друдківка
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Невеличкий велопробіг "Літо -осінь" (Студенок - Дружківка.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх