П`ятниця, 29.03.2024, 07:19
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "55" РЕТРОСПЕКТИВА (19.05.19)
"55" РЕТРОСПЕКТИВА
GADДата: Четвер, 23.05.2019, 17:37 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Днями відбулась невеличка подорож. Більше мабуть тренування, якщо так можна казати wink

Відстань у 55 кілометрів ми подолали маршрутом через Миколайпілля і Софіївку суцільним асфальтом до Горняка і далі до міста. Все це можна, за бажанням у відповідному ресурсі відстежити. Був варіант і "грунтовий " після Софіївки, але.... не сталось , через невеличку перепону. Втім, про все це докладно і коротко.

Колись цей маршрут був у нас першим, який ми проклали, накатали і використовували під різні змагальні, урочисті та інші моменти, пов'язані з велосипедом. Майже 20 років він нам прислуговує ( ! ) З роками географія подорожей значно розширилась в плані відстаней і цікавих місць і цей маршрут залишався довгий час не катаним. Звичайно ж деякі його ділянки входять до інших маршрутів.....але ...тому цього разу це була ретроспектива чи такий собі спогад.

До Микалайпілля вже досить густа посадка обіч асфальту, яка складається від густих і молодих дерев та надійно захищає від вітру. Цього разу ми їхали в зеленому тунелю, яким рухалась велика кількість метеликів , нам на зустріч. Мабуть у них був день масового вильоту. Навколо цвіли акації і ми перебували у суцільній, незримій хмарі солодкого запаху. Коли повернули до кар'єру дорогою до Полтавки ( ставку) вітер посилився на верхівці і за відсутності дерев з одного боку, але не заважав нашому пересуванню. Зелені поля й дерева плавно накочувались на зустріч і ми непомітно, за розмовами дістались асфальтового спуску до водоймища. Дорогу тут не ремонтували вже років сім точно, тому розігнатись не вдалось...а так хотілось ))) Перед ставком дорога поліпшилась і нас викидає на верхівку підйому , після стрімкого спуску. Тут запланований невеличкий відпочинок, яким ми сповна скористались. Трохи перекусили і зробили кілька знімків. На ставку було багато птахів, серед ідентифікованих побачили багато пірникіз і лебедів. Якщо перші були до берегу досить близенько, то лебеді ховались при наближенні до них у високих очеретах.

Лебедів вдалось роздивитись лише в оптику фотоапарату з великої відстані. Вдруге вони випливли на простір парою і з ними були маленькі пташенята. Пірникози підтверджували свою назву ( російською - чомга) сповна. Вони занурюються під воду цілком і виринають в іншому місці. На голові мають довгі пера на потилиці, які нагадують ріжки smile

Навколо ставку, досить довгого, схилами балок квітне багато чого кольорового серед суцільної зелені та великих латок дерези на горбках. Водний простір вкритий великими полями "капусти". Це така рослина водна, паразит - пістея, якщо я не помиляюсь з назвою.

Спускаємось до Софієвки і зупиняємось біля старої будівлі "панський маєток" , навколо нього старі величезні дуби і порожньо. Зараз там облаштували церкву , яка дещо псує картинку металевими сходами і майданчиком під дзвіницю. Відмітка "18 км. до дому" селищне сільпо ( не те "La Silpo") з якого лунають баси якоїсь музики та дзижчать вітрини. В ньому є морозиво, пробуємо те, яке порадили місцеві хлопчики...Після нетривалого перекусу, врубаємо свою "ІСІДІСІ", чим дивуємо аборигенів , хутко стартуємо.... Біля школи дорога під ремонтом, поки там насипано і пилюка від цього, доводиться збавляти швидкість... Вгору за селом йдеться легко, знову прохолодний тунель з дерев, виходимо на рівнину , попереду перехрестя - вліво Павлівка, вправо Новопавлівка , перед мостом довелось зупинятись, слабшає заднє колесо, терміново качаю і тепер чимдуж додому...середнім темпом вистачає кілометрів на чотири, після цього процес повторюється..... Тому додому дістались швиденько, повз пролетіли Райське і Горняк....

До нових зустрічей !)
 
GADДата: П`ятниця, 24.05.2019, 09:35 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Невеликий фото альбом : Ретро 55
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "55" РЕТРОСПЕКТИВА (19.05.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх