Вівторок, 23.04.2024, 15:37
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Карачун+ вітряки (12.05.19)
Карачун+ вітряки
GADДата: Вівторок, 14.05.2019, 13:25 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Давно планував подорож до Карачуна. Це відома тепер на всю країну місцевість біля міста Слов'янськ. Хотілось влаштувати якусь тематичну подорож із залученням ...і таке інше. Час минав, але все ніяк. То зима , то дощ, то щось глобальне або навпаки, дрібне й незначуще. Словом , весь час повз або поряд smile

Кампанія відразу ж знайшлась , як тільки потенційні учасники про це почули. Відправились в другій половині дня, коли всі ранкові клопоти та приємні справи були вирішені , через які не вдалось поїхати з самого ранку в більш тривалу подорож і подалі. Тому їдемо з Сергієм до Краматорську , де до нас долучається Владислав.

З самого початку подорожі, були плани завітати до вітряків, які розташовані в районі Ясногірки, що у Краматорську. Порадившись втрьох ми вирішили зробити невеличке (порівняно) коло через Карачун, таким чином ми мали дослідити й подивитись кілька об'єктів, що ми й зробили.

Перша "цікавинка" - доволі крутий підйом на Карачун , де розташована нова телевежа, яку збудували на місці старої, яка була зруйнована під час бойових дій у 2014 році. Отже підйом, який виявився не дуже й важким, просто у відповідному темпі здійснювали рух. Колись ми тут їздили і запам'ятали напруження, але тоді ми рвали вгору , хто швидше )

У дворі навколо вежі, де є інженерні споруди, можна побачити залишки старої споруди, кому цікаво. Поряд з дорогою красива капличка і велика кількість пам'ятних об'єктів, які присвячені військовим подіям, загиблим....

Далі їдемо до імпровізованих оглядових майданчиків з хрестом і трохи далі , ще двох , які знаходяться над колишнім кар'єром. З них відкриваються чудові краєвиди, де можна подивитись на Слов'янськ і трохи далі, якщо скористатись оптичними приладами. Внизу знаходиться селище Андріївка і дорго, якими ми багато разів їздили, на які тепер дивимось наче в інтернеті , з відповідного ресурсу. На захід сонця, кілометрів зо два бачимо як літають парашутисти.

Надивились , погомоніли, і рушили далі, тепер наш маршрут пролягає в зворотному напрямі, паралельно асфальту, яким ми дістались до Карачуна , але не так рівно і грунтами. Відразу ж зупинились в тому місці де нас попередили про небезпеку подальшого пересування через роботи з розмінування. Знайшли потрібну , ледь помітну серед дерев та високої трави дорогу, якою спустились у досить глибоку та широку балку з красивими квітами і яскравою флорою , по обидва боки якої дерева, серед яких трапляються поодинокі сосни , та багато дубів. Потрібної дороги далі ми не виявили, вірніше вона була там раніше... Тепер вона розорана до самої балки із деревами. Це внесло деякі зміни в темп нашого пересуванні і подальшого напряму. Довелось з півтори кілометри йти пішки , просто травою вздовж посадки, до дороги, яка довела нас до ще одної балки у вигляді такого собі футбольного газону без дерев і кущів, але грати там у популярну гру проблематично , через відповідний для балок рельєф. Зелені пагорби були в квітах, навколо приємні пахощі.

Внизу триярусна гребля зі шлаком, технікою і собаками, яка відгороджує Ясногірку від ставку. Саме цією греблею ми й поїхали далі на зустріч нашій меті, яка вже була перед нами у всій красі. На протилежному схилі були розташовані дві величезні вежі вітряків, які мають виробляти електричну енергію. Лопаті до цих вітряків лежать на спеціальних, технічних майданчиках на землі. Коли ми наблизились до них, то могли вільно роздивитись , помацати і звичайно ж зробити фото. Навколо постійно хтось їздив і ходив,зупиняючись , щоб зробити те ж саме , що й ми ) В розмові з хлопцем , який там перебував теж з велосипедом, ми дізнались багато цікавої інформації про встановлення, параметри та майбутню експлуатацію вітряків. Висота веж складає 120 метрів, а лопастей 75 ! Виглядати це має дуже грандіозно !

Тим часом сонечко вже почало схилятись до обрію і настав час вирушати додому,що ми й зробили. Дорога додому була швидкою та динамічною. Ми майже не зупинялись, лише намагались в одному місці знайти відцвілі вже маки, та коли прощались із Владом. Дякуємо йому за кампанію і багато цікавого, що ми почули від нього. Це цікаве, може призвести до нових подорожей )

Крім всього, про що йшлось вище, Сергій випробував свій новий велосипед, дуже хотілось і мені спробувати його тестувати але якось було не до цього, та й забулось за всім цікавим, що відбувалось навколо.... можливо, наступного разу ?! wink

Отже - до нових зустрічей !
 
GADДата: Вівторок, 14.05.2019, 14:58 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото -звіт : КАРА+Вітряки
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Карачун+ вітряки (12.05.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх