П`ятниця, 29.03.2024, 01:41
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ХАЩІ перший виїзд 2019 (25.04.19)
ХАЩІ перший виїзд 2019
GADДата: Вівторок, 30.04.2019, 11:56 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В цьому році ми вже відвідували балку але тільки з краю, так щоб побачити шафрани . Трохи розім'ялись. Цього ж разу були там з повним кілометражем, без зрізання грунтами, бо хотіли потрапити туди якраз в період квітнення терену і диких вишень. До того ж кущові рослини теж квітнуть і так все це виглядає красиво , що зайві кілометри були компенсовані чудовими враженнями.

Погода була чудовою, вітер не відчувався. Він був слабкий і весь час в спину. Іноді хотілось , щоб подув трохи в лице. Засмага в дорозі пристає чудово. Їхали з метою посидіти, для цього придбали сардельки і все, що потрібне до них і "поряд" ) Цього разу я повторив попередній досвід супроводу новачків, тому подорож виявилась напрочуд говіркою ))).

Після Миколайпілля, до якого ми дістались вже зеленим тунелем з молодих дерев, які дістались асфальту і виросли так, що можуть затуляти від вітру, нам трапились дві машини, відразу. А потім за всю подорож , лише один велосипед, до виїзду на асфальт. Так що в плані перешкод від транспорту на запилюжених дорогах не було. (Хто був там, знає, що воно таке).

Крім різнобарвної флори, навколо нас постійно цвірінькало птаство на всі голоси, не вистачало лише солов'їв, але їм ще не час. Помітили, що "карабаси" заорали чималий шмат степової території, як примикає до поля...традиційно заорана й дорога під посадкою, так що довелось метрів 300 толочити їх насадження. Рельєф дороги в балці чудовий постійно вниз загальна тенденція із зануреннями і стрімкими викидами вгору.. Є де розважитись на велосипеді і отримати адреналіновий заряд.

На місці нашої постійної стоянки, все так, як і було в тім році, хіба додалось сухої деревини і повалених дерев , після вітрів, але це тільки полегшує збір хмизу і розведення вогнища. Принесли на місце два невеликих стовбура, тепер там сидіти дуже зручно гуртом. От тільки дим постійно лізе в очі)) Приготування смачного не забрало багато часу, тому хоч ми й не дуже мучились з голоду, все було готове вчасно .

Звичайно ж без світлин з місця події не обійшлось, взагалі зупинки під час дороги були для фото і попити води. Про воду - з собою не взяли достатню кількість питва. Не хотіли вертатись, бо була з собою енергетична бовтанка і чай.

Трави у ярах ще не виросли, тому ми мали можливість їхати за потребою просто по схилах і бездоріжжі, використовуючи на певній ділянці звірину стежку) Коли рухались "панською алеєю" зустріли барвінки, які відрізняються від тих, які ми можемо бачити в місті. Ще привернуло увагу рослина , яку ми не ідентифікували. Перед виходом на асфальт у Райському стрімкий спуск грунтовою дорогою вздовж широкої посадки з кленів , які чудово пахнуть, якраз вони квітнуть . Спуск відбувався навпроти вітру і це заважало розігнатись, а може воно й на краще, враховуючи склад команди і коріння дерев, які вилазять на дорогу, та не рівні й сипучі схили колій...

Асфальтом через горняк дістались міста, щасливі і трохи втомлені )

До нових зустрічей wink
 
GADДата: Вівторок, 30.04.2019, 15:50 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото доповнення : Хащі 2019
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ХАЩІ перший виїзд 2019 (25.04.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх