П`ятниця, 29.03.2024, 03:05
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Білокузьминівка. Перший виїзд. (10.04.19)
Білокузьминівка. Перший виїзд.
GADДата: Неділя, 14.04.2019, 10:43 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Середа, це кращий день для велосипедної подорожі. Особливо коли в тебе це вихідний ! smile Змовились з Олегом і вирішили їхати у другій половині дня, ну так було зручно.

В призначений час зустрілись і почали підйом вгору Яковлевкою і далі вздовж дачних ділянок повз селища Дружківський. Дорога вгору не видалась важкою, бо гомоніли про все, бо не бачились більше року і було про що говорити. Потім стрімкий спуск до Ашуркового та Семенівки. Під час спуску вилетіла фляга і пошкодилась, в ній розбився захисний ковпачок і всередину вломився клапан. Це єдина прикрість, яка відбулась з нами.

Коли ми повернули на асфальт, який там відновлено( давненько я там не був) ми повернули відразу наліво , щоб спробувати дістатись до нашої мети грунтовою дорогою, це вперше, коли ми їхали туди не асфальтом. Зліва повз нас пропливали невеличкі кущі і відразу починались пагорби, які йшли до обрію вгору. Пагорби розрізані ярками в яких ростуть чагарники та дрібні дерева. Навколо свіжа травичка, жовтіють квіти купальниці. Справа старі покинуті домівки, деякі заселені людом, або залишки старих дворів у суцільних кущах. Трохи далі виблискує річечка. Чималий шмат землі розорав якийсь "карабас" земля чорніє свіжістю...цікаво, чи можна це робити у такій близькості до водойми ?

Здійснювати підйом вгору почали завчасно ледь помітною дорогою вздовж яру. Можна було виїхати там просто на велосипеді але навіщо напружуватись, особливо коли поряд стільки цікавого ? Рослинність під ногами змінюється в залежності від висоти, вона як і грунт наче складається з кількох частин. Внизу традиційна степова, далі як розірване щось - грунт з крейдою і рідка рослинність, схожа на кущі ялівця, а на самій горі більш густа трава, висока дереза, серед якої зграї жовтих тюльпанів. Потрапили на знайому стежку в дві колії, якою туди їдуть машини. Постійно доводиться зупинятись, щоб зробити якийсь кадр.

Нарешті ми на самій верхівці. Згори відкривається чудовий краєвид, небо майже без хмар, від яскравого сонця довгі тіні. На сході ставок оточений свіжою зеленню верб і до нього , вздовж і далі тягнуться гладкі крейдяні пагорби. Селище Білокузьминівка наче спить, деінде в городах хтось порпається підіймаються дими від спаленого хмизу. Вдосталь надивились, зробили фото і вирішили поїхати до ставу , щоб там спокійно перекусити, бо на горі досить потужно дме вітер і взагалі, біля ставку теж красиві місця.

Перед спуском, повз скелю пролетів гелікоптер на дуже близькій відстані, на жаль не встиг скористатись фотоапаратом, лише телефон.

Спускались пішки, західним схилом трохи далі від головної скелі, не доїжджаючи дороги. Хотіли побачити півників - квіти ірису, які два роки тому тут були у великій кількості. Цього разу нічого не помітили, навіть кущиків без цвітіння, мабуть ще зарано для них в цьому місці, або помилились з місцем пошуку.

Внизу теж багато цікавих кадрів , тому майже не їхали а пересувались короткими перебіжками. Біля ставку було затишно, вітер від води не холодний, широкі дерева, смачна страва, легка музика. Час спливає в таких випадках дуже швидко і ми не затримались там надовго. Їхали в зворотньому напрямі минучі асфальт до Семенівки. Потім традиційний підйом і спуск до траси, де ми й роз'їхались у різні боки.

Мандрівка вийшла дуже насиченою та цікавою. Весна, тепло і все таке...

Дякую за кампанію Олегові.

До нових зустрічей !
 
GADДата: Неділя, 14.04.2019, 12:40 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото до звіту : КУЗЯ2019
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Білокузьминівка. Перший виїзд. (10.04.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх