Вівторок, 23.04.2024, 10:29
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » СОН (Клебан Бик) (6.04.19)
СОН (Клебан Бик)
GADДата: Середа, 10.04.2019, 10:36 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Подорож до Клебан Бику в цьому році відбулась раніше ніж планувалось. Цьому посприяло передчасне, якщо так можна висловитись, цвітіння квітів Сон ( Лучний). У 2017 році теж довелось їхати за погодних умов не дуже сприятливих для подорожі. Дрібний дощик і потужний зустрічний вітер.

Тепер була чудова погода і подорож в задоволення. Хоча для фото не дуже , через яскраве сонце. Домовились про зустріч з Андрієм Тараманом і після нетривалого чекання біля "Старого парку", недобудованими алеями якого прогулювались фазани, вирушили в путь. Їхали через Торецький в напрямі Фабрики і далі через Осикове. Дивились німецькі будівлі та слобожанські хати, тестували дорогу, яку обіцяли відремонтувати в цьому році ( окрема ділянка в межах міста).

Вискочили на вулицю Ломоносова у Костянтинівці і далі через АТБ , знайомим маршрутом до мети. Ніяких затримок, крім придбання необхідних припасів для вживання.

Прибули на місце, "динозаврів" обминули стороною і почали досліджувати місцевість. Зазначу, що там багато що є подивитись , різні рослини, грунти , заглиблення, сосновий лісочок і молоді дерева. Густі чагарники окопи і капоніри, залишки бліндажів і таке інше. Ще є всілякі фігури з пісковику, не знайшли ми там торішнього гармаша і вовчу родину, можливо їх перенесли кудись в інше місце. На місцях залишались великі фрагменти скам'янілих дерев і з'явилась велика бесідка на оглядовому майданчику.

Звісно ж ми знайшли багато квітів сону , які ростуть поодиноко повсюди і в деяких місцях у великій кількості так, що треба ходити дуже обережно , щоб не наступити. Зробивши безліч кадрів , бо шукали зручних ракурсів, бо хмар не було майже і сонечко сяяло зверху тіні не було зовсім. В тіні серед кущів розбіглись проліски , на горбочках жовтів горицвіт.

Звичайно ж ми посиділи трохи щоб перекусити , набратись сил для подальшого руху, з напрямом якого ми ще не визначились остаточно. Разом з нами були два мандрівника - велосипедиста з Бахмуту. Наші маршрути розійшлись і ми не помітили в який бік вони поїхали далі, бо саме в цей час до нас доїхав Андрій, з яким ми мали розмову. Трохи згадали , дещо запланували на сезон, порадились про подальший рух. Виявилось , що дорога лісом вздовж водосховища вже суха і придатна для пересування, цьому ми дуже зраділи, бо таким чином ми робимо ще цікавішим свій маршрут , враження і додаємо фото.

Під час спуску трапився один жовтий тюльпан. Ірисів не знайшли, як у тому році але були помічені цілі галявини з воронців, які от -от мали вже розквітнути. Вони розташовані внизу, ближче до водойми. Туди ми дістались ледь помітною стежкою, яка перетворилась у досить пристойну доріжку нижче, навіть мали змогу спускатись нею на велосипедах, де не було багато дрібного каміння.

Внизу біля очеретів , поряд з дорогою зняли з себе зайві речи, подивились чисельне птаство, яке перегукувалось з різних боків. Вдалось впізнати звичайних качок , лисуху, чомгу і лебедів. Були ще якісь дрібні , яких ми не знали. Навколо вовсю порхали метелики , біля квітів гули джмелі та бджоли. В лісі серед яскраво - зеленого килима світились квіти купальниці, рясту та фіалок і ще щось жовтеньке.

Тепер ми рухаємось затишною дорогою серед лісу, справа від нас водосховище, яке дихає свіжістю серед прогалин в очеретах. Багато місць для лову риби, які порожні, кілька людей все ж таки там були з вудками, але якось не серйозно, так відпочити просто приїхали мабуть. Рухатись в такому стані дуже приємно, дорога постійно звивається, весь час виникає щось нове, це не рівна дорога вздовж посадки, де пил і зустрічні машини. Дістались асфальту , який йшов різко вгору з досить поважним кутом нахилу, вниз ця дорога вела до бази відпочинку на березі водойми. Приблизно посередині підйому, де справа відсутні дерева , відкривається чудовий краєвиди на водосховище, пагорби і Торецьк до самого обрію з териконами і багатоповерхівками. Саме на тому місці ми зупиняємось, тут мають зробити якийсь майданчик для огляду. Тут ми застосували штатив, а то він вже засидівся без діла. За обрієм чутно глухе гупання, яке не припинялось, поки ми там були.

Далі дорога вирівнюється через кілька сотен метрів і ми рухаємось асфальтом через поля до Берестку. Далі вже тим самим маршрутом додому. Значно веселіше і швидше їхати коли тепло і вітер тобі в спину. Ні одної зупинки до Дружківки, де біля "Етюду" ми попрощались, бо Сергій вирішив не чекати електрики і поїхав додому своїм ходом.

То, до нових зустрічей ! ))
 
GADДата: Четвер, 11.04.2019, 20:32 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото додаток до тексту: СОН60419
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » СОН (Клебан Бик) (6.04.19)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх