Середа, 24.04.2024, 02:12
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Пчьолкінські "закам'янілі дерева" (Подорож - розвідка 9.07.18)
Пчьолкінські "закам'янілі дерева"
GADДата: Вівторок, 10.07.2018, 13:37 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Після відвідин закам'янілих араукарій у Олексієво Дружківці і публікації звіту з фото, надійшов коментар , де було вказано , що є ще одне місце неподалік нашого міста.

Після нетривалих зборів ми з Сергієм знайшли час і користуючись підказками від Ольги Савченко, вирушили у розвідку до вказаного нам місця. Раніше чув про це але не був там ніколи не дивлячись на той факт, що це зовсім поряд. Воно так зазвичай постійно виходить- все що поряд весь час відкладається на потім smile

Піднялись ми трасою вище Сурового і звернули відгалуженням у бік Пчьолкіного, там трохи поблукали колишніми дачними наділами, подекуди збереглись ще доріжки і навіть залишки асфальту. Здивували нагромадження величезних корчів від дерев, мабуть привезених з міста... з якого і ким, це вже інше питання.

В пошуках допоміг навігатор, який вивів нас точно на місце. Цікава місцина , невеличка ділянка дикого степу між двома лісовими насадженнями листяним і хвойним. Зразки "дерев" ми знайшли , як нам і підказали на захисній від пожежі стежці, їх там багато. Чи то справді скам'янілі рештки дерев чи дуже схожі за структурою, я не берусь сказати. Єдине , що можу повідомити - структура більш зерниста і меншої щільності, що впливає на вагу. В порівняні з Ол.Дружківськими зразками , ці значно легші.

Дослідили роздивились рослини і пташок, і вирішили їхати вниз і знайомою дорогою повертатись до Дружківки через Малотаранівку. Дорогою зробили кілька знімків старих хатин з "голого " каменю, мабуть з цих балок, де ми були були вони колись взяті.

Висновки:

Місце цікаве, для досліджень у відповідному одязі, зустрічаються колючки. Також можна культурно посидіти , без розведення вогнища і не наводячи безладу. Захищене від вітру деревами.

ПС.

Вдома роздивляючись мапу помітив, що був там ще ярок, який ми не помітили за хвойним лісом, так що візит туди може бути ! smile

До нових зустрічей ! )
 
GADДата: Вівторок, 10.07.2018, 13:52 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото до звіту : КАМ₴ЯНІ
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Пчьолкінські "закам'янілі дерева" (Подорож - розвідка 9.07.18)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх