П`ятниця, 29.03.2024, 16:12
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Традиційний маршрут (10.06.18)
Традиційний маршрут
GADДата: Четвер, 14.06.2018, 06:48 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Кілька хвилин думав як назвати подію( маршрут), на думку спало таке ТРАДИЦІЙНИЙ. Справді, це вже традиція wink

Отже, як тільки збіглись вихідні у головних учасників подорожі, відразу ж вирішили проїхатись знайомим вже нам маршрутом, який ми долали у 2017 році в День Незалежності. Цього разу ми змінили місце старту. Зі стартом і часом початку виникли деякі нерівності, але згодом, врахувавши всі потреби і побажання учасників і згоду всіх інших, було вирішене це питання.

Велосипедисти з інших міст діставались організовано, групами. Дехто скористався транспортом і залишивши машину у дворі ДТ ДДМА, вчасно з'явились на старті, разом з іншими учасниками. Група зібралась, в нас був час поговорити, ознайомитись з "курганом", зробити фотографії, переглянути спорядження, вирішити дрібні питання.

Відразу, зі старту повідомили тих, хто мав нас зустріти про кількість і склад групи, орієнтовний час прибуття. Тепер залишилось тільки спокійно доїхати. Але час трохи піджимав і ми іноді прискорювались, благо погодні умови і рельєф дозволяв це робити, за виключенням коротких ділянок асфальту , які були трохи побиті ямами.

Дорогою мали коротенькі зупинки з технічних причин та ще робили світлини, що додало нам рішучості у як найшвидшому подоланні маршруту wink Перша зупинка у Миколайпіллі, де ми кілька хвилин відпочили біля місцевої крамниці. Своїм перебуванням ми трохи додали святкового настрою місцевим мешканцям, які розглядали нашу веселу і гамірну кампанію.

Далі їхали асфальтом до перехрестя, де вийшли на "стовбову" дорогу. Зручна грунтова ділянка, з постійними спусками і невеличкими підйомами після них. На трасі, до якої ми миттєво домчали, зробили невеличку паузу, щоб трохи перепочити, попити водички, визначились з подальшим рухом ( де звертати). Коротка ділянка асфальту по бетонці, яка вкрита асфальтом і ми повертаємо ліворуч. Тут потрібно їхати по одному, дуже стрімкий спуск з заглибленнями, піщаними калюжами і віражами ! Захопливий спуск у велику балку, якою тягнуться невелички села, тече річечка Бик, а праворуч помітні ставки, обрій відкриває далекі краєвиди.

Рухаємось вздовж села звивистою стежкою, яка доводить нас до великої греблі, за нею , праворуч остання ділянка грунту, який виводить нас на вулицю ку Яблунівці, де нас чекає перший пункт нашої програми " Яблунівське Плесо" і Сергій Коновалов, який дістався сюди раніше за нас іншим шляхом і сидів у холодку під деревами smile

Тут нам пощастило подивитись на красиву і велику рибу ( ну порівняно), на водяні рослини , які квітнуть, оговорити коротенько питання майбутніх заходів і навіть питання селекції та розведення екзотичної риби у відкритих водоймах smile Звичайно ж була екскурсія і розповідь, були відповіді на чисельні питання, дехто наважився придбати рибу для домашнього акваріуму. Там же ми поповнили запаси води і подякувавши гостинним хазяям , поїхали далі.

Веселою юрбою доїхали до Олександро Калинового, де подивились на новий комплекс, пролетіли повз зупинки, до яких сподівались повернутись, щоб зробити фото, але.. не сталось, далі у нас був маршрут, якого ми не знали. А до цього був смачний обід, екскурсія музей ними залами, відвідини кімнати релаксу, де у доступній формі навчаються поводженню з природою дітки. Ми теж скористались цією нагодою. На музейному подвір'ї теж були експонати, про які нам розповідав Андрій Тараман у вільній, зручній формі подачи інформації, яка розбавлялась життєвими випадками, старими історіями, екскурсами у минуле і навіть анекдотами. Ми отримали багато інформації, зарядились енергією. Звичайно не оминули увагою справжню українську хату, в які й теж є маса експонатів.

Далі ми ще скористались незвичним транспортним засобом, який рухається завдяки синхронному педалюванню десятьох осіб, оснащений кермом як у автівки і має гальма. На це краще подивитись , скориставшись світлинами і відео. На подвір'ї ми зустріли ослицю Данку і погодували її всілякими ласощами.

Час спливав непомітно і потрібно було вже збиратись у зворотню путь, попереду були форсування солонців, металевий місточок, який маж довжину у 120 метрів, перетин порожньої донецької траси . Хотілось додати, зі слів Андрію, з цього міста до центру Донецька було рівно п'ять десять кілометрів ! Вийшли до водосховища Клебан Бик і почали рух вздовж його лівого берегу. Поки ми їхали відкритою місциною, можна було встигнути побачити водні простори за очеретами вдалині і сині протоки поряд з берегом, а коли ми рухались зручними і звивистими доріжками у лісі, то крім галявин для рибалок, яких було в кількості , неможливо було розгледіти щось пов'язане з водоймою, крім клаптиків берегу. До того ж ми проходили цю ділянку швиденько. Дійшовши асфальтованої дороги, спускаємось до води, тут можна вже помилуватись цікавими краєвидами , водними птицями і чистою водою. Територія навколо огорожена всілякими парканами та іншими загорожами, що знаходиться вздовж берегів роздивитись важко, але апомітно , що у обидва боки постійно рухаються люди, зручними доріжками, тут же є парковка для автомобілів.

Дорога нагору важкувата, потрібно завчасно перемикати потрібну передачу, всі впорались з цим завданням і вийшли до перетину з трасою в районі населеного пункту Бересток. В цьому місці наша команда почала зменшуватись з різних об'єктивних причин. Умови подальшого пересування, як і напрямки маршрутів трохи різнились. Основна група поїхала через совхоз до вулиці Ломоносова зигзагами , а потім через Осикове дісталась Дружківки. Далі всі вже їхали невеличкими групами , а то й наодинці додомую.

Підсумки :

Дякуємо всім, хто прийняв участь, був присутнім і приймав нас на місці !

Окремо хотів би згадати Сергія Коновалова, який постійно, якщо в нього є змога і умови приймає участь у наших заходах.

Схиляюсь перед витримкою і фізичною підготовкою дівчат, яки теж були з нами і тримались весь час на рівних.

Вибачаємось за можливі накладки , або занадто швидкий рух на окремих ділянках.

Тепер у нас є декілька варіантів прокладання з можливим маркуванням маршрутів на території ландшафтного парку Клебан Бик, враховуючи "Довкілля " і "Яблунівське плесо". Є теоретичне напрацювання в плані оформлення всього цього.

Сподіваємось на подальшу співпрацю і розширення ареалу подорожей у тому напрямі.

До нових зустрічей на маршрутах !
 
GADДата: П`ятниця, 15.06.2018, 21:14 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Світлини до звіту про : Плесо-Довкілля-К.Бик
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Традиційний маршрут (10.06.18)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх