Вівторок, 19.03.2024, 09:57
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » СОН (19.04.18)
СОН
GADДата: Четвер, 19.04.2018, 16:22 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Йдеться не про те, що може наснитись , а про назву квітки, яка росте в нашій місцевості. Взагалі є чотири види - лучний, великий, розкритий та білий ( як каже про це вікіпедія), вважаю що в нас зустрічається саме лучний, збігається з даними у вікі ,щодо поширення, ну й на вигляд трохи схожий, хоча й великий теж може підійти під опис, але є різниця - лучний має одиночні пониклі квіти, а великий келихоподібні. Були помічені й рослини альбіноси !

Це коротенький відступ про мету подорожі, яка взагалі не планувалась. Не те, щоб я не думав про це і не так, що мріяв кожного дня! wink Років 6шість тому , мандруючи у районі Краснопілля_Долини, перетнувши ліс, опинився на правих схилах і балках від ставків, в районі Адамівки ( підказка місцевим) wink Там я вперше випадково зустрів цю квітку, зробив світлини і в моєї пам'яті до цього часу закарбувались квіти, які ніби відірвані від землі плавають серед трави. Більше не випадало такого щастя їх побачити, але кожної весни згадується той випадок ...

Період, коли Сон квітне дуже короткий і навіть, якщо знати де можна побачити, є всі шанси не встигнути цього зробити, якщо працюєш кожен день , а відстань помірно далека, а до вихідних цілий тиждень. Тому, помітивши, на сторінці Олександро-Калинове у фейсбуці , повідомлення про те, що у Клебан Бику вони є, я вирішив будь що туди навідатись ! В перший день час вже йшов до вечору і пішов дощ, досить рясний, але вночі небо прояснилось, висипало зірок і надія жила , разом із сподіваннями побачити добрий ранок!

Вранці наступного дня, сподівання виправдались і нічого не залишалось, як здійснити свій задум. Маршрут був обраний найкоротший, через Осикове і Берестовий, постійно асфальтом. В один бік , та за вітром вийшло досить швидко. Дорогою радився телефоном з Андрієм Тараманом, дякую йому за підказки та інструктаж ! Вже на місці довелось рухатись в напрямі круч, навколо були стежки, соснові насадження, пісок і каміння. Влітку, коли спекотно і виросте трава , можна не угледіти серед неї колючі кущі, які там трапляються досить часто, тому раджу брати з собою ( як і всюди) якийсь цупкий одяг !

Подивитись було приємно і цікаво, стільки всього яскравого, свіжого і різноманітного ! Далекі обрії,, дрібні деталі під ногами, якісь гусениці і цікаві квіти, дуже дрібні, сучасні прикмети і старовинні артефакти. Внизу блищить на сонці водоймище, води багатенько, ще не зійшла вся весняна повінь, якісь затоки і острови,красиві очерети, зеленіючі дерева у різних відтінках, піщані виходи. Все це на фоні неба, яке змінюючи кольори хмар і інтенсивності освітлення красиво освітлює все внизу, підкреслює об'єм !

Вітер почав підсилюватись, сонця майже не стало і з південного заходу почала насуватись суцільна темрява. Довелось все робити швидше і поспішаючи. Затримався трохи біля військової каплички... постояв , роздивився. Почали налітати перші хвилі дощу, взуття відразу мокріло від трави, перспектива бути мокрим не дуже приваблювала. На асфальті швидко все запаковую від дощу і вдягаю дощовик, шкода прощатись з цим унікальним місцем! Ще кілька поглядів вдалину , вздовж порожньої траси і на Олександро-Калинове і вирушаю у зворотньому напрямі. Спочатку була думка їхати через Миколайпілля, але дощ вносив свої правки, довелось їхати тим самим шляхом додому, тепер вітер постійно на зустріч, крім випадків, коли повертаєш направо. Дорогою відбулась бесіда телефоном з Полтавою, оговорили останні події, новини і перспективи велосипедних активностей. Передаю привітання і дяку за кампанію!

Шкода, що подорож відбулась у сольному виконанні.

До нових зустрічей !
 
GADДата: Вівторок, 25.09.2018, 21:06 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Звіт - фото альбом : СОН
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » СОН (19.04.18)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх