Вівторок, 16.04.2024, 14:51
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Кольоровий Святогірськ. (17.10.17)
Кольоровий Святогірськ.
GADДата: П`ятниця, 20.10.2017, 20:48 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Нарешті здійснилась наша невеличка мрія ! Давно хотілось але не було часу, можливості , або інші чинники заважали відвідати Святогірськ, саме восени , коли все навколо красиве і кольорове. Та ще й погода щоб була класна, без дощу вітру і щоб не спекотно.

Саме так і було в цей день. Кампанія була не чисельна, але ми й не планували робити з цього щось масове, просто зручний день, у який збіглись можливості та бажання кількох учасників.

Дістались до залізничного вокзалу електричкою, потім, після невеличкого приготування , перевірки велосипедів вирушили у подорож. Перша зупинка для традиційного чаювання. Трохи підкріпились, спланували подальші дії і знову в дорогу.

Відвідали улюблену крамничку "АСОРТІ", де виконали перший пункт нашого плану, який напряму пов'язаний з передостаннім, який передує поверненню додому wink

Цього разу ми не стали робити зупинку на набережній , просто зупинились на мості через річку , щоб зробити кілька світлин. Потім ми довго викручували нагору, зупинок було багато, бо неможливо проїхати повз такої краси. Весь час щось траплялось таке, чого в іншу пору року ми не могли бачити. Навколо було тихо, відвідувачів цих місць небагато, екскурсійних груп ми взагалі не помітили. Все ж таки у вихідні тут більш гамірно, а ми були у вівторок, красота ! Майже на верхівці гори визирнуло сонечко і почало пригрівати, цим ми дуже втішались, навіть довелось трохи знімати з себе зайвого одягу !

Далі наш маршрут пролягав до монастиря , що на самій скелі, який кожен бачить перебуваючи внизу. Там теж нікого не було, тільки назустріч йшли люди , вже звідти. Чудові краєвиди на річку відкривається з того майданчику, особливо привабливо виглядає місцина , яка знаходиться у бік Богородичного. Внизу можна роздивитись човники, далі ліс на березі з дубів та інших листяних дерев, а трохи далі , за трасою, темною стіною з яскравими вкрапленнями кольору - хвойні ліси, до Студенку і Яремівки і далі, до обрію, в бік Ізюму.

Наступний пункт - відвідини віддаленого скельного монастиря у печерах, який знаходиться за 3 кілометри ( приблизно). Дорога туди пролягає краєм лісу, вздовж поля. Було досить суху і великих труднощів не виникало. Красива місцина у лісі, біля печер ! Всі це знаходиться у глибокім яру, який зарослий високими деревами, які не дуже густо стоять , але мають широки крони і утворюють таке шатро, крізь яке не проходить сонце , але створює такий цікавий ефект м'якого світла.

Повертаємось до "серпантину" і рухаємось до "артема", там є трохи народу, який не заважає , як і ми їм. Пам'ятник обліплений маленькими "божими корівками" , які відрізняються за кольором, кількістю крапочок і розмірами. Виглядає все зверху приголомшливо, хочеться затриматись тут довше і все уважно роздивитись. Але часу в нас не так щоб обмаль, але й не багато - у кожного свої справи ввечері , а у декого довгий путь додому. До того ж апетит ми вже, як і планували , достатньо нагуляли ! Нам залишилось здійснити стрімкий ривок в бік Сидорового, де на узліссі ми запланували влаштувати нарешті пікнік.

Шість кілометрів постійного спуску, під добрячим кутом нахилу дороги, здійснюємо дуже швидко, дорогою фіксуємо максимальну швидкість! От ми вже й біля лісу, знаходимо зручну місцинку, де нам не заважає вітерець і багато всілякого гілля для вогнища. Поки розгоряється багаття, викладаємо свої припаси і наїдки, дістаємо термоси з гарячим чаєм та вмикаємо приємну музику ! Готуємо на шпичках "ковбасні вироби", далі все за планом !

Після тривалого відпочинку їдемо до Слов'янську через Хрестище та Глибоку Макатиху, перед цим долаємо сім кілометрів чудової дороги лісом.

Перепочили у Слов'янську біля фонтану, попрощались і кожен поїхав своїм, окремим маршрутом.... Перед очима у нас ще довгий час стоятимуть яскраві краєвиди і кілька днів поспіль, після цього ми будемо згадувати про те, що відбувалось там і тоді у відповідний час сьогодні, вчора і завтра......

... Ми обов'язково ще повернемось, дайте тільки перепочити трохи.

До нових зустрічей на маршрутах.
 
GADДата: Неділя, 22.10.2017, 22:02 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Альбом зі світлинами : ОСІНЬ СВЯТОГІРСЬК
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Кольоровий Святогірськ. (17.10.17)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх