Субота, 20.04.2024, 11:46
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Велопробіг до Дня Незалежності. Школа Тихого. (24.08.17)
Велопробіг до Дня Незалежності. Школа Тихого.
GADДата: Субота, 26.08.2017, 13:50 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Коли закінчився торішній пробіг, який традиційно проходить в День Незалежності і присвячується нашому землякові Олексі Тихому, коли припинилось гаряче обговорення, почали з'являтись думки , що потрібно вже трохи змінювати щось. Чи то формат, чи маршрут ...словом потрібна новація.

Виникала думка зібратись, та оговорити, запланувати, прикинути, тощо.... так і минув рік, який був дуже насичений всілякими подіями, велосипедними і не дуже, які нам так і не дозволили щось визначити, до чогось дійти.

Вважаємо що проект "Проспекту Олекси Тихого" був дуже вдалий і завдяки велопробігам він отримував додаткового розголосу, ми зробили ( кажучи "МИ" , маємо на увазі всіх, хто до цього долучався і головне - це організатори, а саме "Товариство Олекси Тихого".

Отже в цьому році почали готуватись до нового пробігу. Було вирішено присвятити велопробіг ідеї, яка сподіваємось, тепер буде втілена в життя.

Що саме ?

Паралельно з велопробігами ( можливо навпаки) велась постійна робота у напрямі перейменування цілої низки вулиць від Слов'янську до Костянтинівки. Навесні 2016 року на території школи №14 , де навчався й вчителював Олекса Тихий , було закладено сквер, посаджено дерева, встановлено ( перенесено) пам'ятник та лави, вкладено плитку. На закладанні був присутній весь "бомонд" області, крім активістів і небайдужих. Все це слугувало втіленню в життя великого задуму, який впродовж того року таки було втілено, за виключення маленької ділянки. Ми не знаємо точного формулювання, які там ще бюрократичні перепони, але на обрії з'являється цікава подія, гадаємо всеукраїнського масштабу, пов'язана з книгою рекордів.....

Тому в цьому році, за ініціативи "Товариства Олекси Тихого", велопробіг проходив під девізом "Школі Олекси Тихого - його ім'я !" Зважаючи на всі вище викладені моменти, вирішили робити велопробіг від школи, з Олексієво - Дружківки до Олександро - Калинового.

Була вже попередня домовленість з Андрієм Тараманом та Станіславом Ковалем, що ми будемо відвідувати Яблунівку, а потім фінішуємо у Олександро - Калиновому. Планувалось це все на 19 серпня, але у зв'язку з тим, що субота стала робочою, довелось все перенести (добре, що вчасно) на свято Дня Незалежності.

Була проведена велика робота з оповіщення всіх потенційних учасників. Інформація неодноразово була доведена до відома відповідних груп у соціальних мережах. Великої активності у відповідь не відбулось На це було багато об'єктивних причин. Викажу свою думку - цьогорічне святкування Дня Незалежності відбувалось з розмахом у кожному місті і населеному пункті, програми були яскраві, заходи були призначені на денний час і це все слугувало причиною відтоку учасників, які сприймали ( раніше) велопробіг, як щось таке , що відбувається не часто і безальтернативне. Цього разу так не відбулось, у людей був вибір і вони його зробили.

І це добре ! Життя стає яскравішим, є цікаві події, вже не буде скарг про сумне життя і відсутність чогось цікавого. Звичайно ж були й ті, хто не зміг прийняти участь через те, що перебував на роботі. Особисто відомі 5 таких випадків , тільки у Дружківці. Лиман проводив цього дня спортивні змагання. Здивувала відсутність будь кого з Бахмуту й Часів Яру, скоріш за все там теж відбувалось щось своє , велосипедне.

Порадував Слов'янськ, який був представлений найбільшою делегацією, вони прибули двома окремими групами, переважно молодь, серед якої наші добрі знайомі та нові , але дуже приємні, з якими ми нарешті познайомились, бо до цього часу , спілкувались (досить продуктивно) лише в інтернеті.

Звичайно ж були Краматорськ і Костянтинівка, та Селища Олексієво - Дружківка та Іванопілля.

Щоправда дехто не потрапив до протоколу, через те, що постійно наздоганяв колону, але все цікаве не пропустили.

На початку відбулась офіційна частина, яка почалась з імпровізованої реєстрації, промов і оголошення резолюції про те, що ми звертаємось до відповідних органів і пропонуємо надати школі № 14 у Олексієво -
Дружківці ім'я Олекси Тихого. Після того як все це відбулось ( дуже коротко) ми зробили загальне фото і відправились до місця старту. Були заплановані перегони вгору , відстань не дуже велика, але достатня для того, щоб з'ясувати хто на що здатен. Звичайно ж для тих , хто мав бажання приймати участь у змаганні. Деякі учасники з досвідом просто підтримували групу , пропустивши вперед більш азартних, молодих та амбіційних, це добре.

Вперед поїхала машина супроводу, підготувала імпровізований фініш і прийняло його. Змагання відбувались у двох технічних категоріях ( 26" та 28"). Також, були визначені кращі учасникі серед жінок, наймолодший учасник, і "з досвідом" wink

Призи надані громадською велосипедною майстернею міста Дружківка "veloSAMremo", також всі учасники мали можливість скористатись послугами цієї майстерні, в разі потреби. Добре , що цього не довелось робити, деякі неполадки були виправлені ще на старті - змащування ланцюгів, та доведення тиску в камерах до необхідного. Дякуємо за транспорт Євгенові Шаповалову. Ще дорогою довелось ставити на місце ланцюг, який спав під час екстремального перемикання вгору, та був невеличкий прокол в дорозі - дяка за допомогу Олексію Касьянову.

Після нетривалого відпочинку колона вирушила у напрямі Миколайпілля. Їхати туди не довго, але нас чекав невеличкий сюрприз, напередодні був вітер сильний, пожежа на полях і все це внесло деяких не дуже приємних несподіванок , в 3-4 місцях через дорогу лежали повалені дерева, які довелось об'їжджати, добре, що дводенні дощі не завадили нашому рухові, а то б довелось терміново змінювати маршрут, який був у запасі звичайно.

Миколайпілля зустріло нас асфальтом, широким вулицями і здивованими мешканцями. Вийшов зустріти наш велопробіг Анатолій Власов, який привітав нас палкою промовою і побажав нам вдалої дороги. Це була дуже приємна зустріч, враховуючи той факт, що Толян раніше постійно катав велосипедом і приймав участь у всьому , що траплялось. wink До того ж , ця зустріч ,для нього була великим і приємним сюрпризом.

Далі асфальтова дорога до перетину з трасою, після чого рухаємось широким грейдером приблизно п'ять кілометрів, зустрічний вітер трохи уповільнює рух вперед, але це не критично, до того ж переважно згори , до того ж вчорашні опади вже підсушені і дорога без ніяких нарікань. На трасі нас зустрічає машина патрульної поліції, яка нас супроводжує асфальтом до повороту в бік Яблунівки, перетворюючи пересування у комфортне , без будь якого ризику. Нас наздогнали ще троє учасників, як і рухались завдяки підказкам по телефону і один з їх товаришів виїхав їм на зустріч. Спуск до селища виявився дуже цікавим, приємні пагорби , повороти на ґрунтовій колії, чудові краєвиди попереду...

Перетинаємо греблею у великого ставку широченну балку і опиняємось знову на асфальті, який приводить нам на потрібну вулицю з потрібною адресою. Тут нас доганяють ще двоє з Костянтинівки, які рухались трохи іншим маршрутом.

Нас зустріло подружжя Ковалів і запросило відвідати їх рибне хазяйство, супроводжуючи все це цікавими коментарями які відкривають нам секрети ( не всі звичайно ж) утримання екзотичних живих експонатів, крім риби , там ми могли ознайомитись і з водяними рослинами, які теж дуже красиві.

Після перегляду цікавого хазяйства ми подякували за чудову екскурсію і вирушили далі, нас чекав фініш у Олександро - Калиновому. До фінішу залишалось не більше трьох кілометрів, які ми пролетіли дуже швидко, користуючись попутним вітром.

Останнім до фінішу, під наші оплески прибув Сергій Коновалов, який рухався більш зручним для себе маршрутом ! Ця мужня людина постійно приймає участь у всіх можливих заходах. Цього разу теж, знаючи, що допоміжного транспорту нема до фінішу, а потім (в зворотньому напрямі) відмовився пересісти до машини і дістався дому самостійно !

Біля музею траву і навколишні паркани та дерева прикрасили велосипеди, всі опинились у чудовій атмосфері свята. Справжній День Незалежності України у такому показовому місці. Далі була екскурсія в музеї, катання на цікавих транспортних засобах, підбиття підсумків змагань, вручення пам'ятних значків та призів для переможців. Вручення кубку "LEVEL" - Отримав переможець у топовій категорії ( найбільша кількість учасників). Відбулась вікторина з подарунками у вигляді цікавих книжок. Для нас винесли козацькі прапори, з якими можна було фотографуватись, як і з безліччю різних цікавих експонатів. Були озвучені деякі анонси майбутніх велосипедних подій.

Весь час з нами був присутній Народний Герой України Анатолій Данилович Водолазький, який додавав статусу нашому святу, але приймав участь і допомагав як міг на рівні з усіма !

Фіналом всього був смачний куліш і чай на травах, за якимсь особливим рецептом від пані Зосі, яка постійно частує там відвідувачів.

Так закінчився цьогорічний велопробіг. Ми тепло попрощались з хазяями і пообіцяли повернутись ще , за слушної нагоди. Гостинні місцеві мешканці завжди раді гостям і весь час чекають на відвідувачів.

Список переможців і призерів у перегонах вгору.

(Прохання повідомити у зручний Вам спосіб повні Ім'я , або вказати на помилки, якщо такі є, щоб була можливість внести правки.)

Категорія В (26")

1. Антон Олійник ( Слов'янськ)

2. ( Слов'янськ)

3. Євген Псурцев ( Слов'янськ)

Категорія А ( 28")

1. Костянтин Єрмак ( Олексієво - Дружківка)

2. М. Шмалько ( Слов'янськ)

3. А. Юрченко ( Слов'янськ)

Перехідний кубок "LEVEL" - Антон Олійник ( Слов'янськ)

Особисті враження про цей день в нас склались дуже приємні, до цього додались відгуки інших учасників. Зійшлись на тому, що все відбулось дуже приємн , без зайвого пафосу й клопоту. Звичайно ж нікуди не поділись помилки і недопрацювання. Як кажуть в таких випадках - є куди рухатись wink

В такому оптимальному складі, де майже всі знають один одного відпочивати дуже комфортно.

Величезна дяка всім учасникам заїзду, Без Вас нічого б не відбулось.

Окрема дяка організаторам і тим, хто нас гостинно приймав !

ГО "Товариство Олекси Тихого" - за матеріальну підтримку.

Членам ГО "Товариство Олекси Тихого, та Володимиру Шовкошитному - за книжки.

Особисто Євгенові Шаповалову за все !

Горомадський майстерні veloSAMremo - за технічну підтримку.

Костянтинівській РДА за сприяння у наданні супроводу у вигляді патрульної поліції. Ще б "швидку ", але щось не склалось wink

ГО "Нова Дружківка" - за надану допомогу в напрямі реклами та корисних порад.

Телеканалу "До ТеБе" за медійну підтримку.

Була знімальна група зі Львова, коли з'явиться відео від них , ми їх теж обов'язково згадаємо. Просто невідомі вірні дані , як прописати.

Станіслава та Олену Ковалів - за гостинність і теплий прийом.

"Яблунівське Плесо" - за цікаву екскурсію.

Андрію Тараману - за тяжку працю, дружбу, музей і багато ще чого ( ліміт символів) wink

ГО "ЕНЕЇДА" - за теплий прийом.

Пані Зосі ( Зої Василівні Панченко) - за смачний куліш і настрій.

До нових зустрічей !
 
GADДата: Субота, 26.08.2017, 13:53 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
 
GADДата: Субота, 26.08.2017, 14:03 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ДоТБ
 
GADДата: Понеділок, 28.08.2017, 17:01 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото матеріали :

Школа. Тихий

Велопробіг
 
GADДата: Четвер, 31.08.2017, 08:44 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
06267
 
GADДата: Четвер, 31.08.2017, 08:53 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Знайдено на сайті ДЕНЬ.

Стаття присвячується святкуванню Дня Незалежності на Донеччині

"Свято особливої важливості"

Серед іншого там є таке :

У Дружківці – традиційний велопробіг до Дня незалежності провели під девізом «Школі у Олексієво-Дружківці – ім’я Олекси Тихого» (Більше про повернення імені Олекси Тихого читайте у матеріалі – «Олекса Тихий – пророк на Донбасі...»
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Велопробіг до Дня Незалежності. Школа Тихого. (24.08.17)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх