П`ятниця, 29.03.2024, 16:24
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Велодень - маскарад 2017
Велодень - маскарад 2017
GADДата: Вівторок, 30.05.2017, 18:49 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Відгримів ВЕЛО день ! Скільки всього було веселого, яскравого , різного - справжній калейдоскоп! Це дійство відбувалось у Краматорську і писати про це багато не потрібно. Хто був - той бачив ! Хто проспав , чи ще якась причина , щоб не бути ( типу лінь, що я там не бачив) - ЖАБА ! А хто не зміг з об'єктивних обставин - наші співчуття !

Але щось та напишемо, свої враження !

За кадром

Той , хто ніколи не готував чогось подібного, не може уявити всієї мороки, яка постійно додається і прогресує. Коли потрібно звести до одного всі складові, домовитись та узгодити, знайти і попередити, Отримати й розподілити, підготувати людей, пояснити їм все що потрібно. Потім перенести дату ! І майже все зробити знову. Велика дяка і повага організаторам , спонсорам, небайдужим і всім, хто приклався і допомагав !

Ми теж там були !

Попередній перелік стосувався організаторів, але що б було, якби не було звичайних учасників ! ? Хочеться подякувати всім, хто прийняв участь, хто занурився у вир веселої кампанії своїх побратимів ! Як нам цього не вистачає ! Величезна дяка всім тим, хто зміг приготувати костюми! Темою цього вело дня був маскарад. В тім році на цьому не було такого акценту, а в попередній раз було значно жвавіше ( фото з того дня, до цього часу - є заставкою у групі ВЕЛОКРАМАТОРСК. ) Такої кількості ми ще ніколи не бачили, стільки цікавих образів, все змішалось. Приємно було бачити учасників різного віку і статі ! Мене тепер точить думка, що ж робити наступного разу, що ще можна вигадати !? Гадаю не тільки я так подумав ?! Нічого, фантазія в людей є, накреативлять ! Тому , вже можна готуватись до наступного разу, але дуже не поспішайте - все одно не встигнете ))) Перевірено - все робиться в останній вечір, ніч. До речі - про переноси, через це з нашої групи з об'єктивних причин не змогли прийняти участі аж ДЕВ'ТЕРО (!), самому довелось змінами мінятись . Уявляєте , як би це виглядало, якби ...?! Нічого , наступного разу...

За такої прикрості , настрій трохи було зіпсовано, але в останній момент на допомогу прийшли наші добрі знайомі з FreeUA - вони із великим задоволенням прийняли нас в себе, надали місце для речей( а їх потрібно було перти на собі ( тормозок з термосом не вліз), можливість перевдягнутись і нанести "бойовий окрас", до того ж напоїли смачною кавою ! Та й просто, ми опинились у затишному, домашньому, по справжньому у вільному просторі! А ще завдяки наявності всього необхідного , в нашій групі у фейсбуці , з'явилось ексклюзивне, перше відео з пробігу вулицями. В нас була можливість, не поспішаючи зареєструватись , а потім продовжити перевдягання.


Порядок денний


На підступах до площі Миру, по вулицях вже рискали майбутні персонажі маскарадного велопробігу і радо вітались один з одним! Нам зустрівся містер КОРОВА , ВЕЙДЕР, та ПЄЧКІН ! Якщо перші, це місцеві або ті, хто приїхав машиною з родиною, то Пошта діставалась з Дружківки в повній амуніції, я це підтверджую. Ще добирався Сергій самостійно, йому довелось їхати самому, враховуючи значно меншу швидкість, саме він був перший, з ким я привітався на місці реєстрації ! На його транспортному засобі були присутні два номери, новий і торішній . Учасників прибувало, всі "принюхувались" , роздивлялись, фотографувались, ділились враженнями. Довелось організаторам докласти зусиль , щоб нарешті всі вишикувались для традиційного загального фота. Довелось робити скобку і все одно передні трохи присіли , чи пригнулись щоб всі потрапили у кадр !

Після не тривалого переналаштування , колонна вирушила у путь вулицями міста. Маршрут знайомий всім, хто приймав участь у цьому дійстві. Людей на вулицях не було багато, як і транспорту, нам сигналили , вітались, на що ми теж відповідали, постійно хтось знімав на телефони чи камери. Швидкість невеличка, нас постійно намагались обігнати настирні пацанчики, їм потрібно бути попереду всіх! Їхали батьки з дітками у спеціальних крісельцях, велосипедних тележках, і просто на велосипедах. В колоні були й тандеми і різні види велосипедів. Кількість і розмаїття костюмів вражала, не вистачало часу роздивитись навколо. Кого тут тільки не було навіть футболісти, а про піратів та всіляких монстрів я вже мовчу, а ще ж були й дорослі учасники! Була помічена дівчина в костюмі журналістка телевізійної компанії ДоТБ, або журналістка у костюмі велосипедистки - кому як подобається.

Два круги і ми вливаємось у парк Ювілейний, коли ми фінішували ( не самі перші) і розмістились у тіні дерев, щоб дочекатись подальших об'яв і дій, то колона учасників ще рухалась до фінішу. Поступово площа під деревами і навколо сухого фонтану заповнювалась народом, до нас долучаються і звичайні мешканці міста, які в цей час відпочивають тут. Навколо сцени з апаратурою , розмістились ятки з морозивом та іншими смаколиками, тут були представники спонсорів, та організатори. Поки був час до першого конкурсу , всі влаштовували собі селфі променад, всі намагались сфотографуватись з усіма персонажами маскараду, до деяких шикувались невеличкі черги, з якими могла посперечатись хіба, що черга до морозива ЛАСУНКА. Наш дует теж, був достатньо популярним!

Щоб публіка не розбіглась, конкурс костюмів проводили першим. Всі претенденти мали здійснити невеличкий перформанс, щоб показати себе. Потім визначилась група лідерів, які привернули найбільшу увагу, серед яких було визначено переможців, у голосний спосіб. За кого більше звуку , той найкращій. Всі отримали подарунки від спонсорів та організаторів, корисні речі і цікаві дрібнички, ( вдома було радості ще більше). Точились розмови про те, що було б непогано , щоб була невеличка комісія, як а б визначала ступінь складності костюма, його відповідність до теми , спосіб виготовлення - своїми рукам чи в інший доступний спосіб, віддаленість від міста дійства, тощо. Вважаю що це не головне ! Кожен, хто приклав до участі певні зусилля, вклав душу - ПЕРЕМІГ ! Ми ж не збирались комусь щось доказати. Всі ми найкращі ! Якби мене спитали, за кого б я віддав свій голос - боюсь бути не об'єктивним і не патріотичним..... мені МОНАШКИ подобаються більше ніж ПЄЧКІН. Хто зі мною не згоден.... це його право .

Потім були ще багато конкурсів в перерві ми встигли перевдягнутись , взяти грошей, які забули "на базі" і повернутись у парк. Нарешті ми могли поласувати морозивом ! Порадував веселий конкурс з футболом, смішне надування повітряних кульок . А потім була лотерея ! Переможець отримав комплект справжньої гуми для велосипеду з бантиком ! Ще були силові конкурси і дитячі розваги, можливо чогось і не згадаю....

А ще були зустрічі зі знайомими - деякі, у цей день перетворились з віртуальних у справжні.

Бажано додати

Було б непогано, якби під час руху в колоні лунала музика, як в тому році. Якби якийсь спонсор міг би надати місце ( бажано мобільне) для зберігання речей велосипедистів, та місце для перевдягання у костюми, не думаю дуже багато людей цим скористається, тому що це стосується учасників з інших міст, яким важко діставатись відразу у костюмі, тим самим можна збільшити кількість потенційних учасників, яки б відповідали заявленій тематиці. Ще потрібно завчасно довести до учасників порядок їх дій, як і куди рухатись , в якій кількості і яким складом. Особливо це стосується дітей і "неадекватів".

Але то таке, труднощі нас загартовують...якщо не виводять з ладу.

Тож до наступного разу і до зустрічі на маршрутах! Велика дяка всім, хто був, підтримував і вболівав! МИ можемо !!!
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Велодень - маскарад 2017
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх