П`ятниця, 19.04.2024, 07:01
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Зимова Білокузьминівка 24.12.16
Зимова Білокузьминівка 24.12.16
GADДата: Неділя, 25.12.2016, 13:16 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Катнули у Білокузьминівку!

Якщо в теплу пору року, подорожі до цієї місцевості відбуваються регулярно, то взимку - це досить рідке явище. Один, можливо пару разів і все. Під час зібрань, які відбувались наприкінці осені і в грудні, ця ідея виникала постійно. Вирішили дочекатись нормальної погоди і щоб вихідні збігались з нею.

Катати на велосипеді тільки на роботу і в зворотному напрямі, це одне , а от вирушити трохи далі - зовсім інша справа. Перші 2-3 кілометри ми "притирались" до дороги, а потім все вже йшло " по накатаному".

Погода була просто чудовою ! Морозний серпанок не давав нам бачити далеко, всі об'єкти виринали наче у слайд шоу, сюжети змінювались постійно, додавало різноманітності зміна висоти - на самих верхніх місцях дерева вкриті пухнастим нашаруванням. Казкове враження ! Навколо тиша , не чутно ніяких сторонніх звуків, шарудіння колес і дихання. Іноді дорогу перетинали пішки або повітрям фазани, їх сліди ми могли роздивитись постійно на снігу, під час зупинок, або в тих місцях, де нам доводилось йти пішки.

Звісно ж ми не їхали мовчки, кожен знає якими насиченими і веселими бувають розмови, коли є настрій, відсутня втома , а попереду тебе чекає щось приємне, світле і довгоочікуване. Дорогою точились розмови "про наболіле", новини, події, плани на майбутнє. Розповідали всілякі історії, ділились набутим досвідом , радились щодо літнього відпочинку, навіть співали пісень, які самі ж і вигадували.

Дорогою транспорту було небагато і він не дуже нам дошкуляв, всі водії були обережні і не носились як навіжені. Спуск з Ашуркового переїзду до Семенівки подолали без проблем, снігове покриття було досить рихлим, а асфальт голий, ним краще і зручніше було їхати. Іноді траплялись ділянки, де під снігом було багато замерзлого льоду, але була можливість ці місця об'їхати або обережно і не поспішаючи переїхати. Вулиці Семенівки , та Білокузьминівки майже порожні, з деяких димарів тягне димком. Тиша , розмірене життя, наче й нема ніяких проблем чи катаклізмів. З'їхали з асфальту, перетнули невеличкий струмочок, далі тільки пішки - тиск в камерах невеликий, враховуючи зимові умови катання , а під колесами замерзлі відбитки копит. Тут постійно женуть до пасовиська худобу і результати їх подорожей тягнуться вдовж і у всю ширину дороги. Крейдяні скелі насуваються ледь помітними тінями, туман закриває обрій... навколо красота, а у нас розряджається акумулятор у фотоапараті.

Продовжуємо фіксувати навколишній світ, за допомогою мобільних пристроїв. За таких погодних умов, вони виснажуються теж швидше, але відсотки заряду можуть змінюватись у більший бік , після того, як вони будуть потрапляти у тепле середовище. Фотографи зі стажем, мабуть знайомі з цим, для інших - це невеличка підказка у плануванні подорожей.

Вирішили здійснити сходження на верхівку гори зі східного боку і по колу - важкувато біло вже на фінішу , коли хочеться , щоб вже закінчився підйом, а для цього потрібно перти просто вгору, під великим кутом, або рухатись зигзагами вздовж схилу, наче вимальовуючи ялинку biggrin На верхівці ми продовжили знімати навколишні краєвиди, наскільки це було можливе, згодом подув вітерець з заходу і обрії трохи відсунулись , на деякий час. Здійснили декілька телефонних дзвінків тим, хто тримав з нами зв'язок , але через технічні причини , або через роботу, не змогли розділити з нами радість перебування. Звичайно ж, не обійшлось без запашної кави, та смачних бутербродів з ковбасою. Щоб довести рівень веселощів ( можливий) до вищого ступеню, ми нарядили імпровізовану гілочку ялинки ( маслини) іграшками, які заздалегідь приготували.

Спускались звідти в бік селища, цього разу велосипеди допомагали під час спуску , в якості додаткової опори. Не засмутило нас падіння і кульбіт через голову, який стався через спробу з'їхати з гори, та вимушене гальмування, щоб не пробити камери. Завдяки вчасному групуванню, захисний шолом не постраждав biggrin Далі все йшло спокійніше , ми вже нікуди не поспішали. Попереду в нас був теплий прийом в одному затишному подвір'ї, смажені ковбаски і яєчня, запашний чай з цукром. Щоправда гарячих дискусій не відбувалось, як і перерв між ними - звичайна бесіда про майбутні (дві) великі подорожі на наступний сезон, їх деталі, проблеми, які можуть виникнути, ну й таке інше. Подякувавши гостинним хазяям ми вирушили по своїх домівках.

Дякуємо всім, хто був в курсі, приймав участь, або підтримував і слідкував - Дімону, Ользі, Оксані, та Євгену з Денисом. Окрема дяка Юрі та Ані - за гостинність і все те добре і тепле.

До нових зустрічей!
 
GADДата: Неділя, 25.12.2016, 15:47 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Дивитись фото : 24.12.16
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Зимова Білокузьминівка 24.12.16
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх