Четвер, 28.03.2024, 23:33
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Подорожі з Києва та Харкова додому.
Подорожі з Києва та Харкова додому.
GADДата: Середа, 16.11.2016, 16:40 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Почну трохи здалеку. Знайомі ми з Дімоном ( Дмитро Лутус) досить довго і весь час разом мандрували на велосипедах. Подорожі були досить далекі і що цікаво, ініціював такі, саме Дімон. Ми могли собі дозволити поїсти морозива у парку Щербакова (Донецьк) і повернутись додому через Горлівку, різними маршрутами. Все це залишається тепер в історії. Нам тепер заважає катати разом багато чинників, це побут, робота, життя словом. Але більш короткі і не тривалі мандрівки все ж таки відбувались у різних складах, вдвох і більшими групами, та й в місті ми бачимось теж. До чого це я ? Я про те, що ми не мовчимо, ділимось спогадами, планами на майбутнє, іноді обговорюємо проекти, словом все в нормі і велосипедне життя не проходить повз нас. Тому ми завжди в курсі подій і знаємо приблизно хто як і чим "дихає". Іноді, в розмовах ми обговорювали плани якоїсь далекої мандрівки, але все ніяк не вдавалось здійснити це , з відомим усім причин.

І от, сталось! Спочатку було проведено тренування , наприкінці серпня Дмитро поїхав у Харків електричками, а звідти здійснив подорож до Дружківки, знайомою усім трасою через Чугуїв, Ізюм, Слов'янськ. Що цікаво, їхав він з вечора і до ранку, щоб випробувати себе й техніку, саме у нічний час. Випробування вдалось на славу! Крім темряви, зустрічних фар машин , просто транспорту в дорозі, який не додає комфорту, додався ще й дощ ! Я сам колись катав цим маршрутом ( з Андрієм) і розумію який рельєф і все таке, але вночі і під дощем, та ще й така відстань.....

Донецька область зустріла його вранці, сонечком і без опадів, але підйомів значно додалось. Ще відбувся коротенький візит у Слов'янськ і Дмитро щасливий , та зморений дістався дому. Про це він не дуже й хотів розповідати, до того ж, оповідання не було підкріплене фотографіями. Робити фото вночі не дуже зручно, їхав він один, щоправда в самому Харкові відбулась зустріч з товаришем, з яким навчались... . Але фото десь втратилось на просторах інтернету )))

Але все це були лише ( як кажуть) рослини на підвіконні. Дімон вирішив подолати більш значну відстань! Тепер він запланував дістатись в Дружківку зі столиці, але щоб здійснити цю подорож, потрібен не тільки час, але й відповідні фінанси, та умови перебування в дорозі. Умови, вважаючи на осінь і далеко не ранню, були гарантовані. А от за фінансуванням довелось звернутись до директора "Корум Дружківський машинобудівний завод" у Дружківці. Цю пропозицію сприйняли з належною увагою і вирішили піти на зустріч. Відразу ж було узгоджено все з центральним офісом кампанії у Києві і все завертілось. Були пропозиції їхати групою людей, але не було можливості у тих, хто виявляв бажання скласти кампанію Дмитру, а ті хто мав змогу , не мали достатньої підготовки, до такої справи. Тому все зійшлось на тому, що довелось робити сольний заїзд.

Всі приготування були здійснені за 2-3 дні, потрібно було поспішати, щоб встигнути скористатись відносно теплою погодою, як на середину осені. До місця старту дістався автобусом через Харків. У Києві він був ввечері, де в нього є знайомі велосипедисти, з якими ми мали змогу здійснювати спільні подорожі, коли вони перебували в донецькій області. Тепер вони мешканці столиці, але зв'язки з хорошими людьми завжди залишаються, вони прийняли з радістю гостя з їх малої батьківщини. Віктор і Філіп мають свої справи в Києві і працюють, тому багато часу приділити не змогли, але надали всебічну допомогу Дмитру , а саме - прийняли у себе, знайшли найближчий велосипедний сервіс (Велопланета) і допомогли своїм транспортом, щоб туди дістатись. Справа у тім, що підсідельний штир зіпсувався і потребував термінової заміни, тому потрібно було оперативно знайти потрібний диаметр і таке інше.

Наступного дня Дмитра прийняли у центральному офісі кампанії Corum Group, де після невеличкої офіційної частини, було дано старт мандрівці з Києва до Дружківки. Далі все відбувалось як у калейдоскопі! Чудова дорога, якісне асфальтове покриття, сприятлива погода та невеликий темп, розрахований на дальню подорож. На кермі пакунки з водою, провіантом, та іншими важкими речами, щоб не перевантажувати спину. У наплічнику запасний одяг , інструмент і запаска. Дорогою, коли траплялись люди, вдалось зробити декілька фото. Хотілося б зазначити, що фотографування відбирає багато часу і вибиває трохи з темпу, тому дещо заважає стабільному руху, але з цією "проблемою" не було багато мороки. Світлини робились (переважно) біля дорожніх вказівників, щоб показати хронологію руху, та в деяких цікавих місцях, які "потрапили в око". Зі слів Дмитра стало зрозуміло, що в дорозі дуже дошкуляють машини, особливо великі, вантажні, але їх було не багато. До речі - як зазначив Дмитро, можна легко визначити де якісні страви і кухня, а саме , за кількістю транспорту "далекобійників", які у великій кількості знаходяться в тих місцях.

Надвечір першого дня дороги, вдалось доїхати до міста Лубни, де запланована була ночівля, яка не відбулась. Після тригодинного перепочинку і намаганні заснути в готелі, було вирішено продовжувати подорож, поки в тонусі,щоб не витрачати часі не розхолоджуватись. Хто катає , той має знати , що це таке. Близько дев'ятої ранку, дістався до Полтави, до її передмістя, ще довелось трохи поїхати містом. Рельєф після Полтави трохи змінився, Дмитро розповідав про підйоми, які змінювались стрімкими спусками. До Харкова довелось крутити цілий світовий день і вечір, вже в темряві відбулась зустріч з Сергієм (теж знайомий велосипедист) біля залізничного вокзалу. Сили ще залишались і бажання продовжувати путь не убавилось, знову дорога вночі, тепер вже знайомими місцями... Тепер замість опадів, які дошкуляли у серпні, випробували нашого подорожнього, холодне повітря і поривчастий, зустрічний вітер. Дорога до Краматорську , де з Дмитром урвався зв'язок, через виснажений акумулятор, тривала 12 годин!

Підведемо риску і викладемо підсумки - дещо з того, що ми почули особисто від Дмитра, під час нашого зібрання. На питання про те, що найбільше сподобалось , запам'яталось, та інші дрібні деталі - ми почули про:

- найкраще у дорозі підживлюватись енергетичними батончиками, які він купував у маркетах АТБ, де доводилось брати й воду у пляшках.

- зламана "підсидьолка", чотири проколи під час подорожі.

- здивовані люди , які зустрічались в дорозі. Особливий подив був після того, як вони чули куди саме він прямує.

- порівняно дешевий хліб, та сало (яке було придбано у Полтаві).

- ніч, зустрічні вогні, м'яке повітря до Харкова, музика у навушниках.

- важка дорога супротив вітру після Харкова вночі.

- теплий прийом в Києві, та Дружківці, після фінішу.

- час, витрачений безпосередньо на рух велосипедом - 50 годин.

- загальний час в дорозі - три доби.

Ще він дякував за величезну допомогу в організації подорожі, директора «Корум Дружківський машинобудівний завод» Тетяну Калугіну, та менеджера з регіональної комунікації Олену Ходченкову, за всебічне сприяння у підготовці. Людей , які приймали його у центральному офісі кампанії Corum Group , та ще й подарували корисний подарунок, який міг би знадобиться у дорозі. Особлива дяка друзям, знайомим і всім тим, хто слідкував і переймався. Окремо Віктору та Філіпу, велосипедистів - переселенців з Луганської області яки мешкають у Києві і влаштували там теплий прийом. Сергію з Харкова, усім добрим людям, які зустрілись в дорозі і підтримали порадою, або просто теплим словом.

Від себе хоч додати слова подяки - самому Дмитру, за вчинок і розповідь, керівництву «Корум Дружківський машинобудівний завод», за допомогу в реалізації ідеї представника ГО Дружківський Велоклуб "LEVEL". Сподіваємось ми і на подальшу співпрацю, з вище вказаними організаціями. В нас багато ідей, які ще не втілені в життя, а з такою допомогою обрії і можливості поширюються і збільшуються.
 
GADДата: П`ятниця, 18.11.2016, 18:31 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Глянути фото : МАНДРІВКА
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Подорожі з Києва та Харкова додому.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх