П`ятниця, 19.04.2024, 16:10
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Маршрут ХАЩІ (осінь)
Маршрут ХАЩІ (осінь)
GADДата: Середа, 19.10.2016, 08:34 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Останнім часом, через графік роботи, не доводиться чекати офіційних вихідних, користуємося будь якою можливістю, щоб здійснити якусь цікаву подорож на велосипеді. З настанням осені , ці моменти тепер скоротились в кількості, через погодні умови. Тепер , крім вихідних, потрібно ловити більш - менш теплу погоду, і суху й сонячну, якщо йдеться про маршрут без асфальту.

Хочу зазначити що , з дому потрібно виїжджати вже після дев'ятої ранку, щоб не перейматись про температурний режим і брати з собою мінімум одягу, який знадобиться. Звісно ж, це не стосується ранніх виїздів на далекі відстані, який передбачає їхати ще вдосвіта.

Вчора здійснили невеличку подорож у ХАЩІ - маршрут, нам усім вже добре знайомий і катаний. Після не тривалих приготувань, їдемо. Дорога приємна , ґрунти у вигляді твердого пластиліну - чудовий накат. Іноді ( переважно на прямих ділянках) трапляються калюжі і це додає клопоту, але не такого критичного, як бувало biggrin Посадки стали трохи прозорими, через впале листя і обрії відкрились для зручного перегляду. Тепер маршрути не виглядають , як рух у тунелі.

Дорогою до Миколайпілля нас перегнала маршрутка , яка потім встигла ще й на зустріч проїхати, більше транспорту не було, тільки той, що стояв або десь гуркотіло, але ми його не бачили. В селі теж майже порожньо, три велосипедиста з місцевих ( це такі, що всі в темному і на аби чому, просто пересуваються) зустрілись на вулиці. Один з них вигулькнув попереду нас з провулку, оцінив свої та наші можливості, після цього чкурнув з такою швидкістю, яку не видавав , мабуть вже давненько... ну й звичайно ж на наступній вулиці повернув .... традиція. Словом втер нам носа, тепер ми довго будем бачити його чапаєвський силует ( куртка як бурка ) в провулку. На виїзді нас зустрів чорний бичок, який підріс вже за сезон, привітно махнув хвостом. Відразу велика калюжа за селом, яку ми вдало форсували, справа залишився молодий фруктовий сад, дорога йде стрімко вниз і там де вони трохи вирівнюється.... не встигаємо звернути на стерню, словом - класика, на колесах навернуло грязюки з соломою, велосипеди перетворились у фети. biggrin

Але це не завадило руху і ми їдемо далі повз невеличкий ставок, згадуємо давню історію Риму, як його спасали гуси smile Вони там, біля ставку , змагались з собаками - хто голосніше нас привітає. Після спуску трохи калюж, не критично, далі вгору і ми на пагорбі. Тепер нам дошкуляє вітер справа , бо посадки нема і їхати полем. Спускаємось в долину тут тиша, ні одної душі. Звуків майже нема, у ясному небі серед білих хмаринок невеличкими цятками круки, які тоскно перегукуються. З під коліс вискакують куріпки , а одного разу й фазани, це урізноманітнює подорож і додає позитиву. smile Після чергового перетину водної перепони ( пішки) знову підйом ледь помітною стежкою вгору і спуск до лісочку.

Тут ми зупиняємось , традиційно на тривалий час. В планах дослідити місцевість , бо трава трохи впала і ще нема грязюки, це дозволяє ходити вільно, порівняно з літом, коли спека, комахи і всілякі інші дошкульні фактори. Також ми планували напекти картоплі у фользі і втілили свій задум. Чай з лимоном від якого , як і від гарячої картоплі йде пара, додає романтичної нотки. За час перебування були знайдені нові артефакти, яких я не бачив тут до цього часу. Особливо привернув увагу чималий уламок скам'янілих залишків древньої "флори-фауни", згадались подорожі до "Морських лілій".

Дорога додому передбачає пересування пагорбами пішки або іноді на велосипеді, покриття дорожнє там відсутнє майже і ми кілометр рухаємось повільно, вітерець несе якісь павутинки і пух з рослин, все це красиво виглядає в сонячних променях , які проблискують серед дерев. Осінь, сонце швидко хилиться до обрію і це потрібно враховувати, бо холоднішає теж швидко. Маршрут циклічний, тепер переважно вниз і коротше ніж до зупинки, швидкість зростає і стає холодніше, поспішаємо. Після посадок і полів, знову асфальт і вулицями селищ. Приємна втома, мрії про щось смачненьке, що чекає нас вдома - з цим ми й опиняємось у місті.

До нових зустрічей на стежках і дорогах.
 
GADДата: Середа, 19.10.2016, 10:06 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Переглянути фото у альбомі ХАЩІ, осінь
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Маршрут ХАЩІ (осінь)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх