Субота, 20.04.2024, 14:53
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Проспект Олекси Тихого
Проспект Олекси Тихого
GADДата: Неділя, 28.08.2016, 11:22 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Велопробіг до Дня Незалежності України вже став традиційним, його чекають і готуються в той чи інший спосіб. Цього разу все було значно складніше, через те, що приймати участь в організації до цього дійства довелось більш поглиблено, вникаючи у всі деталі, а не просто бути координатором і віртуальним місточком між деякими містами. Забігаючи наперед , хотів би зазначити, що все одно, без великої підтримки ГО "Товариство Олекси Тихого" ( читай все головне робилось саме ними) нічого б не вийшло так, як було.

В цьому році наче б то й почали раніше ( за місяць), але купа всіляких справ, узгодження і внесення велопробігу до обласного списку святкування - зайняло купу часу. Довелось ( вперше ) побувати в Краматорську ( у облдержадміністрації), приймав нашу, досить чисельну делегацію Радник Голови, полковник Ігор Іванович Ставинога. Зустріч виявилась не занудною, все чітко по військовому - ми доповіли своє бачення, він надав необхідні розпорядження, дещо дослали поштою. І все завертілось. Далі тільки встигали .... писати листи, розмовляти з потенційними учасниками, шукали координаторів в містах, ну й ще багато чого різного. Можливо , через початкові сподівання , які потім не збулись, в нас був прокол з водою в плані організації безпосереднього велопробігу, довелось викручуватись вже по ходу, довозити.

Були огріхи і прорахунки, не стану вказувати на дрібні, які не вплинули. Головне - незлагодженість учасників, через це постійні швидкісні ривки голови колони і постійне нервове наздоганяння, відпочинки і незаплановані зупинки.

І це великий недолік, враховуючи той факт, що це відбулось вже вдруге. Знову цей людський фактор ! Учасникам звісно однаково через що це все відбулось, комусь навіть цікавіше - весь час мчати в голові колони. На старті, як і було заплановано ми домовились з учасниками дотримуватись відповідної швидкості і дистанції. Але , як кажуть , помчали...знаходячись позаду, важко напевно сказати, хто саме був причиною розривів. Грішили на "малишей", мовляв вони легкі, на шосерах , гарячі і таке інше. Я не виключаю цих факторів, але переглядаючи фото та відео впевнився, що все було не зовсім так, а можливо й зовсім не так. До того ж з ними був тренер,а це важливий фактор ! Не думаю що вони можуть не слухати його вказівок, а думати про те, що він їм дозволяв порушувати швидкісний режим.... ну вибачте.

Не будемо влаштовувати "розборів польотів", все , що вище написане лише для розуміння, та подальших висновків.

Також мав вплив на все що відбувалось - час старту. Ми вимушені були підлаштовуватись під графік святкування в Краматорську і в Дружківці. Всі ці фактори наклались і часу на передстартову підготовку не вистачило. Ледь стало часу заповнити протоколи і ті не до кінця, всі хто приїхав безпосередньо на старт, після старту, або вже під час пробігу "залишились по-за кадром" в цьому плані .

Тепер про сам пробіг.

Вперше у ньому приймав участь Лиман -дуже велосипедне місто, зі своїми традиціями і школою ( "трохи" пов'язаними з Дружківкою) smile Учасники з цього міста були представлені чисельною групою, яка була заявлена вчасно і в цьому плані у них був найбільший лад і порядок, до того ж наявність машини супроводу, тренер - все це мало вплив на організацію всього пробігу в позитивному плані. Велика дяка їм за це !

Самоорганізувались учасники зі Слов'янську. Це місто з дуже потужною велосипедною традицією , було представлено слабше, в порівнянні з попередніми роками. Можливо щось там не відбулось, хтось вчасно не дав розпорядження.... нам невідомо.

Велику допомогу у всьому ми отримали від Краматорську. Від цього міста була найчисельніша делегація, а дехто навіть і керував колоною, що мало позитивні наслідки в порядку руху колони , на відповідній ділянці.

Бахмут був представлений найсильнішими учасниками. Справа в тім, що місто не надало транспорту для тих , хто мав сили подолати дистанцію і взагалі , прийняти участь у велопробігу, але не мав можливості зробити це двічі і відразу. Тут потрібно врахувати той фактор, що місто розташована по відношенню до маршруту на достатньому віддалені.

Костянтинівка, тут все в порядку - всі, хто хотів , були на старті і активно прийняли участь.

Дружківка була представлена найменшою кількістю учасників, враховуючи той факт , що це місто було безпосереднім організатором. Хоча у технічному плані і забезпеченні самого пробігу і його учасників нарікання відсутні.

Були ще учасники з костянтинівського району, Іванопілля.

Можливо якогось забув. В процесі організації були спроби долучитись інших учасників, але щось там в них не "зрослось" wink

Після нетривалих приготувань та урочистостей , було надано старт велопробігу !

Нас супроводжували дві машини поліції, позмінно - дві карети "швидкої", дві "технічки" і три автобуси ! smile . Колона вийшла чималенька, яка зупиняла рух транспорту, під час зупинок ми пропускали автотранспорт, з якого виглядали здивовані пасажири! Взагалі , дуже привітно до спортсменів відносились водії, постійно сигналили і вигукували щось.

Перша зупинка відбулась у Краматорську на центральній площі, де зібралось безліч народу і починався військовий парад з Києва ( на екрані) і всілякі святкові заходи. Тут нам видали трохи води, яку відразу ж і вжили , або розлили по флягах. Між учасниками бігали всілякі офіційні особи , журналісти і телебачення. В Краматорську до нас долучилась чисельна група учасників, яка зробила велопробіг ще більшим , за кількістю учасників. Ми знову повернулись на проспект Олекси Тихого і почали свій рух, наздоганяючи ще одного учасника, а саме Сергія Коновалова, який їхав на спеціальному велосипеді з ручним приводом. Щоб не гальмувати рух колони він не став їхати з нами на площу, а попрямував далі за маршрутом. Коли ми групувались після блокпосту і пропускали транспорт, його маленька фігурка маячила десь вже на повороті, перед спуском в Дружківку. smile

За графіком, ми мали вже наближатись до Дружківки, а сама до її центральної частини, тому поспішаючи , зробили декілька кадрів, підтягнулись в районі знаку , на в'їзді в Дружківку. Далі стрімкий спуск, переїзд через залізничні колії мостом, і ми мчимо вже Дружківкою. Місто наче вимерло! Ніякого руху, наче все місто спить , або виїхало кудись відпочивати. На площі Молоді нас тепло зустріли місцеві активісти, налагодили роздачу води, відбувалось спілкування. Директор технікуму ДДМА Баштовий В.П. привітав нас з Днем Незалежності, відзначив найстаршого учасника , Литвиненко Володимира пам'ятним подарунком, побажав нам вдалої дороги. З учасниками змішались перехожі, небайдужі люди, активісти Дружківки, дітвора, яка була на площі в кількості, всі щось казали -розпитували, розмовляли, фотографувались. Колона знову зібралась, вишикувалась і зробивши "коло" до кургану вирушила по запланованому маршруту.

В Торецькому трапилась невеличка аварія, одна з учасниць потрапила тонким колесом в щілину дренажної системи, відбулось падіння і вона отримала легкі ушкодження ! (Вдягайте шолом під час катання ) Вже в машині швидкої їй була надана перша допомога і вона продовжувала рух разом з усіма, тільки вже сидячи в зручному кріслі. Невеличка зупинка біля школи №14, де Євген Шаповалов розповів учасникам про роки навчання і вчителювання Олекси Тихого в цьому закладі. Невеличкий перепочинок, вода, тормозки, груші з саду. Відбувся додатковий інструктаж від поліції, про взаємодію в колоні учасників і машини поліції.

Далі виходимо на трасу, перед якою довелось чекати на залізничному переїзді два потяги. Прямісінька дорога до Костянтинівки, тут нас зустрічний вітерець трохи пригальмував. В районі залізничного вокзалу до нас долучається ще декілька учасників. Перед мостом, невеличким гуртом, нас вітають місцеві активісти з прапорами, жіночка з балкону бажає нам успіху! Коли ми подолали підйом , нас наздогнала більш чисельна група з Костянтинівки від громадських об'єднань , та системи освіти. Частина їх продовжила рух разом з нами у автобусі , а до десятку їхали на велосипедах !

В самій нижчий частині траси, в районі Клебан Бику ми влаштували старт невеличких перегонів вгору, серед різних категорій учасників, фініш відбувався за 800 метрів на самій горі. Після цього ми тепло попрощались з поліційним супроводом і поїхали на місце остаточного фінішу велопробігу. Він відбувся на мальовничому березі водосховища Клебан Бик. Простора галявина на березі серед лісу, по периметру облаштована бесідками й столиками для відпочиваючих.

Теплий прийом нам влаштував фольклорний колектив з села Олександро-Калинове, запросили відвідати їхній музейний комплекс, запропонували ознайомитись з буклетами та календарями ( які можна було взяти з собою). Ну й куліш звичайно з кавунами ! Смачний і гарячий. Посуд не дуже зручний, доводилось ставати в чергу повторно , для добавки. Після цього все вже змішалось, хтось ще обідав, хтось купався, розмови збори...роздавали призи й пам'ятні значки, хтось поїхав своїм ходом додому ... Інші вантажились в транспорт.

Здається багато чого не написано, дрібного й не суттєвого, офіційного....

Зазвичай наприкінці мають бути слова подяки....

Окрема дяка поліцейським з Краматорську, які мали супроводжувати нас тільки до Дружківки, а тримали порядок до самого кінця!

Медичний супровід від Краматорську і Костянтинівки, який організував зав облздороввідділ !

Все це координував радник Голови облдержадміністрації полковник Ігор Іванович Ставинога.

Велика дяка всім тим. Хто не був байдужим, хто вболівав і підтримував. Всім тим, хто зустрічав в містах і супроводжував в дорозі.

Дякуємо за кропітку працю Ользі Бялік, Наталі Шульзі, та Ані Маліновській.

Частину приз надав вело-магазин ВЕЛОСТИЛЬ з Краматорську і підприємець з Дружківки - Олег.

За фото послуги і практичну допомогу в дорозі , велике дяка Олексієві Болдиреву.

Ну й звичайно ж учасники !!! Щоб було, якби ВАС не було !?

Лиман - організовано, дружньо ! Краматорськ - чисельно, по -діловому ! Слов'янськ - креативно й несподівано ! Бахмут, найбільша відстань і своїм ходом - ви просто молодці! Костянтинівка - активно приймали участь в організації , дякуємо за веселий настрій і фото!

Дружківка......

Особливо хочу видзначити Товариство Олекси Тихого , а саме його керівника Є. Шаповалова !

ВСІМ ВЕЛИКА ДЯКА !!!



в коментарях, можна вказати організації, групи, вело об'єднання, які приймали участь у всьому цьому дійстві)

Фото ,багато : ПРОСПЕК
 
GADДата: Середа, 28.09.2016, 15:45 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


В Дружковке вместо улицы Московской будет проспект Олекси Тихого!

За такое решение сегодня на сессии горсовета проголосовали 22 депутата из 27 присутствующих на сессии - поддержали все партии, которые представлены в горсовете. Также решение поддержал и городской голова Валерий Гнатенко.

Городской голова Валерий Гнатенко заявил, что это знаковое событие для Дружковки, и следующий этап - создание единого проспекта Олексы Тихого от Славянска до Константиновки. Незадолго до этого, во время "депутатского дня" секретарь горсовета и председатель комиссии по декоммунизации Ирина Бучук рассказала, что среди жителей Московской был проведен опрос, и большинство респондентов поддержали идею проспекта, названного в честь известного земляка, правозащитника Олексы Тихого.

Кстати, 4 депутата проголосовали против - Дмитрий Ковылин и Сергей Бурыкин (участвовали в организации незаконного "референдума"), Анатолий Регеда (все - Оппозиционный блок), и Галина Небогатикова (Наш край). Депутат от Оппоблока Сергей Головченко - воздержался. Примечательно, что последние двое получают зарплату из украинского бюджета - Небогатикова как начальник городского УТСЗН, а Сергей Головченко руководит областным (!) предприятием "Спорт для всех". Однако присяга госслужащего не мешает им проявлять свою политическую позицию, которая у них выражено украинофобская.

Это голосование - итог долгой и кропотливой работы большой инициативной группы, которая возвращала память о земляке, имя которого долгое время было под запретом.
Мои поздравления всем, кто участвовал в этой замечательной кампании: Євген Шаповалов, Евгений фиалко, Volodymyr Berezin, Vitaly Kolbounov, Cветлана Агаджанян, Марина Романцова, Vera Shelest, Владимиру Качуру, Валерию Романько, Виктору Бутко и всем-всем-всем, кто толкал эту идею.

Спасибо и Павло Жебрівський, который помог в реализации этой идеи.
Отдельные участки проспекта Олексы Тихого уже переименованы в Славянске, Краматорске и Алексеево-Дружковке. На очереди - переименование участков проспекта в Славянске, Краматорске и Константиновке.



автор : Павло Островський

Хотів би тут, в групі подякувати і відмітити всіх тих, хто був не сторонній цієї справи ! Хто вболівав і слідкував і підтримував. А особливо всіх учасників велопробігу, з різних міст ! Всі хто небайдужий - це наша маленька перемога, до якої ми йшли багато років ! smile
Прикріплення: 8553894.jpg (30.4 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 03.01.2017, 13:17 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
УЧАСНИКИ ВЕЛОПРОБІГУ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ ВУЛИЦІ ЧОТИРЬОХ МІСТ



Учасники велопробігу пам’яті Олекси Тихого розмістили таблички з ім’ям дисидента на трасі «Слов’янськ-Донецьк».

Велопробіг на честь Олекси Тихого зібрав 150 учасників.

Велосипедисти здолали маршрут у 70 кілометрів. Стартували від Слов’янська, проїхали Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку.

У кожному місті на в’їзді “перейменували” вулиці, що фактично об’єднують ці міста, у проспект Олекси Тихого, закріпивши відповідні таблички.

Ще торік голова Донецької ОДА Павло Жебрівський обіцяв, що це буде єдиний проспект. Втім, під час перейменувань восени 2015 року не всі міські адміністрації дослухалися до цієї ініціативи. Тож активісти у такий спосіб нагадали про дані обіцянки керівникам чотирьох міст та депутатам.

Фінішував велопробіг на узбережжі Клебан-Бикського водосховища, де учасників зустріли короваєм та піснями мешканці села Олександро-Калинове та активісти Костянтинівки.

Це вже восьмий велопробіг, який щорічно на День Незалежності організовує громадське об’єднання “Товариство Олекси Тихого”.


Джерело: http://www.dotb.dn.ua/
Прикріплення: 5442151.jpg (101.7 Kb)
 
amalДата: Вівторок, 24.01.2017, 22:59 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Нагороди: 1
Репутація: 3
Статус: Десь пішов
Цікаво, на жаль мені не вдалося проїхати з вами цей маршрут, але маю надію, що колись мені це вдасться icecream
 
GADДата: Середа, 25.01.2017, 07:48 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тре додати до речення про НЕ участь _ "пройдешнього сезону" )
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Проспект Олекси Тихого
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх