П`ятниця, 29.03.2024, 06:44
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Чергова подорож з Лиману до Дружківки ( вночі)
Чергова подорож з Лиману до Дружківки ( вночі)
GADДата: Субота, 23.07.2016, 15:04 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Цей маршрут нами катаний вже багато раз. Зокрема вночі - це вже втретє.
Писати про це звичайним звітом вже й якось недоречно. Начебто все повторюється, але є деякі відмінності. Передостанній раз взагалі був мокрий, через дощ, який поливав нас 2/3 дистанції.

Спробую все ж таки щось написати....

Обговорення цієї подіє було більш жваве ніж попереднє і проходило на багатьох платформах. Хотілось від подорожі трошки більшого, ніж зазвичай, але не вдалось. Залишимо здійснення цих задумів на майбутнє.

Особисто я збирався в подорож поспіхом і передувало старту багато клопотів вдома. Через це вдома залишився шолом і паспорт.... Швидкий темп до залізничного вокзалу. Несподівана зустріч ( там же) я й забув що можуть їхати ще хтось крім мене.

Порожня ( ну майже) електричка, просто щастя їхати без напруги. Привітна провідниця, помірна ціна квитків.

В Краматорську навіть і не виглянули, чи їде з нами хтось. Особливої надії не було, та й за розмовами й жартами не помітили, як проїхали його.

Слов'янськ - до нас долучається Аня, поки розмістились та всілись, вже й поїхали. Жека надає уроки англійської, ми обговорюємо останні новини. До нас в гості приходить Ірина з Краматорську , вона теж катає велосипедом, але не цього разу....

Висаджуємось в Лимані , прощаємось з Ірою, на місток , сідаємо на лавках, кавачай - перекус і відразу в дорогу. Вихляємо зручними вулицями по Лиману - добрий асфальт, постійні повороти , відсутні машини. Рухаємось навколо озера. Пацани здивовано і з захопленням кричать щось, намагаються їхати слідком...Ми круті й фірмові, порівняно з ними.... миттєва туга, в них все ще попереду, а ми... в нас вже все..ну майже, ніякі ми не.... ))))

Вилітаємо з міста, попереду темніє ліс, зупиняємось біля вказівника... ЛИМАН, тепер вже не "красний". Фото , телефонія, перевдягання. В лісі вже починає темніти, поступово всі вмикають освітлення. Запах хвої, зустрічний вітерець.

Дробишеве, знайомий поворот і довгий накат до переїзду. Вже зовсім стемніло, іноді зустрічні машини. Вдихаємо різні запахи і ділимось враженнями. Пролітаємо "маки" й "соняшники" ( зупинки в Ярової ), дивуємось яка вона довга. Повз дороги, праворуч блищать озерця і мерехтять домівки, турбази. Вогники, запахи шашлику, різних сортів деревина.

Асфальт змінюється від класного , до суперового, ми вже у Святогірську. За рік вже майже добудували пішохідну зону вздовж вулиці Шевченка, якою рухаються відпочивальники, деякі відтають нас вигуками, досить толерантними і щирими. Перехрестя, світлофор, ліворуч і ми рухаємось тунелем із світла в бік лаври.

В обидва боки йдуть люди. Зупиняємось на мосту через Донець, робимо декілька кадрів. Цього разу весь комплекс освітлений не так інтенсивно, як раніше. Місяць ще ховається за горою з "артемом".

Пірнаємо у ворота і починаємо рух серпантином. Праворуч ,під нами пропливають освітлені споруди, а ми все вище і навколо повна темрява, лише наші ліхтарі розрізають простір. В променях світла пурхають всілякі комахи, дихання стає важким і після річкової свіжості ми опиняємось в невеличкі сауні.

Гора скінчилась, їдемо в напрямі "артема", навколо повна тиша і ні одної душі. Навколо меморіального клмплексу присутнє освітлення, яке допомагає нам в процесі фотографування. Над містом мерехтять вогники, вгадуються вулиці, жовтіє вогнями лавра, на обрії помітна залізнична станція, хтось запустив повітряного ліхтарика, яскрава червона цятка рухається над обрієм в темряві.

Під яскравим ліхтарем розклали свої нехитрі наїдки, тут в нас тривалий( відносно попередніх) перекус. Крім нас, там нікого нема...... не було - приїхало авто з якого хтось майнув до пам'ятника. Ну гаразд, ми тут за справами, а їм чому не спиться.... :D

Тепер час вирушати додому, вітерець досить прохолодний і трохи дошкуляє, попереду стрімкий спуск до перетина доріг на Пришиб і ще більш шалений до Сидорового. Довелось ненадовго зупиниться, ланцюг у Ані ( вже вдруге) спав і він застряг, довелось трохи "перепочити" smile Але які незабутні миттєвості .... на фоні місяця (який до цього постійно ковтали хмари, а тепер він сяяв ) ми побачили величезні солом'яні таблетки... "романтік однако".

Знову гудять колеса і шумить вітер, спуск, прискорення , вгору злітає якийсь нічний птах, який сидів прямо на дорозі, далеко в полі мерехтить якесь світло... Швидкість зменшується, їдемо вгору і знову пірнаємо вниз, нас стрімко поглинає ліс. Чудова дорога , нічого не заважає, жартуємо , тихо перемовляємось , через дорогу перебігає лисиця, досить близько. Перетинаємо трасу, спускаємось до Хрестища, знаходимо потрібну вулицю ... Багато собак ще довго гавкотять поза спиною. Цього разу не блукаємо, вже навчені... :)

Досить швидко долітаємо до Слов'янську повз водосховища. Трохи нудний підйом вгору до пам'ятнику рибалці. Всі вулиці пристойно освітлені, зустрічаються таксі, та патрульний "привус". Вже позаду педагогічний інститут, докачуємо до Шевченка і ми на площі Слов'янську. Тут ми допиваємо і доїдаємо те, що в кого залишилось. На сцені і біля фонтану невеличкі гурти молоді. Ведуть себе пристойно , жартують, трохи пірнають у воду, робимо фото і прощаємось з Анею.

Додому рухаємось через "кераміку" під Карачуном, обганяємо патрульну машину на підйомі і спускаємось до маслоробки ... такі смачні запахи, хочеться швидше додому, постійно нарощуємо темп. В Краматорськ заїжджаємо через залізничний вокзал. Порожня вокзальна площа , за винятком двох таксі. Класний асфальт вгору , міст через залізничні колії і спуск до Прокатчику. Далі вже рухаємось переважно мовчки,дається взнаки змореність, Дружківка зустрічає тишею і цуциками біля восьмої школи.

Так і завершилась наша чудова подорож. Все що ми відчули, почули й побачили неможливо в повній мірі передати словами. Долучайтесь, дорога відома. Вдалих всім подорожей , нових відкриттів. Велика дяка всім учасникам. !
 
GADДата: Субота, 23.07.2016, 20:10 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Традиційний фото звіт після подорожі ЧЕРГОВА ПОДОРОЖ З ЛИМАНУ ДО ДРУЖКІВКИ
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Чергова подорож з Лиману до Дружківки ( вночі)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх