П`ятниця, 19.04.2024, 18:49
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Полтавські мандри 1.05.2015 (з куштуванням вареників)
Полтавські мандри 1.05.2015 (з куштуванням вареників)
AnnaSewДата: Субота, 02.05.2015, 22:53 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Полтавські мандри



«Коли я вишиваю, я забуваю про все на світі», каже вона мені. Дивлюся на майстерно виконані бісером картини із замками, морем та кіньми, і думаю, так, у цій країні за останні півтора роки багато чого хотілося б забути, хоча б на годину. А навколо проходять чоловіки і жінки у вишитому одязі, взагалі панує така шляхетність смаку, що душа радіє, давно не бачила стільки гарно вбраних людей. Сьогодні день міста у Решетилівці, до якого всі місцеві готувалися, видно, не один день. Хтось вишив собі сорочку саме до цього дня, спішив щоби встигнути.

Люблю Полтавщину за доброзичливість місцевого характеру, за шанування традицій, працьовитість, усміхненість і м*якість у всьому – навіть рел*єф тут якийсь пом*якшений. Можна безкінечно їхати полтавським степом, поки сідає сонце, і уявляти, як цими шляхами котилися на південь чумаки, або заможні селяни їхали на північ на Сорочинський ярмарок, або те, що от прямо зараз посеред зеленої рівнини виникне щось на кшталт Сен-Мішелю – алюзії досить тривкі. Ця місцина чомусь дуже сприяє уяві.

Якби трошки м*якіші зими – для винограду не було б кращої провінції. Так я думала, читаючи у дорозі есеї Ігора Померанцева про особливості ферментації і поезію вина.

Не знаю, чи багато ми вигадуємо, живучи у мегаполісах, мабуть, втрачаємо все ж таки більше.
Є певна чарівність у тому, що всі знають одне одного. От наприклад скаче назустріч нафуфирена кобіта, взута у позичені в мами (бо спадають! ) мешти на підборах. І назустріч їй лунає таке: «Ой,Лариско, от де ти! Люба тебе півдня шукає! А ну бігом додому!» І що тій Ларисці залишається, як не сунути до мамці, бо все одно доложать і буде гірше...за швидкістю поширення інфи фейсбуки тут відпочивають.

А ярмарок і далі панує. Майстри торгують своїми виробами, хтось закушує у холодочку шашличком,музики грають, діти малюють, дівчата вишивають, а я вештаюсь серед усього цього, з посмішкою чеширського кота, насолоджуючись атмосферою і прекрасною українською мовою, яка до речі вважається еталоном, extract of Ukraine..

Скуштувавши славетних вареників з сиром, набалакавшись, нафотографувавши всякого, просто надивившись і нанюхавшись, вже збираюся їхати, купуючи пару пряників похресникам, та собі на згадку у приємних пань дві невеличкі керамічні тарелі, звісно, опішнянські . (От тепер нехай всі європейські музеї пухнуть від заздрощів!)
Бажаю усім гарних вихідних!

Прикріплення: 4621796.jpg (30.1 Kb) · 7902979.jpg (40.9 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен


Повідомлення відредагував AnnaSew - Неділя, 03.05.2015, 10:05
 
GADДата: Неділя, 03.05.2015, 07:42 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Дякуємо за цікаве оповідання!

Хотів вже його перенести кудись в інше місце у форумі, мовляв : " Де тут про велосипеди!?". Не знайшов місця достойного, куди упхнути biggrin А потім подумав собі... " А чому б ні, все ж таки подорож... нехай люди прочитають. Не виключено, що помандрують туди, можливо й ровером. smile

До того ж можна викласти матеріал, наприклад на G+ ..... От тільки дочекаємось посилання і світлин. cool
 
AnnaSewДата: Четвер, 07.05.2015, 10:43 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Фотки викладу тут https://plus.google.com/photos....1243489
king


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен


Повідомлення відредагував AnnaSew - Четвер, 07.05.2015, 10:48
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Полтавські мандри 1.05.2015 (з куштуванням вареників)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх