Субота, 20.04.2024, 12:39
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "ВІДКРИТТЯ 2015"
"ВІДКРИТТЯ 2015"
GADДата: Понеділок, 27.04.2015, 21:48 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Відкриття вело сезону, вже традиційно відбувається в селищі Білокузьминівка і організовується дружківськими велосипедистами, за активної участі Краматорська, Костянтинівки, а тепер ще й Бахмуту ( Артемівська).

Цього разу був незвичний пункт в програмі заходу.
Дружківський туристичний клуб влаштував для всіх тих, хто наважився за допомогою спеціального спорядження , швидкісний спуск з крейдяних скель.

Для цього вони вирушили до місця проведення всього цього дійства завчасно, з самого рання ( о восьмій годині ранку). Паралельно ще й провели власне тренування.

У Білокузьминівку учасники діставались з різних напрямів і в різний час старту, відповідно від віддаленості, стилю катання, віку і таке інше. Раніш за всіх у подорож відправився Сергій – аж о 7-й ранку! Справа в тому , що він приймав участь у « Відкритому велопробігу» 18 квітня, на спеціальній вело колясці для інвалідів і там почув про наступний масовий захід. В той самий день, поговоривши з потенційними організаторами та учасниками, він поставив собі за мету , спробувати подолати велику дистанцію ( для нього 40 км. - загалом) Не зважаючи на всі перепони, він вирішив дійти до кінця , в справі втілення своєї мрії. Цього дня він став рекордсменом, насамперед для себе самого.

Для цього йому знадобилось більше часу, ніж всім іншим для того, щоб бути там вчасно. Тому він виявився першим рекордсменом цього дня! smile

На протязі всього руху, його мали наздоганяти інші учасники і допомагати в разі потреби. До того ж, на його прохання про допомогу, відгукнулись і супроводжували до місця , а потім і в зворотньому напрямі. За що їм окрема дяка !



В той час, коли туристи почали налагоджувати своє спорядження (попередньо зібравши дрова для кухні) на місце прибули наші кухарі і організатори заходу і почали відразу займатись своїми справами. А справ було досить.

Звичайно приготування святкового обіду і все що з цим пов’язане потребує досить багато часу. Але ще потрібно було підготувати і остаточно перевірити трасу для змагань ( підйом вгору з роздільним стартом , на час) і спеціальний майданчик для естафети…. Там багато каміння … якось, ми там намагались грати у футбол biggrin А ще потрібно було прибрати місце стоянки від гілля , хмизу і сушини, благо все це було використане для вогнища. Так би мовити «приємне з корисним» .

В програмі ще був заявлений невеличкий велопробіг, в якому приймали участь лише охочі «добровольці» - це ще (додаткові) 24 кілометри до загального «треку» за цей день. Траса пролягала вже звичним маршрутом , через Білокузьминівку – Веролюбівку – Майське – Маркове – Федорівку, мальовничими дорогами з усіма пахощами свіжої трави , весняним цвіріньканням пташок і іншим пурханням комашок і метеликів. Все це нам заважав розгледіти і почути, докучливий зустрічний вітер – перші 5 кілометрів. Не так щоб дуже, але без нього було б краще. Але потім почався великий спуск у Веролюбівку, а після неї вітер лише допомагав у спину.

В селах люди традиційно порались в городах, або йшли за справами, куди їм була потреба. Такі ось подорожні жіночки оцінювали наш спортивний вигляд…. З відповідними коментарями… у звичні й для них манері. biggrin

На відтинку між Майським і Віролюбівкою нам зустрілись, а потім обігнали машини ОБСЄ . В них мабуть як і у селян нема вихідних ….

Якось непомітно минув час у дорозі, хоча й дався нам взнаки… в животі бурчало і ноги налились і стали важкими. Останні кілометри пролягали спусками і це дало змогу трохи відпочити.

Свій заїзд, який добігав кінця, ми присвятили (крім відкриття сезону) сумній даті. Так вже збіглось , що цей день припав на чергову річницю Чорнобильської катастрофи.

Поки ми катали своїм маршрутом, в "таборі" відбулось змагання. Потрібно було піднятись вгору велосипедом, стартуючи за секундоміром. Той , хто впорається з цим швидше за всіх (стартував кожен окремо) стає переможцем. Дійство дуже веселе, динамічне і видовищне.

Також, за цей час, всі бажаючі встигли випробувати себе у швидкісному спуску зі скель. А для цього, ще потрібно було на ті скелі видертись. Коротше кажучи - за цей час, кожен зморював себе, як тільки міг і хотів biggrin

Ми фінішували якраз одночасно із останніми сміливцями, які повертались зі скель. Відповідно до розкладу, обід почався вчасно (13:00), чи то ми встигли .. до нього….

Народ вже достатньо зголоднів і нервуючи «бив копитом» Наймудріші і досвідчені взяли із собою невеличкий перекус. А дехто й повноцінний сніданок (в кадрах «засвітились» соковиті сосиски і сардельки) . До роздачі почалась вишикуватись традиційна черга…. В повітрі відчувалась якась напруга. До того ж, перед обідом Віктор пояснив громаді, що особи жіночої статі в цей день, через Велике Церковне Свято, будуть користуватись преференціями в плані обіду, що й було втілене в життя….

Рух навколо казанів пожвавився. Все перемішалось - радісними зауваженнями з приводу роздачі, диму від вогнищ, жарти. Люди поступово отримали, кожен свою порцію і почалась дегустація.
Дехто , навіть вже встиг підійти вдруге, поки перші ще отримували….

Смачний суп із копченими крильцями і зеленню, було приготовано із запасом… вистачило й на добавку. А ще був чай із печивом!

Товариство відпочивало і був час роздивитись навколо. Цього разу (порівняно з іншими роками), мабуть через чудову погоду, були присутні багато дівчат і дітей. Діточок транспортували у спеціальних велосипедних крісельцях, а дехто вже спромігся подолати маршрут на власному маленькому транспортному засобі.

Після обіду було оголошено естафету. Команда від міста (її учасники) повинна подолати на велосипеді , рухаючись «змійкою» , а у зворотному напрямі – пішки, бігом. Після цього все в зворотному напрямі. Все це дійство проходить в долині , а глядачі і вболівальники розташувались на пагорбі, наче у амфітеатрі. Після естафети, «гладіатори» почали змагатись у прицільному киданні покришок. Метою було, з відповідної кількості спроб, якомога більше покришок накинути на деревину , яка встановлена вертикально. Все ц виглядало ( як і попереднє змагання) досить весело, особливо під коментарі і вигуки чисельних вболівальників.

Можливо відбувалось традиційне зважування велосипедів (визначався самий легкий і самий важкий) та перетягування канату. Свідками цих епічних сцен, ми вже не були. Справи вдома підганяли нас в зворотну подорож.

Попереду, в нас ще був підйом і шалений спуск до траси, спокійна подорож вздовж річки і поступовий розчин серед міських вулиць і людей.

Хочеться подякувати всім учасникам !

Сподіваємось зустрітись на «закритті» і в подальші роки, під таким самим синім , чистим і мирним небом……



Попереду – ціле життя!

До нових зустрічей!
Прикріплення: 5743501.jpg (54.6 Kb) · 9278026.jpg (42.0 Kb)
 
AnnaSewДата: Вівторок, 28.04.2015, 09:23 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Звісно, хотілося б привітати велоспільноту з відкриттям сезону, і побажати натхнення з цікавими мандрівками. Дуже потішило різноманіття того, що можна придумати у плані змагань, гадаю, усім було цікаво і весело. Ура!

І ясно, що як би там не старалися організатори, мудріші все одно виявилися мудрішими, узявши все своє з собою. Взагалі я помітила, що у справі велотуризму гастрономічний компонент є досить важливим. cool Як важливі й погодні умови. От цікаво, яку погоду досвічений веломан вважає для себе ідеальною? І який сприятливий час для катання? Чи у кожного по-різному?Чи все залежить від настрою та зірок у небі?

Прикріплення: 5541395.jpg (10.2 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Вівторок, 28.04.2015, 16:32 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мої фота arrow глянути

В кого є відео і фотографії, якщо є така можливість і бажання, надайте , щоб все в одному місці зібрати )
 
GADДата: Середа, 29.04.2015, 12:37 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Хто ще не встиг переглянути ВІДЕО
 
GADДата: Четвер, 14.05.2015, 14:39 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Додав трохи фото від Макар : Велопробег Белокузьминовка 26.04.2015
 
GADДата: Середа, 20.05.2015, 19:37 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Про цю подію в газеті "НАША ДРУЖКОВКА"

А тим, хто має бажання придбати собі цю газету (це число), раджу звернутись у редакцію.
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "ВІДКРИТТЯ 2015"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх