Середа, 24.04.2024, 06:26
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ВОГОНЬ, ВОДА та СМАКОТА :) (Коротенька розповідь про недільну вилазку (6.04.14))
ВОГОНЬ, ВОДА та СМАКОТА :)
GADДата: Неділя, 06.04.2014, 22:59 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Як завжди робиться в таких випадках - збирались не довго 2-3 дні обговорення, призначене місце збору, відстань, темп та маршрут відомі.

6.04.14

Біля кургану чекали трохи на Штурман а fantom нас очікував біля "донського" магазину. Отже, перший етап після асфальтового покриття , який цілком мав випробувати "Чорну молнію" VICTOR787...починався від залізничної колії і пролягав до селища Тройчате балкою з піщаною - глинястою стежкою ( з перепадами висот) перетинаючи струмок води . Велосипеди пірнали вниз і вискакували на горбки, повз нас пролітали зелені галявини і кручі колишніх копалин в кар'єрі. Через декілька хвилин ми вже їдемо селом - перед бесідкою на "п'яточку" повертаємо ліворуч і відразу праворуч ... після чого асфальтом видираємось вгору до контори. Перетинаємо знову залізничну колію і після траси на "веселовку" повертаємо повз покинуті дачі. Знову декілька швидкісних "сідел" ...і асфальт закінчився. Тепер ми мчимо постійно вниз, зліва промайнув невеличкий кар'єр де видобувають пісок і нижче такий самий( покинутий) який поступово перетворюється в смітник.

... Цікаве дослідження можна провести , якщо відвідати його. Справа в тому , що колись в доісторичні часи в наших місцях буле море і там ( на пагорбах) деякий час була мілина а потім і острови ... де водою обточені камінчики , через що вони мають округлу форму....

Пролітаємо повз Церкву ( справа) яка була відкрита під час німецької окупації в часи другої світової війни. Дорога веде нас круто вниз і ми, лякаючи і дивуючи кількістю та швидкісним спуском місцевих мешканців, вилітаємо до мосту через Казений Торець ( дорогу там відремонтовано). Перетинаємо трасу на Добропілля. З нами декілька хвилин їде Ігор, який вже повертається з недільної вело прогулянки. Не довго ми насолоджувались твердим покриттям, після повороту направо почались колії які ледь помітні серед степу й трави. Рухаємось " по зірках" , тримаючись лівіше від балки і ставків. На обрії диміло , горіла суха торішня трава ...вітер нам допомагав і ми не відчували гарі але коли ми наблизились то відчули всі "прелесті" ... Їхати по згарищу коли спереду стоїть вогонь невеликою стіною , через яку потрібно переїхати, досить цікаво. biggrin А після цього димова завіса посилюється і ми поспішаємо якомога швидше втікати звідти. Проминули невеличку греблю, продерлись через колючі чагарники і стали перед...фактом. Він полягав в тім,що далі дороги не було, вона була до недавна але "карабаси" переорали поле разом з нею. Довелося йти пішки вздовж посадки а потім і полем, дехто навіть спробував тащити на собі свого коника. smile



Тепер ми позапланово опинились на асфальті, через відсутність дороги і змінення маршруту. Він швидко закінчився, знову два кілометри грунтом і ось нарешті проміжний фініш. Невеличкий лісок в балці вузький та з крутими схилами, які ( неначе килимом) вкриті квітами - рястом, лісовими фіалками, купальницею та пролісками...були ще якісь, які мені не відомі smile

На великій галявині яку перетинав досить повноводний струмок "тусувались" юні байкери на мопедах та скутерах, вони були дуже здивовані нашою раптовою появою. Ми не стали ділити з ними галявину на якій вони влаштували тарзанку і гойдалися за допомогою неї. Просунулись глибше в ліс за струмком і відразу натрапили на дуже зручне місце.

Все поряд! Вода , дрова, на чому сидіти а все інше ми привезли з собою. Миттєво назбирали хмизу й дрова і розвели досить пристойний "кастрик". Він нам потрібен для приготування шашликових ковбасок та такого собі шашлику з хліба, цибулі та сала. Ну й для більш затишної обстановки.

Все йшло досить вправно - шкварчало , капало, нарізалось, чавило ( майонез) і розкладалось на імпровізованій скатертині з газети. Були ще - гарячий чай і до нього у кількості всілякі солодощі та легкі закуски.

Все це ми розділили і намагались пригостити один одного. Вийшло круто і важко , в плані повноти набитих шлунків biggrin . Багато про що (як завжди) погомоніли, торкнулись орг. питань і злегка планів але на цьому не зациклювались.

Попереду ще досить тривалий шлях до фінішу. Вибирались до битої дороги через пагорб а потім швидко вниз повз алеї з дубів, де довелось накачати мені заднє колесо , яке почало гуляти. Через хвилин десять, знову зупинка... з'ясувалось що збоку стирчить скабка з акації яка затикає отвір і не дає швидко виходити повітрю. Знову зупинка , швиденько впорались з цією проблемою.

Тепер знову вниз в напрямі Олексієво -Дружківки в яку ми вискакуємо перед школою і перетинаючи асфальт повертаємо наліво перед місточком і котимо вздовж річки. Ця ділянка вимотує дещо своїми нерівними ділянками,добряче трясе. Долаємо водну перепону і їдемо вже безпосередньо повз берега, який виростає перед нами піщаними насипами, тут вже цікавіше - по вузький доріжці один-за одним з вітерцем.

Так ми й дісталися заводу і асфальту....

Невеличкі підсумки:

1. Подолана відстань - 42, 5 км.

2. Відсоток асфальту та інших доріг - 15/85 (серед інших бездоріжжя - приблизно з кілометр.

3. Чудова погода й атмосфера + смачні наїдки- серед яких:

- ковбаски шашликові;

- сосиски звичайні;

- сало( багато, але зникає швидко);

- майонез;

- свіжі огірки;

- цибуля;

- сир;

- ковбаса;

- хліб в асортименті;

- пряники;

- печиво різних сортів (3);

- торт домашній;

- торт з магазину;

- булочки;

- чаю в нормі( хотілося б більше);

- напій "кола";

4. Перший прокол і ремонт в дорозі.

5. Забули кухлики( пили з одного) + імпровізовані з пластикової пляшки.

6. Запланували наступну покатушку.

7. Всередені все перетрусилось і понабивались всі м'язи, гарна розминка.

Можливо я щось і забув - дописуйте :D
Прикріплення: 8304751.jpg (94.3 Kb)
 
VICTOR787Дата: Понеділок, 07.04.2014, 07:40 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
Да испытание для молнии немного суровое))) но она выдержала) Наелся от души, правда пока доехал до дома уже проголодался))) Буду ждать новых покатух! До встречи на просторах Дружковки и не только))))
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » ВОГОНЬ, ВОДА та СМАКОТА :) (Коротенька розповідь про недільну вилазку (6.04.14))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх