П`ятниця, 29.03.2024, 00:45
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "ДАЛИ ГАРІ"
"ДАЛИ ГАРІ"
GADДата: Неділя, 16.03.2014, 13:21 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В суботу вирішили прокотитись для тонусу й настрою. Чому саме в суботу...перш за все погода...в неділю мало б зібратись більше учасників але прогноз був не втішний. Той , хто читає це в неділю ( сьогодні 16.03.14) в цьому може впевнитись , поглянувши за вікно ) wacko

Тому вирішили не гаяти часу, швидко зібратись (за два дні). Куди їхати - було два варіанти , щоб і не дуже далеко і цікаво. На превеликий жаль варіант запропонований teopros не виповнився через те , що планувався на неділю. А цікавий варіант..втім він його проїхав ще в п'ятницю )

Отже поїхали двома групами спочатку в розвідку ( раніше ) ми з Denis а трохи згодом, слідком за нами Kristofer з teopros . Телефоном ще намагався приєднатись monsieur але з технічних причин його цей маршрут не влаштував би...( чималий відтинок маршруту суто грунтовтий і з великим нахилом в балках). Ми запланували влаштувати спеціальний виїзд, який би влаштував всіх . Чомусь не вийшов на зв'язок M@ks, який (де -факто був ініціатором... smile

Отже поїхали. Суттєвий зустрічний вітер південний завдавав нам невеличкого клопоту, допомагали посадки вздовж доріг. Дорогою ( знайомою до Миколайпілля) точились всілякі розмови , за життя й про все biggrin . Тепла погода й яскраве сонечко зробили свою справу ... через деякий час вже не згадувалось про тяжкі думки, погляд ловив зміни в природі , весна вступає в свої права, селяни порались в своїх городиках .. повсюди було чутно співи птиць і помітні всілякі комахи. Пролетіли село і вийшли на довгий асфальтовий шлях...

Помітно підрізані посадки вздовж доріг, тепер там не такі величезні хащі, а в тих місцях де посадкою йдуть стовпи з проводами взагалі тепер вирубали дерева - утворивши просіку. Асфальт в бік Червоноармійська ( правий бік) нагадує застигле море в легкий шторм... biggrin . Тому довелося витримати незручності , коли з'являлась зустрічна машина ( благо їх було не багато). Визначаємось з місцем, де потрібно зробити поворот на право ( не помилитись) , тепер шлях йде ледь помітною дорогою вздовж посадки, яка поступово перетворюється на невеличкий ярок а потім у величезну балку - широку й довгу. Доріжка вся переорана відбитками кабанячих ратиць ...вся ця маса засохла і завдає чималенького клопоту ...Але ж ми й не в таких ситуаціях бували.. smile Поступово дорога стає більш придатною для пересування а потім, взагалі такою про яку тільки мріяти можна. Зліва на схилах трапляються галявини вкриті весняними підсніжниками...які ми фотографуємо. Ось ми вже й в балці ... скільки вистачає ока - відкривається чудовий краєвид...просто під ногами чудове місце для гри у футбол, досить рівний майданчик ..а далі всілякі ярки з усіх боків , очерети та верби по низу , де струменіє водичка.

Треба зазначити, що в балці випалена вся трава і вона чорна від згарища...лише очерети як острівці стоять на диво сухі й цілі... внизу вода і вогонь туди не дістався. Укатана суха дорога невеличкі спуски й підйоми, навкруги в затишних місцях вже пурхають метелики й джмелі. Нарешті ми дістались до місця стоянки й відпочинку. З цього моменту ми вже ведемо ( телефоном) другу групу, щоб вони повернули там, де потрібно. В нас є час на те , щоб роздивитись навкруги , вибрати зручне місце для вогнища. Дрова лежать просто під ногами і все це спрощує нам завдання. Ми розташувалися в невеличкому старому садку , дуже захаращеному , де культурні дерева вже здичавіли а прості ясені й дубки ростуть тут вже впереміш з ними.

Поки сиділи й теревенили навколо нас почало " нарізати" якесь звірятко, ми намагались зробити фото , але це дуже важко. Мабуть потрібно було зачекати й з більш зручної дистанції це робити, але воно рухається дуже швидко і не наближається.



Наводжу фото з інтернету. Виявляється - це ласка. Кожної пори року вона змінює свій колір. Взимку біла, восени - як на фото. Влітку .. більш руденька... А навесні сірого більше.

Зв'язок телефонний там слабкий, довелось виходити на верхівку пагорбу щоб налагодити контакт.

Нарешті ми дочекалися групи! Справа в тому , що вони їхали не порожні а везли чималенький шмат торту, який люб'язно надав той, хто не зміг через "хатні справи" .

Тепер ми, вже більшою кампанією влаштувались біля вогнища. Чудово провели час і налупились торту по саме нікуди. Дякуємо "Айрону". Попереду в нас ще екскурсія до покинутого селища і до залишків вітряку. Невеличкий переїзд і ми пішки вже дістались місця у заростях акації та здичавілих груш, абрикос та яблунь. Зробили кадри на згадку. Вище селища можна було помітити залишки старого цвинтаря.

Тепер наш шлях лежить просто по згарищу пагорбів по ледь помітній доріжці яку перетинають звірячі тропи. Ці місця більш утоптані і тому не встигли вигоріти через швидкість вогню , який мабуть тут прокотився напередодні за вітром. Далі невеличкий підйом по алеї - з двох боків дерева. Трохи вичищена від зайвої деревини, внизу в балці( якщо спуститись по алеї) невеличкий ставочок, якого не було тут 2 роки тому. В середині алеї в наявності зручний стіл з лавками ( тре взяти до уваги) smile

Закінчується алея виходом на маршрут "ФАНТОМ" , яким ми й їхали далі. Тепер весь час тільки вниз , по сухій дорозі ...( злегка рихлої) і вітер виключно в спину. Красота ! На полях помітний рух техніки, яка щось там сіяла чи орала.. приємно бачити таку картинку..мирну й заспокійливу. Далі Горняк і ми вже вдома... Відстань склала трохи більше 40 км.

Вірю що це лише початок нашого велосипедного сезону і в нас ще багато цікавих і приємних подорожей.
Прикріплення: 0984258.jpg (171.6 Kb)
 
VICTOR787Дата: Неділя, 16.03.2014, 15:53 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
Очень интересный доклад, почетал и будто сам ездил!
К сажелению самому не получилось поучаствовать:(((
Но толи еще будет.....
 
DenisДата: Неділя, 16.03.2014, 22:40 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 86
Нагороди: 4
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
Поездка прошла удачно, всем спасибо.
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » "ДАЛИ ГАРІ"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх