П`ятниця, 29.03.2024, 03:38
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Справжнє ВОДОХРЕЩЕ.
Справжнє ВОДОХРЕЩЕ.
GADДата: Неділя, 19.01.2014, 22:26 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сьогодні ( 19.01.14) відбулась покатушка про яку йшлося у відповідній темі цього форуму.

Напередодні погода нам підготувала невеличкий сюрприз у вигляді свіжого , довгоочікуваного снігу. Який ще зранку суботи вкривав шаром у кілька сантиметрів все навкруги. Але до середини дня стало тепліше а з настанням темряви задріботів дощ. Тому перспектива екстрімального катання нависала над нами, як похмуре небо на протязі останнього місяця.

Зранку, як на диво, сміялося сонечко і це надихало на майбутню подорож. Традиційні збори не забрали багато часу, місце збору визначено .....і от ми вже в дорозі. Складнощі були лише на Торецькому, де багато заледенілих бугрів і калюж. А далі дорога була - "потянєт". А інколи, взагалі чистісінький асфальт. Дорогою нас з цікавістю роздивлялись люди і сигналили автівки.

Вирішили рухатись вулицею Ломоносова і далі по "донецькій трасі", рух машин був невеликий а дорога чиста і ніяких перепон для нас не було. Швидко дістались об'єкту "динозавріки" і вирішили трохи затриматись там , щоб роздивитись і зробити пару знімків.

Виявилось що там не все так просто biggrin Нам повідомив "черговий " на об'єкті про те , що треба заплатити за вхід на територію. Територія це невеличкий пагорб оточений стрічкою на якій написане якесь попередження типу "ведуться роботи". На пагорбі ( радіусом не більше 10 метрів) стоять фігури динозаврів у невідповідній пропорції що один до одного. Ну це як поставити слона й коня і вони при цьому однакового зросту. Табличка (чорно - біла) сповіщає нас про те що на ній знаходяться сюжети з юрського періоду і присутні там ще 3 малюнки - принта із зображенням доісторичних тварин. Найбільший "бігборд" присвячений переліку послуг і відповідних цін. .... biggrin Біля входу-сходинок , зліва лежить скам'янілий стовбур давнього дерева. На його поверхні розсип дрібних обігових монет. Яке відношення ця "деревина" має до юрського періоду , нам незрозуміло. До того ж, яким чином вона тут з'явилась.

Починаємо спуск в Олександро-Калинове, з відкритої ділянки відкривається чудовий краєвид на річку і міст через неї. Справа від нього - мета нашої подорожі. Спускаємось ближче і роздивляємось чималу кількість людей і багато машин ( приблизно 40). Що ми там відразу побачили ? Ще здалеку помітили два великих намети для торгівлі, призначених для перевдягання тих, хто має бажання пірнати в ополонку. Дизель- генератор для озвучування. Два великих столи з лавами по обидва боки, прикрашені гілочками з ягодами калини і великими паляницями. Одна польова , мобільна кухня з якої струменів дим і смачно пахло, декілька мангалів з шашликами від яких тягнуло взагалі таким смачним що в животі в декого паморочилось. Ще нарубана велика купа деревини для мангалів. Біля берегу стоїть ялинка прикрашена як на Новий рік і біля неї дуже колоритний "батюшка"
читав щось обрядове.

Почути це було важкувато через щільний натовп, який оточив його півколом і виставив наперед посуд з водою для освячування. Помітили там ще й пресу і трійко правоохоронців які походжали серед людей і спілкувались.

До нас підійшов Андрій Тараман і привітався... декілька фраз про життя буття та "яксправи", роботи в нього було достатньо і він весь час був в гущині подій. Мабуть він пояснив місцевим хто ми й звідки. smile До цього нас розглядали лише здалеку а тепер стали підходити й питати традиційно: "чи важко", "чи холодно", " а нє скользко"... особлива увага до коліс "Айрона" які шиповані на зиму і в нього через це взагалі ніяких проблем з пересуванням.

Ми теж підійшли щоб отримати свою "порцію" свяченої води яка виявилась досить теплою. Ось нарешті з'явився перший "доброволець" щоб пірнати у воду , перехрестився і тричі занурився.

Після цього залунали пісні і почалося масове купання . До роздягалень навіть черга невеличка вишикувалась, Ми теж вирішили спробувати таке . Я особисто вперше в життя пройшов цей обряд. Все пройшло чудово! НА декілька секунд тебе охоплює свіженька водиця а коли ти пірнаєш звуки стають такі глухі , подих спирає... відчуття неймовірні . Тепер швиденько до намету, який встелений очеретом і це дуже зручно. На гачках висить одяг і ми швидко вдягаємось в тепле... на диво швидко сохне голова.

Вже лунають народні пісні , які співають жіночки й молодиці в яскравих хустках. Роздають риб'ячу юшку та чай ...ми вмостились за столом і з великим задоволенням все це вжили ( з добавкою).

Свято було в самому розпалі але нам вже час було вирушати в зворотньому напрямі. Поки сонечко ще було високо і не замерзли шляхи у ковзанку. Додому повертались через берестівськи теплиці і вийшли на Ломоносова перед Ювілейним. Я ніколи так вдало не повертався додому цим маршрутом ..і весело і цікаво і відчуття чогось такого що сталося з нами, чого ніколи не бувало... До того ж цікаві розмови дорогою помітно скорочують шлях. Незручну ділянку пройшли пішки ( метрів 300) щоб трішки розім'ятись. Зробили зупинку біля старих будівель - амбулаторії та фабрики що виготовляє халву, зробили декілька фото. Після чого наша група дещо розділилась- хто в напрямі траси в бік Яковлевки а ми повз газову станцію "на пушку" і додому.

Скільки проїхали - не скажу, бо забув онулитись. Передній переклюк замерз - перетворившись в льодяний пухир.

Так минула насичена неділя. А вдома нас чекали смачні наїдки ,тепло і .... на жаль новини та гірка правда життя...


Світлини можна переглянути в групі LEVEL ВКонтакті.
 
GADДата: Понеділок, 20.01.2014, 00:49 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Додав фота з іншого апарату, за тим самим посиланням. ( вище)

Ну й відео з події...

 
VICTOR787Дата: Понеділок, 20.01.2014, 08:27 | Повідомлення # 3
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
Мой спидометр показал 63 км
Немного болят ноги из-за того что давно не катал на такое ростояние! Да на шипах движение уверенное и проехать можно по любому льду, но ездить далеко на них тяжело!
 
GADДата: Понеділок, 20.01.2014, 09:18 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ну так то було екстрім тренування ))) Тепер пересядеш ( навесні) на новий ... і ... ну ти знаєш що буває з шатунами )))
 
VICTOR787Дата: Понеділок, 20.01.2014, 09:37 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
ну да))))
 
GADДата: Понеділок, 20.01.2014, 20:31 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
 
Форум » Велофорум » ЗВІТИ » Справжнє ВОДОХРЕЩЕ.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх