Четвер, 25.04.2024, 01:36
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » МАРШРУТИ » Знайомий ( Прилєсне, "Венеція") 55 км. (Невеликий маршрут для початківців.)
Знайомий ( Прилєсне, "Венеція") 55 км.
GADДата: Понеділок, 10.09.2018, 10:45 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ЗНАЙОМИЙ ( ПРИЛЄСНЕ, "ВЕНЕЦІЯ") 55 КМ.



Слов'янськ ( залізничний вокзал, депо, пам'ятник паравозу) - Билбасівка - Черкаське - Прелєсне - Троїцьке - Маячка - Дмитрівка - Алісівка - Олександрівка - Софіївка ( Краматорськ) - Краматорськ ( Сквер)

Маршрут з назвою ЗНАЙОМИЙ не потребує великих зусиль, має кілька альтернативних закінчень в разі потреби , або швидкої зміни погодних умов ( опадів). Зауваження - велика спека завжди впливає на учасників, тому слід кататись цим маршрутом ( для новачків) в помірний температурний період. Втім. маршрут пролягає ( його більша частина) вздовж водоймищ, де можна влаштувати відпочинок біля води. Ще маршрут має краєзнавчу складову, що може бути цікавим будь кому, зокрема туристам.

Маршрут пролягає через населені пункти асфальтом. Під час пересування яскравих видовищ і краєвидів небагато, хоча вони є. Це компенсується відвідуванням природних водойм, всіляких будівель, музею, краєзнавчого комплексу, ліс на березі чистої і тихої річки. Рельєф без різких спусків і підйомів, є короткі невеличкі підйоми і один затяжний спуск. Все інше - рівнина. Приблизно кілометр піщаної дороги, цілком прийнятної яка проходить невеличким хутором і переходить у заливний луг , який загалом тягнеться півтори кілометри. Все інше - асфальт.

Довжина маршрута (за треком) 55 кілометри, це дозволяє впоратись з дистанцією впродовж світлового дня, тому не потребує додаткового обладнання світлом ( зайва вага).

В дорогу потрібно брати лише необхідне, що відповідає запланованому маршруту і зупинкам. Є можливість придбати продукти, вздовж дороги трапляються крамниці.

Подивитись мапу маршрута : ВЕНЕЦІЯ-ПРИЛЄСНЕ




Опис маршруту "ЗНАЙОМИЙ"

Старт маршруту починається з території Слов''янського залізничного депо від пам'ятника "паравозу " , (цікаве місце для фото).

$IMAGE3$ $IMAGE4$

( При плануванні і складанні маршруту, тут і далі слід враховувати нові назви вулиць і населений пунктів)

Рух починається вулицями - Гагаріна, далі Залізничною до Барвінковськеого в'їзду. Перетин мосту через залізницю з виходом на досить насичену транспортом вулицю Барвінківську, яка Переходить у Голубівську, якою тре їхати у західному напрямі .

На відмітці 3 км. можна зупинитись, щоб оглянути водойми рибхозів. Зустрічається багато птахів - чапель , лебедів і більш дрібних.

Далі та сама вулиця але вже у Билбасівці має назву Центральна, нею продовжується рух. Слід тримати дистанцію між учасниками. Дорога насичена "сліпими" поворотами. Невелички підйоми. Безліч дрібних крамничок. На виїзді з Билбасівки починається підйом - не критичний довжиною у 2,5 кілометри. На початку посадки відкривається красивий вид на гору Карачун.

Далі йде стрімкий спуск до самого в'їзду у селище Черкаське. Біля пам'ятного знаку з датою заснування , можна зробити зупинку для фото. Слід бути обережним у цьому місці, щодо зустрічного транспорту і того, що може рухатись позаду !

Приблизно 11 км.

Далі йде сільська асфальтова дорога з перетином залізничної колії на в'їзді. На перетині вулиць невеличка площа , яка перенасичена торговельними пунктами, де можна поповнити свої запаси.

Продовжувати рух слід вулицею Шевченка , в тому самому напрямі по головній дорозі до перетину з залізницею. Долаємо переїзд і відразу шукаємо ,з правого боку , непримітний дім з табличкою на фасаді. Тут колись мешкав Леонід Биков - відомий актор і режисер.

Після селища починається дорога в сосновому лісі. Де добре дихається і не дуже добрий асфальт на самому початку після повороту і на невеличкому мості. Далі добра дорога але не довга. Потрібно не пропустити поворот наліво ( відстань від старту наближається до відмітки у 20 км.) Піщана дорога додає трохи екстриму, цілком проходима, якорців не помічали. Слід триматись правіше на розгалуженнях.

Невеличкий хутір закінчується на відмітці у 21 кілометр. Далі рухатись слід стежкою у напрямі містків - це так звана "Венеція" у вузьких колах. Місце для фото досить цікаве.

Після перетину ріки Сухий Торець потрапляємо на бруковану вулицю, якою слід рухатись до перехрестя з магазином і повернути направо. Звідси можна вже побачити школу і музейний комплекс під відкритим небом. Все це можна роздивитись безкоштовно. А за невелику платню вам відчинять всі будівлі включно з млином і ще можна відвідати музей у будівлі.

Після того як ми вийшли за тин і млин у нас за спиною, можна рухатись в трьох напрямах. Розглянемо напрям направо колишня усадьба , потім піонерський табір. Тепер все це зачинено за парканом. Нам пощастило і ми мали можливість пройти на територію,щоб роздивитись все детально. Цікаві старі будівля з колонами і флігель. Багато комарів ( по сезону).

Напрям з торця футбольного поля ( прямо) в лісочок. Виходимо на лісову дорогу і потрапляємо на берег чистої річки з невеличкою галявиною , придатною для пікніку і купання.

Напрям наліво в бік асфальту ( тут і трохи далі є крамниці ).

Тепер рух в зворотному напрямі .

З Прилєсного спускаємось у Троїцьке і дістаємось до повороту ( 27 км.) направо і різько вгору.

(Тут є грунтове відгалуження до Олександрівки. Якщо хтось зморився, або маршрут до Краматорську не входить в плани, можна за сприятливою погоди дістатись асфальту , або піднятись вгору а потім спуститись асфальтом (+ 4.5 км) Далі їхати через річку на площу у Чераське і в зворотному напрямі по маршруту, яким дістались до Черкаського. Або вийти селами Олександрівка, Індюківка, Новоселівка на Карачун ( довгий "серпантин " вгору і спустись до Андріївки , далі кому як зручно в напрямі Слов'янську або Коаматорську)



Ми ж продовжуємо свій маршрут.

Досить крутий підйом і повертаємо наліво , далі прямо і направо асфальтом в напрямі "Краматрського моря" . Красива балка (Лозовая) з видом на водоймище перед самим спуском. Слід бути обережним, трапляються вибоїни і щось сипуче внизу.

На низу повертаємо направо ( є альтернативний грунтовий варіани - наліво, до греблі з виходом між селищами Олександрівка-друга і Кантемирівка)

Рухаємось до греблі, до якої поворот наліво і бетонкою вгору до асфальту. Далі асфальт якісний , який мчить нас через згадані вище два селища до Алісівки. Де робити привали , якщо такі потрібні , вирішуйте самі. Рухаємось постійно вздовж водоймища вниз за течією. Після того як потрапили у Олександрівку на "Т" образному беремо вправо і відразу ( невеличкий бугор) наліво , з виходом до залізничного переїзду ( який не охороняється ) Далі вулицею Шевченка до Софіївки, там вулицею Вологовською і тримаємось право , щоб вийти на Старогородську. Тут можуть вже різені варіанти руху для місцевих. Ті хто їде до Дружківки радимо рухатись Старгородською до перетину зі Шкільною і повернути наліво , щоб потрапити у сквер ( називається Металургів) тут можна перепочити і обрати подальший маршрут через Малатаранівку, або вийти на центральну трасу через міст, або їхати електричкою...
Прикріплення: 7019655.jpg (65.0 Kb) · 3242714.jpg (54.2 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 17.09.2018, 16:35 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Далі викладаємо звіти , які були зроблені після подолання цього маршруту. Слід враховувати, що після Маячки були різні варіанти повернення в Дружківку.

Там же можна й переглянути фото.

15 07.16 ПРИЛЄСНЕ. РИБИ. "БРОНЗОВАЯ ПТИЦА"

11.06.17 СЛОВ'ЯНСЬК- ЧЕРКАСЬКЕ - ПРИЛІСНЕ - КРАМАТОРСЬК

15.04.18 "ЗНАЙОМИЙ МАРШРУТ"

30.06.18 ЗНАЙОМИЙ
 
Форум » Велофорум » МАРШРУТИ » Знайомий ( Прилєсне, "Венеція") 55 км. (Невеликий маршрут для початківців.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх