Середа, 24.04.2024, 15:54
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » ПРИРОДА » Сумний факт (Тема яка в ідеалі , мала б бути порожньою...)
Сумний факт
GADДата: Неділя, 08.07.2012, 17:02 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Донецкой области за одну ночь была уничтожена единственная в Украине колония косматых пеликанов

В Донецкой области всего за одну ночь браконьеры на территории заповедника разбили гнезда редких птиц - косматых пеликанов, сообщил директор ландшафтного парка Меотида Геннадий Молодан.

В руководстве парка уверены, что гнезда разорили местные рыбаки в качестве мести. Когда на этой косе Азова начали поселяться краснокнижные птицы, территории предоставили статус заповедника и запретили рыбачить. ”Ужас в том, что мы не влияем на вылов рыбы никак, мы не можем его запретить и разрешить. Мы только контролируем”, - заявил Молодан.



Однако в поселковом совете Седово уголовной драмы в разрушении гнезд не видят и сомневаются, что это дело человеческих рук. ”На территории Меотиды очень много камыша, где прекрасно себя чувствуют лисы, енотовидные собаки. Я думаю, что след нужно искать здесь”, - отметил депутат поселкового совета Роман Герасимчук.

Стоит отметить, что прокуратура Мариуполя привлекла к расследованию дела кроме милиции и пограничников еще и СБУ.

***

Кудрявый пеликан - птица семейства пеликановых. Народное название - баба, баба-птица. Похожа она только на розового пеликана, но крупнее. На темени и затылке "кудрявые" перья, горловой мешок оранжевый, лапы темносерые.

Джерело : http://korrespondent.net
 
mgdzsДата: Понеділок, 16.07.2012, 22:14 | Повідомлення # 2
Подполковник
Група: Пользователи
Повідомлень: 275
Нагороди: 1
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
звісно це не бракон"єри, це лисиці та вовки і один ведмідь biggrin
 
GADДата: Субота, 02.03.2013, 12:40 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Павлограде охотники держат бурую медведицу для травли собаками

Червонокнижна ведмедиця - як розвага для мисливців. На Дніпропетровщині захисники тварин виявили, що в одному з мисливських господарств буру ведмедицю утримують у неналежних умовах, до того ж натравлюють на неї собак. Сьогодні активісти особисто поїхали до мисливського господарства з перевіркою. Матеріал Наталі Грищенко.

П'ятирічна ведмедиця Маша сумно дивиться крізь ґрати клітки. На шиї металевий ланцюг. Лапи провалюються між залізними прутами - тут вони замість підлоги. А стеля така низька, що випростатися на повний зріст тварина не може.

Про такі умови утримання ведмедиці захисникам тварин повідомили відвідувачі Павлоградського мисливського господарства.

Олена Русина, член Дніпропетровського товариства захисту тварин:

- Женщина, которая нам позвонила, она сказала, что тут находится два медведя, и на них охотники тренируют и травят собак. Собаки бросаются - как какая может, кусают, разрывают.

На місці зоозахисники застали лише одну буру ведмедицю і ще одну порожню клітку. Працівники господарства говорити на камеру категорично відмовилися.

Втім прайс-лист біля входу до мисливського господарства - красномовніший за будь-які коментарі.

У районній мисливській організації кажуть: натравлювання собак на ведмедів не заборонене законом. До того ж мисливці стежать, аби пси не наближалися до бурого надто близько.

Сергій Тимченко, голова Павлоградської організації мисливців та риболовів:

- Випускається ведмідь на трос - і пускається собачка! Собака не підходить до нього метрів на п'ять! До нього відносяться, як до человека! Приїжджають відпочиваючі, кормлять його красної ікрою, шпротами, шашликами.

Втім активісти, які на власні очі побачили, в яких умовах живе ведмедиця, цим словам не вірять.

Захисники тварин вже звернулись до екологічної інспекції області. Вони вимагають перевірити діяльність мисливського товариства.

Якщо у господарства не виявиться дозволу на утримання ведмедиці, зоозахисники мають намір перевезти її до Закарпатського реабілітаційного центру для диких тварин.

Наталя Грищенко, Євген Коденцов, Новини, ТК "Інтер", Дніпропетровська область

Джерело: http://podrobnosti.ua

На Дніпропетровщині власники віддають ведмедицю на цькування собакам

Вони кажуть, що ведмедицю не віддадуть, бо вона потрібна для роботи.

У Павлоградському районі на Дніпропетровщині волонтери намагаються визволити 5-річну ведмедицю Машу, повідомляє кореспондент ТСН. Клітка у ведмедиці максимум метр двадцять на півтора, вона прив'язана залізним ланцюгом. Волонтери прибули до мисливського господарства на виклик обурених громадян. "Мисливці розповіли, що на одного цькували собак, тренували собак. Він був покусаний і в поганому стані", - каже волонтер товариства захисту тварин Олена Русина. Слідів поранень крізь грати не видно. Втім, волонтери твердять: навіть тримати ведмедя у таких умовах вже протизаконно.

"Це повинна бути земляна підлога. І це має бути не клітка, а вольєр - хоча б 30 квадратних метрів", каже інший волонтер товариства захисту тварин Марина Болоховець. Зоозахисники з паркану роздивляються, що в меню у ведмедиці. Маша в цей час відшкрібає з годівниці лід, там жовта каша. Волонтери припускають, що це висівки. Все вкрилося льдом, застигла і вода. У мисливському господарстві, де тримають ведмедицю, ані душі. Натомість висить прейскурант на послуги - "оренда ведмедя для притравки мисливського собаки – година 50 гривень". Керівник павлоградського товариства мисливців та рибалок вважає, що у ведмедиці Маші райські умови. "Чистий ведмідь, не мокрий, не брудний. Годується він ідеально, три рази на добу, два рази на тиждень випускається на ланцюг. До нього відносяться як до людини. Приїжджають відпочивальники, годують його червоною ікрою, шпротами, шашликами", - переконує голова павлоградської районної організації мисливців та рибалок Сергій Тимченко. Він пояснює - ведмедиця потрібна, щоб мисливські собаки з 6 областей отримали дипломи для розпліднення. Вони її не кусають, а лише нюхають.

Втім, захисники тварин твердять, що такі тренування заборонені. "Ми зробили запит у Міністерство екології і нам відповіли: "Утримання диких тварин з метою натаскування собак Мисливських порід є порушеннях закону України", - наголошує представник Асоціації зоозахисників України Марія Трунова. Зоозахисники вимагають віддати ведмедицю до заповідника "Синевир" на Закарпатті. Та мисливці проти. "Звичайно, не віддамо! Справа в тому, що звір потрібен для роботи. Ми ж його не просто так тримаємо! А щоб половина України могла приїхати і випробувати своїх мисливських лайок!", - обурюється Тимченко. Тим часом захисники тварин готуються подавати до суду та звертатись за допомогою до прокуратури та екологічної інспекції.

Джерело: http://tsn.ua

Працівники "Синевиру" рятуватимуть дніпропетровського ведмедя

До редакції uzhgorod.in надійшов лист, в якому читачі просять співробітників реабілітаційного центру для тварин "Синевир" врятувати ведмедицю в Дніпропетровській області.

Шановні співробітники реабілітаційного центру для тварин "Синевир", просимо звернути Вашу пильну увагу на таку інформацію: в Дніпропетровській обл, Павлоградського району, за с. Булахівка в р-ні піонерських таборів у лісі на тер-рії Мисливського господарства поміщена в клітку молода ведмедиця. Умови утримання жахливі, ведмедиця живе в тісній клітці на ланцюгу, а коли її виводять звідти - на неї пускають собак. Клітка дуже вузька, ведмедиця постійно голодна, тулуб вкритий шрамами і укусами. Дуже хочеться щоб Ваша організація відреагувала на цю ситуацію!!

Якщо у Вас виникнуть питання-звертайтеся за цими номерами: Наталія та Уляна. Спасибі.

Джерело: http://zelene.net



Притравка по медведю, Павлоград.3gp



За медведицу Машу начали воевать зоозащитники
 
GADДата: Четвер, 24.09.2015, 16:59 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Пенсіонери знайшли під Києвом майже сотню виснажених кошенят



У лісі під Києвом, біля с.Старі Петрівці, пенсіонери знайшли 39 живих кошенят і 53 мертвих.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала зоозахисниця Юлія Чудновець.

"Страшенно голодні, худі та змучені вони вибігли їм (пенсіонерам - ред.) назустріч із жахливим нявчанням. Жоден із зоопарків та притулків не наважився прийняти до себе таку кількість нещасних створінь. Сусіди порадили звернутися до притулку "Сіріус" (с.Федорівка), який, не дивлячись на тяжке фінансове становище та абсолютну неготовність до зими, погодився прийняти до себе всіх, хто залишився в живих. Всі кошенята різного віку, схудлі та виснажені, більшість із них потребує негайного лікування", - написала Чудновець.

Вона зазначила, що зараз всі знайдені кошенята перебувають у притулку "Сіріус".

"У цьому найбільшому в Україні притулку перебуває близько 3 тис. собак та 300 котів. Ситуація дедалі погіршується", - додала Чудновець.

За її словами, швидше за все, кошенят привезли з пташиного ринку на Куренівці, який давно вже ніким не контролюється. А в КМДА замість того, щоб налагодити роботу комунальних зоослужб, знищують їх.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 4694837.jpg (82.0 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » ПРИРОДА » Сумний факт (Тема яка в ідеалі , мала б бути порожньою...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх