Середа, 24.04.2024, 17:44
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Велофорум » ПРО » Джиро д'Італія-2019
Джиро д'Італія-2019
GADДата: Неділя, 02.06.2019, 15:02 | Повідомлення # 46
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Журі UCI порахувало реакцію Мігеля Анхеля Лопеса під час інциденту з уболівальником на 20-му етапі Джиро д'Італія-2019 природною
 

 

 Колумбійський гонщик команди Astana Мігель Анхель Лопес уникнув покарання за інцидент з уболівальником, який стався в кінці 20-го етапу Джиро д'Італія-2019.

  Чоловік, який втік поруч з групою гонщиків, в якій їхали Лопес, Павло Сиваков, Бауков Моллема і Доменіко Поццовіво, зіткнувся з іншим глядачем, який стояв на узбіччі дороги, і врізався в колумбійського гонщика команди Astana. Лопес швидко піднявся на ноги і накинувся на цього чоловіка.

 

  Мігель Лопес: «Мене скинули на землю. До гонщикам треба проявляти більше поваги. Мені шкода. Це був момент на чистому адреналіні. Ситуація була дуже небезпечна. На Джиро і на Тур де Франс трапляється багато, ми заслуговуємо більшої поваги. Я розумію, що це викликало шквал емоцій, але під час гонки ми докладаємо величезних зусиль, а вони підходять і збивають на землю ».

 

  Згідно з правилом 22. 2 Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) акт насильства по відношенню до будь-якій людині (тобто не гонщику) під час гонки карається зняттям з змагання і штрафом в 200 швейцарських франків. Акт насильства по відношенню до іншого гонщику карається штрафом в 200 швейцарських франків і позбавленням 1 хвилини, а зняття з перегонів застосовується за «виключно серйозне напад».

 

  Журі UCI порахувало, що поведінка Мігеля Анхеля Лопеса є «людською реакцією».

 

  Джузеппе Мартінеллі, спортивний директор команди Astana: «Застосовувати будь-яке покарання по відношенню до Лопесу було б абсолютно нечесно після того, як його збили з велосипеда і він втратив час. Якщо його покарати, це буде кінець велоспорту як виду спорту. Думаю, його реакція була нормальною. Мені шкода, що він не покарав глядача більше. Цей уболівальник заслужив те, що отримав. Гонщики повинні поважати уболівальників, але і вболівальники повинні поважати гонщиків ».

 

  Мігель Лопес: «Мені дуже шкода, що я виплеснув емоції, але в гарячці гонки, особливо, в фіналі королівського етапу тримати емоції під повним контролем важко. Відбулася неприємна, погана ситуація, але, крім цього, я дуже засмучений поганим рівнем безпеки гонщиків під час гонки. Прикро, що через інцидент я втратив свої шанси сьогодні, але, на жаль, подібні інциденти відбуваються регулярно, і в цьому немає нічого хорошого. Я хотів би бачити більше поваги до гонщикам, які викладаються на 100% під час велосипедних гонок. Сьогодні, у нас був план поборотися за етапі і поліпшити мою позицію в загальному заліку. Я дуже радий за Пельо Більбао, який провів приголомшливу гонку, принісши команді ще одну перемогу. Сьогодні, я теж був в хорошій формі, я кілька разів пробував атакувати, і в фіналі я все ще був серед найсильніших. Я сподівався на більше, але, врешті-решт, радий тому, що зумів утримати білу майку ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0500333.jpg (56.5 Kb)
 
GADДата: Неділя, 02.06.2019, 19:52 | Повідомлення # 47
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Чед Хага перемагає у фінальній розділці на 21-му етапі Джиро д'Італія-2019
 

 

30-річний американський гонщик команди Sunweb Чед Хага (Chad Haga) здобув перемогу на фінальному 21-му етапі Джиро д'Італія-2019. 17-км розділку Чед Хага проїхав за 22 хвилини 7 секунд з середньою швидкістю 46,119 км / ч і на 4 секунди випередив свого найближчого суперника, гонщика команди Lotto Soudal Віктора Кампенартса. Трійку кращих на етапі замкнув товариш Кампенартса по команді Томас Де Гендт, який поступився Чеду Хаге 6 секунд.

 

Віктор Кампенартс показав найкращий час на відсіченні 9,5 км, де випереджав Хагу на 6 секунд, але на другій частині дистанції поступився американському гонщику. Швидкість Кампенартса на спуску після перетину позначки 9,5 км склала 55.901 км / год, швидкість Чеда Хагі на другому місці за відсічення 9,5 км становила 57.082 км / год.

 

Підсумкова розділка стала вирішальною для визначення третього призера Джиро д'Італія-2019.

 

 

Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), який втратив після 20-го етапу третю позицію в генеральній класифікації, повернув її. Словенський гонщик на дистанції 17 км випередив свого суперника Мікеля Ланду (Movistar) на 34 секунди. У підсумку Мікель Ланда в генеральній класифікації змістився на 4-е місце, програвши Роглічу 8 секунд.

 

Річард Карапас (Movistar) і Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) зберегли за собою 1-е і 2-е місця в генеральній класифікації.

Чед Хага: «Ця перемога для кожного, хто підтримував і вірив в мене, для мого тата, який не може її побачити. Вона для них. Я не можу описати словами свої відчуття. Хотів би, щоб тут була моя дружина, але ми вирішили, що їй не варто приїжджати. Тепер мені б хотілося, щоб вона була поруч.

 

  Це моя перша перемога на етапі гонки Світового туру, на етапі Гран-туру. Сьогодні вранці, коли стартував, вірив, що зможу виграти. Останні кілька днів я беріг ноги. Дивлячись, як їдуть Рогліч і Нібалі, я переконався, що вони втомилися. Емоції, які переживаю, неймовірні ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 5025043.jpg (56.1 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 03.06.2019, 17:24 | Повідомлення # 48
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Паскаль Акерман - перший німецький гонщик, який виграв майку кращого спринтера на Джиро д'Італія-2019



Паскаль Акерман - переможець класифікації за очками Джиро д'Італія-2019
 

 

  Паскаль Акерман (Pascal Ackermann), 25-річний гонщик команди Bora-hansgrohe, став переможцем класифікації за очками Джиро д'Італія-2019. Він перший велогонщик з Німеччини, який виграв на італійському Гран-турі цю класифікацію.

 

  Паскаль Акерман здобув перемогу на двох етапах Джиро д'Італія-2019 - 2-м і 5-м, а ще на п'яти етапах фінішував в топ-5. Першу цікламеновий майку кращого в очковій класифікації Акерман надів після 4-го етапу і утримував її 6 днів.

  Німецький гонщик втратив лідерство в класифікації на 11-му етапі, де цікламеновий майка перейшла французькому спринтерові команди Groupama-FDJ Арно Демар. Але на 18-му етапі, фінішувавши другим, Паскаль Акерман зміг повернути собі лідерство в очковій класифікації і втримав цікламеновий майку до фінішу в Вероні.

 

В результаті Паскаль Акерман обійшов Арно Демара в очковій класифікації на 13 очок.

 

Команда Bora-hansgrohe завершила Джиро д'Італія-2019 не тільки з цікламеновий майкою кращого спринтера, а й з перемогою на трьох етапах, два з яких приніс команді Акерман, а один виграв Чезаре Бенедетті. А Рафал Майка зайняв 6-е місце в генеральній класифікації.

Паскаль Акерман: «Спочатку відчував себе аутсайдером, але тепер ми побачили, чого я зміг досягти. Я просто щасливий бути частиною команди Bora-hansgrohe. Тут у мене багато друзів. Команда приголомшливо працювала на всіх етапах, будь то рівнина або гори. Вони мотивували мене і під час гонки, і після неї. Кожен наполегливо працював, щоб домогтися цих результатів. Я дуже вдячний їм за всю підтримку. У мене було величезне бажання взяти участь у Джиро, і коли мене обрали до складу, додаткову мотивацію мені дала впевненість команди в моїх силах. Я хотів намагатися ще старанніше, домогтися більшого.

 

  Атмосфера на Арені в Вероні була казковою. Ніколи раніше не відчував нічого подібного. Тому відчуття абсолютно особливі. Цікламеновий майка була мрією дитинства. Приїхавши на Джиро, я сподівався лише на перемогу на етапі, але коли виграв два етапи, вирішив, що варто спробувати поборотися і за майку. Після падіння був жахливо розчарований, втратив багато очок. Але ми продовжували боротися, щоб повернути її. Я не очікував того, що випробую за ці три тижні. Я щасливий".

 

  Йенс Земке, спортивний директор команди Bora-hansgrohe: «Шосте місце Рафала Майки - кращий результат в генеральній класифікації на Гран-турах за час існування команди. До того ж ми виграли два етапи з Паскалем Акерманом і один з Чезаре Бенедетті, плюс цікламеновий майка і 8 місць на подіумах.

 

  Також вперше гонщик з Німеччини пощастить додому майку кращого спринтера.

 

  Ми дуже задоволені результатами, а також тим фактом, що всі 8 гонщиків нашої команди благополучно доїхали до Верони. Хлопці неймовірно добре працювали всі три тижні. Команда Bora-hansgrohe домагається успіхів не за допомогою одного гонщика, успішні все ».

 

 

  Рафал Майка: «Я знав, що перестановки в генеральній класифікації можуть статися на 21-му етапі. Було важливо добре виступити в обробленні. На першій, рівнинній частині, я зберіг сили, а на підйомі видав все. У мене відмінно йшла нога, я зміг обійти Лопеса в генеральній класифікації.

 

  Думаю, всі ми можемо бути задоволені підсумком гонки - три перемоги на етапах, цікламеновий майка. Я хотів домогтися потрапляння в топ-5, але задоволений 6-м місцем. Вся команда ідеально працювала разом, підтримувала Паскаля в спринтах, мене - в горах. Хлопці фантастично проїхали гонку, що принесло плоди ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 6370039.jpg (169.8 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 03.06.2019, 17:30 | Повідомлення # 49
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Джуліо Чікконе - переможець класифікації кращого гірського гонщика Джиро д'Італія-2019



Джуліо Чікконе - гірський король Джиро д'Італія-2019, Бауков Моллема - 5-й в генеральній класифікації
 

 

  24-річний італійський гонщик команди Trek-Segafredo Джуліо Чікконе став переможцем класифікації кращого гірського гонщика Джиро д'Італія-2019. Він одягнув синю майку лідера класифікації після першого етапу і лише на один день «позичив» ще товаришеві по команді Джанлуці Брамбілла, віддавши після 12-го етапу, але потім знову надів її на 13-му етапі і утримував до фінішу в Вероні. Свого найближчого співвітчизника Фаусто Маснаду (Fausto Masnada / Androni Giocattoli - Sidermec) в класифікації кращого гірського гонщика Чікконе випередив на 152 очка.

 

  Джуліо Чікконе все три тижні приєднувався до відриву, боровся за гірські окуляри, першим проїхав вершину Мортіроло, взявши премію Марко Пантані, і здобув перемогу на 16-му гірському етапі.

 

  Крім того, від видання La Gazzetta dello Sport Джуліо Чікконе отримав премію Trofeo Bonacossa. Її журі, в яке відбираються журналісти газети, вручають гонщику, домігся найяскравішого досягнення на італійському Гран-турі. Трофей названий на честь Альберто Бонакосси (Alberto Bonacossa / 1883-1953), який був одним із засновників і редакторів La Gazzetta dello Sport.

 

  32-річний нідерландський гонщик команди Trek-Segafredo Бауков Моллема на Джиро д'Італія-2019 поліпшив свій результат на цьому Гран-турі, зайнявши 5-е місце в генеральній класифікації (Бауков Моллема був 7-м на Джиро д'Італія-2017) .

 Джуліо Чікконе: «Це була прекрасна Джиро, вона навіть перевершила всі мої очікування. Все почалося на першому ж етапі, синя майка була у мене весь час, за винятком того, коли мій товариш по кімнаті Джанлука Брамбилла переодягнувся в неї на один день. Заради майки я боровся кожен день, і це принесло мені також перемогу на етапі з Мортіроло.

 

  Емоції переповнюють. Я дуже щасливий тим, як пройшла Джиро, це був дуже важливий для мене ривок в моєму розвитку. Також я дуже радий за команду, у нас сильна група. Бауков фінішував в п'ятірці найсильніших, що було головною метою команди. Хочу подякувати всім - персонал, менеджерів, товаришів по команді, кожного ... Спасибі! »

 

  Бауков Моллема: «Тільки вдруге я увійшов в топ-5 на Гран-турі після Вуельти Іспанії-2011, тому дуже щасливий. Для команди ця Джиро д'Італія була чудовою - перемога на етапі, перемога в гірській класифікації, топ-5 в загальному заліку, краще і бути не могло.

 

  Я задоволений своїм рівнем. Атмосфера в команді була відмінною всі дні гонки, це дуже мені допомагало. У нас прекрасна командна атмосфера, кожен більш ніж мотивований працювати разом, що призводить до високих результатів ».

 

  Кім Андерсен, спортивний директор Trek-Segafredo: «Три важких тижні вся команда працювала дуже добре. Ми досягли всіх наших цілей - перемоги на етапі, топ-5 загального заліку, і, найголовніше, виграли гірську майку.

 

  Можу назвати лише один день, коли ми не виконали в гонці те, що планували. Це був 19-й етап, на якому була можливість здобути другу перемогу. На інших етапах ми завжди були присутні. Я дуже задоволений трьома тижнями гонки!

 

  Виступ Бауков було більш менш таким, як я очікував. Я поставив за мету топ-5, тому що вважав, що він на це здатний. У якийсь момент гонки виглядало так, що результат міг бути трохи краще, але і цей результат вважаю хорошим. Бауков їхав стабільно, відмінно пройшов оброблення першого тижня, разом з командою брав правильні рішення під час гонки.

 

  Найбільше мене вразив на цій Джиро д'Італія, звичайно, Чікконе. Він з нами перший рік, він хороший гонщик, завжди позитивно налаштований і готовий на 100% боротися за досягнення мети. Робота з Джуліо на гонці стала приємним сюрпризом ».

 

  Лука Гуерчілена, генеральний менеджер команди Trek-Segafredo: «Я дуже задоволений виступом команди, яка чудово відпрацювала з першого тижня, де допомагала Маттео Москетті в спринтах. Пізніше в горах добре працювали Джуліо, Бауков, Джанлука, Нікола, які відмінно пройшли другу частину гонки. Ми були активні і боролися на кожному етапі, що було ключовим моментом.

 

  У підсумку ми побачили чудову перемогу Джуліо Чікконе на етапі, синю майку і багато фінішів в топ-10. Бауков зумів утримати позицію в п'ятірці найсильніших, що хороший результат, доказ того, що терпіння і робота приносить плоди ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 4506107.jpg (83.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 03.06.2019, 17:35 | Повідомлення # 50
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мігель Анхель Лопес - кращий молодий гонщик Джиро д'Італія-2019



Мігель Анхель Лопес другий рік поспіль виграє білу майку Джиро д'Італія
 

 

  Другий рік поспіль Мігель Лопес здобуває перемогу в класифікації кращого молодого гонщика Джиро д'Італія. 25-річний колумбійський гонщик команди Astana убрався в білу майку після 1-го етапу Джиро д'Італія-2019, утримував її п'ять днів, після чого знову очолив класифікацію після 16-го етапу, перехопивши її у російського гонщика команди INEOS Павла Сивакова.

 

  В результаті Мігель Лопес обійшов Павла Сивакова в класифікації кращого молодого гонщика на 1 хвилину 30 секунд. У генеральній класифікації колумбійський гонщик завершив Джиро д'Італія-2019 на 7-му місці, поступившись на фінальній обробленні 21-го етапу 6-у позицію Рафалу Майка (Bora-hansgrohe).

 Мігель Анхель Лопес: «Результат на цій Джиро д'Італія трохи гірше, ніж ми очікували, але не через те, що погано йшла нога, а через невдачі. Але ми боролися протягом всієї гонки, як завжди, робили все, що в наших силах. Думаю, одного разу я виграю Джиро, повернуся за перемогою ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8280868.jpg (125.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 03.06.2019, 17:47 | Повідомлення # 51
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Річард Карапас - перший еквадорський гонщик, який виграв італійський Гран-тур Джиро д'Італія



Річард Карапас (Richard Carapaz) став першим гонщиком з Еквадору і другим американським гонщиком після Наїр Кінтани (2014 року), який виграв Джиро д'Італія.

Для 26-річного еквадорського гонщика команди Movistar Джиро д'Італія-2019 почалася не так гладко - через двох інцидентів він втратив 46 секунд на 3-му етапі.

Але Річард Карапас, якого називають «Локомотив з Карчи» (прим. - Карчи - провінція Еквадору), повернув втрачений час, здобувши перемогу на двох етапах - 4-м, який виграв завдяки точно розрахованій атаці на фініші в Фраскаті, а потім на 14 -м етапі з фінішем в Курмаёр.

Перемогою на 14-му етапі 25 травня Річард Карапас підтвердив прикмету, згідно з якою гонщик, вперше в кар'єрі надів рожеву майку 25 травня, утримує її до фіналу Джиро д'Італія.

40 років тому Джузеппе Саронно надів першу рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. 25 років тому, теж 25 травня, Євген Берзін надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. У 2008 році Альберто Контадор надів свою першу рожеву майку лідера 25 травня після 15 етапу і втримав її до Мілана. Рік тому 25 травня Кріс Фрум надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера і втримав її до Риму.

На розбиранні 9-го етапу Карапас зумів лімітувати втрати щодо Приможа Рогліча (Jumbo-Visma), програвши йому менше двох хвилин, а потім нарощував перевагу на етапі до Лаго Серру (13-й етап) і на Мортіроло (16-й).

В результаті Річарду Карапасу вистачило запасу, щоб, програвши найближчим суперникам на фінальній обробленні 21-го етапу, все ж утримати з хорошим запасом рожеву майку лідера. Еквадорський гонщик в підсумку здобув перемогу на Джиро д'Італія-2019 з перевагою в 1 хвилину 5 секунд над Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) і в 2 хвилини 30 секунд над Пріможем Роглічем (Jumbo-Visma).

Для генерального менеджера іспанської команди Movistar Еусебіо Унсуе перемога на Джиро д'Італія-2019 стала в цілому 15-й перемогою на Гран-турі за історію існування команди (Джиро д'Італія-1992-1993 з Мігелем Індурайн, 2014 році з Наїр Кінтаной , 2019 - з Річардом Карапасом;

Тур де Франс 1988 з Педро Дельгадо, 1991-1995 з Мігелем Індурайн, 2006 з Оскаром Перейро;

Вуельту Іспанії 1989 з Педро Дельгадо, 1998. з Абрахамом Олано, 2009 года с Алехандро Вальверде, 2016 з Наїр Кінтаной).

Річард Карапас: «Не знаю, що сказати, відчуття унікальні. Для мене це найбільший тріумф в моїй кар'єрі. Тепер вірю, що все можливо. Є епізоди, які навіть уявити собі не міг, а вони втілюються в твоєму житті. Я мріяв, і мрія здійснилася. У такі моменти як сьогодні, в голові проноситься все життя - вся робота, всі жертви, на які йшов, щоб досягти мрії.

Хочу насолодитися перемогою з дружиною, дітьми, поговорити по телефону з батьками. Я дуже пишаюся тим, чого досяг. Радий, що збулася моя мрія про перемогу на Гран-турі. Ніколи не можна забувати свої дитячі мрії. Вони завжди можуть стати реальністю завдяки наполегливій роботі, рішучості. За чотири роки в європейському велоспорті я усвідомив, що можливості треба ловити. 30 секунд, які я виграв на 15-му етапі, стали основними. Я скористався тим, що Нібалі і Рогліч стежили один за одним. Там зважилася Джиро.

Якщо чесно, не думав, що оброблення пройде саме так. Але я намагався як ніколи в житті, щоб її проїхати. Мука не припинялося зі старту і до фінальної бруківки, до прямої, що веде на Арену Верони.

Цією перемоги я досяг завдяки команді, яка підтримувала мене на всьому протязі цього гігантського Гран-туру. Перемога для них, для всіх, хто мені допомагав, для Еквадору, Латинської Америки, кожного, хто радіє цьому успіху. А то, що я можу пережити цей момент разом з батьками, дружиною, дітьми, робить його унікальним, абсолютно особливим, адже я стільком їм зобов'язаний.

Думаю, для мене це тільки початок, завжди треба мріяти про більше ».
Прикріплення: 4460603.jpg (73.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 04.06.2019, 09:22 | Повідомлення # 52
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вінченцо Нібалі - срібний призер Джиро д'Італія-2019
 

 

 Вінченцо Нібалі в шостий раз в кар'єрі піднявся на підсумковий подіум Джиро д'Італія, але йому не вдалося стати триразовим переможцем італійського Гран-туру. 34-річний італійський гонщик команди Bahrain-Merida зайняв на Джиро д'Італія-2019 друге місце, поступившись 1 хвилину 5 секунд переможцю гонки, еквадорському гонщику Річарду Карапасу (Movistar). Свого найближчого суперника, словенського гонщик команди Jumbo-Visma Приможа Рогліча Нібалі випередив на 1 хвилину 25 секунд.

 

  Для Вінченцо Нібалі це 11-й фінальний подіум на Гран-турі, більше було лише у Жака Анкетіль (13 подіумів), Феліче Джімонді, Едді Меркса і Бернара Іно (по 12 подіумів). На Джиро д'Італія Вінченцо Нібалі вдруге фінішував другим, двічі він був на італійському Гран-турі 3-м, двічі вигравав «Корса троянда».

 

  Команда Bahrain-Merida за підсумками Джиро д'Італія-2019 отримала приз «чесної гри», ставши командою, яка отримала найменше покарань від організаторів.

 Вінченцо Нібалі: «У мене немає жалю, хоча багато хто говорить, що вони повинні бути, тому що ми помилилися, упустивши Річарда. На етапі до Курмаёр він був дуже гарний, потужно контратакував і виграв час. Спочатку ми його переслідували, але в фіналі поїхали так, як йшла нога. Він знайшов момент зробити просвіт і зміцнив його в кінці. Я не шкодую, тому що намагався провести гонку так добре, як тільки міг.

 

  Думаю, виступ був хорошим, команда працювала відмінно. Гонка була дуже напруженою. Мої суперники були сильні, здобути перемогу було нелегко. Річард Карапас і його команда чудово провели гонку. Лідери різних команд контролювали один одного, особливо в першій частині Джиро д'Італія. Але не можу сказати, що ми зробили помилки. Карапас був дуже сильний, ми намагалися його атакувати.

 

  Я багатьом пожертвував, багато працював, і, з огляду на, що з моменту моєї травми, отриманої на Тур де Франс, пройшло менше 9 місяців, мій результат ще більш важливий. Якщо пам'ятаєте, я поїхав на Вуельту Іспанії через місяць після падіння, але це був абсурдний план. Потім поступово біль повернувся. Найбільша перемога для мене в тому, що на Джиро я вже не відчував ніяких проблем. Мені було цікаво перевірити, чи зможу повернувшись, боротися за перемогу на Гран-турі. Я фінішував другим і все ще конкурентоспроможний - це факт.

 

Що стосується Тур де Франс, подивимося. Я витратив багато сил. Перевірю, яким буде мій стан під час підготовки до Туру, як відповість тіло ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0669260.jpg (64.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 04.06.2019, 09:57 | Повідомлення # 53
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч - бронзовий призер Джиро д'Італія-2019
 

 

Прімож Рогліч вперше в кар'єрі піднявся на подіум Гран-туру. 29-річний словенський гонщик команди Jumbo-Visma фінішував 3-м на Джиро д'Італія-2019, поступившись переможцю гонки Річарду Карапасу (Movistar) 2 хвилини 30 секунд. Завдяки показаному результату в обробленні на 21-му етапі в фінальний день тритижневого Гран-туру Прімож Рогліч зумів повернути собі третє місце, обійшовши свого найближчого суперника Мікеля Ланду (Movistar).

 Прімож Рогліч також зробив дубль на Джиро д'Італія-2019, вигравши два етапи - дві індивідуальні гонки на час.

  Прімож Рогліч: «Щасливий фінішувати на подіумі. Я приїхав сюди за перемогою, але після всіх фізичних проблем і труднощів, яких зазнав за останні кілька днів, пишаюся, що зміг досягти цього результату. Після 14 етапу в горах я дуже мучився від проблем зі шлунком, втомився на 20-му етапі і не думав, що зможу добре проїхати фінальну оброблення.

 

  Я віддав себе на 110%. Фінішувати тут, на Арені, отримавши таку величезну підтримку словенських уболівальників, для мене прирівнюється до перемоги. Я хочу подякувати всій команді за підтримку в ці тижні. Цей результат не був би можливий без нашої команди.

 

Після битви завжди можеш стати розумнішим, думати, що зробив би по-іншому і що можна поліпшити. Але я суперсчастлів і гордий цією Джиро д'Італія ».

 

 Річард Плюгге, генеральний менеджер команди Jumbo-Visma: «Цей подіум означає, що ми ростемо як команда. Ми хочемо досягти більшого, рухаючись крок за кроком, продовжуючи розвиватися. Третє місце - це добре, але воно також показує, що ми ще не досягли вершини. Як приклад, ми занадто маленька команда. Після втрати Гесінк перед Джиро, а потім і Де Плюса, наші молоді і талановиті гонщики повинні були виконувати їх завдання. Зрозуміло, що їм ще не вистачає досвіду. Але я дуже пишаюся командою. Ми досягли цього результату разом ».
Прикріплення: 9272558.jpg (49.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 09:52 | Повідомлення # 54
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сторінки історії велоспорту: Джиро д'Італія - ​​2019

2019
21 етап за 90 год 01 хв 47 сек
3537,6 км / 39,291 км / ч
176 на старті
142 на фініші


102-а за рахунком Джиро д'Італія (Giro d'Italia) стартувала 11 травня в Болоньї (Bologna) з індивідуальної гонки з роздільним стартом. Учасниками італійського Гран-туру стали велогонщики з 33 країн, серед яких більшість склали італійці (51 велогонщик), на другому місці Іспанія з 14 учасниками. Всього на старт Джиро д'Італія-2019 вийшли 176 велогонщиків, що представляють 22 велокоманди.

Найбільш віковим учасником Джиро д'Італія-2019 був 39-річний іспанець Маркел Ірісар (Markel Irizar) з велокоманди Trek-Segafredo, для якого це був заключний Гран-тур в кар'єрі. Наймолодшим учасником Джиро д'Італія-2019 став колумбієць Іван Соса (Ivan Sosa) з велокоманди INEOS, якому 21 рік. Найстаршою велокоманда на Джиро д'Італія-2019 виявилася велокоманда Bahrain Merida, середній вік склав 32 роки, наймолодша - італійська велокоманда Bardiani-CSF, середній вік склав 25,7 років.



Перший Гран-тур сезону - Джиро д'Італія-2019, як завжди, довгоочікуваний, обіцяв бути яскравим і відкритим. Протяжні етапи першої половини велогонки, оброблення зі складним рельєфом, нервозність пелотону і бічні вітру завжди готові піднести сюрпризи і перевернути тактичні розрахунки і плани.

Джиро д'Італія-2019 підготувала сюрпризи не тільки в сенсі підступності траси, можливих розривів пелотону і непередбачених ситуацій. Багато претендентів на перемогу з числа фаворитів НЕ блесталі формою, але це не означало, що під час велогонки вони не могли себе проявити. У той же час яскраві перемоги протягом всієї першої половини сезону ще не гарантували високого результату після тритижневого вимотує марафону.

Фізична форма двох головних прітендента на подіум у Вероні, переможців італійського Гран-туру - дворазового переможця Джиро д'Італія Вінченцо Нібалі (Vincenzo Nibali) з велокоманди Bahrain-Merida і переможця 2017 року Тома Дюмуліна (Tom Dumoulin) з велокоманди Sunweb, була загадкою.

У числі претендентів був і спраглий реваншу Саймон Йейтс (Simon Yates) з велокоманди Mitchelton-Scott, і увірвався в коло генеральщіков Прімож Рогліч (Primoz Roglic) з велокоманди Jumbo-Visma, який на початку сезону виграв усі три тижневих велогонки, в яких взяв участь , і призер Джиро д'Італія-2018 Мігель Лопес (Miguel Lopez) з велокоманди Astana Pro Team, який в 2019 році став переможцем двох тижневих велогонок - Тура Колумбії (Tour Colombia) і Вуельти Каталонії (Volta Ciclista a Catalunya).

Додатковий інтерес викликав виступ лідерського дуету Павла Сивакова (Pavel Sivakov) і Тео Геогана Харта (Tao Geoghegan Hart) з велокоманди INEOS, які вперше отримали свободу дій на Гран-турі, а також їх товариша по команді Івана Соса.

Організатори Джиро д'Італія-2019 проклали маршрут по численним новим і добре забутим старим підйомів, розташованим в Альпах, а також не забули про легендарні вершини італійського Гран-туру, такі як Пассло дель Мортіроло (Passo del Mortirolo) і Пассо ді Гавія (Passo di Gavia).

Однак, через складні погодні умови на Пассо ді Гавіі (2618 м) організатором довелося внести корективи в маршрут практично напередодні старту 16-го етапу. Можливість сходу лавин і лід на дорозі робили проходження перевалу занадто ризикованим. Місцева влада день і ніч працювали над тим, щоб очистити дорогу від заметів. Остаточне рішення мало бути прийняте у другий день відпочинку, але директор Джиро д'Італія Мауро Веньї (Mauro Vegni) вважав за краще не чекати і виключив Пассо ді Гавію з маршруту 16-го етапу.

Новий маршрут 16-го етапу тепер виглядав наступним чином: старт в Ловере (Lovere) і фініш в Понте-ді-Леньо (Ponte di Legno). Велогонщикам належало подолати 194 км з набором висоти 4 900 м, з підкоренням вершини Пассло дель Мортіроло, де першому буде присуджена гірська премія імені Марко Пантані (Montagna Pantani). Організатори додали проходження двох підйомів 3-й категорії Чево (Cevo, 1054 м) і Апріка (Aprica, 1173 м).

Премія Чима Коппи була присуджена перевалу Манген (Manghen) (Passo Manghen, 604 - 2047 м, протяжність 18,9 км, перепад 1 443 м, середній градієнт 7,6%, максимальний градієнт 15%) на 20-му етапі.

Регіон Емілія-Романья можна назвати таким собі центром 102-го випуску Джиро д'Італія, так як крім Великого старту Емілія-Романья приймала ще й старт чотирьох етапів, а також день відпочинку.

Джиро д'Італія-2019 почалася з індивідуальної гонки на час з роздільним стартом. Велогонщики відправлялися на дистанцію в центрі Болоньї, а завершували оброблення на вершині пагорба, на якому знаходиться святилище Мадонна-ді-Сан-Лука (Madonna di San Luca).

На першому етапі Джиро д'Італія-2019 через несприятливого прогнозу погоди, який обіцяв дощ в кінці дня, багато генеральщікі вирішили стартувати в числі перших. Незважаючи на те, що етап завершувався крутим 2,1 км підйомом до Мадонна-ді-Сан-Лука, ніхто з генеральщіков, кроєм Бауков Моллеми, не став міняти велосипед біля підніжжя.

Перемогу здобув 29-річний словенський велогонщик команди Jumbo-Visma Прімож Рогліч, який надів рожеву майку лідера. Дистанцію в 8 км з подоланням фінального 2,1 км підйому Мадонна-ді-Сан-Лука (з перепадом висот 204 м, середнім градієнтом 9.7%, максимальним 16%) він подолав за 12 хвилин 54 секунди. Рівнинну частину дистанції - 5,9 км він проїхав із середньою швидкістю 52,059 км / ч, підйом пройшов із середньою швидкістю 20,656 км / ч (VAM 2007 м / ч).


Прикріплення: 8424821.jpg (79.6 Kb) · 9115409.jpg (59.3 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 10:00 | Повідомлення # 55
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Саймон Йейтс з велокоманди Mitchelton-Scott, єдиний з генеральщіков, що стартував в числі останніх велогонщиків, фінішував другим, програвши Роглічу 19 секунд. Дворазовий переможець Джиро д'Італія, 31-річний італійський велогонщик команди Bahrain-Merida Вінченцо Нібалі замкнув трійку кращих на етапі. 25-річний колумбійський велогонщик команди Astana Pro Team Мігель Лопес, який посів на етапі 4-е місце, надів білу майку кращого молодого гонщика. 24-річний італійський велогонщик команди Trek-Segafredo Джуліо Чікконе (Giulio Ciccone) убрався в синю майку кращого гірського гонщика, так як найшвидше піднявся на підйом Мадонна-ді-Сан-Лука. Велокоманда Jumbo-Visma очолила командну класифікацію, в якій випереджала велокоманду Bahrain-Merida на 15 секунд.

Прімож Рогліч виграв відкриває Джиро д'Італія-2019 1-й етап і став першим словенським велогонщиком в історії, який надів рожеву майку лідера, а Словенія стала 26-ю країною, чий гонщик очолював загальний залік на італійському Гран-турі. Це друга перемога на етапі Джиро д'Італія в кар'єрі Приможа Рогліча, першу він також здобув в обробленні, під час свого дебюту на Джиро д'Італія-2016.

Другий етап Джиро д'Італія-2019 стартував під дощем. Зі старту етапу протяжністю 205 км сформувався відрив дня, в який поїхали вісім велогонщиків, в тому числі володар синьої майки лідера гірській класифікації, італійський велогонщик Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo).

На першому категорійний підйомі дня за 50 км до фінішу Чікконе атакував з відриву і першим пройшов вершину підйому 3 категорії Монтальбано-іль-Кастра (Montalbano (il Castra), 29 - 424 м, довжина 5,8 км, перепад 395 м, середній градієнт 6,8%, максимальний градієнт 13%), а потім був першим на вершині підйому 4-ї категорії Сан-Баронто (San Baronto, 67 - 340 м, довжина 11,3 км, перепад 273 м, середній градієнт 2,4% , максимальний градієнт 10%), в результаті зміцнивши свої позиції в класифікації кращого гірського гонщика. Частина велогонщиків відриву випала на підйомах, інших втікачів пелотон добрав за 7 км до фінішу.

Етап завершився спринтом із загальної групи, в якому чемпіон Німеччини Паскаль Акерманн (Pascal Ackermann) з велокоманди Bora-hansgrohe випередив чемпіона Італії Еліа Вівіані (Elia Viviani) з велокоманди Deceuninck-Quick Step і австралійського велогонщика Калеба Евана (Caleb Ewan) з велокоманди Lotto Soudal . Завдяки перемозі на етапі Паскаль Акерманн очолив очкову класифікацію та убрався в цікламеновий майку.



Паскаль Акерманн здобув першу в кар'єрі перемогу на Гран-турі, причому перемогу на своєму дебютному Гран-турі. 25-річний велогонщик став першим після Андре Грайпель (André Greipel) чинним чемпіоном Німеччини, який виграв етап Джиро д'Італія.

Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) зберіг на своїх плечах майку лідера.

На 2-му етапі Джиро д'Італія-2019 не обійшлося без падінь. Першим впав канадський велогонщик Гійом Буавен (Guillaume Boivin) з велокоманди Israel Cycling Academy. За 28 км до фінішу впали два велогонщика команди Movistar - Яша Зюттерлін (Jasha Sutterlin) і Хектор Карретеро (Hector Carretero). На останньому кілометрі впав велогонщик команди Groupama-FDJ Олів'є ле Гак (Olivier Le Gac). Всі впали велогонщики фінішували на етапі.

Третій етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 220 км пройшов за традиційним сценарієм спринтерського етапу. У відрив дня поїхав японський велогонщик команди Nippo-Vini Fantini-Faizanè З Хацуяма (Sho Hatsuyama), який поодинці проїхав попереду пелотона 144 км. Його максимальна перевага сягала сім хвилин, але за 75 км до фінішу пелотон добрав втікача.



Етап завершився спільним спринтом, в якому першим перетнув фінішну лінію чемпіон Італії Еліа Вівіані (Deceuninck-Quick Step), але переможця визначали ще кілька хвилин після фінішу. Суддівське журі гонки порахувало, що Еліа Вівіані порушив прямолінійність в спринті. Через ривка Вівіані наліво на останніх 200 метрах італійський велогонщик команди Trek-Segafredo Маттео Москетті (Matteo Moschetti) припинив крутити педалі, а Арно Демар (Arnaud Demare) з велокоманди Groupama-FDJ довелося вильнути вліво, щоб не зіткнутися з Москетті.

Переможцем етапу був визнаний Фернандо Гавірія (Fernando Gaviria) з велокоманди UAE Team Emirates, який, піднявшись на подіум, схилив голову і не став піднімати руки в переможному жесті. Еліа Вівіані був зміщений на 73-е місце, оштрафований на 50 очок в класифікації цікламеновий майки і на 30 секунд в генеральній класифікації.

За підсумками етапу цікламеновий майка кращого в очковій класифікації перейшла до Фернандо ГАВІР.

За 5 км до фінішу в хвості пелотону стався завал, в який потрапив, в тому числі і Тео Геоган Харт (Ineos), що втратив в результаті 1 хвилину 28 секунд. Не зуміли фінішувати із загальною групою також колумбійський велогонщик Річард Карапас (Richard Carapaz) з велокоманди Movistar і естонський велогонщик команди EF Education First Танел Кангерт (Tanel Kangert), у яких були проблеми з велосипедом. Вони втратили на фініші 46 секунд.

Четвертий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 235 км розпочався за традиційним сценарієм, коли у відрив виїхали три італійських велогонщика проконтинентальної велокоманд - Марко Фраппорті (Marco Frapporti) з Androni Giocattoli, Мірко Маестро (Mirco Maestri) з Bardiani-CSF і Даміано Чима ( Damiano Cima) з Nippo-Vini Fantini-Faizane, що проїхали в відриві більшу частину етапу. За 10,5 км до фінішу відрив дня був нейтралізований.



За 6,5 км до фінішу стався великий завал, після якого пелотон розбився на групи. У нього потрапили чотири велогонщика команди Katusha-Alpecin - Рето Холленштайн (Reto Hollenstein), В'ячеслав Кузнецов (Vyacheslav Kuznetsov), Даніель Наварро (Daniel Navarro) і Марко Галлер (Marco Haller). Даніель Наварро зійшов з гонки, його відвезли в лікарню, де з'ясувалося, що у іспанського велогонщика перелом трьох ребер і пошкодження легені. Рентген, який зробили на фініші Марко Галлер, не виявив переломів.

З генеральщіков серйозніше всіх в цьому завалі постраждав переможець Джиро д'Італія-2017, один з фаворитів на боротьбу за генеральну класифікацію Том Дюмулін (Sunweb). Він пошкодив коліно, команда почекала його і допомогла доїхати до фінішу, але Дюмулін втратив 4 хвилини.

Побували в завалі велогонщики команди Astana Pro Team Йон Ісагірре (Ion Izagirre) і Ян Хирт (Jan Hirt), а також Іван Соса (Ineos).

Після першого завалу, спровокованого падінням Сальваторе Пуччі (Salvatore Puccio) з Ineos, попереду залишилося близько 60 велогонщиків, включаючи головних фаворитів генеральній класифікації і спринтерів.

Другий завал, який не потрапив на камери операторів, трапився через кілька сотень метрів після першого завалу, під час проходження кругової розв'язки. Після завалу попереду залишилася група з 15 велогонщиків, в якій знаходився володар рожевої майки лідера Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), майбутній переможець етапу Річард Карапас (Movistar), спринтери Арно Демар, Еліа Вівіані, Калеб Юен, Паскаль Акерманн. В результаті велогонщики з першої групи розіграли фініш.


Прикріплення: 0800741.jpg (79.7 Kb) · 0221140.jpg (131.4 Kb) · 7930978.jpg (52.2 Kb) · 2415413.jpg (87.0 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 10:04 | Повідомлення # 56
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На фініші в підйом протяжністю 2 км, з перепадом висот 88 м, середнім градієнтом 4,4%, максимальним градієнтом 7% Річард Карапас (Movistar) атакував і зумів утримати просвіт до фінішу. Спринтер велокоманди Lotto Soudal Калеб Юен спробував добрати Карапаса, але фінішував лише другим. Трійку кращих на етапі замкнув Дієго Улісс (Diego Ulissi) з UAE Team Emirates.

А група генеральщіков, в числі яких знаходилися Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Мігель Лопес (Astana Pro Team), Ильнур Закарін (Ilnur Zakarin) з Katusha-Alpecin, Рафал Майка (Rafal Majka) і Давіде формола (Davide Formolo) з велокоманди Bora-hansgrohe, фінішувала через 18 секунд після переможця.

Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) став першим за 16 років велогонщиком на Джиро д'Італія, який мав рожеву майку лідера перші чотири етапи велогонки.

Надів після 3-го етапу Джиро д'Італія-2019 цікламеновий майку кращого в очковій класифікації Фернандо Гавірія (UAE Team Emirates) не зміг фінішувати в першій групі, і майка перейшла до чемпіона Німеччини, спринтерові велокоманди Bora-hansgrohe Паскалю Акерманн. Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) зберіг на своїх плечах синю майку кращого в гірській класифікації. Мігель Лопес (Astana Pro Team) продовжив очолювати класифікацію кращого молодого гонщика.

П'ятий етап Джиро д'Італія-2019 на старті приймав почесного гостя - італійський Гран-тур відвідав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте (Giuseppe Conte).

Короткий спринтерський етап з проходженням фінального кола проходив під проливним дощем. Організатори прийняли рішення нейтралізувати час, що йде в залік генеральній класифікації, на фінальному 9-км колі вулицями фінішного міста Террачіна (Terracina).

У нейтральній зоні, не доїжджаючи до кілометра 0, зійшов з велогонки капітан велокоманди Sunweb Том Дюмулін, який отримав травму коліна під час падіння на 4-му етапі.



Після старту в відрив дня поїхали шість велогонщиків, але на єдиному підйомі етапу - підйом 4 категорії Сецце (Sezze, 47 - 248 м, довжина 3,9 км, перепад 201 м, середній градієнт 5,2%, максимальний градієнт 9%) бельгійський велогонщик команди Sunweb Луїс Верваке (Louis Vervaeke) атакував своїх попутників по відриву і продовжив гонку в поодинці. Він став останнім з відриву велогонщиком, якого пелотон наздогнав за 22 км до фінішу.

Завдяки нейтралізації група генеральщіков після першого перетину лінії фінішу в Террачіні спокійно доїхала етап, в той час як група спринтерів відокремилася від групи генеральщіков і розіграла спринт.

Паскаль Акерман (Bora-hansgrohe) випередив на фінішній межі колумбійського велогонщика команди UAE Team Emirates Фернандо ГАВІР. Трійку кращих на етапі замкнув Арно Демар (Groupama-FDJ).

Шостий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 238 км підходив для успішного відриву, але в підсумку один з велогонщиків відриву дня виграв етап, а другий - переодягнувся в рожеву майку лідера.

З самого старту етапу почалися атаки. Через 38 км після старту в пелотоні стався великий завал, в який потрапив лідируючий в генеральній классіффікаціі Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), а також в завалі побували Ильнур Закарін (Katusha-Alpecin), Рафал Майка (Bora-hansgrohe), Саймон Йейтс ( Mitchelton-Scott), Мікель Ланда (Movistar)



Коли пелотон зібрався, продовжилися атаки охочих виїхати у відрив дня. Через 55 км після старту відрив сформувався, в нього відібрали 13 велогонщиків, в тому числі майбутній переможець етапу 25-річний італійський велогонщик Фаусто Маснада (Fausto Masnada) з Androni Giocattoli-Sidermec.

    Пелотон відпустив відрив, який в підсумку набрав більше семи хвилин переваги. За 28 км до фінішу з відриву атакував Фаусто Маснада (Androni Giocattoli-Sidermec), за яким поїхав Валеріо Конті (Valerio Conti) з UAE Team Emirates. Конті, що знаходиться вище всіх в генеральній класифікації з велогонщиків відриву, на той момент вже був віртуальним лідером Джиро д'Італія-2019.



Італійські велогонщики утримали до фінішу близько півхвилини над найближчими переслідувачами. Фаусто Маснада здобув першу в кар'єрі перемогу на етапі Гран-туру, а Валеріо Конті, що фінішував другим, вперше в кар'єрі убрався в рожеву майку лідера.

   Трійку кращих на етапі замкнув Хосе-Хоакін Рохас (José Joaquín Rojas) з Movistar, який разом з Рубеном ПЛАС (Ruben Plaza) з Israel Cycling Academy і Джованні Карбоні (Giovanni Carboni) з Bardiani-CSF також атакував з відриву, але не зумів добрати Фаусто Маснаду і Валеріо Конті.

 

   Пелотон дозволив відриву дня набрати більше семи хвилин переваги, в результаті володар рожевої майки лідера Джиро д'Італія-2019 Прімож Рогліч поступився Валеріо Конті в загальному заліку 5 хвилин 24 секунди.

   Пелотон фінішував через 7 хвилин 19 секунд після переможця етапу. Паскаль Акерманн (Bora-hansgrohe) зберіг на плечах цікламеновий майку кращого в очковій класифікації. Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) залишився лідером гірській класифікації. Джованні Карбоні (Bardiani CSF), який виїхав у відрив дня, перехопив білу майку кращого молодого гонщика у Мігеля Лопеса (Astana Pro Team).

 

   Сьомий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 185 км завершився перемогою відриву, який сформувався лише через 90 км після старту. У відрив дня відібрали іспанський велогонщик Пельо Більбао (Pello Bilbao) з Astana Pro Team, і його товариш по велокоманді казахстанський велогонщик Андрій Зейц (Andrey Zeits).

   За 4 км до фінішу у відриву було близько півтори хвилини переваги над пелотоном, а сам відрив зменшився до шести учасників. У ньому залишилися Тоні Галлопан (Tony Gallopin) з Ag2r La Mondiale, Маттіа Каттанео (Mattia Cattaneo) з Androni Giocattoli-Sidermec, Лукас Хемільтон (Lucas Hamilton) з Mitchelton-Scott, Пельо Більбао (Astana Pro Team), Давида формола (Bora- hansgrohe) і Хосе-Хоакін Рохас (Movistar).



Атака Хосе-Хоакин Рохас (Movistar) за 3 км до финиша не увенчалась успехом, велогонщика добрали за 2 км до финиша. А вот ускорение Пельо Бильбао (Astana Pro Team) за 1,3 км до финиша позволило ему оторваться от попутчиков. Он удержал просвет до финиша и отпраздновал первую в карьере победу на этапе Гран-тура. Уже за 70 м до финишной черты испанский велогонщик команды Astana Pro Team поднял руки в победном жесте. Вторым финишировал Тони Галлопан (Ag2r La Mondiale), тройку лучших на этапе замкнул Давиде Формоло (Bora-hansgrohe).

Пелотон, в голове которого работала команда UAE Team Emirates, защищая позиции лидера генеральной классификации Валерио Конти, финишировал через 1 минуту 7 секунд после победителя.
Прикріплення: 6283093.jpg (73.8 Kb) · 7109732.jpg (95.7 Kb) · 4831198.jpg (104.4 Kb) · 7040219.jpg (75.3 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 11:13 | Повідомлення # 57
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Восьмий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 239 км з проходженням трьох підйомів, зосереджених на другій частині дистанції, завершився спільним спринтом.

    Відрив дня, в який поїхали два італійських велогонщика Марко Фраппорті (Androni Giocattoli-Sidermec) і Даміано Чима (Nippo-Vini Fantini-Faizane) провели у відриві 200 км, їх максимальна перевага доходило до 6 хвилин.



Пелотон наздогнав їх за 40 км до фінішу, але Марко Фраппорті продовжив працювати попереду спочатку поодинці, потім разом з атакували з пелотону Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo). Через 10 км група їх наздогнала, після чого з пелотону атакували Луїс Верваке (Sunweb) і Джуліо Чікконе, до яких приєднався Франсуа Бидар (Francois Bidard) з Ag2r La Mondiale.

   Вони набрали близько 40 секунд переваги, але не змогли втриматися до фінішу. За 9 км до фінішу їх відрив був нейтралізований. На фініші був розіграний загальний спринт, в якому Калеб Юен (Lotto Soudal) випередив чемпіона Італії Еліа Вівіані (Deceuninck-Quick Step) і володаря цікламеновий майки Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe).

 

    Дев'ятий етап Джиро д'Італія-2019 - оброблення протяжністю 34,8 км з фінішем в підйом 2-ї категорії Сан-Марино (San Marino, 152 - 648 м, довжина 12,2 км, перепад 549 м, середній градієнт 4,5 %, максимальний градієнт 11%).

   Друга індивідуальна гонка на час 102-го видання Джиро д'Італія проходила в складних погодних умовах - під дощем. Деякі велогонщики проїхали під проливним дощем лише частина дистанції, перші з стартують фінішували під дощем, а коли на дистанцію почали виїжджати генеральщікі, злива почалася і на старті.



Бельгійському велогонщикові команди Lotto Soudal Віктору Кампенартсу (Victor Campenaerts), що показав кращий час на обох відсічення, через технічні проблем довелося міняти велосипед за 1,5 км до фінішу. Стартувавши 30-м, він утримував кращий результат до фінішу Приможа Рогліча (Jumbo-Visma), що стартував 153-м з 164 велогонщиків.

   Прімож Рогліч зробив дубль, вигравши на Джиро д'Італія-2019 дві індивідуальні гонки на час. На 9-му етапі з фінішем в підйом 2-ї категорії 29-річний словенський велогонщик команди Jumbo-Visma випередив чинного чемпіона Європи в обробленні Віктора Кампенартса (Lotto Soudal) на 11 секунд, а найближчим суперником Рогліча з генеральщіков став Бауков Моллема (Bauke Mollema ) з Trek-Segafredo, який посів на етапі 3-е місце з відставанням в 1 хвилину.



Також добре впорався з обробленням і Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), що фінішував 4-м. Дворазовий переможець Джиро д'Італія програв Роглічу 1 хвилину 5 секунд.

    Лише два з нині виступаючих велогонщиків виграли на Джиро д'Італія три оброблення - це Том Дюмулін (етапи 2016 2017 і 2018) і Прімож Рогліч (переробка на 9-му етапі Джиро д'Італія в 2016 році і дві перемоги на 1 м та 9-му етапі в цьому році). Рекорд тримається за Франческо Мозером (Francesco Moser), що перемагав в індивідуальних гонках на Джиро д'Італія 12 разів.

   Валеріо Конті (UAE Team Emirates), що відправився на дистанцію останнім, утримав на плечах рожеву майку лідера. Прімож Рогліч піднявся на другу позицію в генеральній класифікації, де тепер поступався Конті 1 хвилину 50 секунд.

    Паскаль Акерманн (Bora-hansgrohe) продовжував лідирувати в очковій класифікації, Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) утримав на плечах синю майку лідера гірській класифікацією.

    25-річний французький велогонщик команди AG2R La Mondiale Нан Петер (Nans Peters) перехопив білу майку кращого молодого гонщика у Джованні Карбоні (Bardiani-CSF).

Десятий етап Джиро д'Італія-2019, що відкриває після дня відпочинку другий тиждень італійського Гран-туру, був скроєний під спринтерів. Етап протяжністю 145 км розвивався за традиційним сценарієм, коли зі старту з пелотону атакували два велогонщика, а пелотон відпустив їх і утримував просвіт не більше 3 хвилин. За 30 км до фінішу пелотон наздогнав проїхали у відриві 110 км Луку Ковілі (Luca Covili) з Bardiani-CSF і Со Хацуяма (Nippo-Vini Fantini-Faizané).

   Франсиско Вентосо (Francisco Ventoso) з ССС Team, який спробував обдурити спринтерів, атакувавши за 2,5 км до фінішу, але не зумів утримати просвіт.

   За кілометр до фінішу в пелотоні стався завал. Першим впав лідер очкової класифікації Паскаль Акерманн (Bora-hansgrohe), також впали Якуб Маречко (Jakub Mareczko) з ССС Team і Маттео Москетті (Trek-Segafredo), Сімоне Консон (Simone Consonni) з UAE Team Emirates. Москетті був відправлений до лікарні. Паскаль Акерманн отримав множинні садна і забиті місця, але фінішував на етапі.



Спринтери, які зуміли уникнути падінь, розіграли перемогу на етапі. Арно Демар (Groupama-FDJ) випередив Еліа Вівіані (Deceuninck-Quick Step) і Рюдигера Зеліг (Rudiger Selig) з Bora-hansgrohe, здобувши першу в кар'єрі перемогу на етапі Джиро д'Італія.

   У цей день завал перед фінішем був не єдиним. За 43 км до фінішу впали велогонщики команди Katusha-Alpecin Енріко Баттальін (Enrico Battaglin) і В'ячеслав Кузнєцов. Італійський велогонщик пошкодив лівий лікоть, але повернувся в пелотон і фінішував на етапі, як і В'ячеслав Кузнєцов.

   Паскаль Акерманн фінішував на етапі і втримав на плечах цікламеновий майку, але від Арно Демара, який був його найближчим суперником в очковій класифікації, Акерманна відділяло всього 1 очко.

 

    Одинадцятий етап Джиро д'Італія-2019, рівнинний, протяжністю 221 км, завершився спільним спринтом. Відрив дня, в який зі старту поїхали три італійських велогонщика проконтинентальної велокоманд - Мірко Маестро (Bardiani-CSF), Даміано Чима (Nippo-Fantini-Faizanè) і Марко Фраппорті (Androni Giocattoli-Sidermec). Вони провели у відриві 195 км, пелотон наздогнав велогонщиків за 25 км до фінішу.

   На проміжному спринті Арно Демар (Groupama-FDJ) випередив Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe), відігравши відставання в очковій класифікації, де обійшов німецького спринтера і перехопив у нього цікламеновий майку лідера.
Прикріплення: 0753531.jpg (96.0 Kb) · 8381239.jpg (94.2 Kb) · 2449334.jpg (114.4 Kb) · 5049138.jpg (119.9 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 11:20 | Повідомлення # 58
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


На фінішній прямій в тягун австралійський спринтер Калеб Юен (Lotto Soudal) вийшов з колеса Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe), обігнавши Арно Демара (Groupama-FDJ) і виграв етап. Таким чином, Калеб Юен став першим з 2014 року, після Майкла Роджерса (Michael Rogers), австралійським велогонщиком, який виграв в одному випуску італійського Гран-туру два етапи, і першим австралійським велогонщиком, який виграв у кар'єрі три етапи Джиро д'Італія у віці до 25 років. Його співвітчизник Майкл Меттьюс (Michael Matthews) до 25 років виграв два етапи Джиро д'Італія (2014 і 2015).

Відсвяткувавши перемогу в спринті, Калеб Юен оголосив, що покидає Джиро д'Італія-2019 перед серією гірських етапів.

Еліа Вівіані (Deceuninck-Quick Step) на 11-му етапі Джиро д'Італія-2019 зайняв 4-е місце, і, оголосив про те, що не вийде на старт 12 етапу Джиро д'Італія-2019. 30-річний італійський спринтер команди Deceuninck-Quick Step, як і Калеб Юен, вирішив зійти з перегонів перед початком перших гірських етапів.

Для Еліа Вівіані виступ на Джиро д'Італія-2019 мало стати особливим - він стартував на домашньому Гран-турі в майці чемпіона Італії і сподівався фінішувати в своєму рідному місті Вероні на 21-му етапі.

Валеріо Конті (UAE Team Emirates) зберіг на плечах рожеву майку лідера, в який провів шість днів.

Дванадцятий етап Джиро д'Італія-2019, перший з низки гірських етапів, почався з атак і від'їзду групи з 25 велогонщиків, які набрали близько 13 хвилин переваги. Пелотон відпустив відрив, який почав розпадатися на головному підйомі дня - підйомі 1-ї категорії Монтозье (Montoso, 410 - 1248 м, протяжність 8,9 км, перепад 838 м, середній градієнт 9,5%, максимальний градієнт 14%).



За 35 км до фінішу і за 2 км до вершини попереду від численної групи відриву залишилися шість велогонщиків - Ян Поланц (Jan Polanc) з UAE Team Emirates, Даріо Катальдо (Dario Cataldo) з Astana Pro Team, Джанлука Брамбілла (Gianluca Brambilla) з Trek -Segafredo, Даміано Карузо (Damiano Caruso) з Bahrain Merida, Едді Данбар (Eddie Dunbar) Ineos і Ерос Капеккі (Eros Capecchi) з Deceuninck-Quick Step.

Ян Поланц, менше всіх з учасників відриву програвав в генеральній класифікації, ще до фінішу став віртуальним лідером. Він випав з першої групи на підйомі, але потім добрав своїх попутників на спуску, як і майбутній переможець етапу Чезаре Бенедетті (Cesare Benedetti) з Bora-hansgrohe.

Джалука Брамбілла (Trek-Segafredo) першим пройшов вершину 1-ї категорії та став новим лідером гірській класифікації. Брамбилла атакував на «стіні» Прінчіпе ді Акай (Principi di Acaia) по бруківці протяжністю 800 м із середнім градієнтом 13,2% і максимальним 20% градієнтом, але його ривок був нейтралізований.

На останньому кілометрі від попутників спробував виїхати Ерос Капеккі, за ним поїхав Джанлука Брамбілла, який контратакував, але 31-річний італійський велогонщик команди Bora-hansgrohe Чезаре Бенедетті, який атакував за 200 м до фінішу, обійшов суперників і здобув першу в його 10-річній кар'єрі перемогу.

Другим фінішував Даміано Карузо, трійку кращих на етапі замкнув Едді Данбар.



У групі генеральщіков, які вели свою гонку, першими атакували Мікель Ланда (Movistar) і Мігель Лопес (Astana Pro Team), які фінішували на півхвилини раніше своїх суперників. Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) і Рафал Майка (Bora-hansgrohe), які атакували на спуску, розкололи групу генеральщіков, але потім на рівнинній ділянці відстали велогонщики добрали своїх суперників.

На першому гірському етапі 102-го випуску Джиро д'Італія змінився власник рожевої майки, а також лідери гірській класифікації та класифікації кращого молодого гонщика.

Ян Поланц (UAE Team Emirates) очолив генеральну класифікацію, перехопивши рожеву майку лідера у свого товариша по велокоманді Валеріо Конті.

24-річний британський велогонщик команди EF Education First Х'ю Карті (Hugh Carthy) за підсумками етапу надів білу майку кращого молодого гонщика.

Тринадцятий етап, протяжністю 196 км, з фінішем в підйом 1-ї категорії став самим високогірним фінішем етапу на Джиро д'Італія-2019 (на позначці 2247 м над рівнем моря). Відрив сформувався при проходженні першого з підйомів дня Колле де Лис (Colle del Lys, 354 - 1311 м, протяжність 14,9 км, перепад 957 м, середній градієнт 6,4%, максимальний градієнт 12%). Пелотон не давав відриву великої переваги, яке становило не більше 3 хвилин.

З 25 велогонщиків відриву до моменту проходження фінального підйому дня Чересоле Реалі - озеро Серру (Ceresole Reale Lago Serru, 1051 - 2247 м, протяжність 20,3 км, перепад 1196 м, редную градієнт 5,9%, максимальний градієнт 14%), за 17 км до фінішу, попереду залишилися: Ильнур Закарін (Katusha-Alpecin), Фаусто Маснада (Androni Giocattoli-Sidermec), Йон Ісагірре (Astana Pro Team), Джуліо Чікконе і Бауков Моллема (Trek-Segafredo), Давида формола (Bora-hansgrohe ), Андрій Амадор (Andrey Amador) з Movistar, Джозеф Домбровски (Joseph Dombrowski) з EF Education First, Мікель Ніеве (Mikel Nieve) з Mitchelton-Scott.



За 5 км до фінішу, коли попереду залишилися троє - Ильнур Закарін, Бауков Моллема і мікелли Ніеве, Ильнур Закарін атакував. Мікель Ніеве зумів добрати российкие велогонщика за 2,7 км до фінішу, але на друге прискорення Ильнур Закаріна за 2 км до вершини Ніеве вже не зміг відповісти.

Ильнур Закарін поодинці подолав залишилися до фінішу кілометри підйому, випередивши на 35 секунд найближчого переслідувача Мікеля Ніеве. В результаті Ильнур Закарін не тільки здобув другу в кар'єрі перемогу на етапі італійського Гран-туру, а й піднявся на третю сходинку генеральної класифікації, за рахунок переваги, набраного у відриві.

Прикріплення: 9887774.jpg (106.7 Kb) · 4965228.jpg (73.2 Kb) · 3375106.jpg (40.4 Kb) · 1157709.jpg (129.5 Kb) · 6679876.jpg (124.6 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 11:27 | Повідомлення # 59
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У групі за спиною відриву йшла своя боротьба. Пелотон, що розірвався при проходженні першого підйому, зібрався на невеликому рівнинному ділянці. Але прискорення велогонщиків команди Astana Pro Team за 66 км до фінішу під час проходження підйому 2 категорії П'яний дель Лупо (Pian del Lupo, 590 - 1405 м, протяжність 9,4 км, перепад 815 м, середній градієнт 8,7%, максимальний градієнт 14%) прорідити пелотон, тоді ж вперше випав володар рожевої майки Ян Поланц (UAE Team Emirates). Однак після проходження спуску пелотон знову зібрався.

    При проходженні фінального підйому дня за 17 км до фінішу з групи атакував Мікель Ланда (Movistar), після прискорення якого з пелотону випав Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott). За 12 км до фінішу через проблеми з велосипедом Мігель Лопес (Astana Pro Team) втратив контакт з групою основних суперників і влився в групу рожевої майки.

    Мікель Ланда, якому допомагали його товариші по велокоманді Movistar, що знаходилися у відриві дня Андрій Амадор і Хектор Карреттеро, за 7 км до фінішу залишився наодинці і фінішував третім і піднявся в генеральній класифікації на восьме місце.

    Ян Поланц (UAE Team Emirates), який не витримав темп групи генеральщіков на фінальному підйомі, фінішував 15-м і зберіг рожеву майку лідера.

    Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo), який виїхав у відрив дня разом зі своїм капітаном Бауков Моллемой, повернув собі синю майку лідера кращого в гірській класифікації.

    Арно Демар (Groupama - FDJ) фінішував на етапі через 48 хвилин 53 секунди після переможця, але вклався в ліміт часу і зберіг на плечах цікламеновий майку кращого в очковій класифікації.



Павло Сиваков (Ineos), утримався в групі генеральщіков, фінішував на етапі дев'ятим, через 3 хвилини 33 секунди після переможця етапу Ильнур Закаріна. А також Сиваков на 45 секунд випередив в класифікації кращого молодого гонщика Мігеля Лопеса (Astana Pro Team), і надів білу майку лідера.

     Але для велокоманди Ineos 13-й етап Джиро д'Італія-2019 приніс не тільки хороші новини. На початку етапу Тео Геоган Харт був змушений зійти з перегонів після падіння. Рентген показав, що у 24-річного британського велогонщика перелом правої ключиці.

Чотирнадцятий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 131 км з проходженням п'яти категорійних підйомів і фінішем в підйом 3-й категорії і загальним набором висоти 3800 м.

    При сходженні на вершину першого підйому 2-ї категорії Веррай (Verrayes, 480 - 1017 м, протяжність 6,7 км, перепад 537 м, середній градієнт 8%, максимальний градієнт 13%) пелотон порвався на групи і почалися перші атаки.

    Мікель Ланда (Astana Pro Team), Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott) і Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) прискорилися, але Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Ян Поланц (UAE Team Emirates), Річард Карапас (Movistar) і Павло Сиваков (Ineos) не дали суперникам виїхати. У підсумку пелотон зібрався, а вперед поїхали Андрій Амадор (Movistar), Маттео Каттанео (Mattia Cattaneo) і Фаусто Маснада (Androni Giocattoli-Sidermec), Лукас Хемільтон і Кріс Юл-Йенсен (Christopher Juul Jensen) з Mitchelton-Scott, Х'ю Карті ( EF Education First), до яких перекласти лідер гірській класифікації Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) і Іван Соса (Ineos).



Відрив відпустили на півтори хвилини, а команда Приможа Рогліча Jumbo-Visma очолила пелотон. На другому підйомі дня - підйом 1 категорії Веррона (Verrogne, 602 - +1582 м, протяжність 13,8 км, перепад 980 м, середній градієнт 7,1%, максимальний градієнт 13%), з пелотону атакували Тоні Галлопан і Юбер Дюпон (Hubert Dupont) з Ag2r La Mondiale, а також Йон Ісагірре (Astana Pro Team) і Даміано Карузо (Bahrain-Merida). Але відриву вдалося набрати не більше півтора хвилин переваги.

    Коли почався один з найскладніших підйомів дня - підйом 1 категорії Колле Сан Карло (Colle San Carlo, 920 - +1951 м, протяжність 10,5 км, перепад тисячі тридцять одна м, середній градієнт 9,8%, максимальний градієнт 15%), в групі генеральщіков почалися атаки. У підсумку поїхали Вінченцо Нібалі, Прімож Рогліч, Мікель Ланда, Річард Карапас і Мігель Лопес.

    Тим часом від відриву дня попереду за 31 км до фінішу залишилися лише Джуліо Чікконе, Маттео Каттанео і Іван Соса. Пізніше Іван Соса випав з відриву і спустився до Павлу Сіваковим, що випав з групи генеральщіков.

    Даміано Карузо повернувся до свого капітана Вінченцо Нібалі і очолив групу, в якій залишилося близько 12 велогонщиків.

    За 29 км до фінішу Вінченцо Нібалі атакував, з ним поїхали Рогліч, Ланда, Карапас і Лопес, яких незабаром добрали Даміано Карузо, який випав під час прискорення свого капітана і Рафал Майка (Bora-hansgrohe). Ця група наздогнала Джуліо Чікконе, після чого за 27,5 км до фінішу Річард Карапас атакував і поїхав від своїх суперників в поодинці.



За 22 км в запасі у еквадорського велогонщика було 29 секунд, а на фініші Річард Карапас випередив найближчого суперника на півтори хвилини, взявши другу в цьому випуску Джиро д'Італія перемогу на етапі.

    Перемога на етапі і боніфікація в 10 секунд, отримана Річардом Карапасом за перемогу на етапі, дозволила йому на 7 секунд обійти в генеральній класифікації словенського велогонщика команди Jumbo-Visma Приможа Рогліча і надіти рожеву майку лідера.

    Після спуску з Колле Сан Карло групу Нібалі, Рогліча, Ланди, Лопеса добрали Павло Сиваков, Джозеф Домбровски і Саймон Йейтс. Вони відразу ж атакували, але потім поодинці вдалося виїхати Саймону Йейтс, який фінішував другим. Вінченцо Нібалі, який атакував на фінальних метрах, фінішував третім і піднявся на дві позиції в генеральній класифікації, увійшовши в топ-3.

    Павло Сиваков, випадає з групи генеральщіков при проходженні одного з найскладніших підйомів цього випуску Джиро д'Італія - ​​підйому 1-ї категорії Колле Сан-Карло, наздогнав лідерів після спуску. Він фінішував на етапі 7-м і зберіг на плечах білу майку кращого молодого гонщика.

    Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo), який атакував з пелотону під час проходження першого категорійного підйому, першим пройшов три підйому етапу і зміцнив свої позиції в якості лідера класифікації кращого гірського гонщика.

    Арно Демар (Groupama-FDJ) зберіг на плечах цікламеновий майку кращого в очковій класифікації.

    14-й етап Джиро д'Італія-2019 проходив 25 травня, ця дата особливий день в історії Джиро д'Італія. 40 років тому Джузеппе Саронно (Giuseppe Saronni) надів першу рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. 25 років тому, теж 25 травня, Євген Берзін (Evgueni Berzin) надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. 11 років тому Альберто Контадор (Alberto Contador) надів свою першу рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. Рік тому 25 травня Кріс Фрум (Christopher Froome) надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера Джиро д'Італія і втримав її до Риму.



25 травня 2019 року, ще один велогонщик увійшов в ряд тих, хто вперше в кар'єрі надів рожеву майку лідера. 25-річний еквадорський велогонщик команди Movistar Річард Карапас виграв 14-й етап Джиро д'Італія-2019 з сольного відриву, виїхавши від суперників за 3 км до вершини Колле Сан-Карло, одного з найважчих підйомів цього випуску італійського Гран-туру, і вигравши етап, убрався також в першу в своїй кар'єрі рожеву майку лідера.

 

   П'ятнадцятий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 232 км, фінальні 160 км якого були прокладені по дорогах знаменитої класики Ломбардія (Giro di Lombardia). Маттіа Каттанео (Androni Giocattoli-Sidermec) і Даріо Катальдо (Astana Pro Team) поїхали в відрив через 10 км після старту 15-го етапу. Спроби інших велогонщиків перекласти до них не увінчалися успіхом, і дует італійських велогонщиків незабаром почав нарощувати перевагу, яке за 100 км до фінішу досягло максимальних 16 хвилин.

    У міру наближення підйомів дня пелотон, в голові якого поперемінно працювали велокоманди Movistar і Mitchelton-Scott, почав танути. За 10 км до фінішу, на фінальному підйомі дня - підйом 3-й категорії Чівільо (Civiglio, 208 - 613 м, довжина 4,2 км, перепад 405 м, середній градієнт 9,6%, максимальний градієнт 14%), у втікачів в запасі залишилося близько хвилини. Але їм вистачило переваги, щоб розіграти фінальний спринт, в якому Даріо Катальдо випередив Маттіа Каттанео і здобув першу в кар'єрі перемогу на етапі Джиро д'Італія і другу на етапі Гран-туру (після перемоги на етапі Вуельти Іспанії (Vuelta a España) -2012 ).



Тим часом, за спиною відриву у генеральщіков йшла своя гонка. Першим спробував виїхати від пелотону Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott), який атакував кілька разів - спочатку на підйомі 2 категорії Кольма ді Сорман (Colma di Sormano, 495 - 1124 м, протяжність 9,6 км, перепад 629 м, середній градієнт 6,6 %, максимальний градієнт 12%), за 45 км до фінішу, потім на фінальному підйомі 3-й категорії Чівільо. Після чергової атаки на Чівільо Саймон Йейтс поїхав, але потім його наздогнала група, в якій знаходилися Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Річард Карапас (Movistar) і Х'ю Карті (EF Education First), до яких він приєднався, а потім обійшов їх на фініші.



За 30 км до фінішу, на спуску з Сорман у Приможа Рогліча (Jumbo-Visma), що йде другим у генеральній класифікації, треба було змінити велосипед через проблеми з перемиканням передач. Але технічка команди Jumbo-Visma в цей момент перебувала далеко, так як спортивному директору знадобилося зупинитися на санітарну паузу. Рогліч був змушений пересісти на велосипед свого товариша по команді Антвана Тулуків (Antwan Tolhoek), але наздогнав пелотон.

  На вершині Чівільо Нібалі і Карапас випереджали Рогліча на 17 секунд. Під час проходження фінального спуску з Чівільо Прімож Рогліч не вписався в поворот і впав на огорожі, проте, швидко піднявся і продовжив гонку, програвши на фініші виїхали від нього найближчим суперникам в генеральній класифікації Вінченцо Нібалі і Річарду Карапасу 40 секунд.

    Річард Карапас (Movistar) продовжив лідирувати в генеральній класифікації, де випереджав Приможа Рогліча на 47 секунд (Jumbo-Visma).

    Організатори Джиро д'Італія-2019 оштрафували Приможа Рогліча і спортивного директора Jumbo-Visma Яна Бовена (Jan Boven) на 200 швейцарських франків за те, що словенський велогонщик занадто довго тримався за бачок, який забирав з технічки.

 

    Шістнадцятий етап, протяжністю 194 км, відкрив фінальну вирішальний тиждень Джиро д'Італія-2019. Основні дії почалися на етапі під час проходження фінального підйому дня - підйому 1 категорії Мортіроло (Passo del Mortirolo, 565 - 1854 м, протяжність 11,9 км, перепад 1289 м, середній градієнт 10,9%, максимальний градієнт 18%), проходила в найнесприятливіших умовах, в холод і під дощем при температурі не вище +10 градусів.

    Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo), відібрали в численний відрив дня, який почав розсипатися на підйомі Мортіроло.

    На Мортіроло першим за 36 км до фінішу атакував Ян Хирт (Astana Pro Team), якого незабаром добрав Джуліо Чікконе і Даміано Карузо (Bahrain-Merida).
Прикріплення: 0020300.jpg (47.6 Kb) · 8327188.jpg (128.1 Kb) · 6695602.jpg (74.2 Kb) · 7100745.jpg (94.4 Kb) · 9769777.jpg (114.0 Kb) · 5660406.jpg (74.8 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 10.06.2019, 11:32 | Повідомлення # 60
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов



За 32 км до фінішу Чікконе і Хирт залишилися удвох. Вершину Мортіроло Джуліо Чікконе пройшов першим. Обидва велогонщика утримали просвіт до фінішу і розіграли етап. Володар синьої майки кращого в гірській класифікації Джуліо Чікконе, що зміцнив під час етапу свою позицію в цій класифікації, обійшов на фініші Яна Хирта і став переможцем етапу.

У лідерів генеральної класифікації йшла своя боротьба, яка також почалася на Мортіроло. Першим з групи генеральщіков атакував Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), якого незабаром добрав Х'ю Карті (EF Education First). Антоніо Нібалі (Antonio Nibali) з Bahrain Merida, який перебував у відриві дня, кілька кілометрів допомагав своєму братові Вінченцо утримувати перевагу.



Мігель Лопес (Astana Pro Team) також атакував на Мортіроло за 33 км до фінішу, але на його ривок відразу відповіли велогонщики групи рожевої майки. В цей час Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), який не зміг відповісти на атаку Нібалі, випав з групи рожевої майки, а після спуску з Мортіроло доїхав до фінішу разом з Саймоном Йейтс (Mitchelton-Scott), Бауков Моллемой (Trek-Segafredo) .

За 30 км до фінішу група Річарда Карапаса (Movistar) добрала Вінченцо Нібалі і Х'ю Карті. В цей час Прімож Рогліч поступався цій групі близько 1 хвилини 6 секунд.

У вершини Мортіроло Мігель Лопес (Astana Pro Team) знову атакував і поїхав з групи рожевої майки, скориставшись допомогою товариша по команді Пельо Більбао. Але після важкого спуску з Мортіроло група рожевої майки його добрала, а на фінальних кілометрах Мігель Лопес випав з групи Карапаса і Нібалі.

Прімож Рогліч (Jumbo - Visma) програв групі Вінченцо Нібалі на фініші близько півтори хвилини і опустився на третю позицію в генеральній класифікації, в той час як Вінченцо Нібалі піднявся на другу сходинку. Тепер Рогліч поступався Нібалі 22 секунди.

Річард Карапас (Movistar) утримав рожеву майку лідера.

Арно Демар (Groupama-FDJ) зберіг на плечах цікламеновий майку лідера.

Павло Сиваков (Ineos), який випав з групи генеральщіков на Мортіроло, в підсумку фінішував 9-м, програвши Мігелю Лопесу (Astans Pro Team), свого найближчого суперника по боротьбі класифікацію кращого молодого гонщика, 1 хвилину 38 секунд на фініші, втратив білу майку , яка перейшла до колумбійському велогонщикові.

Сімнадцятий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 181 км з фінішем в підйом 3-й категорії Антерсельва, Антхольц (Anterselva / Antholz, 1257 - 1635 м, протяжність 5,5 км, перепад 378 м, середній градієнт 6,9%, максимальний градієнт 12%).

25-річний французький велогонщик команди AG2R La Mondiale Нан Петер атакував поодинці з численного відриву дня за 16 км до фінішу і поїхав від більш іменитих попутників. Найближчого переслідувача, Естебана Чавеса (Mitchelton-Scott), Нан Петер випередив на фініші на 1 хвилину 34 секунди.



Нан Петер став третім велогонщиком команди AG2R La Mondiale, який виграв етап на Джиро д'Італія (після Томаса Вайткуса (Tomas Vaitkus) в 2006 і Джона Гадре (John Gadret) в 2011. Ця перемога - перша в кар'єрі Нана Петера.

У групі рожевої майки активні дії почалися на фінальних кілометрах дистанції. За 3 км до фінішу атакував Мікель Ланда (Movistar). Х'ю Карті (EF Education First), що поїхав за ним, не зміг витримати темпу іспанського велогонщика. У підсумку на фініші Мікель Ланда відіграв щодо свого найближчого суперника по генеральній класифікації Приможа Рогліча (Jumbo-Visma) 19 секунд.

Після атаки Ланди Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) вийшов першим колесом в групі рожевої майки, з якої слідом за Ланда атакував Мігель Лопес (Astana Pro Team), а Річард Карапас (Movistar), лідер генеральної класифікації, пішов за колумбійським велогонщиком. Обидва велогонщика випередили групу, в якій знаходилися Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) і Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), на 7 секунд.



Мігель Лопес збільшив свою перевагу в класифікації кращого молодого гонщика ще на 30 секунд і тепер випереджав Павла Сивакова (Ineos) на 2 хвилини 7 секунд.

У день свого 26-річчя на 17-му етапі Джиро д'Італія-2019 еквадорський велогонщик команди Movistar Річард Карапас зробив собі подарунок немає тільки у вигляді семи відіграних у найближчих суперників секунд. Карапас став шостим в історії Джиро д'Італія велогонщиком, який в день народження був володарем рожевої майки лідера після Джордано Коттура (Giordano Cottur) 23. травня 1948 і 1949 роках, Роберто Вісентін (Roberto Visentini) в 2 червня в 1986 році, Євгенія Берзіна 3 червня в 1994 році, Паоло Савольделлі (Paolo Savoldelli) 7 травня в 2006 році і Свейн Тафта (Svein Tuft) 9 травня в 2014 році.

Вісімнадцятий етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 222 км завершився перемогою велогонщика відриву, хоча був останнім з етапів, відповідних для спринтерів. Відрив сформувався через 50 км після старту. У нього відібрали три велогонщика, перевага яких на фінальному кілометрі було якихось 18 секунд.

25-річний італійський велогонщик проконтинентальної команди Nippo Vini Fantini Faizanè Даміано Чима в п'ятий раз в цьому випуску Джиро д'Італія відібрали у відрив дня, і цей відрив приніс йому першу в кар'єрі перемогу на етапі Гран-туру.

Він поїхав разом з Ніко денцией (Nico Denz) з AG2R La Mondiale і Мірко Маестро (Bardiani-CSF). Максимальна перевага, яку вдалося набрати відриву, становило 6 хвилин 20 секунд за 100 км до фінішу.

За кілометр до фінішу у відриву було в запасі лише 18 секунд, пелотон зумів добрати втікачів лише на останніх метрах дистанції.




Ніко денцией двічі намагався виїхати від суперників на фінальних кілометрах, Мірко Маестро також атакував за кілька сотень метрів до фінішу, але саме Даміано Чима зумів втриматися попереду, коли пелотон наздогнав його попутників по відриву. На лічені метри Даміано Чима випередив чемпіона Німеччини Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe). Але друге місце на етапі Паскалю Акерманн компенсувало повернутий їм лідерство в очковій класифікації.

     Даміано Чима став п'ятим італійським велогонщиком, який виграв етап в цьому випуску Джиро д'Італія.

    Паскаль Акерманн, який поступився Арно Демар (Groumapa-FDJ) на проміжному спринті, фінішував другим, що принесло йому 35 очок в залік цікламеновий майки. Завдяки цьому Акерманн повернув цікламеновий майку, перехопивши її у Арно Демара, який фінішував 8-м, і тепер випереджав французького спринтера в цій класифікації на 13 очок.

     На Джиро д'Італія-2019 попереду залишалося три етапи, на яких буде розіграно максимум 69 очок для одного велогонщика. Даміано Чима, який виграв 18-й етап, зі 104 очками йшов третім в очковій класифікації. Таким чином, на цікламеновий майку претендували два спринтера - Паскаль Акерманн з 226 очками і Арно Демар з 213 очками.

     Але попереду чекали етапи, зовсім не підходять для спринтерів - два гірських фінішу і індивідуальна гонка на час. Отже, поборотися за цікламеновий майку Арно Демар міг лише на двох, що залишилися проміжних спринтах, для чого він повинен був їхати у відрив на гірському етапі. Акерманн ж досить було сидіти на колесі Демара в группетто і фінішувати в Вероні, а також уникнути штрафів від організаторів.

 

   Дев'ятнадцяте етап Джиро д'Італія-2019 протяжністю 151 км завершився перемогою відриву. 29-річний колумбійський велогонщик команди Mitchelton-Scott Естебан Чавес (Esteban Chavez) відібрали в численний відрив дня, який почав розпадатися на фінальному підйомі етапу Сан-Мартіно-ді-Кастроцца (San Martino di Castrozza, 713 - +1478 м, протяжність 13,6 км, перепад 765 м, середній градієнт 5,6%, максимальний градієнт 10%), якому було присвоєно 2-я категорія.
Прикріплення: 5474202.jpg (102.9 Kb) · 0940424.jpg (111.0 Kb) · 1900562.jpg (60.6 Kb) · 7273618.jpg (113.6 Kb) · 4646652.jpg (131.3 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » Джиро д'Італія-2019
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Вверх