Субота, 20.04.2024, 07:21
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Велофорум » ПРО » Джиро д'Італія-2019
Джиро д'Італія-2019
GADДата: Четвер, 23.05.2019, 07:25 | Повідомлення # 31
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еліа Вівіані залишає Джиро д'Італія-2019 перед гірськими етапами
 


 Чемпіон Італії Еліа Вівіані не вийде на старт 12 етапу Джиро д'Італія-2019. 30-річний італійський спринтер команди Deceuninck-Quick Step вирішив зійти з перегонів перед початком перших гірських етапів.

 

  Після того, як судді гонки порахували, що Еліа Вівіані на 3-му етапі під час спринту порушив лінійність і завадив іншим гонщикам, його позбавили перемоги і оштрафували на 50 очок. В результаті італійський гонщик втратив шанси боротися за цікламеновий майку кращого в очковій класифікації. На наступних спринтерських етапах Еліа Вівіані фінішував другим, а на 11-му етапі зайняв 4-е місце.

 

Для Еліа Вівіані виступ на Джиро д'Італія-2019 мало стати особливим - він стартував на домашньому Гран-турі в майці чемпіона Італії і сподівався фінішувати в своєму рідному місті Вероні на 21-му етапі.

 Еліа Вівіані: «Моя Джиро закінчилася сьогодні. Я не в кращій формі, втратив необхідну мені впевненість в своїх силах. Їду додому, скоро почну готуватися до другої частини сезону. Немає сенсу продовжувати сподіватися і шукати те, що ніколи не прийде.

 

  Я був щасливий вітати глядачів на старті етапів, але гонка явно пішла не так. Я не можу задовольнятися трьома другими місцями, а мою перемогу не визнали такий. І я, і команда були націлені на більше.

 

  Останні десять днів я чув багато розмов. Але справа не в моїй формі, а в голові. Я не проводив «свій» спринт, а замість цього смикався направо і наліво, сідаючи на колеса інших ... У моєму розвозять поїзді мені не вистачало Мёркёва. Ми з моїми товаришами по команді дивилися один на одного, а потім втрачали один одного, тому жоден з спринтів не закінчили так, як хотілося б. Зазвичай я не так дію в спринтах, це виступ вдарило по моїй впевненості в собі. Мені необхідно переключитися, щоб почати все заново, повернутися до перемог.

 

Я багато разів отримував удари, але завжди піднімалося. Великі перемоги прийдуть рано чи пізно. Це просто не моя Джиро д'Італія ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8781762.jpg (98.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 23.05.2019, 07:31 | Повідомлення # 32
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Калеб Юен сходить з Джиро д'Італія-2019, вигравши два етапи
 

 

Калеб Юен зробив дубль, вигравши два спринту на Джиро д'Італія-2019. 24-річний гонщик команди Lotto Soudal до перемоги на 8-му етапі додав перемогу на 11-му етапі. На фінішній прямій в тягун австралійський спринтер вийшов з колеса Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe), обігнавши Арно Демара (Groupama-FDJ) і Паскаля Акерманна. Таким чином, Калеб Юен став першим з 2014 року, після Майкла Роджерса, австралійським гонщиком, який виграв в одному випуску італійського Гран-туру два етапи, і першим австралійським гонщиком, який виграв у кар'єрі три етапи Джиро у віці до 25 років. Його співвітчизник Майкл Меттьюс до 25 років виграв два етапи Джиро д'Італія (2014 і 2015).

 

Відсвяткувавши перемогу в спринті, Калеб Юен оголосив, що покидає Джиро д'Італія-2019 перед серією гірських етапів.

Калеб Юен: «Як і вчора, сьогодні 11-й етап не був занадто важким, в порівнянні з іншими етапами пройшов легко. Ми не стали вибудовувати повний розвозять поїзд, бо знали, що доведеться спрінтовать при зустрічному вітрі. Тому вирішили, що краще вийти з задніх позицій. Мені подобається так спрінтовать, ситуація складалася ідеальна. Мої товариші по команді вивезли мене на хорошу позицію, за що дуже їм вдячний. Я сів на колесо Акерманна, тому що я бачив, що, незважаючи на вчорашнє падіння, він все ще сильний. І у нього хороший розвезення.

 

  Роджер Клюге і Яспер Де Бюст сьогодні провели важливу роботу, намагалися якомога більше полегшити мені фінальні кілометри. Саме це допомогло мені здобути перемогу. Через зустрічного вітру здавалося, що спринт занадто довгий, але він був точно розрахований. Такий розрахунок сьогодні був особливо важливий, тому що фінішували в тягун і із зустрічним вітром. Тому я хотів вичікувати якомога довше. Хоча, якщо чесно, не думаю, що це був справжній підйом.

 

Я завжди вважав себе одним з топових спринтерів, дві перемоги довели, що я їм є.

 

  Я щасливий, що приїхав на Джиро, успішно виступив на довгих, іноді складних і вимотують етапах. Звичайно, я поїду додому в чудовому настрої. Я дуже хотів виграти етап Джиро д'Італія, але дві перемоги - більше, ніж я очікував. Я дуже задоволений. І дуже радий тому, як працювала команда. Я шість разів фінішував в топ-4. У другий день гонки наш розвозять поїзд спрацював ідеально, через два дні я випередив сильного Карапаса, на 8-й день я зміг підняти руки в переможному жесті в перший раз. Ця Джиро д'Італія важлива для поліпшення спільної роботи з Яспера Де Бюстом і Роджером Клюге. Ми використали цей шанс. І інша команда також відмінно співпрацювала.

 

  Я думаю, що спринтерам є сенс піти з гонки достроково, тому що тепер залишаються лише важкі етапи, які нам не дуже підходять. Думаю, що організатори воліли побачити кращих спринтерів на старті. Навіть якщо спринтери НЕ фінішують на Джиро, вони дали гарантію цікавих баталій на рівнинних етапах.

 

Тепер відпочину кілька днів і відправлюся в тренувальний табір готуватися до Тур де Франс-2019 ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 1321413.jpg (66.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 23.05.2019, 19:39 | Повідомлення # 33
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Чезаре Бенедетті - переможець 12 етапу Джиро д'Італія-2019



Чезаре Бенедетті перемагає на 12-му етапі Джиро д'Італія-2019, Ян Поланц надягає рожеву майку лідера
 

 

  12-й етап Джиро д'Італія-2019, перший з низки гірських етапів, почався з атак і від'їзду групи з 25 гонщиків. Пелотон відпустив відрив, який почав розпадатися на головному підйомі дня - підйомі 1-ї категорії Монтозье (Montoso, 410 - 1248 м, протяжність 8,9 км, перепад 838 м, середній градієнт 9,5%, максимальний градієнт 14%).

 

За 35 км до фінішу і за 2 км до вершини попереду від численної групи відриву залишилися 6 гонщиків - Ян Поланц (Jan Polanc / UAE Team Emirates), Даріо Катальдо (Dario Cataldo / Astana), Джанлука Брамбілла (Gianluca Brambilla / Trek-Segafredo) , Даміано Карузо (Damiano Caruso / Bahrain Merida), Едді Данбар (Eddie Dunbar / INEOS) і Ерос Капеккі (Eros Capecchi / Deceuninck - Quick Step).

 

Ян Поланц, менше всіх з гонщиків відриву програвав в загальному заліку, ще до фінішу став віртуальним лідером. Він випав з першої групи на підйомі, але потім добрав своїх попутників на спуску, як і майбутній переможець етапу Чезаре Бенедетті.

 

  Джалука Брамбілла (Trek-Segafredo) першим пройшов вершину 1-ї категорії та став новим лідером гірській класифікації.

 

  Брамбилла атакував на «стіні» Прінчіпе ді Акай (Principi di Acaia) по бруківці протяжністю 800 м із середнім градієнтом 13,2% і максимальним 20% градієнтом, але його ривок був нейтралізований.

На останньому кілометрі від попутників спробував виїхати Ерос Капеккі, за ним поїхав Джанлука Брамбілла, який контратакував, але 31-річний італійський гонщик команди Bora-hansgrohe Чезаре Бенедетті, який атакував за 200 м до фінішу, обійшов суперників і здобув першу в кар'єрі перемогу.

 

Другим фінішував Даміано Карузо (Bahrain-Merida), трійку кращих на етапі замкнув Едді Данбар (INEOS).

 

Ян Поланц (UAE Team Emirates), що фінішував через 25 секунд після переможця, надів рожеву майку лідера. Його найближчим суперником в генеральній класифікації є Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), поступається 4 хвилини 7 секунд.

 

У групі генеральщіков йшла своя гонка. На підйомі володар рожевої майки Валеріо Конті (UAE Team Emirates) не зміг утримувати темп.

 

  Ян Хирт і Мігель Лопес (Astana) атакували з пелотону, а потім їх наздогнав Мікель Ланда (Movistar). Лопес і Ланда продовжили проходити підйом удвох, а потім їм допомогли їхні товариші по команді, що знаходилися у відриві дня - Яша Зюттерлін (Movistar) і Мануеле Боари (Astana), а також Даріо Катальдо (Astana).

Мігель Лопес і Мікель Ланда випередили групу суперників по генеральній класифікації на 28 секунд.

 

Група генеральщіков, розпалася на підйомі і спуску через прискорень Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Рафала Майки (Bora-hansgrohe), Павла Сивакова (Pavel Sivakov), об'єдналася на рівнині. Естебан Чавес і Лукас Хемільтон (Mitchelton-Scott) працювали в голові групи, скорочуючи перевага Мікеля Ланди і Мігеля Лопеса.

 

У підсумку Річард Карапас (Movistar), Павло Сиваков (INEOS), Рафал Майка (Bora-hansgrohe), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), Бауков Моллема (Trek-Segafredo), Саймон Йейтс (Mitchelton -Scott), Танел Кангерт (EF Education First) фінішували в одній групі, атакувавши на спуску з Прінчіпе ді Акай (Principi di Acaia). Ильнур Закарін (Katusha-Alpecin) також знаходився в групі генеральщіков, але втратив 6 секунд, відставши на фінальних метрах.

 

Х'ю Карті (EF Education First) став новим лідером класифікації кращого молодого гонщика.

 

 

  Чезаре Бенедетті (Bora-hansgrohe): «У минулому я багато працював на інших, але сьогодні отримав свій шанс. Я не талановитий, і зазвичай не виграю. На фінальному підйомі я втратив контакт з групою, але знав, що троє хлопців, які виїхали вперед, почнуть оглядатися один на одного. Я отфінішіровал саме так, як хотів ».

 

  Ян Поланц (UAE Team Emirates): «Я поїхав у відрив, такою була тактика нашої команди, щоб ми могли краще контролювати гонку. Але також це був спосіб утримати рожеву майку лідера в команді. Нам пощастило розіграти цю карту, я дуже щасливий, що надів цю майку. Я також думав про перемогу а етапі, але так як я став віртуальним лідером, мені довелося працювати у відриві більше за інших ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 5266454.jpg (47.6 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 24.05.2019, 20:56 | Повідомлення # 34
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ильнур Закарін перемагає з відриву на 13-му етапі з фінішем в підйом 1-ї категорії
 

 

  Ильнур Закарін здобув перемогу на 13-му етапі Джиро д'Італія-2019, першому етапі цього випуску італійського Гран-туру з фінішем в підйом 1-ї категорії, самим високогірним фінішем етапу на Джиро д'Італія-2019 (на відм. 2247 м над рівнем моря).

 

29-річний російський гонщик команди Katusha-Alpecin відібрали у відрив дня, що сформувався при проходженні першого з підйомів дня Колле де Лис (Colle del Lys). Пелотон не давав відриву великої переваги, яке становило не більше 3 хвилин.

 

З 25 гонщиків відриву до моменту проходження фінального підйому дня за 17 км до фінішу попереду залишилися Ильнур Закарін, Андрій Амадор (Movistar), Фаусто Маснада (Androni Giocattoli - Sidermec), Йон Ісагірре (Astana), Джо Домбровски (EF Education First), Джуліо Чікконе і Бауков Моллема (Trek-Segafredo), Давида формола (Bora-hansgrohe), Мікель Ніеве (Mitchelton-Scott). За 5 км до фінішу, коли попереду залишилися троє - Ильнур Закарін, Бауков Моллема і мікелли Ніеве, Ильнур Закарін атакував. Мікель Ніеве зумів добрати российкие гонщика за 2,7 км до фінішу, але на друге прискорення Ильнур Закаріна за 2 км до вершини Ніеве вже не зміг відповісти. Ильнур Закарін поодинці подолав залишилися до фінішу кілометри підйому, випередивши на 35 секунд найближчого переслідувача Мікеля Ніеве.

 

Перемога на етапі і перевага, набране у відриві, дозволили Ильнур Закаріну піднятися на третю сходинку загального заліку.

 

У групі за спиною відриву йшла своя гонка. Пелотон, що розірвався при проходженні першого підйому, зібрався на невеликому рівнинному ділянці. Але прискорення гонщиків команди Astana за 66 км до фінішу під час проходження підйому 2 категорії П'яний дель Лупо (Pian del Lupo) прорідити пелотон, тоді ж вперше випав володар рожевої майки Ян Поланц (UAE Team Emirates). Однак після проходження спуску пелотон знову зібрався.

 

 При проходженні фінального підйому дня за 17 км до фінішу з групи атакував Мікель Ланда (Movistar), після прискорення якого з пелотону випав Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott). За 12 км до фінішу через проблеми з велосипедом Мігель Лопес (Astana) втратив контакт з групою основних суперників і влився в групу рожевої майки.

 

Ланда, якому допомагали його товариші по команді, що знаходилися у відриві дня Андрій Амадор і Хектор Карреттеро, за 7 км до фінішу залишився наодинці і фінішував третім.

 Річард Карапас (Movistar), який атакував з групи генеральщіков на фінальному підйомі, обійшов на фініші Бауков Моллі (Trek-Segafredo). Рафал Майка (Bora-hansgrohe) також поїхав від своїх суперників в загальному заліку Вінченцо Нібалі (Barhain-Merida) і Приможа Рогліча (Jumbo-Visma). Рогліч і Нібалі, що стежили один за одним, фінішували з одним часом на 7-й і 8-й позиції.

 

Російський гонщик команди INEOS Павло Сиваков, утримався в групі генеральщіков, фінішував 9-м.

 

Ян Поланц (UAE Team Emirates) програв на фініші 4:39 переможцю етапу Ильнур Закаріну і 1:42 своєму найближчому суперникові в генеральній класифікації Прімож Роглічу (Jumbo-Visma), зумів утримати рожеву майку лідера.

 

Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo), першим пройшов дві перші вершини дня, повернув собі синю майку кращого гірського гонщика.

 

Павло Сиваков (INEOS) став новим лідером класифікації кращого молодого гонщика.

 

Арно Демар (Groupama-FDJ) утримав на плечах цікламеновий майку кращого в очковій класифікації.

 

Етап не обійшовся без падінь і сходів. Тео Геоган Харт (INEOS), відібрали у відрив дня, впав на спуску з першої вершини і покинув гонку з переломом правої ключиці. До фінішу не доїхали також Луїс Верваке (Sunweb), Марк Реншоу (Dimension Data), Джованні Ломбарді (Nippo-Vini Fantini) і Ігнатас Коноваловас (Groupama-FDJ).


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8120135.jpg (57.5 Kb)
 
GADДата: Субота, 25.05.2019, 19:36 | Повідомлення # 35
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Річард Карапас - переможець 14 етапу Джиро д'Італія-2019



Річард Карапас перемагає на гірському 14-му етапі і надягає рожеву майку лідера Джиро д'Італія-2019
 

 

  25-річний еквадорський гонщик команди Movistar Річард Карапас (Richard Carapaz) здобув другу в цьому випуску Джиро д'Італія перемогу на етапі, вигравши 14-й гірський етап з проходженням п'яти категорійних підйомів і фінішем в підйом 3-й категорії і загальним набором висоти 3800 м.

 

  При сходженні на вершину першого підйому 2-ї категорії пелотон порвався на групи і почалися перші атаки. Мікель Ланда (Astana), Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott) і Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) прискорилися, але Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Ян Поланц (UAE Team Emirates), Річард Карапас (Movistar) і Павло Сиваков (INEOS ) не дали суперникам виїхати. У підсумку пелотон зібрався, а вперед поїхали Андрій Амадор (Movistar), Маттео Каттанео і Фаусто Маснада (Androni-Sidermec), Лукас Хемільтон і Кріс Юл-Йенсен (Mitchelton-Scott), Хью Карті (EF Education First), до яких перекласти лідер гірської класифікації Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) і Іван Соса (INEOS).

 

  Відрив відпустили на півтори хвилини, а команда Приможа Рогліча Jumbo-Visma очолила пелотон. На другому підйомі дня з пелотону атакували Тоні Галлопан і Юбер Дюпон (AG2R), а також Йон Ісагірре (Astana) і Даміано Карузо (Bahrain-Merida). Але відриву не вдалося набрати більше півтори хвилини переваги.

 

 Коли почався один з найскладніших підйомів дня - підйом 1 категорії Колле Сан Карло (Colle San Carlo, 920 - +1951 м, протяжність 10,5 км, перепад тисячі тридцять одна м, середній градієнт 9,8%, максимальний градієнт 15%), в групі генеральщіков почалися атаки. У підсумку поїхали Вінченцо Нібалі, Прімож Рогліч, Мікель Ланда, Річард Карапас і Мігель Лопес (Astana).

 

Тим часом від відриву дня попереду за 31 км до фінішу залишилися лише Джуліо Чікконе, Маттео Каттанео і Іван Соса. Пізніше Іван Соса випав з відриву і спустився до Павлу Сіваковим, що випав з групи генеральщіков.

 

Даміано Карузо повернувся до свого капітана Вінченцо Нібалі і очолив групу, в якій залишилося близько 12 гонщиків.

 

За 29 км до фінішу Вінченцо Нібалі атакував, з ним поїхали Рогліч, Ланда, Карапас і Лопес, яких незабаром добрали Даміано Карузо, який випав під час прискорення свого капітана і Рафал Майка (Bora-hansgrohe). Ця група наздогнала Джуліо Чікконе, після чого за 27,5 км до фінішу Річард Карапас (Movistar) атакував і поїхав від своїх суперників в поодинці.

 

  За 22 км в запасі у еквадорського гонщика було 29 секунд, а на фініші Річард Карапас випередив найближчого суперника на півтори хвилини, взявши другу в цьому випуску Джиро перемогу на етапі.

 

  Перемога на етапі і боніфікація в 10 секунд принесла Річарду Карапасу (Movistar) рожеву майку лідера.

 

 

  Після спуску з Колле Сан Карло групу Нібалі, Рогліча, Ланди, Лопеса добрали Павло Сиваков, Джо Домбровски (EF Education First) і Саймон Йейтс. Вони відразу ж атакували, але потім поодинці вдалося виїхати Саймону Йейтс, який фінішував другим. Вінченцо Нібалі фінішував третім, атакувавши на фінальних метрах дистанції.

Річард Карапас: «Ми використовували стратегію, заплановану на цей етап командою. Я і Мікель Ланда знаходимося в гарній формі, так що нам треба було зловити правильний момент для атаки. Я зробив все, як планувалося. Важко повірити, що зараз я в рожевій майці. Це мрія, що збулася, заради якої я багато працював ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0662808.jpg (43.0 Kb)
 
GADДата: Неділя, 26.05.2019, 09:08 | Повідомлення # 36
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Річард Карапас виграє на Джиро д'Італія-2019 другий етап і надягає рожеву майку лідера
 

 

25 травня - особливий день в історії Джиро д'Італія. 40 років тому Джузеппе Саронно надів першу рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. 25 років тому, теж 25 травня, Євген Берзін надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. 10 років тому Альберто Контадор надів свою першу рожеву майку лідера і втримав її до Мілана. Рік тому 25 травня Кріс Фрум надів першу в кар'єрі рожеву майку лідера і втримав її до Риму.

 

  Сьогодні, 25 травня, ще один гонщик увійшов в ряд тих, хто вперше в кар'єрі надів рожеву майку лідера. 25-річний еквадорський гонщик команди Movistar Річард Карапас виграв 14-й етап Джиро д'Італія-2019 з сольного відриву, виїхавши від суперників за 3 км до вершини Колле Сан-Карло, одного з найважчих підйомів цього випуску італійського Гран-туру, і вигравши етап, убрався також в першу в своїй кар'єрі рожеву майку лідера.

 

  Залишилося почекати тиждень, щоб дізнатися, чи збудеться друга частина прикмети - довезе чи Річард Карапас рожеву майку до Верони і чи залишиться в ній після фінішу оброблення 21 етапу.

 Річард Карапас є єдиним гонщиком з Еквадору, вигравав етапи Джиро д'Італія. Ця перемога на етапі стала третьою в його кар'єрі, свій перший етап італійського Гран-туру Карапас виграв в минулому році - це був 8-й етап з фінішем в Меркольяно.

 

  Річард Карапас: «У нас є дві карти - Мікель Ланда і я, ми обидва в хорошій формі. Але сьогодні до кінця етапу Мікель відчував себе не дуже добре, тому мені треба було ловити правильний момент і можливість. Підйом Сан-Карло підходив моїм характеристикам якнайкраще.

 

  Шанс для атаки я побачив за три кілометри до вершини, прискорився, приклавши всі сили, набрав швидкість. відкрив 30-секундний проміжок, який утримав і на вершині. Цього було достатньо, щоб змусити суперників помучитися. За 25 км стало зрозуміло, що рожева майка в межах досяжності. Я добре пройшов спуск перед фінішним підйомом, який, як я знав, мені ідеально підходив, на ньому я збільшив перевагу, націлюючись на рожеву майку.

 

  Але сам не можу повірити. Я такий щасливий. Рожева майка - мрія, заради якої так багато працював, прикладала величезних зусиль, які в підсумку принесли результат.

 

   Багато команд зацікавлені в майці, Рогліч і Нібалі - лідируючі кандидати. Але ми спокійні. Наша команда сильна, будемо захищати майку так довго, як тільки зможемо. Гори, які будуть попереду, нам підходять. Я не боюся оброблення в Вероні. Я добре готовий ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 6674282.jpg (94.4 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 27.05.2019, 08:33 | Повідомлення # 37
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Даріо Катальдо - переможець 15 етапу Джиро д'Італія-2019



Даріо Катальдо перемагає з відриву на 15-му етапі Джиро д'Італія-2019, Річард Карапас утримує майку лідера
 

 

  34-річний італійський гонщик команди Astana Даріо Катальдо здобув перемогу на 15-му етапі Джиро д'Італія-2019.

 

  Маттіа Каттанео (Mattia Cattaneo / Androni Giocattoli - Sidermec) і Даріо Катальдо поїхали у відрив через 10 км після старту 232-кілометрового 15-го етапу. Спроби інших гонщиків перекласти до них не увінчалися успіхом, і дует італійських гонщиків незабаром почав нарощувати перевагу, яке за 100 км до фінішу досягло максимальних 16 хвилин.

 

  У міру наближення підйомів дня пелотон, в голові якого поперемінно працювали команди Movistar і Mitchelton-Scott, почав танути. За 10 км до фінішу, на фінальному підйомі дня - Чівільо, у втікачів в запасі залишилося близько хвилини. Але їм вистачило переваги, щоб розіграти фінальний спринт, в якому Даріо Катальдо випередив Маттіа Каттанео і здобув першу в кар'єрі перемогу на етапі Джиро д'Італія і другу на етапі Гран-туру (після перемоги на етапі Вуельти Іспанії в 2012 році).

Тим часом, за спиною відриву у генеральщіков йшла своя гонка. Першим спробував виїхати від пелотону Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott), який атакував кілька разів - спочатку на підйомі 2 категорії Кольма ді Сорман за 45 км до фінішу, потім на фінальному підйомі 3-й категорії Чівільо (Civiglio). Після чергової атаки на Чівільо Саймон Йейтс поїхав, але потім його наздогнала група, в якій знаходилися Вінченцо Нібалі, Річард Карапас і Х'ю Карті, до яких він приєднався, а потім обійшов їх на фініші.

 

За 30 км до фінішу, на спуску з Сорман у Приможа Рогліча (Jumbo-Visma), що йде другим у генеральній класифікації, виникли проблеми з велосипедом. Він був змушений пересісти на велосипед товариша по команді, але наздогнав пелотон. На вирішальному підйомі дня Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) атакував за 10 км до фінішу. Йому на колесо відразу сів лідер загального заліку, еквадорський гонщик команди Movistar Річард Карапас, і обидва гонщики виїхали від своїх суперників, наздогнавши атакували раніше Х'ю Карті (EF Education First) і Саймона Єйтса.

 

На вершині Чівільо Нібалі і Карапас випереджали Рогліча на 17 секунд.

 

Під час проходження фінального спуску з Чівільо Прімож Рогліч не вписався в поворот і впав на огорожі, проте, швидко піднявся і продовжив гонку, програвши на фініші виїхали від нього найближчим суперникам в загальному заліку Вінченцо Нібалі і Річарду Карапасу 40 секунд.

Річард Карапас (Movistar) зберіг на плечах рожеву майку лідера.

Даріо Катальдо: «Я навіть не думав про відрив, так як намучився за попередні два дні. Але коли почалася гонка, нога пішла. Я просто поїхав за Каттанео, коли той атакував. Потім я був впевнений в своїх силах. Виграти етап на Джиро д'Італія - ​​це приголомшливо. Мріяв про це все своє життя ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 6203158.jpg (43.8 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 28.05.2019, 19:12 | Повідомлення # 38
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Джуліо Чікконе - переможець 16 етапу Джиро д'Італія-2019



Джуліо Чікконе перемагає на 16-му гірському етапі Джиро д'Італія-2019, Річард Карапас утримує рожеву майку лідера
 

  24-річний італійський гонщик команди Trek-Segafredo Джуліо Чікконе здобув перемогу на 16-му етапі Джиро д'Італія-2019, фінальна частина якого проходила під дощем при температурі не вище +10.

 

  Чікконе, який лідирує в класифікації кращого гірського гонщика, відібрали в численний відрив дня, який почав розсипатися на вирішальному підйомі дня - Мортіроло.

На Мортіроло першим за 36 км до фінішу атакував чеський гонщик команди Astana Ян Хирт, якого незабаром добрав Джуліо Чікконе і Даміано Карузо (Bahrain-Merida).

 

  За 32 км до фінішу Чікконе і Хирт залишилися удвох. Вершину Мортіроло Джуліо Чікконе пройшов першим. Вони втримали перевагу у відриві і розіграли етап. Італійський гонщик не тільки зміцнив свої позиції в гірській класифікації, а й здобув другу в кар'єрі перемогу на Джиро д'Італія (вперше Чікконе виграв етап Джиро в 2016 році).

 

  У лідерів загального заліку йшла своя боротьба, яка також почалася на Мортіроло. Першим з групи генеральщіков атакував Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), якого незабаром добрав Х'ю Карті (EF Education First). Антоніо Нібалі, який перебував у відриві дня, кілька кілометрів допомагав своєму братові утримувати перевагу.

 

  Мігель Лопес також атакував на Мортіроло за 33 км до фінішу, але на його ривок відразу відповіли гонщики групи рожевої майки. В цей час Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), який не зміг відповісти на атаку Нібалі, випав з групи рожевої майки, а після спуску з Мортіроло доїхав до фінішу разом з Саймоном Йейтс (Mitchelton-Scott), Бауков Моллемой (Trek-Segafredo) .

 

  За 30 км до фінішу група Річарда Карапаса (Movistar) добрала Вінченцо Нібалі і Х'ю Карті. В цей час Прімож Рогліч поступався цій групі близько 1 хвилини 6 секунд.

 

  У вершини Мортіроло Мігель Лопес (Astana) знову атакував і поїхав з групи рожевої майки, скориставшись допомогою товариша по команді Пельо Більбао. Але після важкого спуску з Мортіроло група рожевої майки його добрала, а на фінальних кілометрах Мігель Лопес випав з групи Карапаса і Нібалі.

 

  Прімож Рогліч програв групі Вінченцо Нібалі на фініші близько півтори хвилини і опустився на третю позицію в генеральній класифікації, в той час як Вінченцо Нібалі піднявся на другу сходинку. Тепер Рогліч поступається Нібалі 22 секунди.

 

  Річард Карапас втримав рожеву майку лідера.

 

  Павло Сиваков (INEOS), який випав з групи рожевої майки на Мортіроло, втратив білу майку кращого молодого гонщика, яку знову надів колумбійський гонщик команди Astana Мігель Лопес.

 

  Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo): «Я два роки чекав цієї другої перемоги на етапі Джиро, тому кричав від радості на фінішній межі. День був дуже важким - дощ і холод. Ян Хирт не хотів співпрацювати, в результаті ми трохи втратили самовладання. Але в підсумку я щасливий і всім задоволений ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 4018315.jpg (38.2 Kb)
 
GADДата: Середа, 29.05.2019, 19:04 | Повідомлення # 39
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Нан Петер - переможець 17 етапу Джиро д'Італія-2019



20-річний французький гонщик команди AG2R La Mondiale Нан Петер (Nans Peters) здобув перемогу, вигравши 17-й етап Джиро д'Італія-2019 з сольного відриву. Ця перемога стала першою в кар'єрі Петера.

Нан Петер відібрали в численний відрив дня і атакував з нього за 16 км до фінішу. Відрив не відреагував на прискорення Петера, а потім спроби наздогнати його не увінчалися успіхом. На фініші Нан Петер привіз своєму найближчому переслідувачу, яким атакували з відриву Естебан Чавесу (Mitchelton-Scott) 1:34.

 

  У групі рожевої майки активні дії почалися на фінальних кілометрах дистанції. За 3 км до фінішу з групи генеральщіков атакував Мікель Ланда (Movistar). Х'ю Карті (EF Education First), що поїхав за ним, не зміг витримати темпу іспанського гонщика.

 

У підсумку на фініші Мікель Ланда відіграв щодо свого найближчого суперника Приможа Рогліча 19 секунд.

 

Після атаки Ланди Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) вийшов першим колесом в групі рожевої майки, з якої слідом за Ланда атакував Мігель Лопес (Astana), а Річард Карапас (Movistar) пішов за колумбійським гонщиком.

 

   Річард Карапас, який сьогодні відзначив своє 26-річчя, зробив собі подарунок, відігравши у найближчих суперників по загальному заліку 7 секунд. Мігель Лопес збільшив свою перевагу в класифікації кращого молодого гонщика ще на 30 секунд і тепер випереджає Павла Сивакова (INEOS) на 2 хвилини 7 секунд.

 Нан Петер: «Це приголомшливо. Моя Джиро вже була успішною, я надягав білу майку. Неймовірно, що свою першу професійну перемогу я здобув на Гран-турі. Відібравшись у відрив, я пообіцяв собі, що атакую ​​лише один раз. Я вірно вибрав момент ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 5502339.jpg (58.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 31.05.2019, 07:13 | Повідомлення # 40
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Даміано Чима - переможець 18 етапу Джиро д'Італія-2019



Даміано Чима випередив спринтерів на лічені метри на фініші 18 етапу Джиро д'Італія-2019
 

 

  Даміано Чима (Damiano Cima) здобув перемогу на 18-му етапі Джиро д'Італія-2019. 25-річний італійський гонщик проконтинентальної команди Nippo Vini Fantini Faizanè в п'ятий раз в цьому випуску Джиро відібрали у відрив дня, і цей відрив приніс йому першу в кар'єрі перемогу на етапі Гран-туру.

 Він поїхав разом з Ніко денцией (Nico Denz / AG2R La Mondiale) і Мірко Маестро (Mirco Maestri / Bardiani - CSF). Максимальна перевага, яку вдалося набрати відриву, становило 6 хвилин 20 секунд за 100 км до фінішу.

 

   18-й етап - останній з етапів цього випуску Джиро д'Італія, відповідний для спринтерській розв'язки. За кілометр до фінішу у відриву було в запасі лише 18 секунд, пелотон зумів добрати втікачів лише на останніх метрах дистанції.

 

  Ніко денцией (AG2R) двічі намагався виїхати від суперників на фінальних кілометрах, Мірко Маестро також атакував за кілька сотень метрів до фінішу, але саме Даміано Чима зумів втриматися попереду, коли пелотон наздогнав його попутників по відриву. На лічені метри Чима випередив чемпіона Німеччини Паскаля Акерманна (Bora-hansgrohe). Але друге місце на етапі Паскалю Акерманн компенсувало повернутий їм лідерство в очковій класифікації.

 

  Паскаль Акерманн, який поступився Арно Демар (Groumapa-FDJ) на проміжному спринті, фінішував другим, що принесло йому 35 очок в залік цікламеновий майки. Завдяки цьому Акерманн повернув цікламеновий майку, перехопивши її у Арно Демара, який фінішував 8-м, і тепер випереджає французького спринтера в цій класифікації на 13 очок.

 

Річард Карапас (Movistar) зберіг на плечах рожеву майку лідера.

 

Даміано Чима став п'ятим італійським гонщиком, який виграв етап в цьому випуску Джиро д'Італія.

Даміано Чима: «Не можу повірити. На цій Джиро д'Італія я проїхав в відриву так багато кілометрів, думав, що у мене ніколи не вийде взяти перемогу. Але сьогодні це сталося. З глузду з'їхати. Збулася мрія мого життя ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 4589249.jpg (60.4 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 31.05.2019, 07:24 | Повідомлення # 41
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Паскаль Акерманн одягається в цікламеновий майку, фінішувавши другим на 18-му етапі Джиро д'Італія-2019
 

 

18-й етап був останнім з етапів Джиро д'Італія-2019, де спринтери могли поборотися за етап. Однак Даміано Чима, італійський гонщик команди Nippo Vini Fantini Faizanè, який перебував у відриві дня, випередив спринтерів на лічені метри. Чемпіон Німеччини Паскаль Акерманн фінішував другим, що принесло йому 35 очок в класифікації цікламеновий майки.

 

  Гіркота поразки на етапі була компенсована тим, що Акерманн, який втратив цікламеновий майку кращого в очковій класифікації на 11-му етапі, вдалося повернути її з перевагою в 13 очок над французьким спринтером команди Groupama-FDJ Арно Демар.

 

  На Джиро д'Італія-2019 попереду залишилися три етапи, на яких буде розіграно максимум 69 очок для одного велогонщика. Даміано Чима, який виграв 18-й етап, зі 104 очками йде третім у очкової класифікації. Таким чином, на цікламеновий майку претендують два спринтера - Паскаль Акерманн з 226 очками і Арно Демар з 213 очками.

 

  Але попереду етапи, зовсім не підходять для спринтерів - два гірських фінішу і індивідуальна гонка на час. Отже, поборотися за цікламеновий майку Демар зможе лише на двох, що залишилися проміжних спринтах, для чого він повинен їхати у відрив на гірському етапі. Акерманн ж досить сидіти на колесі Демара в группетто і фінішувати в Вероні, а також уникнути штрафів від організаторів.

 Паскаль Акерманн: «Ми порахували окуляри до старту етапу, розуміли, що боротьба буде гострою. Коли я зайняв на етапі 2-е місце, то засмутився, тому що мої товариші по команді весь день підтримували мене і дуже багато працювали. Але коли ми усвідомили, що цікламеновий майка знову у нас, цей момент став особливим для мене і команди.

 

 Звичайно, я ще не виграв її, попереду три важких етапу, де я повинен вижити. Але зараз ми дуже щасливі, зробимо все, що в наших силах, щоб утримати майку ».

 Крістіан Пёмер (Christian Poemer), спортивний директор команди Bora-hansgrohe: «Іноді розриви, які показують, що не відповідають дійсності. Розрив між пелотоном і відривом опинився на півтори хвилини більше, ніж в даних від організаторів. Не знаю, що сталося, але це безперечно вплинуло на гонку і коштувало нам перемоги.

 

  Але це також є компліментом відриву, вони були неймовірно сильні. Даміано Чима - безперечний переможець етапу, який заслужив свою перемогу.

Наші хлопці потужно провели етап, намагалися зробити все заради шансу для Паскаля. Знімаю перед ними капелюха. Все в команді сьогодні боролися, щоб повернути цікламеновий майку ».

 

  Джей МакКарті: «Звичайно, є розчарування, що ми не змогли наздогнати цього останнього хлопця з відриву. Думаю, можливо, щось не так було з повідомленнями про розриви по радіо. Прикро втратити перемогу на етапі, але чудово повернути майку. Як було видно, ми все відмінно сьогодні відпрацювали. Всього пара команд була зацікавлена ​​в спринті. Звичайно, команда FDJ не працювала, але кілька команд з нами везли пелотон, так що фінальні 40 км вийшли досить швидкими ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0645190.jpg (59.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 31.05.2019, 19:17 | Повідомлення # 42
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Естебан Чавес перемагає на 19-му етапі, Річард Карапас зберігає рожеву майку лідера Джиро д'Італія-2019
 

 

 Естебан Чавес (Esteban Chaves) здобув перемогу на 19-му етапі Джиро д'Італія-2019. 29-річний колумбійський гонщик команди Mitchelton-Scott відібрали в численний відрив дня, який почав розпадатися на фінальному підйомі етапу Сан-Мартіно-ді-Кастроцца (San Martino di Castrozza), якому було присвоєно 2-я категорія.

  Естебан Чавес кілька разів закривав атаки суперників, а також сам кілька разів робив спроби виїхати від попутників по відриву. Йому це вдалося за 2,7 км до фінішу. Чавес створив просвіт і за 2 км до фінішу випереджав найближчого переслідувача на 10 секунд, які він утримав до кінця етапу. 24-річний італійський гонщик Андреа Вендраме (Andrea Vendrame / Androni Giocattoli - Sidermec), у якого під час фінальної частини підйому виникли проблеми з ланцюгом велосипеда, фінішував другим. 28-річний португальський гонщик Амаро Антунеш (Amaro Antunes / ССС Team) замкнув на етапі трійку кращих.

 

  За спиною відриву пелотон, що відпустив втікачів більш ніж на 7 хвилин, вів свою гонку. На фінальному підйомі команду Movistar в голові групи змінила команда Astana. Коли попереду пелотона Чавес наближався до фінішу, з пелотону атакував Мігель Лопес.

 

  На атаку Мігеля Лопеса відповів Мікель Ланда (Movistar), але колумбійський гонщик команди Astana все ж поїхав від суперників і привіз групі рожевої майки на фініші 44 секунди. Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) атакував на фінальному кілометрі, але суперники його не відпустили. Рогліч, Річард Карапас і Мікель Ланда (Movistar), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Рафал Майка (Bora-hansgrohe), Бауков Моллема (Trek-Segafredo), Хью Карті (EF Education First) фінішували з одним часом.

 

Річард Карапас (Movistar) зберіг на плечах рожеву майку лідера.

  Естебан Чавес: «Це чисте щастя. Таке полегшення знову стати переможцем, що зняло важкий вантаж з моїх плечей. Це показує, що я можу перемагати. Останній підйом ні дуже крутим, тому мені довелося атакувати кілька разів. Величезне спасибі всім, хто підтримував мене, коли у мене було важке час ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 6878888.jpg (49.0 Kb)
 
GADДата: Субота, 01.06.2019, 22:14 | Повідомлення # 43
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Пельо Більбао - переможець 20 етапу Джиро д'Італія-2019



Дубль Пельо Більбао на Джиро д'Італія-2019, Річард Карапас зберігає рожеву майку лідера
 

 

  20-й, фінальний гірський етап Джиро д'Італія-2019 з проходженням перевалу Манген, якому замість скасованого перевалу Гавіі була присуджена гірська премія Чима Коппи, почався з численних атак.

 

  Вперед поїхала велика група гонщиків, з якої за 132 км до фінішу атакував Фаусто Маснада (Fausto Masnada / Androni Giocattoli - Sidermec), який поодинці поїхав від попутників, набрав просвіт і першим пройшов вершину Чима Коппи.

 

У пелотоні під час проходження підйому на Манген за 121 км до фінішу в групі рожевої майки залишилося менше 15 гонщиків. Через кілька кілометрів атакував Мігель Лопес (Astana), за яким відразу сіли гонщики команди Movistar Річард Карапас і Мікель Ланда. В цей час темп не витримали Павло Сиваков (INEOS), Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) і Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), які поїхали втрьох за групою лідера загального заліку Річарда Карапаса. Однак, після спуску з перевалу Манген і їхали попереду гонщики відриву дня, і група генеральщіков, знову зібралися. З цього невеликого пелотону кілька разів атакував майбутній переможець етапу, 29-річний іспанський гонщик команди Astana Пельо Більбао (Pello Bilbao).

 

  На підйомі 2-ї категорії Пассо Ролле Більбао поїхав у відрив разом з Мікелем Ніеве (Mitchelton-Scott), а потім до них за 93 км до фінішу приєдналися Танел Кангерт (Tanel Kangert / Education First), Авет Герейгзабер (Awet Gehereigzabher / Dimension Data ) і Едді Данбар (Eddie Dunbar / Team Ineos), а потім за 70 км до фінішу їх наздогнали Валентин Маду (Valentin Madouas / Groupama - FDJ), Ерос Капеккі (Eros Capecchi / _Deceuninck-QuickStep) і Джуліо Чікконе (Trek-Segafredo) .

 

На підйомі 2 категорії Кроче д'Ауне (Croce d'Aune) в пелотоні залишилося 23 гонщика, а перевага відриву становило 1:40.

 

За 17 км до фінішу з відриву атакував Валентин Маду (Groupama-FDJ), але на фінальному підйомі дня його добрала група відриву і рожевої майки.

 

На початку підйому Кроче д'Ауне атакував Мігель Лопес, але його не відпустили, а потім за 15 км до фінішу в поодинці з групи рожевої майки поїхав Мікель Ланда (Movistar).

 

В цей час Прімож Рогліч, який перебував в хвості пелотону, отримав несподівану допомогу від вболівальника, який підштовхував його кілька десятків метрів.

 

На спуску з Кроче д'Ауне впав Рафал Майка (Bora-hansgrohe), він одразу повернувся в гонку.

 

Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) атакував на спуску з Кроче д'Ауне, йому на колесо відразу сів лідер загального заліку Річард Карапас, і вдвох вони за 6 км до фінішу добрали Мікеля Ланду.

 

На фінальному підйомі за 6 км до фінішу стався інцидент - Мігель Лопес (Astana) був змушений зупинитися через вболівальника, перешкодити гонщику. Не обійшлося без рукоприкладства, Лопес вдарив уболівальника, змахнув з нього бейсболку, а потім намагався полагодити свій велосипед, але в підсумку пересів на велосипед свого товариша по команді Яна Хирта.

 

Група рожевої майки в фіналі підйому добрала частина гонщиків відриву, а потім з невеликої групи був розіграний спринт. Мікель Ланда атакував, але програв на фініші Пельо Більбао, який взяв другий етап на цій Джиро д'Італія-2019.

 

Річард Карапас (Movistar) утримав рожеву майку лідера.


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 6462611.jpg (69.5 Kb)
 
GADДата: Неділя, 02.06.2019, 14:50 | Повідомлення # 44
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч втратив місце в трійці кращих загального заліку Джиро д'Італія-2019 після 20 етапу
 

 

 

На 20-му етапі Джиро д'Італія-2019, фінальному гірському етапі з набором висоти 5200 м, Прімож Рогліч фінішував через 54 секунди після переможця етапу, поступившись володарю рожевої майку лідера Річарду Карапасу (Movistar) і своїм найближчим суперникам Вінченцо Нібалі (Bahrain- Merida) і Мікеле Ланде (Movistar) 50 секунд. До цього втраченого часу організатори додали ще 10 секунд штрафу за те, що 29-річного словенського гонщика у вершини передостаннього підйому етапу кілька десятків метрів підштовхував уболівальник.

Через це Прімож Рогліч втратив місце в трійці найсильніших генеральній класифікації, і щоб піднятися на третю сходинку фінального подіуму, йому необхідно відіграти на обробленні 21 етапу у свого найближчого суперника Мікеля Ланди (Movistar) 24 секунди. Від другого місця, яке займає Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida) Рогліча відокремлює 1:22.

 

  Прімож Рогліч: «Як себе почуваю прямо зараз? Втомився. Подивимося завтра після обробленні в Вероні, чи була у мене сьогодні нога, щоб фінішувати на подіумі. Я виклався на 110% і продовжу боротися до фінішу. Не можу себе звинувачувати, тому що це був дуже важкий королівський гірський етап. З приводу вболівальника можу лише сказати, що неможливо все і всіх тримати під контролем. Сьогодні дуже багато словенських уболівальників прийшли мене підтримати. Я їм за це вдячний ».

 

  Адді Енгельс, спортивний директор: «Ми збираємося якнайкраще підготуватися до завтрашнього дня. Якщо Прімож добре проїде оброблення, він зможе потрапити на подіум. Але спочатку треба добре проїхати.

 

  Згадуючи сьогоднішній етап, можу сказати, що пишаюся тим, як Прімож боровся. Це було приємно бачити. Він видав все, що мав, йому було дуже важко. Інша команда зробила все, що в їх силах, щоб якомога більше допомогти Прімож. Але ми не могли очікувати від цих хлопців, що вони можуть зробити те ж, що Де Плюс і Гесинк. Я пишаюся тим, як команда боролася на Джиро ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8513963.jpg (77.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 02.06.2019, 14:53 | Повідомлення # 45
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вінченцо Нібалі не зміг відіграти час у Ричарда Карапаса на 20-му етапі Джиро д'Італія-2019
 

 

Дворазовому переможцю Джиро д'Італія, 34-річному італійському гонщику команди Bahrain-Merida Вінченцо Нібалі не вдалося наблизитися до володаря рожевої майки Річарду Карапасу (Movistar) на 20-му і фінальному гірському етапі Джиро д'Італія-2019. Нібалі фінішував з одним часом з еквадорським гонщиком і перед фінальною індивідуальною гонкою на час програє йому в генеральній класифікації 1:54.

 

Але після фінішу 20-го етапу Вінченцо Нібалі сказав, що не розчарований своїм виступом на Джиро д'Італія-2019.

 Вінченцо Нібалі: «Було нелегко виїхати, тому що рожева майка і його команда весь час тримали гонку під контролем, задали важкий високий темп на двох перших підйомах. Movistar - потужна команда, у них попереду в фіналі залишалося чотири гонщика. Мало що можна зробити, коли команда така сильна.

 

 В кінці я кілька разів намагався атакувати, але Карапас показав, що заслуговує перше місце.

 

  У мене немає жалю з приводу цієї Джиро, кожен день я намагався якомога краще виступити в гонці, завтра сподіваюся добре проїхати оброблення і підтвердити моє друге місце. Я намагався до кінця, але домогтися більшого було важко, тому що Карапас і Ланда дуже сильні.

 

  Останній підйом був важким, після такого довгого важкого дня і всієї Джиро одна атака могла зробити великий просвіт. Я спробував, але Карапас відповів. Він заслужив носити рожеву майку.

 

  Мені розповіли, що сталося з Мігелем Анхелем Лопесом. Я ще раз хочу закликати фанатів поважати гонщиків. Вітайте гонщиків, але тримайтеся по узбіччях дороги, не чіпайте спортсменів, які не штовхайте їх, щоб такі серйозні інциденти більше не повторилися.

 

  Подивимося, що вийде у фінальній обробленні. 17 км - це важко, але, думаю, на всіх вплине сьогоднішній етап. Я сподівався виграти Джиро д'Італія, але тепер не вийде. Карпас на 90% переможець. Я привітав його на фініші, тому що поважаю те, як він виступає.

 

  Я не дуже розчарований своєю Джиро. Якщо в обробленні все пройде гладко - я на подіумі. Сильних жалю немає, тому що я більше нічого не міг зробити. Їхав так, як міг. Я боровся протягом всієї гонки. Так, зробив кілька помилок, але всі ми люди, хто з нас в житті не помилявся?

 

  Хто на початку гонки міг подумати, що Карапас може перемогти? Він розумно провів гонку, і в якійсь мірі здивував.

 

  Люди кажуть, що ми дали йому виїхати. Але це неповна картина. У той час як Биги стежили один за одним, він швидко зрозумів і атакував в потрібний момент і правильним чином. У нього йшла нога, що дозволило йому виїхати і виграти час.

 

  Карапас сказав мені, що в дитинстві і юності він дивився мої виступи по телевізору, захоплювався мною. Я все ще виступаю, так що від його слів відчув себе трохи старим. Але це не проблема.

 

 Десь 34 роки може бути граничним віком. Але Фрум всього на 6 місяців молодший за мене, і він все ще сильний. Ми дуже професійно підходимо до тренувань, гонок, до свого життя. У цьому різниця ».

 

  Альберто Вольпі, спортивний директор: «Як і очікувалося, етап вийшов важким. Гонка відразу пішла на першому ж підйомі, де Вінченцо перебував з кращими. Він намагався виграти важливі секунди у Приможа Рогліча на передостанньому підйомі. Вінченцо знову продемонстрував, що він все ще великий чемпіон. Хочу подякувати всім його товаришів по команді за чудову роботу ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0387966.jpg (102.0 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » Джиро д'Італія-2019
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Вверх