Четвер, 28.03.2024, 17:46
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Велофорум » ПРО » ВУЕЛЬТА 2018
ВУЕЛЬТА 2018
GADДата: Неділя, 26.08.2018, 20:11 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На першому етапі Вуельти-2018 переможцем став австралієць Роан Денніс



Пройшов перший етап Вуельти-2018.

Його переможцем став гонщик BMC Роан Денніс, який на шість секунд випередив представник Sky Міхала Квятковського. Третій - бельгієць Віктор Кампенартс з Lotto-Soudal.

Українець Падун фінішував 50-м на першому етапі Вуельти

Для українця, який виступає за Bahrain-Media, гонка стала першою подією подібного масштабу в кар'єрі.

Раніше Падун дебютував в світовому турі тільки в минулому березні і з тих пір брав участь в Турі Альп і Туре Країни Басків.

У «Bahrain Merida» Падун буде виконувати роль «гірники», тоді як за генеральну класифікацію побореться Йон Ісагірре і, можливо, Вінченцо Нібалі, але його форма під питанням - він тільки пару тижнів тому повернувся до тренувань після травми.

Цього року Вуельта триватиме до 16 вересня. За цей час гонщики проїдуть 3271 км по дорогах Іспанії та Андорри.
Прикріплення: 4990020.jpg (29.8 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 27.08.2018, 07:37 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вуельта-2018. прев'ю

Заключний Гран Тур велосезону - Вуельта-2018.

Традиційно Вуельта - гонка для невдах сезону. Це шанс для поціновувачів багатоденки, які з тієї чи іншої причини провалилися на Джиро або Туре, врятувати сезон. Так буде і цього разу, але про це ми поговоримо пізніше.

Що стосується маршруту, то в цьому році організатори Вуельти представили абсолютно типовий для іспанської супербагатоденки маршрут: вкрай мало разделок (сумарно всього 40 км) і безліч гірських фінішів (десять), більшість з яких - короткі, але круті.

5 ключових етапів

2 вересня, неділя - 9-й етап. Талавера - Ла Коватілья. 195 км (гірський етап)

По ходу першого тижня гонщиків чекатимуть два гірських фінішу (Камініто дель Рей на другому етапі і Альфагуара на четвертому), але через їх не надто серйозну складність і ранніх стадій гонки на них ми в кращому випадку дізнаємося, хто програє Вуельту. Завершуватися ж перший тиждень буде етапом з гірським фінішем на класичному для Вуельти підйомі - Ла Коватілье.



Сумарно Ла Коватілья - це 19,9 км з аж ніяк не вражаючим середнім градієнтом - 5,9%. Однак останні 8 км із середньою градієнтом більше 8% і довгими шматками за 10% роблять цей етап неймовірно цікавим. Напередодні першого дня відпочинку гонщики не заощаджуватимуть, і є всі підстави побачити першу відкриту битву топ-фаворитів.

7 вересня, понеділок - 13-й етап. Кандас - Ла Камперона. 176 км (гірський етап)

Етап під зловісним №13 нічого приємного для гонщиків не обіцяє. У його кінці спортсменів чекає сходження на Ла Камперону. В цьому році підйом на цю гору буде долатися лише в третій раз в історії Вуельти (до цього сюди заїжджали в 2014 і 2016 роках), проте етап з фінішем в Ла Кампероне вже став в якійсь мірі класичним. Цю гору не даремно називають «іспанським Дзонколаном». За протяжності (8,3 км) Камперона поступається Дзонколану, та й перша половина гори не є надскладною.



Зате останні 3,5 км - це справжнє пекло з довгими шматками за 20% і максимальним градієнтів 25%. На подібній горі розпорошення генеральщіков і заїзд на фініш по одному неминучі, навіть незважаючи на те, що Камперона буде лише першою в зв'язці з трьох поспіль гірських фінішів в кінці другого тижня.

9 вересня, неділя - 15-й етап. Рібера де Арріба - Лагос де Ковадонга. 186 км (гірський етап)

Завершуватися ж другий тиждень буде сходженням на Лагос де Ковадонга - горою, яку класичної для Вуельти можна назвати без жодних натяжок: фінішувати тут Вуельта буде вже в ювілейний, 20-й раз. При цьому перше сходження на Ковадонга в рамках Вуельти відбулося відносно недавно - в 1983 році, а це означає, що з тих пір ця гора з'являється на карті іспанського Гран Тура частіше, ніж раз на два роки.



Само по собі сходження до озер Ковадонга екстремальним не назвеш, проте 11 км із середньою градієнтом 8,7% - це дуже непросто. В кінці другого тижня Ковадонга цілком може стати одним з вирішальних етапів в боротьбі за червону майку.

11 вересня, неділя - 16-й етап. Сантільяна дель Мар - Торрелавега. 32,7 км (індивідуальна розділка)

Вуельта - гонка для гірників, проте якийсь баланс організатори все ж змушені дотримуватися. Свій шанс многодневщікі-універсали з ухилом в бік роздільного старту будуть намагатись спіймати відразу після другого дня відпочинку - на 32-кілометровій рівнинній обробленні, перша частина якої, до того ж, буде проходити по продувають морського узбережжя.



Індивідуальна гонка після дня відпочинку може стати дуже підступною для грандів - входити в гоночний ритм після динамічної паузи завжди непросто. Розриви, створені на 16-му етапі, можуть внести суттєві корегування в сценарій третього тижня Вуельти: чисті гірники будуть змушені відігравати втрачений час.

15 вересня, неділя - 20-й етап. Ескальдес - Коль де ла ГАЛЬІНА (Андорра). 106 км (гірський етап)

Вирішальний і найскладніший етап Вуельти-2018 буде проходити не в Іспанії, а на території Андорри. На 106 км маршруту 20-го етапу не буде жодного рівного кілометра. 6 підйомів (з них три - першої і один - «спеціальної» категорії) і сумарний набір висоти 3280 м всього на 106 км дистанції - такий етап цілком претендує на те, щоб вважатися взагалі найскладнішим на Гран Турах в 2018 році.



Заощаджуватися на ньому претенденти на перемогу також не будуть - це буде останній день щось змінити в загальному заліку всього за день до фінішу в Мадриді. Коротка дистанція етапу і практично повна відсутність рівнини дозволяє розраховувати на ранні авантюрні атаки претендентів на найвищі місця.


за матеріалами: https://sport.ua
Прикріплення: 4889455.jpg (68.4 Kb) · 8792376.jpg (59.4 Kb) · 0507412.jpg (60.4 Kb) · 5550875.jpg (33.0 Kb) · 8489262.jpg (65.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 27.08.2018, 08:26 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фаворити

Як вже було сказано вище, Вуельта - гонка для генеральщіков, які не змогли в повній мірі задовольнити свої амбіції на Джиро або Туре. В черговий раз з почуттям недомовленості достроково покинув «Велику Петлю» Річі Порт, які вперше їде Вуельту з амбіціями в загальному заліку, і, на думку букмекерів, є її головним фаворитом. Підстав для цього більш ніж достатньо, так само як і аргументів проти гонщика ВМС. По-перше, в кінці сезону він перейде в «Trek». У ВМС взагалі настають великі зміни, в першу чергу кадрові. Багато гонщики вже «на валізах», і в такій ситуації об'єднати їх заради досягнення якоїсь мети непросто. Тим більше Порту, з яким завжди не вистачало лідерських якостей.

До того ж, Річі - гірник, якого дуже не вистачає вибуховий мощі, а на коротких вуельтовскіх пагорбах це вкрай важливо. Втім, Порт має величезний потенціал, і, з огляду на, що його Туровська травма не була надто серйозною, має відмінну можливість цей потенціал нарешті реалізувати.



За традицією «Movistar» їде на гонку відразу з декількома капітанами. А якщо точніше - то по суті з усіма, за винятком Мікеля Ланди. Незважаючи на провал на Турі, найвищі шанси у Найро Кінтана, який спробує повторити свій успіх 2016 року. Тоді він дійсно на Вуельті виглядав сильніше, ніж на Туре, і саме на це сподівається команда Еусебіо Унсуе. Втім, в кар'єрі колумбійця намітився тривалий системну кризу, і його форма викликає чимало запитань. Те ж саме стосується і Алехандро Вальверде. Вуельта - його найуспішніший Гран Тур і дуже підходяще з точки зору біоритмів час. Втім, нинішній сезон показує, що в кар'єрі 38-річного ветерана, схоже, почався спад. Хоча не виключено, що нинішня Вуельта стане його лебединою піснею - приблизно так само, як і у Альберто Контадора рік тому.

Річард Карапас став одним з головних відкриттів Джиро-2018, однак шанси гонщиків, за плечима яких лише один успішний Гран Тур, в будь-якому випадку потрібно оцінювати вкрай обережно. Особливо враховуючи, що досвіду їзди двох супермногодневок з сезон на результат у еквадорця немає. Андрій Амадор в такий представницької компанії партнерів по команді, швидше за все, знову перетвориться в грегарі.



Втім, «Movistar» - далеко не єдина команда, яка приїхала на Вуельту з декількома капітанами. Відразу три претенденти на високі місця в загальному заліку у «Bora Hansgrohe». Мабуть, найлегше передбачити перспективи Давида формола. Чекає від італійця чергового місця в кінці топ-10, але не вище. У Рафала Майки знову нічого не вийшло в загальному заліку Тур де Франс, однак на Вуельті 3 роки тому добирався до призового місця. Поляк може вистрілити і поборотися за місце в топ-5, однак черговий провал теж нікого не здивує. Емануель Бухманн - дуже рідкісний приклад гонщика, який спочатку вивів Вуельту в ранг своєї головної мети на сезон. На недільних багатоденки німець показував дуже пристойні результати, так що як мінімум за місце в топ-10 він здатний поборотися. Не виключено, що Бухманн стане одним з головних відкриттів нинішньої Вуельти.

З двома лідерами вийде на старт і «Mitchelton - Scott», і ці два лідера - брати-близнюки Адам і Саймон Йейтс. Адам в силу ряду об'єктивних причин не зміг як слід підготуватися до Тур де Франс, і на «Великій Петлі» провалився. Чи зуміє він набрати свою кращу форму до Вуельті - велике питання, але маршрут йому дуже підходить, і за подіум британець може поборотися. Те ж саме стосується і його брата Саймона. Величезна кількість коротких фінішних гір на Вуельті - відмінна територія для нього, однак на Джиро Йейтс вже був жорстоко покараний за надмірне бажання здобувати кожну крихту переваги на своєму улюбленому рельєфі. Буде дуже цікаво поспостерігати за тим, чи зробив він висновки зі свого травневого фіаско.

Вкрай заплутаною виглядає командна ієрархія «Bahrain Merida». Для головної зірки команди, Вінченцо Нібалі, з урахуванням перелому хребта в липні на Тур де Франс, нинішня Вуельта - їзда в невідоме, враховуючи, що до тренувань він повернувся лише за два тижні до старту. Є великі сумніви, що у Нібалі щось вийде в загальному заліку, тим більше з огляду на, що його головна мета на другу половину сезону - чемпіонат світу в Інсбруку. І якщо «Акула» рано втратить шанси на високе місце в загальному заліку, то, ймовірно, цілеспрямовано зійде ближче до кінця Вуельти.



У світлі цього капітанські повноваження в «Bahrain Merida» можуть перейти до братів Йону і Гірці Ісагірре. Їх кандидатури на роль лідера команди в загальному заліку спочатку виглядають сумнівними, а вже тим більше - в світлі чуток про можливий відхід в «Астану» в кінці сезону. Як вже зазначалося вище, гонщики, вже сидять на валізах, рідко видають на прощання сильні результати в команді, з якою збираються йти.

Мігель Анхель Лопес, поряд з Річардом Карапасом, - чи не єдиний, хто їде на Вуельту з одним успішним Гран Туром в поточному році за плечима. На Джиро колумбієць тихою сапою заповз на подіум, скориставшись глибокими кризами прямих суперників. Це дуже різко контрастувало з феєричним виступом молодого колумбійця на торішній Вуельті, де він, не дивлячись на лише 8-е місце в загальному заліку, став одним з головних аніматорів гонки. Лопес по суті їде лише третій Гран Тур в своїй кар'єрі, і чи потягне в такому молодому віці дві супербагатоденки в сезоні на результат - велике питання. Але у цього хлопця безумовно є потенціал для того, щоб вклинитися в боротьбу за перемогу.

Минулорічний призер Вуельти Ильнур Закарін на Туре-2018 розчарував, занадто пізно набравши пікову форму. Щось схоже, але в мініатюрі, ми бачили і минулого Вуельті, де він провалив перший гірський етап в Андоррі. Незважаючи на катастрофічну слабкість «Катюші», у росіянина, якщо він зуміє уникнути провалу на початку гонки, є шанс вклинитися в боротьбу за перемогу - тим більше, що з фаворитів нинішньої Вуельти у нього одна з найсильніших разделок. Та й спуски, які залишаються ахіллесовою п'ятою Закаріна, на іспанській супербагатоденки будуть вкрай рідко проходитися в вирішальні моменти гонки в режимі «Full gas».



На Вуельті-2017 за місце на подіумі з Закаріним наполегливо боровся Вілко Келдерман. Через травму він пропустив Тур де Франс, тому вийде на старт з дуже свіжими в порівнянні з суперниками ногами. Класу голландцеві цілком повинно вистачити для боротьби за подіум, тим більше, що оброблення у нього, мабуть, найсильніша серед всіх грандів нинішньої Вуельти.

Складно сказати, чого можна чекати від Рігоберто Урана, який з Тура зійшов через проблеми зі здоров'ям. В теорії маршрут Вуельти Урану підходить відмінно, на практиці ж він ні разу не займав на цій гонці високе місце в загальному заліку. Питання є і до мотивації колумбійця - не виключено, що він, як і Нібалі, буде сприймати Вуельту виключно як підготовку до чемпіонату світу. Більше віриться в перспективи Тібо Піно - він впевнено йшов на подіум Джиро, але зійшов за день до фінішу через пневмонію. Чекаємо француза в топ-5, але навряд чи вище - все ж на Вуельті напевно знайдеться пара-трійка людей сильніше нього. Що стосується Джорджа Беннетта, то він, навпаки, відрізняється стабільністю і передбачуваністю своїх результатів. Прогноз щодо нього - приблизно такий же, як і для Давида формола - безбарвне доезжаніе на місце в кінці топ-10.

Однією з головних загадок є чемпіон Вуельти-2015 Фабіо Ару. Італієць в травні провалив рідну Джиро, хоча потім в команді списали це на проблеми зі здоров'ям. Втім, так чи інакше, після того самого тріумфу на Вуельті-2015 Ару на Гран Турах провалюється набагато частіше, ніж виступає успішно. Майбутня Вуельта для нього стане багато в чому моментом істини, де він повинен довести собі і всьому світу, що як і раніше є многодневщіком топ-рівня, і що його кар'єра не покотилася в прірву. За своїм потенціал сардініец, незважаючи на слабку оброблення, здатний втрутитися навіть в боротьбу за перемогу.

А наші хто?

Нинішня Вуельта буде особливо цікава для українських любителів велоспорту. Свій дебютний Гран Тур їде найперспективніший велогонщик країни Марк Падун. В цілому, дебютний сезон в професіоналах для 22-річного уродженця Донецька вже можна назвати успішним - в першу чергу за рахунок відмінних виступів в квітні, вершиною яких стала перемога на етапі Туру Альп.



Судячи з недавнього Туру Польщі, зараз форма Падуна далеко від тієї, яку він демонстрував в квітні. Навряд чи Марк піде на високе місце в загальному заліку - з першої спроби це практично неможливо зробити. Незважаючи на наявність у складі «Bahrain Merida» Вінченцо Нібалі і братів Ісагірре, Падун, швидше за все, отримає як мінімум один шанс спробувати щастя у відриві - в цьому плані у нього команда досить ліберальна.

Будь Падун в квітневій формі - цілком міг би претендувати на перемогу на окремому етапі. А так - нинішня Вуельта для нього стане, в першу чергу, роботою на перспективу: спробувати себе на рівні Гран Туров і набратися досвіду на майбутнє.


за матеріалами: https://sport.ua
Прикріплення: 1312271.jpg (54.7 Kb) · 9388848.jpg (62.1 Kb) · 1595078.jpg (29.0 Kb) · 3928373.jpg (71.9 Kb) · 4234735.jpg (90.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 27.08.2018, 08:51 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Алехандро Вальверде перемагає на 2-му етапі, Міхал Квятковський надягає червону майку лідера Вуельти Іспанії-2018





Алехандро Вальверде здобув 120-ту перемогу в своїй кар'єрі, вигравши 2-й етап Вуельти Іспанії-2018, десятий за рахунком в кар'єрі на іспанському Гран-турі. 38-річний іспанський гонщик команди Movistar атакував на фінальному підйомі за 600 м до фінішу. На його прискорення відповів гонщик команди Sky Міхал Квятковський, якому не вдалося обійти Вальверде на фініші, але чемпіон Польщі став новим лідером загального заліку.

Алехандро Вальверде: «Я одночасно і здивований і не здивований, тому що знав, що нога тут піде добре. Після Тур де Франс-2018 я постарався відпочити якомога більше. Тренувався по рівнинним дорогах уздовж узбережжя в Мурсії. Я не втрачав концентрації, але в той же час працював спокійно. Сподіваюся на те, що за три тижні Вуельти Іспанії форма буде прогресувати. Те, що в серпні форма стає краще, довела ця перемога.



Перед стартом у нас вже був чіткий план вийти всією командою вперед перед останнім колом, тому що там були небезпечні вузькі дороги, на яких легко втратити вигідну позицію. Спека вплинула на багатьох, я здивувався тому, скільки гонщиків випали. Почувши по радіо, що багато претендентів на перемогу вибули з боротьби, ми з ще більшою мотивацією стали боротися за етап.



Я знав, що самим грізним суперником сьогодні буде Квята. Але так як перед нами атакував Де Плюс, не можна було просто спрінтовать. Я дочекався, коли залишилося 500-600 метрів до фінішу, щоб атакувати на останніх декількох поворотах. Думаю, у мене відмінно вийшло вибрати момент. Коли я атакував, Квятковський знаходився в метрі позаду мене. Йому довелося докласти великих зусиль, щоб сісти мені на колесо. Я дав йому обійти себе. Бо попереду був останній правий поворот, а фінальний тягун давав мені шанс обігнати його. Коли ми вийшли на фінішну пряму, я просто спрінтовал на вершині.



На даний момент у нас вже є перемога на етапі, на яку був націлений перед стартом на Вуельті Іспанії. Тур де Франс пройшов не так, як я очікував, нога не йшла так, як я сподівався. Минуло два місяці з моєї останньої перемоги, крім того, я пропустив Вуельту в минулому році, тому мені дуже хотілося виграти. Вуельта Іспанії - моя улюблена гонка. Так, Джиро д'Італія цікава, Тур теж. Однак, Вуельта - моя гонка. Я іспанець.



Ми чудово почали гонку, тепер поїдемо день за днем. Плани на загальний залік? Я не викреслює себе повністю з боротьби, але у нас один лідер - Наїр. У мене не вийде зосереджено їхати кожен етап так, щоб не втратити час. На цій гонці зі мною такий підхід не спрацює. У мене інші завдання. Якщо Наїр знадобиться, щоб я працював на нього, коли він буде боротися за перемогу на Вуельті Іспанії, я без вагань буду йому допомагати ».



Міхал Квятковський: «Не так мені хотілося отримати майку лідера. Я сподівався виграти етап. Команда приголомшливо працювала в фіналі, але Вальверде дуже вразив. Коли він їде гонку в своїй країні, перемогти його нелегко. Я трохи розчарований. Але я став лідером Вуельти Іспанії-2018, задоволений виступом вчора і сьогодні.



Вуельта тільки почалася. Ми повинні уважно розігрувати карти всією нашою командою. Це не означає, що ми повинні думати тільки про генеральній класифікації. Треба бути гнучкими і користуватися можливостями, будь то Давид де ла Крус, Тео Геоган Харт, Серхіо Енао або інші гонщики ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 0668669.jpg (35.9 Kb) · 9771873.jpg (57.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 28.08.2018, 17:10 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еліа Вівіані, Джакомо Ніццолі і Петер Саган про 3-му етапі Вуельти Іспанії-2018





3-й етап Вуельти Іспанії-2018 із загальним набором висоти 2500 м завершився спринтом, в якому перемогу святкував чемпіон Італії Еліа Вівіані. 29-річний гонщик команди Quick Step Floors випередив на фініші свого співвітчизника, гонщика команди Trek-Segafredo Джакомо Ніццолі і чемпіона світу, гонщика команди Bora-hansgrohe Петера Сагана. Вівіані довів кількість перемог команди Quick Step на етапах Гран-турів до 85, а в його списку досягнень ця перемога стала 65-ю за ліком.



Міхал Квятковський (Sky) зберіг майку лідера Вуельти Іспанії-2018.

Еліа Вівіані: «Я знав, що на Вуельті Іспанії буде багато гір, тому багато часу провів в тренувальних таборах, працюючи над проходженням підйомів, а не над спринтом.



Немає такого поняття, як легкий етап Гран-туру, особливо на Вуельті Іспанії, де в реальності виявляється маса підйомів на етапі, представленому в роуд-буку як рівнинний. Ми знали, чого нам очікувати, тому що зробили розвідку етапу минулого тижня. Тому Каспер (Асгрім) і Пітер (Серрі) тягнули попереду цілий день. Коли ж ми під'їхали до фінішу, Дріс (Девенінс) продовжував утримувати високу швидкість, після чого Міхаель вивіз мене на ідеальну позицію, звідки я відразу спрінтовал.



Я сказав Міхаелю Мёркёву почати розвозити від позначки 300 м, тому що побачив, що ні у кого не було справжнього спринтерського поїзда. Також я сказав Міхаелю, щоб він їхав так, як якщо б сам боровся за перемогу, і він відмінно виконав роботу. Там був невеликий попутний вітер, і я знав, що якщо спринті за 200 м, то все буде добре.



Я помітив, що Саган почав свій спринт. Але я відчував, що вибрав правильний момент.



Мій чудовий сезон триває. Я здобув першу в кар'єрі перемогу на етапі Вуельти, першу перемогу на етапі Гран-туру в майці чемпіона Італії. Але я не зміг би цього домогтися без неймовірної команди, яка приголомшливо відпрацювала. Було важко контролювати такий важкий етап силами команди 90% всього часу, але ми знову досягли успіху завдяки нашому фантастичному бойовому духу «Зграї вовків».



Джакомо Ніццолі (Trek-Segafredo): «Я дуже щасливий повернутися на свій рівень (після травми коліна і хвороби). Уже кілька тижнів я знову відчуваю себе добре. Але тепер можу стверджувати, що повернувся. Прикро втратити перемогу, але у Вівіані неймовірний сезон, сьогодні він був найсильнішим. Етап сьогодні був важким, і не було впевненості, що він завершиться спринтом при такій кількості підйомів. Команда змогла утримати мене попереду. В кінці етапу мені вдалося сісти на колесо Вівіані. Я намагався випередити його, але ми почали спринт майже в один і той же час, голова до голови, і я фінішував другим. Звичайно, ми ще поборемося за перемогу ».



Петер Саган (Bora-hansgrohe): «Сьогодні був ще один жаркий і важкий етап Вуельти Іспанії. Я ще не в кращій формі. Сьогодні відчував себе трохи краще, брав участь в спринті. Команда весь день прекрасно працювала. Мої товариші по команді вивезли мене в фіналі, я зробив все, що міг в спринті, але Вівіані був найшвидшим ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 5471300.jpg (55.7 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 28.08.2018, 20:47 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бенджамін Кінг став переможцем четвертого етапу Вуельти



У загальному заліку продовжує лідирувати Міхал Квятковські

Американський гонщик Бенджамін Кінг виграв четвертий етап Вуельти. Другим фінішував Микита сталеві з Astana Pro Team, третім - П'єр Роллан, який представляє Team EF Education First.

Українець Марк Падун став 127-м.

У генеральній класифікації лідерство продовжує утримувати гонщик Sky Міхал Квятковські, другим йде Емануель Бухманн з Bora-Hansgrohe, третім - Саймон Філіп Йейтс (Mitchelton-Scott).


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 3233062.jpg (79.9 Kb)
 
GADДата: Середа, 29.08.2018, 18:16 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Кларк вперше за шість років виграв етап Вуельти



Міхал Квятковський втратив перше місце генеральній класифікації

Австралієць Саймон Кларк з команди Cannondale-Drapac вдруге в кар'єрі і вперше за шість років виграв етап Вуельти Іспанії.

Переможець гірській класифікації Вуельти-2012 показав час 4: 36,07 на середньо-гірському п'ятому етапі шосейного гранд-туру тривалістю 188,7 км між Гранатою і Рокетас-де-Мар. Друге місце зайняв голландець Бауков Моллема з Trek-Segafredo, а третім став гонщик BMC Racing Team італієць Алессандро де Марки.

Українець Марк Падун зайняв 105 місце і піднявся на 26 рядків у загальному заліку - на 101 сходинку.

У генеральній класифікації лідерство захопив француз Руді Молар з FDJ, опустив поляка Міхала Квятковського з Sky на друге місце. Третій - німець Еммануель Бухман з команди Bora-Hansgrohe.

Наступний етап Вуельти Іспанії пройде на рівнинній ділянці між Уеркаль-Овера і Сан-Хав'єром, протяжністю 155,7 км.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 9955550.jpg (101.0 Kb)
 
GADДата: Четвер, 30.08.2018, 20:51 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Буаньї в третій раз в кар'єрі виграв етап Вуельти Іспанії



Руді Молар продовжує лідирувати в загальному заліку

Французький гонщик Cofidis Насер Буаньї виграв шостий етап Вуельти Іспанії.

Буаньї до цього виступав на трьох Вуельта, але ні в 2012, ні в 2013, ні в 2014 так і не фінішував. Однак, чотири роки тому він виграв два етапи (другий і восьмий), а тепер додав до них і третю перемогу. На рівнинній ділянці між Уеркаль-Овера і Сан-Хав'єром, протяжністю 155,7 км француз показав час 3: 58,35. Другим став голландець Данні Ван Поппель з Team Lotto NL-Jumbo, а третім - італієць Еліа Вівіані з Quick-Step Floors.

Українець Марк Падун перетнув фінішну лінію 136-м.

Лідерство в загальному заліку продовжує утримувати француз Руді Молар з FDJ, тоді як другим залишився поляк Міхал Квятковський з Sky, а третім - німець Еммануель Бухман з команди Bora-Hansgrohe.

Падун з 105 рядки генеральній класифікації опустився на 110.

Наступний етап пройде 31 серпня в долині між Пуерто-Лумбрерас і Посо-Алькон. Довжина дистанції 185,7 км.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 9757234.jpg (60.2 Kb)
 
GADДата: Субота, 01.09.2018, 08:19 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Галлопен став переможцем сьомого етапу Вуельти



Французький гонщик команди AG2R La Mondiale Тоні Галлоп став тріумфатором сьомого етапу Вуельти.

Другим фінішував словак Петер Саган з Bora-Hansgrohe, третім - Алехандро Вальверде (Movistar Team).

Українець Марк Падун, який виступає за Bahrain-Merida, показав 159 результат.

У загальному заліку лідерство зберіг Руді Молар з Groupama-FDJ, Вальверде вийшов на друге місце, трійку замикає Емануель Бухманн, що представляє Bora-Hansgrohe.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 3101555.jpg (48.3 Kb)
 
GADДата: Субота, 01.09.2018, 21:27 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Алехандро Вальверде - переможець 8 етапу Вуельти Іспанії-2018



Алехандро Вальверде, Петер Саган, Руді Молар про 8-му етапі Вуельти Іспанії-2018




38-річний Алехандро Вальверде став найуспішнішим за історію команди Movistar (c 1980 року) гонщиком, здобувши 121-ту перемогу в своїй кар'єрі. На 8-му етапі з фінішем в тягун Вальверде виграв спринт у чемпіона світу Петера Сагана (Bora-hansgrohe), зробивши дубль в цьому випуску Вуельти Іспанії-2018. В цілому цей етап став 11 за рахунком, виграним Алехандро Вальверде на іспанському Гран-турі.



Алехандро Вальверде: «Я сам здивований, що виграв, якщо чесно. Навіть знаючи, що такий фініш буде важче, ніж звичайний спринт, я не очікував, що там буде настільки круто. Аррієта (Хосе-Луїс Аррієта, спортивний директор) наполегливо говорив мені по радіо, що цей фініш ідеально мені підходить, бо наш персонал, який прибув на фініш раніше гонки, подивився фінальний відрізок. Він сказав мені: «Просто сиди на колесі того, хто вчора тебе обійшов». - На що я відповів: «Слухай, Аррі. Я не збираюся боротися за перемогу на етапі, просто спробую не втратити час, ось і все ».



Якщо подивіться запис фінішу, побачите, що вже на підході до Альмадене пелотон їхав нервово. Але команда вклала дуже багато сил, щоб вивезти мене вперед. А коли пішов тягун за 500 м, у мене змінився настрій, я сів на колесо Петера і вирішив боротися за перемогу.



На фінішній прямій мені хотілося обійти Сагана справа, але Петер ненавмисно перекрив мені дорогу. Я став побоюватися, що не зможу його об'їхати, на якусь частку секунди припинив крутити педалі, поїхав на ліву сторону, де Ніццолі якраз починав спрінтовать. Я трохи забарився. Поки не побачив простір для спринту, і звідти зміг випередити Петера.



Ця перемога мене дуже надихнула. Виграти у Сагана, який зазначив для себе цей етап, а його команда весь день працювала в голові пелотону, - дуже ефектно.



Завтра поїдемо етап з настроєм триматися з найсильнішими претендентами. До сьогоднішнього дня моїм завданням було не втрачати час і боротися за етапи. Завтра ж стане ясно, що може статися на решти Вуельти.



Наїр відчуває себе чудово. Я або він, сподіваюся, що ми обидва, постараємося утриматися. Після Коватільі ​​подивимося, зосередитися нам тільки на шансах Наїр або моїм завданням буде продовжувати боротися разом з ним. А зараз я абсолютно спокійний - у мене дві перемоги на етапах, тому відчуваю полегшення ».

Петер Саган: «Ще один етап Вуельти, жаркий і важкий, де вся команда відмінно відпрацювала. Хлопці дуже старалися, щоб повернути відрив. Під час спринту я був на хорошій позиції, видав все, що міг, на важких фінальних метрах, але цього виявилося недостатньо для перемоги. Але я відчуваю, що з кожним днем ​​моя форма все краще. Сьогодні мені хотілося зробити дубль для команди ».



Емануель Бухманн: «Здається, вчорашнє падіння помітно не вплинуло на мій виступ, але травма все ще відчувається. Коли ми під'їхали до фінального повороту, я був на 15-й позиції і фінішував у загальній групі, зберігши третю позицію в генеральній класифікації ».



Руді Молар: «Сьогодні було легше, ніж на двох попередніх етапах. Фінал виявився складним, але ми втрималися на хороших позиціях попереду. Коли бачиш, як сильний Вальверде, який випередив Сагана в спринті, розумієш, що завтра буде важко боротися з ним на Коватілье. Він претендує на червону майку.



Я ніколи не проїжджав фінальний підйом завтрашнього етапу. Зазвичай віддають перевагу більш короткі і круті гори. А там має бути низка підйомів, 4000 м набору висоти. Так що, коли під'їдемо до останнього підйому, вже будемо втомленими. Подивимося, як піде етап ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 9796012.jpg (75.5 Kb)
 
GADДата: Неділя, 02.09.2018, 20:34 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бен Кінг став тріумфатором дев'ятого етапу Вуельти



У загальному заліку змінився лідер

Американський велогонщик з команди Dimension Data Бен Кінг виграв дев'ятий (гірський) етап Вуельти протяжністю 200,8 км.

Другим фінішував Бауков Моллема (Trek-Segafredo), третім - Ділан Тойнс (ВМС). Українець Марк Падун, що представляє Bahrain Merida, став 134-м.

У генеральній класифікації лідерство захопив британець Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott), який змістив француза Руді Молара (Groupama - FDJ). Другим продовжує залишатися Алехандро Вальверде (Movistar), третім йде його партнер по команді Наїр Кінтана.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 2522761.jpg (77.5 Kb)
 
GADДата: Середа, 05.09.2018, 09:04 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еліа Вівіані - переможець 10 етапу Вуельти Іспанії-2018




Еліа Вівіані зробив дубль, вигравши другий в цьому випуску Вуельти Іспанії етап. У спринті, яким завершився 10-й етап, Еліа Вівіані обійшов чемпіона світу Петера Сагана (Bora-hansgrohe) і Джакомо Ніццолі (Trek-Segafredo). 29-річний італійський гонщик, який виступає в команді Quick Step Floors перший сезон, допоміг бельгійської команді довести загальну кількість перемог в 2018 році до 60, з яких йому належать 17. Крім того, перемога Еліа Вівіані на 10-му етапі Вуельти Іспанії-2018 стала 11-й перемогою команди Quick Step Floors на етапах Гран-турів.



Петер Саган, який в третій раз фінішував другим на етапі Вуельти Іспанії-2018, частково компенсував поразку тим, що надів зелену майку кращого в очковій класифікації.



Саймон Йейтс (Mitchelton-Scott) утримав червону майку лідера.

Еліа Вівіані: «Думаю, сьогодні у мене був один з кращих розвозили в цьому році, можливо, найкращий. Два спринту у нас не спрацювали. На 8-му етапі ми знаходилися не в тій позиції, щоб боротися в спринті з Вальверде, а на 6-му етапі помилилися, я тоді фінішував третім. Тут же все хлопці відпрацювали ідеально.



Важливим моментом для нас був підйом, коли ми опинилися в скрутному становищі, тому що Bora-hansgrohe накрутили швидкість, працюючи на Сагана. Ми повинні були утриматися разом, залишитися в першій групі. Ми пройшли цей підйом, але довелося йти на максимумі.



Спринт тренувати легко, складно застосувати це в гонках. Міхаель Мёркёв вирішує, коли ми повинні починати, а потім починає розраховувати Саба (Фабіо Сабатіні). План в тому, щоб випускати мене як можна пізніше. Сьогодні я почав спринт за 150-170 м до фінішу. Якщо у мене йде нога, то програти в таких умовах неможливо.



Я завжди мріяв вигравати так багато етапів на Гран-турах, як тільки можливо. І тепер у мене п'ять етапів Джиро д'Італія і два - Вуельти Іспанії. Мені хочеться насолоджуватися моїм чудовим розвозять поїздом і вигравати до самого кінця Вуельти. Залишається ще три спринтерських етапу, і мені хочеться виграти в Мадриді. Але до цього подивимося, як мені вдасться подолати 20-й етап ".

Петер Саган: «Етап пройшов відносно спокійно. Як і очікувалося, він завершився дуже швидким спринтом. Хлопці працювали відмінно, за 30 км до фінішу на останньому підйомі, вони тягнули в голові групи щосили, намагаючись порвати пелотон. У фіналі я зробив все, що міг, і хоча фінішував другим, тепер я в зеленій майці. Я радий цьому, постараюся утримувати її якомога довше ».

Саймон Йейтс: «Все йшло нормально до останніх кілометрів етапу, коли я раптом наткнувся на щось на узбіччі дороги і двічі проколовся. Це змусило понервувати, але ми змогли взяти контроль над ситуацією. Завтра чекаю етап, подібний до того, як я виграв в Луінтре в 2016 році. Тоді було дуже жарко, весь етап їхали по складним вузьким звивистих дорогах. Тоді я вперше їхав Гран-тур з прицілом на генеральну класифікацію і фінішував шостим. Думаю, з кожним роком я їду все краще, що дозволяє продовжувати боротися за перемогу в генеральній класифікації. Подивимося, як довго я буду в червоній майці лідера ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 8036014.jpg (40.1 Kb)
 
GADДата: Четвер, 06.09.2018, 06:08 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Алессандро Де Марки - переможець 11 етапу Вуельти Іспанії-2018



Алессандро Де Марки здобув перемогу на 11-му етапі Вуельти Іспанії-2018, вигравши його з відриву. Це третя в кар'єрі 32-річного італійського гонщика команди BMC перемога на етапі іспанського Гран-туру.



Відриву вдалося сформуватися лише через 105 км після старту. У нього відібрали 19 гонщиків, серед яких знаходився Тібо Піно (Groupama-FDJ), що став на якийсь час віртуальним лідером.



За 25 км до фінішу Алессандро Де Марки перекласти до яким атакували раніше свого товариша по команді Ніколасу Рочу і Джонатану Рестрепо (Katusha-Alpecin), а потім за 3 км до вершини фінального підйому поїхав в поодинці.



23-річний колумбійський гонщик Джонатан Рестрепо добрав Де Марки, за 5 км до фінішу їх перевага над переслідують колишніми попутниками по відриву дня становило близько 50 секунд.



На фінальних 3,5 км Алессандро Де Марки скинув свого попутника і на фініші випередив Джонатана Рестрепо на 28 секунд.

Алессандро Де Марки (BMC): «Це особлива перемога. Я довго до неї йшов, а тепер відчуваю полегшення. Всі п'ять годин йшла постійна боротьба. Думаю, це найважча перемога в моїй кар'єрі.



Присутність Ділана Тёнса і Ніко Роча у відриві грало ключову роль, тому що я міг їхати вперед, і був упевнений, що вони ззаду допоможуть контролювати відриву.



Якби я чекав спринту з відриву, я б фінішував другим. Єдиним варіантом було спробувати атакувати на фінальному підйомі. Хоча нога не зовсім добре йшла, але перемога стала моєю. У якийсь момент сьогодні я сказав собі, що треба продовжувати спроби виїхати у відрив. Кожну секунду за це йшла боротьба. Навіть якщо відрив виглядав гідною кандидатурою, група все одно його повертала. Було дуже складно, але я подумав, що мені треба зробити максимум можливого.



На фінальному підйомі я наздогнав Рестрепо, а потім атакував. Але до фінішу було ще далеко, тому я почекав його і вирішив, що спробую знову, коли залишиться 4 км. Я знав, що там буде тягун. У мене залишалися сили тільки на одну спробу, бо ноги вже були порожніми. Якби я не зміг його скинути, то в спринті мені було б важко з ним впоратися, тому що він швидкий гонщик. Мені пощастило в кінці. Тепер же мені буде легше, хочу пробувати ще на фінальній тижня, але тепер я більш спокійний ».



Джонатан Рестрепо (Katusha-Alpecin): «Де Марки сьогодні був сильніший за мене. Я намагався поїхати за ним, але у мене почалися судоми, я не зміг. Але я все одно задоволений, тому що це гонка високого рівня, моя форма в порядку. Спробую знову на наступних етапах.



На першому тижні гонки я зберіг ноги, тому що фокусувався саме на цьому етапі. Я постарався зробити максимум можливого, але перші дві години гонки були абсолютно божевільними. У першу годину я проколовся, після чого витратив масу сил, щоб наздогнати пелотон. І так весь день їхали на повній швидкості. Коли Де Марки атакував, я спробував всидіти за ним, але він просто був краще ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 4342049.jpg (53.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 06.09.2018, 19:03 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українець посів третє місце на етапі однією з найпрестижніших велогонок світу



Падун вперше в кар'єрі показав такий результат на перегонах Гранд-туру

Український велогонщик Bahrain-Merida Марк Падун посів третє місце на етапі однією з трьох гонок Гранд-туру Вуельті Іспанії.

Олександр Женьє з La Mondiale показав найкращий час на дистанції 12-го етапу Вуельти. Француз подолав 181,1 км среднегорной місцевості між Мондоньедо і Естака-де-Барес за 4: 22,59 години. Другим став голландець Діліан Ван Барле з Sky, а третім - Падун. Це кращий результат в кар'єрі українця на гонках Гран-туру, в який крім Вуельти входять Giro d'Italia і Tour de France.

Лідерство в загальному заліку захопив іспанець Хесус Еррада з Cofidis, тоді як британець Саймон Йейтс з Mitchelton-Scott опустився на друге місце, третій - іспанець Алехандро Вальверде з Movistar Team. Падун, завдяки своєму успіху прорвався в топ-100 загального заліку і зараз займає 97-е місце.

Наступний етап Вуельти пройде 7 вересня. Його протяжність становить 174,8 км, маршрут прокладений в гірській місцевості між Кандас і Ла Кампероном.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 2638387.jpg (129.6 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 07.09.2018, 18:58 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Падун: «Я не виграв, але зрозумів, що можу бути конкурентоспроможним»



Українець прокоментував потужний виступ на 12-му етапі Вуельти

Український велогонщик Марк Падун дав невеликий коментар після того, як показав третій результат на 12-му етапі Вуельти. Слова 22-річного спортсмена наводить прес-служба Bahrain-Merida:

«Ми потужно стартували на першому ж підйомі. Ми всі трималися разом і отримали 11-хвилинний відрив. За 10 км до фінішу ми атакували увосьмеро і розіграли перемогу.
Я дуже щасливий, я відчуваю себе дуже добре. Я не виграв, але сьогодні зрозумів, що можу бути конкурентоспроможним, мені ще потрібно багато чому навчитися, але я на правильному шляху ».

Завдяки цьому результату Падун піднявся на 97-е місце в генеральній класифікації.


за матеріалами: http://xsport.ua
Прикріплення: 3790796.png (409.2 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » ВУЕЛЬТА 2018
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Вверх