Четвер, 28.03.2024, 13:06
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Новини велоспорту
GADДата: Субота, 13.02.2016, 21:48 | Повідомлення # 91
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
12.2.2016


АНДРІЙ ГРИВКО ЗАВОЮВАВ ЗЕЛЕНУ МАЙКУ НА ТУРІ СЕРЕДЗЕМНОМОР'Я




Український велогонщик і срібний призер перших Європейських ігор у Баку Андрій Гривко у четвер, 11 лютого, став другим у командній гонці на час (TTT) у складі команди Astana Pro Team і надів майку спринтера Тура Середземномор'я-2016.

Вчора в Беньолесі (Іспанія) стартувала багатоденна велогонка Тур Середземномор'я — La Méditerranéenne (2.1), повідомляє прес-служба Федерації велосипедного спорту України.
Тур почався з командної гонки з роздільним стартом, в якій команда вищого дивізіону «Астана» (Astana Pro Team) опинилася за крок від перемоги. Нагадаємо, у складі цієї команди вже сім років виступає представник України Андрій Гривко.

"54 сотих секунди відділили команду українця від перемоги на 5,5 кілометровій етапі Banyoles-Banyoles. Завдяки тому, що Гривко перетнув лінію фінішу першим, право вдягнути майку кращого спринтера етапу отримав саме прославлений українець", — повідомляє ФВСУ.

Для багаторазового чемпіона України і срібного призера Європейських ігор у Баку це не перший Тур Середземномор'я. Андрій Гривко заслужив славу одного з кращих роздільників світу, тому високий результат був очікуваним і цілком прогнозованим.

Андрій Гривко, кращий спринтер етапу Тура Середземномор'я: «Дуже шкода, що сьогодні нам не вдалося виграти, хоча ми дуже близько підійшли до перемоги. Завдяки м'якій підготовці я почуваюсь у чудовій формі, тому в нас є великі шанси виграти цю гонку. Є впевненість йти на хороший результат.

Останні два етапи Туру будуть вирішальними. Особливо 4-й, прикінцевий, досить непростий: проїдемо 20 раз п'ятикілометрове коло з гіркою в один кілометр. Сподіваюся, що до цього етапу ми вирішимо результат гонки в нашу користь.

Майка кращого спринтера етапу — це приємний бонус на шляху до перемоги в першому старті сезону. Опісля в моєму календарі стоїть Тур Оману, який став для мене вже традиційним».

Французька багатоденка "Тур Середземномор'я" стартувала в 1974 році і в 2015 році вперше за сорокарічну історію проведення через фінансові проблеми була скасована організаторами. Тур Середземномор'я завжди був агресивною гонкою і вважався найкращою підготовкою перед французькою багатоденкою Париж-Ніцца. Попереду Гривко очікують два непростих горбистих спринтерських етапи.


Джерело: ФВСУ
Прикріплення: 0545170.jpg (41.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 14.02.2016, 22:32 | Повідомлення # 92
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
14.2.2016

АНДРІЙ ГРИВКО СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ ТУРУ СЕРЕДЗЕМНОМОР'Я–2016



Український велогонщик Андрій Гривко, який виступає за казахстанську команду Astana Pro Team, виграв велогонку Тур Середземномор'я — La Méditerranéenne (2.1). Про це повідомляє Федерація велосипедного спорту України.

Гривко посів перше місце за результатами фінальної генеральної класифікації (час — 11:21:27). Друге і третє місця вибороли француз Матьє Ладано (Matthieu Ladagnous, FDJ) і бельгієць Ян Бакелантс (Jan Bakelants, AG2R La Mondiale) відповідно, повідомляє CyclingNews.

Андрій Гривко лідирував на перших трьох етапах французької велогонки, але на четвертому етапі завдовжки 126 км в італійській провінції Лігурія прийшов до фінішу одинадцятим. Останній етап La Méditerranéenne виграв бельгієць Ян Бакелантс. У трійку переможців увійшли французи Арнольд Жаннессон (Arnold Jeannesson) і Александр Женьє (Alexandre Geniez).

Для Андрія Гривка, срібного призера перших Європейських ігор у Баку і багаторазового чемпіона України, перемога на Турі Середземномор'я стала першою в цьому велосезоні.

Французька багатоденка "Тур Середземномор'я" стартувала в 1974 році і в 2015 році вперше за сорокарічну історію була скасована організаторами через фінансові проблеми. Тур Середземномор'я завжди був агресивною гонкою і вважався найкращою підготовкою перед французькою багатоденкою Париж-Ніцца.

Фінальна генеральна класифікація

1 Andriy Grivko (Ukr) Astana Pro Team 11:21:27

2 Matthieu Ladagnous (Fra) FDJ 0:00:18

3 Jan Bakelants (Bel) AG2R La Mondiale 0:00:32

4 Mikael Cherel (Fra) AG2R La Mondiale 0:00:42

5 Yoann Bagot (Fra) Cofidis, Solutions Credits 0:00:58

6 Florian Vachon (Fra) Fortuneo - Vital Concept 0:01:03

7 Alexandre Geniez (Fra) FDJ 0:01:21

8 Lilian Calmejane (Fra) Direct Energie 0:01:26

9 Guillaume Levarlet (Fra) HP-BTP Auber 93 0:01:32

10 Thierry Hupond (Fra) Delko Marseille Provence KTM 0:01:40


Джерело: CyclingNews
Прикріплення: 8553791.jpg (34.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 15.02.2016, 10:04 | Повідомлення # 93
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ЛУЧАНКА ЯНА БЕЛОМОЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ОЛІМПІАДИ В БРАЗИЛІЇ



Зв’язатися з лучанкою Яною Беломоїною непросто. У соцмережах вона не зависає, лише викладає свіжі фото з тренувань, заїздів і рідкісних днів відпочинку. 24-річна волинянка гідно презентує нашу країну на міжнародних змаганнях із велоспорту, здобуває перемоги й медалі, за що отримує вітання від рідних, друзів, прихильників і навіть від президента. Журнал «Форбс» за підсумками минулого року включив її до списку десяти найкращих і найуспішніших спортсменів України.

Інтерв’ю зі спортсменкою опублікувала газета Волинські Новини від 11 лютого 2016 року.

Насправді широко і гучно говорити про Беломоїну стали після того, як вона показала феноменальний результат на чемпіонаті світу з маунтенбайку в Андоррі у вересні 2015-го. У найпрестижнішій дисципліні – кросс-кантрі (дистанція з перешкодами) – вона поступилася тільки двом титулованим велосипедисткам із величезним досвідом. Хоч траса, як зізнавалися фахівці, була дуже складною, а суперниці з Німеччини, Росії, Франції – справді висококласними спортсменами. При цьому лідерка української збірної навіть деякий час по ходу гонки йшла першою, чим заявила, що однозначно матиме медаль. Тренери й команда були готові до того, що Яна покаже хороший результат. Проте того, що вона настільки агресивно і яскраво пройде ЧС, мало хто очікував. Бронзова медаль – історична для велоспорту в нашій країні, це найпомітніше досягнення українців у маунтенбайку і поштовх для розвитку цієї дисципліни.

Яна – майстер спорту міжнародного класу, член національної збірної з велоспорту, працівник Міністерства сім’ї, молоді та спорту. Більшість часу подорожує, зайнятість не дозволяє поспілкуватися в реалі. Тож погоджується на коротке інтерв’ю, відписуючи у соцмережі. Відповіді стислі, по суті питань, адже думками дівчина – на парній багатоденці (якраз тривали заїзди чотирьох етапів). А далі – мрії про Ріо, про її другу Олімпіаду й сподівання на не менш приголомшливі результати.




Вчимося літати


– У велосипедному спорті підготовка триває цілий рік. Перепочинок після літнього сезону нетривалий, бо наближається зимовий, і знову треба втягуватися у режим. Із нього не виходимо цілий рік, – каже лучанка. – Для мене вставати зранку на тренування – як звичайним людям іти на роботу. Спортом займаюся із 11 років, уже звикла до режиму, певних обмежень, зобов’язань перед тренерами і командою.

Пригадує, що в дитинстві щасливим власником велосипеда був її старший брат. Сестричка ще не діставала до педалей, але постійно просила брата навчити її кататися. Батько відвів Яну тренуватися на велобазу, бо з двоколісним транспортом уже була так-сяк знайома. Тут школярці сподобалося, і на сімейній раді постановили, що дівчинка продовжить спортивні заняття на велосипеді.

– Родина підтримує, пишається мною. Вони ж знають, що це моє життя і моя робота. Переживаннями ділюся з близькими людьми та прихильниками. З батьками і друзями стараюся проводити вільний час.



– А як часто буваєш удома? Чи, можливо, є бажання оселилися десь за кордоном?

– На жаль, задоволення навідатися в Луцьк випадає рідко, бо маю насичені тренування, графік сезонних змагань. Збірна проводить тренування за кордоном, на тих трасах, де проходитимуть майбутні гонки. Подорожую по всьому світу з 2009 року, тому список країн, де побувала, довгий. Багато місць ваблять залишитися там. Дуже подобаються Австралія та Канада, ці країни постійно у моїх спогадах. Але не забуваю, що рідний дім, рідне місто – це місця, де тебе завжди чекають, де по-особливому тепло і затишно! Повертаючись зі зборів чи змагань, їду на велобазу в Луцьку, де працюють мої перші й найкращі наставники – заслужений тренер України Вік­тор Ковальов і тренер-викладач Валентина Матвійчук.

– Про що думаєш перед стартом і за фінішною лінією? Які плани на найближче майбутнє?


– На старті – тільки про перемогу, а після гонки – залежить від результату. Зараз щодня живу з думками про Ріо-де-Жанейро, всі зусилля скеровані на здобуття медалі. Олімпійські ігри проходять раз на чотири роки, у рейтингу змагань вони стоять на першому місці. Відбір на Ігри в Бразилії закінчується у травні. Що буде за Олімпіадою, поки не задумувалася. Вільного часу маю небагато. Полюбляю інколи в’язати, обожнюю готувати. Постійно вишукую нові рецепти, ідеї незвичайних страв в інтернеті або перевірені рецепти в бабусиній книзі.

– Порадь щось людям, які хочуть підтримувати гарну фізичну форму і досягти поставленої мети.


– Найперше – мінімальні фізичні вправи щодня, хоча б півгодинна прогулянка на свіжому повітрі. Вранці добре робити руханку, підійде легка пробіжка, поїздка на велосипеді. Старатися їсти менше жирного та смаженого, налягати на каші, овочі, фрукти, їсти достатньо м’яса і риби. Коли є мета, до неї треба просто йти крок за кроком. Це нелегко і не так швидко, як хотілося б. Але хто не здається – тому все вдається!



Досьє

Яна Беломоїна народилася 2 листопада 1992 року в Луцьку. Призерка кількох чемпіонатів світу з маунтенбайку серед жінок-юніорів. Учасниця літніх Олімпійських ігор-2012 у перегонах на гірському велосипеді на трасі з перешкодами (посіла 13-те місце). Переможниця зимового чемпіонату України 2015 року з велосипедного спорту класу маунтенбайк (здобула два перші місця – в індивідуальній гонці та крос-кантрі на короткому колі). У вересні 2015-го на ЧС з маунтенбайку в Андоррі здобула бронзову нагороду. На початку лютого 2016 року здобула золоту медаль у багатоденній гонці середземноморським узбережжям Іспанії. У парі з француженкою Марго Москетті Яна виграла всі чотири етапи парної велогонки.



У серпні тривала підготовка до змагань світового рівня.

Джерело: http://www.volynnews.com/
Прикріплення: 3130023.jpg (37.4 Kb) · 3306250.jpg (65.8 Kb) · 3888615.jpg (29.0 Kb) · 7970940.jpg (33.7 Kb) · 5367688.jpg (24.4 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 15.02.2016, 22:15 | Повідомлення # 94
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
15.2.2016 16:14

ПРЕЗИДЕНТ ФВСУ ОЛЕКСАНДР БАШЕНКО ПРИВІТАВ АНДРІЯ ГРИВКА З БЛИСКУЧОЮ ПЕРЕМОГОЮ



Президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко привітав українського велогонщика Андрія Гривка з перемогою на французькому Турі Середземномор'я, повідомляє прес-служба ФВСУ.

«Безумовно, це одна з найзнаковіших подій для українського велоспорту останніх років! Перший старт у сезоні і такий чудовий початок свідчить про правильну професійну підготовку Андрія.
Попереду у Гривка непростий рік: участь у Тур де Франс, чемпіонаті світу та найважливіший старт для всієї України — Олімпійські Ігри в Ріо. У Бразилії зберуться найсильніші спортсмени, тому дуже важливо, щоб Андрій правильно розрахував свої сили.

В Астані, одній з найбільш іменитих команд світу, у Гривка чудова репутація, що говорить про його високий клас. Я від імені всієї Федерації велосипедного спорту України вітаю Андрія з блискучою перемогою і бажаю, щоб цей рік був плідний на результати!

Ми пишаємося висококласними спортсменами України. Так тримати!», — заявив президент ФВСУ Олександр Башенко.

Андрій Гривко, переможець Туру Середземномор'я — La Méditerranéenne (2.1), Астана:

«Я дуже радий цій перемозі і хотів би присвятити її своїй родині та своїм товаришам по команді. Сьогодні все пройшло ідеально, моя команда виконала приголомшливу роботу по контролю за гонкою, починаючи з самого старту і аж до останніх кілометрів, очолюючи групу протягом усього маршруту.

Я залишався в голові пелотону протягом усього дня, аж до фінального спринту, я контролював ситуацію і фінішував одинадцятим.

Ця подвійна перемога (на третьому етапі і в генеральній класифікації) — величезна мотивація почати сезон на кращій ноті. Сьогодні вночі я лечу на Тур Оману і я задоволений своєю формою».


Джерело: http://www.racehorizonpark.com/
Прикріплення: 8459209.jpg (41.5 Kb)
 
GADДата: Неділя, 21.02.2016, 15:45 | Повідомлення # 95
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
20.2.2016

У ЛЬВОВІ ПРОХОДИТЬ ЗИМОВИЙ ЧЕМПІОНАТ З ВЕЛОТРЕКУ




Другий день триває зимовий чемпіонат з велоспорту на треку, який відбувається у Львові 19–23 лютого 2016 року. Про це повідомляється на сторінці Федерації велосипедного спорту України в Facebook.

Змагання проводяться в категоріях чоловіки, жінки, юніори, юніорки, юнаки, дівчата.

Учора, 19 лютого, приймали заявки та перевіряли ліцензії, пройшов семінар суддів і засідання суддівської колегії з представниками команд. Змагання почалися о 16.00.

Сьогодні, 20 лютого, відбуваються командні гонки переслідування (2, 3 і 4 км), командний спринт і нагородження за всі проведені види змагань.

Завтра, 21 лютого, заплановані скретч (20 і 40 кіл) і кейрін, 22 лютого — гіт, спринт, гонка з вибуттям, а 23 лютого — групова гонка і церемонія нагородження.

Закритий велотрек у Львові, зданий в експлуатацію в 1980 році, — єдина спортивна споруда такого профілю в Україні на сьогодні. Київський велотрек перебуває на стадії відбудови.


Фото: ФВСУ

Джерело: http://www.racehorizonpark.com/
Прикріплення: 3145313.jpg (27.5 Kb)
 
GADДата: Середа, 24.02.2016, 10:33 | Повідомлення # 96
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
КОМАНДНА ГОНКА ПЕРЕСЛІДУВАННЯ СТАЛА НАЙЦІКАВІШОЮ ПОДІЄЮ НА СТАРТІ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ НА ВЕЛОТРЕКУ



Найцікавішою подією на старті зимового чемпіонату України з велоспорту на треку стали змагання у командній гонці переслідування. Про це повідомляє прес-служба Федерації велосипедного спорту України.
У командній гонці переслідування з хорошим для початку сезону результатом перемогу здобули Владислав Кремінський (Вінниця), Роман Гладиш (Львів), Тарас Шевчук і Віталій Гринів (обидва — Тернопіль).
Ці спортсмени збірної виборюватимуть для України право виступати на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в командній гонці чемпіонату світу.

Сьогодні, 23 лютого, останній день змагань чемпіонату з велоспорту на треку. Вхід для глядачів — вільний. Чемпіонат проходить на єдиному в Україні критому велотреку, який належить до навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони у Львові (вул. Клепарівська, 39-а). Позмагатися сюди приїхали понад 250 учасників з різних куточків країни, в тому числі й члени національної збірної, які вже на початку березня стартуватимуть на чемпіонаті світу в Лондоні.

На чемпіонаті України змагаються всі вікові та кваліфікаційні групи: чоловіки, жінки, юніори, юніорки, юнаки, дівчата. Головний суддя змагань — Володимир Набойщіков.


Джерело: http://www.racehorizonpark.com/
Прикріплення: 0397440.jpg (39.1 Kb)
 
GADДата: Неділя, 06.03.2016, 18:19 | Повідомлення # 97
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
УКРАЇНСЬКА ЗБІРНА З МАУНТЕНБАЙКУ ВДАЛО СТАРТУВАЛА НА ALGARVE BIKE CHALLENGE



Збірна команда України з маунтенбайку дуже вдало розпочала багатодену парну гонку Algarve Bike Challenge, яка стартувала минулої ночі на кордоні Іспанії та Португалії. Про це повідомляє прес-служба Федерації велоспорту України на своїй сторінці в Facebook.

За результатами "нічного прологу" українські спортсмени Сергій Рисенко і Дмитро Титаренко здобули друге місце. Костянтин Приходько і Дмитро Цвєтов приїхали до фінішу 11-ми.
Серед жінок перемогу здобула пара з України Ірина Попова і Наталя Кромпець, одягнувши майки лідерів.




03.3.2016

ПРЕЗИДЕНТ ФЕДЕРАЦІЇ ВЕЛОСПОРТУ ОЛЕКСАНДР БАШЕНКО ПІДТРИМАВ ДЕБЮТ RACE KIROVOGRAD



Президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко підписав договір про співпрацю та підтримку з організаторами міжнародної велогонки на шосе Race Kirovograd, яка відбудеться 2–4 серпня. Про це повідомляє прес-служба ФВСУ.

Башенко обговорив організаційні моменти проведення міжнародної шосейної велогонки в Кіровограді, яка потрапила до календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).
Федерація велоспорту України під егідою UCI планує всіляко підтримувати оргкомітет велогонки в підготовці та організації дебютних для Кіровограда стартів.

«Добрий початок — половина діла! Починати будь-яку справу важко, особливо якщо ми говоримо про заходи міжнародного рівня. В Україну приїжджають спортсмени і менеджери велосипедних команд Європи, Азії, Америки, тому кожен старт повинен бути візитівкою України на велосипедній арені. Завдяки п’ятирічному досвіду проведення міжнародних велогонок по всій країні Федерація з радістю погодилася допомогти кіровоградцям з дебютом. Ми підписали з організаторами велогонок Race Kirovograd угоду про партнерство», — розповів президент ФВСУ Олександр Башенко.

Нагадаємо, що організаторами велогонки є Кіровоградська обласна адміністрація та Федерація велоспорту Кіровоградської області на чолі з Миколою Монашком. За словами Олександра Башенка, молодий президент обласної федерації досить амбітний та здатен успішно реалізувати проведення престижної велогонки, щоб гідно представити область на міжнародному рівні.
Директором велогонки обрано майстра міжнародного класу Юрія Симоненка.

Багатоденка Race Kirovograd — це остання велогонка із заявлених у календарі UCI на 2016 рік міжнародних змагань з шосейного велоспорту в Україні. Цього року абсолютним дебютом для українського велоспорту стали також жіночі гонки.

Зазначимо, що український міжнародний велосезон на шосе стартує в травні з найпрестижнішого змагання Race Horizon Park (три одноденки): 27 травня — Horizon Park Race for Peace, 28 травня — Horizon Park Race Maidan, 29 травня — Horizon Park Classic.

Паралельно з чоловічим календарем 28 і 29 травня відбудуться жіночі старти — Horizon Park Women Challenge і VR Women IT. З 31 травня по 2 червня пройде Tour of Ukraine. 4 і 5 червня у Вінниці стартують Grand Prix of Vinnytsia і Grand Prix of ISD. З 2 по 4 серпня відбудеться багатоденка Race Kirovograd, а завершиться сезон міжнародних стартів в Одесі 6 і 7 серпня одноденками Tour de Ribas і Odessa Grand Prix.


Джерело: http://www.racehorizonpark.com
Прикріплення: 9402893.jpg (37.2 Kb) · 0204811.jpg (32.1 Kb) · 2530896.jpg (45.4 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.04.2016, 14:34 | Повідомлення # 98
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Збірна команда України з велоспорту-маунтенбайку увійшла в 10-ку сильніших світового рейтингу UCI



Збірна команда України з маунтенбайку вперше в історії велосипедного спорту за часів незалежності піднялась на восьму сходинку олімпійського рейтингу Міжнародного союзу велосипедистів (UCI), потіснивши зі списку збірну команду Росії.

Опинившись в десятці олімпійського рейтингу та протримавшись до завершення відбірного ліцензійного циклу Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, який завершується в травні, українська збірна має шанс отримати ще одну ліцензію ОІ в Ріо, повідомляє прес-служба Федерації велоспорту України.

Окрім Яни Беломоїної, яка вже гарантовано буде боротися за титул найсильнішої велогонщиці планети, українські спортсменки збірної — Ірина Попова та Наталія Кромпець — отримали "віртуальний" квиток до олімпійських висот.

«Завдяки високим результатам, які показують спортсмени збірної з початку року, ми маємо можливість представляти Україну в Ріо двома спортсменами. Але зараз першочергова для нас задача — втриматися у десятці рейтингу UCI до завершення відбірного циклу, — заявив головний тренер збірної Ігор Ткаченко. — Посилити наше представництво на Олімпіаді для команди дуже важливо, але основна задача буде полягати у допомозі Яні. Ірина Попова і Наталія Кромпець обидві дуже сильні спортсменки і хто з них отримає «віртуальний квиток», поки сказати дуже важко».

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко також прокоментував перспективи збірної команди України з маунтенбайку: «Традиційно весною нас радували результатами члени збірної по шосе, але цього року тенденція змінилася і той факт, що в нас з’явилася можливість отримати ще одну ліцензію на Олімпійські ігри в Ріо, говорить про великий потенціал у розвитку маунтенбайку в Україні».

Олімпійський рейтинг рахується за результатами двох останніх років, але якщо ми звернемося до рейтингу безпосередньо Міжнародного союзу велосипедистів 2016, то жіноча збірна команда України з маунтенбайку посідає третю сходинку світового рейтингу UCI.

На Олімпійських іграх в Ріо Україну представлятиме багаторазова чемпіонка України з маунтенбайку, володарка Кубка світу U-23, бронзовий призер чемпіонату світу у Вальнорді (Андорра) лучанка Яна Беломоїна, яка, наразі, в індивідуальному заліку закриває трійку найсильніших жінок світу (МТБ, крос-кантрі) за версією Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).


Джерело: http://www.unian.ua
Прикріплення: 5661088.jpg (289.2 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 15.04.2016, 12:01 | Повідомлення # 99
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Итальянский велогонщик дисквалифицирован за употребление кокаина



Итальянец Лука Паолини был наказан за нарушение антидопиногового законодательства баном на 18 месяцев.

39-летний гонщик команды Katusha был временно отстранен после провала на допинг кокаина на Тур де Франс в прошлом году.

Антидопинговый суд признал гонщика виновным в непреднамеренном потребления бензоилэкгонина (метаболита кокаина), который побудил санкцию. Кокаин является стимулятором, который запрещен в соревнованиях.

Паолини выиграл один этап на Giro d'Italia в 2013 году и еще один на Вуэльте в 2006 году и был одним из топ-напарников Александра Кристоффа из Норвегии на Тур де Франс в прошлом году.


Джерело: http://isport.ua/
Прикріплення: 1102781.jpg (36.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 05.05.2016, 16:47 | Повідомлення # 100
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Жуткая авария на велогонке в Бруклине.

Причиной аварии стал заглохший мотоцикл.

https://zippy.gfycat.com/ShortPositiveGermanspaniel.webm

Некоторым гонщикам удалось избежать столкновения с мотоциклом.



Отметим, что это уже не первый подобный случай в этом году. Бельгийский велогонщик Антуан Демоити погиб после столкновения с мотоциклом во время гонки Гент-Вевельгельм чуть более месяца назад.

Стиг Брукс сломал ключицу после удара в мотоцикл во время гонки Куурне-Брюссель-Куурне и Элиа Вивиани разбился после столкновения с мотоцик в Париж-Рубе.


Джерело: http://isport.ua/
 
GADДата: Субота, 14.05.2016, 11:32 | Повідомлення # 101
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Саган выступит на Туре Калифорнии



Словацкий велогонщик Петер Саган подтвердил свое участие в Туре Калифорнии.

Тур Калифорнии-2016 пройдет 15-22 мая. Свое участие в главной гонке Северной Америки подтвердил ее действующий победитель — Петер Саган. Кроме него в составе команды Tinkoff на Туре Калифорнии выступят: Эрик Баска, Юрай Саган, Адам Блайт, Оскар Гатто, Майкл Гогл, Михаэль Колар и Николай Трусов.

«Эта гонка очень много для меня значит. Мне нравилось выступать на ней в предыдущие годы. Тур Калифорнии стал традиционной частью моей гоночной программы. Раньше я выступал на Туре Калифорнии очень успешно, и надеюсь, что снова продемонстрирую высокий уровень. В этом году гонка очень тяжелая и не совсем подходящая для меня, но день за днем я буду смотреть, что могу сделать», — цитирует Сагана Cyclingnews.

Напомним, Тур Калифорнии всегда был удачной гонкой для Петера Сагана. Именно на этой многодневке словак добивался своих первых серьезных успехов на высочайшем уровне. С 2010 по 2014 годы он пять раз подряд выигрывал номинацию лучшего спринтера Тура Калифорнии. Также Саган является рекордсменом по количеству побед на этапах многодневки — 13.


Джиро-2018 начнется в Японии?



В 2018 году Джиро д'Италия может отправиться в путь из Японии.

Старт Джиро д’Италия в других странах — явление отнюдь не уникальное, однако на других континентах Корса Роза еще никогда не начиналась. Как сообщает La Stampa, это может случиться в 2018 году.

Джиро д’Италия может стартовать в Японии. Планируется, что в Стране восходящего солнца пройдут первые четыре этапа гонки. Три из них — в окрестностях Токио. Еще один этап может быть горным с финишем на подъеме к Фудзи. После этого гонщики получат день отдыха, во время которого состоится перелет в Италию.

Сообщается, что глава Джиро Мауро Веньи уже побывал в Японии, где достиг предварительной договоренности с местными властями.


Джерело: http://sportarena.com/
Прикріплення: 9753453.jpg (104.8 Kb) · 2645338.jpg (110.9 Kb)
 
GADДата: Субота, 14.05.2016, 17:32 | Повідомлення # 102
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Дегенкольб выступит на Туре Калифорнии



Немецкий велогонщик Джон Дегенкольб проведет первую гонку после тяжелой травмы.

Напомним, во время тренировочного сбора команды Gian-Alpecin многие гонщики команды пострадали от столкновения с автомобилем. Наиболее тяжелые повреждения получил лидер команды — Джон Дегенкольб. Сначала даже продолжение карьеры немца было под вопросом.

Однако, пропустив всю весеннюю классическую кампанию, победитель Милан-Сан Ремо и Париж-Рубе 2015 года готов вернуться в гонки на Туре Калифорнии, который пройдет 15-22 мая.

«Я снова чувствую себя хорошо. Прежде всего, я рад выйти на старт. Мне пришлось пережить несколько очень тяжелых месяцев, но сейчас я рад выйти на старт многодневки»


Джерело: http://sportarena.com/
Прикріплення: 8839572.jpg (63.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 17.05.2016, 16:27 | Повідомлення # 103
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тур Калифорнии: Кинг победил из отрыва



Американский велогонщик Бен Кинг из отрыва выиграл второй этап Тура Калифорнии и перехватил лидерство в общем зачете.

Результаты второго этапа:



Общий зачет:


Прикріплення: 7090128.jpg (71.9 Kb) · 6819911.jpg (30.3 Kb) · 7607015.jpg (33.0 Kb)
 
GADДата: Середа, 18.05.2016, 16:49 | Повідомлення # 104
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тур Калифорнии. Алафилипп берет горный этап



Французский велогонщик Жулиан Алафилипп выиграл третий этап Тура Калифорнии и сделал серьезную заявку на итоговый успех.

Результаты третьего этапа:



Общий зачет:


Прикріплення: 3231062.jpg (68.6 Kb) · 3278816.jpg (34.5 Kb) · 4759053.jpg (33.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 19.05.2016, 20:35 | Повідомлення # 105
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тур Калифорнии. Саган снова побеждает



Словацкий велогонщик Петер Саган выиграл четвертый этап Тура Калифорнии.

Результаты четвертого этапа:



Общий зачет:




Джерело: http://sportarena.com/
Прикріплення: 7465389.jpg (31.5 Kb) · 6364266.jpg (33.4 Kb) · 9785177.jpg (98.6 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Пошук:

Вверх