Субота, 27.07.2024, 05:54
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Новини велоспорту
GADДата: Четвер, 26.09.2019, 20:21 | Повідомлення # 916
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Філіппо Ганна - бронзовий призер в обробленні чемпіонату світу з велоспорту-2019



Філіппо Ганна: «Ніколи не їздив такі довгі дистанції, результат мене приголомшив»
 

 

  Чинний чемпіон Італії в обробленні, 23-річний Філіппо Ганна (Filippo Ganna) зайняв 3-е місце в індивідуальній гонці на час на чемпіонаті світу з шосейного велоспорту-2019 в Йоркширі. Філіппо Ганна, який також є триразовим чемпіоном світу з велоспорту на треку в індивідуальній гонці переслідування, вперше завоював медаль на чемпіонаті світу з велоспорту на шосе. Дистанцію в 54 км він проїхав за 1 годину 7 хвилин, поступившись переможцю, 29-річному австралійцю Роану Деннису 1 хвилину 55 секунд.


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 4105769.jpg (59.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.09.2019, 20:36 | Повідомлення # 917
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ремко Евенепул - срібний призер в індивідуальній гонці на час чемпіонату світу з велоспорту-2019



Ремко Евенепул - наймолодший призер чемпіонату світу з велоспорту на шосе в історії
 

  Через рік після перемоги в індивідуальній гонці на час серед юніорів на чемпіонаті світу з велоспорту 19-річний бельгійський гонщик Ремко Евенепул взяв срібну медаль у цій дисципліні, але вже в боротьбі з гонщиками-професіоналами на чемпіонаті світу-2019 в Йоркширі. Ніколи не пробував себе перш на дистанції такий протяжності - 54 км - Ремко Евенепул встиг посидіти на місці лідера, поки не фінішував переможець, австралієць Роан Денніс, який захистив свій титул чемпіона світу. Ремко Евенепул поступився Роану Деннису 1 хвилину 9 секунд.

 

У 19 років Ремко Евенепул став наймолодшим гонщиком, що взяли медаль на чемпіонаті світу серед професіоналів.
Прикріплення: 4036419.jpg (66.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.09.2019, 20:44 | Повідомлення # 918
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Роан Денніс - чемпіон світу з велоспорту-2019 в індивідуальній гонці на час
 


Роан Денніс став дворазовим чемпіоном світу з велоспорту в індивідуальній гонці на час, зумівши захистити титул і виграти золото другий рік поспіль. 29-річний австралійський велогонщик підійшов до старту чемпіонату світу-2019 після складного періоду, що не виступавши в гонках з липня, після сходу з Тур де Франс-2019, але здобув переконливу перемогу.

 

  На 54-км дистанції тривало протистояння молодості та досвіду. Основними суперниками Роана Денніса стали 19-річний бельгієць Ремко Евенепул і 23-річний італієць Філіппо Ганна. У цій боротьбі перевага залишилася на боці досвіду. Роан Денніс зі старту захопив лідерство і на всіх проміжних відсічення він випереджав Ремко Евенепула, який залишився другим.

 

  На першій відсіченні на 16,7 км розрив становив 18,75 секунди, і Роан був єдиним велогонщиком, які виїхали на цій відсіченні з 19 хвилин. На другий відсіченні Денніс випереджав Евенепула вже на 1 хвилину і 5 секунд.

 

Всю дистанцію Роан Денніс проїхав із середньою швидкістю 49,778 км / ч за 1 годину 5 хвилин і 5 секунд, по шляху обігнавши бельгійця Віктора Кампернатса, який падав і двічі міняв велосипед, а також словенського гонщика Приможа Рогліча.

 Роан Денніс: «Вся величезна робота і важкі часи були не марні. Я дуже багато працював, щоб морально підготуватися просто до того, щоб вийти на старт, не кажучи вже про перемогу. Це нагадування, що вся справа не тільки в тілі, моє тіло завжди було в порядку. Я багато працював поза велосипеда з психологом, він допоміг мені повірити в себе, стати більш впевненим, позбутися негативних думок, дивитися на речі і на все, що відбувається в моєму житті, позитивно.

 

  Я багато часу провів вдома, працював над собою. Впевненість повернулася до мене 15 вересня, після того, як я добре потренувався. Ми взяли підготовчі тренувальні сесії з минулого року і поліпшили їх. Тоді і повернулася моя впевненість в собі.

 

  Коли я виїхав на дистанцію, говорили вже мої ноги. Я орієнтувався на швидкість, на якій їхав в минулому році на чемпіонаті світу, і просто її утримував. На першій відсіченні я був на 20 секунд швидше, знав, що ще багато можу видати, що ні видихніть на підйомах. Бред МакГі, тренер збірної Австралії, і мій тренер, повідомляли мені про час.

 

  І форма, і дистанція сьогодні були ідеальними. Коли я вперше подивився маршрут, моментально в нього закохався, так що спасибі тому, хто проектував трасу.

 

  Я впевнений в собі, і знаю, що не втрачу тепер цей настрій. Я продовжу перемагати, продовжу шлях до того, щоб бути кращим в світі не тільки на наступні 12 місяців, а й на майбутнє. Я ще не збираюся залишати велосипед, я ще багато чого можу показати в велоспорті ».

 

 

  Роан Денніс виступав на велосипеді BMC Timemachine TT, а не на командному Merida Time Warp TT. Але це не є порушенням правил, так як Денніс представляв національну федерацію велоспорту, а в цьому випадку гонщик має право вибирати обладнання. Денніс їхав на тій же моделі велосипеда, на якій здобув перемогу в індивідуальній гонці на час в Інсбруку на чемпіонаті світу-2018. Свій вибір Роан Денніс пояснив так: «Збірна Австралії вирішила, що це найкраща для мене техніка, яка підходить моєї посадці і дає можливість показати кращий результат».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 9711423.jpg (51.8 Kb)
 
GADДата: Субота, 28.09.2019, 07:07 | Повідомлення # 919
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Самуеле Баттістеллі став чемпіоном світу -2019 у груповій гонці серед андеров після дискваліфікації Нільса Екхофф



Нільс Екхофф дискваліфікований, Самуеле Баттістеллі - чемпіон світу-2019 в груповій гонці серед андеров
 

  Італійський велогонщик Самуеле Баттістеллі (Samuele Battistella) став чемпіоном світу з велоспорту-2019 в груповій гонці серед андеров. У спринті, який розіграла група з семи гонщиків на фініші, Баттістеллі був другим.

 
  Гонщик збірної Нідерландів Нільс Екхофф першим перетнув лінію фінішу, але його радість була недовгою. Незабаром судді прийняли рішення про його дискваліфікацію. Комісари гонки отримали дані GPS і відеозапис, які показали, що голландець, повертаючись в пелотон після падіння (Нільс Екхофф впав, врізавшись в припаркований на узбіччі автомобіль), скористався допомогою технічки, що їхала на високій швидкості.

Разом з Екхофф були дискваліфіковані представник збірної Італії Олександр Конишев і представник збірної Данії Андреас Нільсен.

Швейцарець Стефан Біссеггер (Stefan Bissegger) став срібним призером, а британець Том Підкок (Tom Pidcock) піднявся на третю сходинку подіуму.

Самуеле Баттістеллі: «Не можу повірити, що я - чемпіон світу. Спочатку не зрозумів, що сталося. Мені дуже шкода Екхофф, тому що в спринті переміг він, але це велоспорт, ми повинні слідувати рішенням комісарів. Я був задоволений навіть другим місцем. Але тепер, ух ти, я чемпіон світу. Мені треба час, щоб це усвідомити.

 

  Напевно, сьогодні буду спати в райдужній майці. Я дуже добре підготувався до цієї гонки, але все одно, це просто неймовірно. Ця перемога належить усім, хто підтримував мене в моїй кар'єрі, моїй родині, друзям, федерації, всім товаришам і моєї нинішньої команді Dimension Data. Спасибі всім".


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 7419032.jpg (57.2 Kb)
 
GADДата: Неділя, 29.09.2019, 17:42 | Повідомлення # 920
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Аннемік Ван Флётен - чемпіонка світу в груповій гонці-2019



Аннемік Ван Флётен здобула перемогу в груповій гонці чемпіонату світу-2019 з 105-км сольного відриву
 

Нідерландська велогонщиця Аннемік Ван Флётен (Annemiek van Vleuten) здобула перемогу в груповій жіночій гонці чемпіонату світу-2019 з одиночного відриву, в який поїхала за 105 км до фінішу.

  Дворазова чемпіонка світу в індивідуальній гонці Аннемік Ван Флётен в цьому році не змогла повторити успіх в цій дисципліні, де взяла бронзову медаль, але без райдужної майки в результаті не залишилася. Вона просто проїхала ще одну оброблення в рамках групової гонки і привезла найближчу суперницю, своїй співвітчизниці Анні Ван дер Брегга 2 хвилини 15 секунд. Австралійська велогонщиця Аманда Спратт фінішувала третьою через 2 хвилини 28 секунд.

 

 За 105 км до фінішу Аннемік Ван Флётен посунулася в голову прорідити пелотону і прискорилася. На її потужний ривок ніхто з суперниць відповісти не зміг, і 36-річна нідерландська велогонщиця продовжила нарощувати перевагу. На фінальних колах невелика група переслідування не змогла працювати злагоджено, що дозволило Аннемік Ван Флётен збільшити розрив.

Аннемік Ван Флётен: «Це була 100-кілометрова оброблення. Шалено, і взагалі-то, це не було заплановано. Я хотіла просто потужніше пройти підйом. Потім побачила, що виник просвіт, і мій тренер сказав, щоб я просто продовжувала. Так що це був божевільний крок.

 

  Я багато тренувалася, думаю, це сьогодні мені допомогло бути готовою до такого великого додатком зусиль. Я годинами тренуюся на велосипеді, це допомогло мені сьогодні. Тільки до кінця дистанції я наважилася повірити в перемогу. Мене підбадьорювало так багато уболівальників. Британські вболівальники приголомшливі, дякую їм за те, що допомогли здобути таку приголомшливу перемогу. Емоції переповнюють. Моя мама тут, це важливо для мене.

 

  Ця перемога має для мене особливий смак, тому що я була дуже розчарована після оброблення. Але все ще не можу повірити, що виграла, проїхавши 100 км в поодинці. У минулому році в Інсбруку дистанція підходила мені більше, ніж сьогодні. Мені було важко повертатися після травми, і я не змогла насолодитися моїм титулом чемпіонки світу в індивідуальній гонці. Але тепер у мене буде час на те, щоб радіти райдужної майці.

 

Анна зробила для мене велику роботу. Те, що фінішувала одразу після мене, просто відмінно. Чудовий подіум ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8556276.jpg (36.6 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 30.09.2019, 18:48 | Повідомлення # 921
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мадс Педерсен - чемпіон світу-2019 в груповій гонці



Мадс Педерсен - перший данський чемпіон світу з велоспорту в груповій гонці
 
  Мадс Педерсен став чемпіоном світу з велоспорту-2019 в груповій гонці, вигравши спринт у Маттео Трентіно (Італія) і Стефана Кюнга (Швейцарія), а також першим в історії велоспорту датським гонщиком, який став чемпіоном світу в груповій гонці. У 23 роки Мадс Педерсен завоював найбільшу перемогу в кар'єрі, що залишається мрією для багатьох іменитих гонщиків. Ця перемога була здобута в епічних умовах, після шести з половиною годин під дощем, де до фінішу доїхали найстійкіші.

  Проливний дощ і +12 градусів тепла багаторазово ускладнили і так непросту гонку, хоча організатори і скоротили дистанцію з 280 до 260 км. Фінішували лише 46 учасників з 195 вийшли на старт.

 

  Мадс Педерсен, Матьє ван дер Пул, Маттео Трентін і Джанні Москоне, Стефан Кюнг атакували за 32 км до фінішу і поїхали від пелотону. За 14 км до фінішу їхня перевага становила 48 секунд, за 10 км у них в запасі була вже 1 хвилина 26 секунд.

 

  У 2013 році Мадс Педерсен програв Матьє ван дер Пулу на чемпіонаті світу в груповій гонці серед юніорів. Шість років по тому вони знову боролися за титул чемпіона світу, але вже в зовсім інших умовах.

 

 Перед стартом групової гонки чемпіонату світу з велоспорту на шосе-2019 Мадс Педерсен навіть не розглядався в якості лідера збірної Данії, в якій були більш досвідчені і титуловані Міхаель Вальгрен і Якоб Фульсанг. А Матьє ван дер Пул в свою чергу був одним з претендентів.

 

 Першу перемогу в цьому сезоні Мадс Педерсен здобув лише за тиждень до чемпіонату світу, на класиці Grand Prix d'Isbergues.

Мадс Педерсен: «Неймовірно. Я не очікував такого, коли стартував. Неймовірний день. Команда планувала, що я атакую ​​на ранніх колах, а потім Вальгрен і Фульсанг доберуть. Але в підсумку вони не поїхали за ван дер Пулом і Трентіно, коли ті перекласти в мою групу. Після вся справа була тільки у виживанні і надії на краще в спринті.

 

  Погода була суворою, але саме в таку я люблю їхати гонку. Коли у фіналі я зрозумів, що у відриві залишилося три людини, я був радий будь-якої медалі. Тому відчув, що мені нема чого втрачати.

 

  Коли побачив фінішну лінію, понадіявся, що біль пройде, і я зможу добре спрінтовать. Після шести з половиною годин на велосипеді все йшли на межі, тому в спринті всяке могло статися.

 

  На щастя, мені вистачило сил, щоб завоювати райдужну майку. Я весь рік концентрувався на цій гонці. Перемога багато що змінить у моєму житті. Мене більше не вважатимуть аутсайдером.

 

Цю майку мріє одягти кожен гонщик, і мені не віриться, що тепер вона у мене ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 3054799.jpg (35.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 03.10.2019, 19:47 | Повідомлення # 922
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Альваро Ходж - переможець Munsterland Giro-2019



Альваро Ходж випередив Паскаля Акермана на класиці Munsterland Giro-2019
 
  23-річний колумбійський велогонщик команди Deceninck-Quick Step Альваро Ходж (Alvaro Hodeg) здобув 7-ю перемогу в сезоні, вигравши класику Münsterland Giro-2019.

  14-й випуск німецької класики стартував в ясну сонячну погоду, яка в міру просування гонки змінилася проливним дощем і холодом. Багато гонщики зійшли на горбистій частині дистанції. За 80 км до фінішу почалися вирішальні дії, коли атакували кілька гонщиків. Але команда Deceuninck-Quick Step контролювала гонку, нейтралізувавши і атаку Матьє ван дер Пула (Mathieu van der Poel / Corendon-Circus).

  За 20 км до фінішу атакував Брайан Ван Гутем (Brian Van Goethem) з команди Lotto Soudal, але його наздогнали за 1 км до фінішу. На фінальних 500 метрах Яннік Штаймле, Флоріан Сенешаль вивезли Альваро Ходжа вперед, а за 150 м до фінішу колумбійський спринтер спуртовать, випередивши на кілька сантиметрів Паскаля Акермана (Bora-hansgrohe).

 Не обійшлося без завалу на слизькій від дощу дорозі. У момент, коли спринтери почали боротьбу за 150 м до фінішу, Флоріан Сенешаль, останній з розвозять Ходжа, впав, за ним впали й інші гонщики. Після гонки Сенешаль вдарив по шолому гонщика команди Sunweb Макса Валшайда, який в цей момент давав інтерв'ю, вважаючи його винуватцем завалу.

 Альваро Ходж: «Ми знали, що на підйомах буде важко, тому що у багатьох команд тут не було спринтерів, вони хотіли порвати пелотон. Але хлопці чудово мене захищали весь день. Було дуже холодно, це зробило гонку ще важче. Хоча я не маю нічого проти виступу під дощем, мені це подобається.

 

  У фіналі я не втрачав концентрацію, попросив Флоріана і Яннік зробити так, щоб ми були на перших 10 позиціях. Вони відмінно відпрацювали. Я був впевнений в своїх силах і просто почав свій спринт. Радий, що зміг віддати належне команді за всю роботу. Щасливий, що приніс команді ещёс одну перемогу в сезоні, який майже закінчився ».

 Паскаль Акерман: «Сьогодні у нас був план, думаю, ми могли б його використовувати, але дощ і холод ускладнили гонку. Хлопці їхали в голові пелотону і контролювали ситуацію. Ми підготувалися до спринту в таких погодних умовах. Хлопці виконали величезну роботу, але нам не вистачило гонщиків в фіналі, щоб на фінішній прямій вийти на оптимальну позицію.

 

  Мені довелося починати спринт здалеку, я виявився замкнений в коробочку, до останнього не міг виїхати. А потім мені просто не вистачило сил, щоб обійти Ходжа, хоча я був дуже близько. Я в гарній формі, тому трохи розчарований моїм другим місцем. Але це велогонка. Треба приймати ситуацію такою, яка є ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 7505149.jpg (48.0 Kb)
 
GADДата: Неділя, 06.10.2019, 08:18 | Повідомлення # 923
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч - переможець Giro dell'Emilia-2019



Дубль Приможа Рогліча на підйомі Мадонна-ді-Сан-Лука
 
   Майже через 5 місяців після перемоги у святилища Мадонна-ді-Сан-Лука (Болонья) в індивідуальній обробленні на 1-му етапі Джиро д'Італія-2019 Прімож Рогліч знову здобув перемогу на цьому підйомі, на цей раз в класиці Джиро делл'Емілія -2019.

 

  Переможець Вуельти Іспанії-2019, 29-річний словенський велогонщик команди Jumbo-Visma, атакував за кілометр до фінішу на фінальному проходженні підйому Мадонна-ді-Сан-Лука. За ним поїхав Майкл Вудс (EF Education First), але Рогліч скинув канадського гонщика і поодинці поїхав до фінішу, випередивши Майкла Вудса і його товариша по команді Серхіо Ігітою на 14 секунд.

 

Це перша в кар'єрі перемога Приможа Рогліча в класичній одноденної велогонці, і 12-я в цьому сезоні.

Прімож Рогліч: «Коли в останній раз піднімався до Мадонни-ді-Сан-Лука, я виграв, а сьогодні знову здобув тут перемогу. Одному у велоспорті складно щось показати, сьогодні наші хлопці працювали приголомшливо. Ми контролювали гонку з самого старту. На колах наша команда часто атакувала, а потім ми зловили останніх атакуючих.

 

  Потім почалася моя робота - отфінішіровать в гонці. Взагалі-то, сьогодні у мене не дуже добре йшла нога, але я боровся до кінця заради хлопців. Перемога була б неможлива без товаришів по команді.

 

Наступного вівторка візьму участь в Tre Valli Varesine, а потім закінчує сезон на класиці Ломбардія-2019 ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 5479574.jpg (45.4 Kb)
 
GADДата: Середа, 09.10.2019, 09:40 | Повідомлення # 924
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч - переможець Tre Valli Varesine-2019



Прімож Рогліч: «Мені пощастило, що лідируюча група звернула не туди»
 

  Через три дні після перемоги на класиці Джиро делл'Емілія (Giro dell'Emilia) Прімож Рогліч (Primoz Roglic) здобув другу в кар'єрі перемогу на одноденної велогонці, вигравши італійську класику «Тре Валлі Варезіне» -2019 (Tre Valli Varesine).

 

  На місцевих колах в Варезе, за 15 км до фінішу, група гонщиків, яка вела переслідування знаходився у відриві Луїса-Леона Санчеса (Astana), поїхала слідом за мотоциклістом з телеоператором за хибною дорогою і була змушена повертатися. У цій групі перебували Ден Мартін (UAE Team Emirates), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Едді Данбар (Ineos), Алехандро Вальверде (Movistar), Майкл Вудс (EF Education First), Бауков Моллема (Trek-Segafredo), Давида формола (Bora-hansgrohe) і кілька інших. В цей час Прімож Рогліч знаходився в пелотоні, який наздогнав Луїса-Леона Санчеса за 700 м до фінішу.

 

Прімож Рогліч сіл за які атакували гонщиками Ineos, AG2R і Astana, а потім конратаковал і поїхав від переслідувачів.

 Прімож Рогліч: «В кінці мені пощастило, що лідируюча група не туди згорнула. В іншому випадку я б не виграв. І гонка, і фінал були важкими.

 

Я знову дякую всій команді. Ми контролювали гонку весь день, взяли на себе ініціативу в фіналі. Коли Санчеса добрали, я атакував і видав все, що міг. На щастя, цього виявилося достатньо для перемоги.

 

Цей сезон складається чудово для мене і команди. Сподіваємося використовувати нашу форму на Джиро ді Ломбардія ».

Ден Мартін: «Якщо організатори невірно вказують дорогу, мало що можна зробити. Дуже шкода, тому що у нас була сильна група з кращими гонщиками. Коли такі кола, як тут, надмірно ускладнюють, виходить критериум. А я не думаю, що професійна гонка повинна бути схожа на критериум.

 

  Ніхто не міг зрозуміти, куди ми їдемо. Коли це сталося, ми їхали на швидкості 65 км / ч. Ми швидко зрозуміли, що їдемо не туди, але що ми могли зробити? Знадобився час, щоб повернутися. Ми зрозуміли, що втратили шанс на перемогу ».

 

  Вінченцо Нібалі: «На жаль, таке трапляється, хоча дуже шкода. Швидкість була високою, мотоцикл телеоператора поїхав прямо, там ніщо не вказувало, що нам треба повертати.

 

  Я трохи знаю ці дороги, і коли ми поїхали прямо, подумав, що ми їдемо не туди. Але телеоператор був упевнений, що дорога вірна і продовжував їхати. Але дорога вела не туди, ми майже доїхали до озера. Дуже шкода. «Тре Валлі Варезіне» завжди була хорошою гонкою, але вони стали грати з маршрутом, і це збило з пантелику ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 8834862.jpg (40.1 Kb)
 
GADДата: Четвер, 10.10.2019, 08:17 | Повідомлення # 925
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Майкл Вудс - переможець класики Мілан-Турін-2019



Майкл Вудс, Алехандро Вальверде, Адам Йейтс на подіумі класики Мілан-Турін-2019
 
  Майкл Вудс (Michael Woods) здобув перемогу на класиці Мілан-Турін-2019. 32-річний канадський велогонщик команди EF Education First став переможцем ювілейного, 100-го випуску однієї з найстаріших класик, і це його перша в кар'єрі перемога на одноденної велогонці. До цього Майкл Вудс вигравав етапи багатоденних велоперегонів, в тому числі етап Вуельти Іспанії-2018.

На фінальному підйомі до базиліки Суперга (Superga) канадський велогонщик атакував за 3,8 км до фінішу, виїхавши з Якобом Фульсангом (Astana) і Джеком Хейгом (Mitchelton-Scott), потім повторив атаку за 2,6 км, після чого з ним попереду залишився лише дістатися його Давид Годю (Groupama-FDJ). За 1,7 км їх добрала група з Адамом Йейтс, Алехандро Вальверде (Movistar) і Еган Берналем (Ineos). За 1,4 км Годю і Вудс знову атакували, але група їх добрала. Вудс і Годю продовжили атакувати. За 700 м їх добрали переслідувачі, але Майкл Вудс в результаті прискорився за 400 м, створив просвіт і випередив чемпіона Іспанії Алехандро Вальверде (Movistar) і британського гонщика Адама Єйтса (Mitchelton-Scott).

 Майкл Вудс: «Мене питали, чи буду я викладатися на цій класиці, з огляду на погодні умови і те, що моя велика мета - це класика Ломбардія, яка пройде в суботу. Але фініш тут мені настільки добре підходив, що важко було не скористатися можливістю і не боротися за перемогу. Сьогодні я добре себе почував, знав, що цей підйом підходить атакуючим гонщикам. Тому треба було постаратися збентежити їх, перешкодити їм. Думаю, це спрацювало.

 

  Після цієї перемоги мене вважатимуть фаворитом на Ломбардію-2019, але на цій класиці я ще ніколи не входив в топ-10. Тому моєю першою метою буде подіум, а перемога - завдання на найближчі роки кар'єри ».

 

  Алехандро Вальверде: «Перш за все, знімаю капелюха перед Вудсом, він гідний переможець. Я дуже вдячний моїм товаришам по команді за їх чудову роботу. Вони прикривали мене до останнього підйому. Звичайно, мені б хотілося отфінішіровать і взяти перемогу, але ми повинні бути задоволені другим місцем. Можливо, мені не вистачило впевненості відповісти на прискорення Вудса, який атакував перед фінальною прямою. Але я задоволений подіумом.

 

  Вчора на «Тре Валлі Варезіне» нам не пощастило. Все просто поїхали за мотоциклом. Я зрозумів, що їдемо в невірному напрямку, але мені було ніде розвернутися направо, інакше я міг стати причиною завалу. Сьогодні гонка була зовсім іншою, і погода інша. Перші 100 км ми їхали під дощем, в холоді. Нога сьогодні йшла не кращим чином, через вологість ноги трохи набрякли, хоча в кінці ми змогли утримувати швидкість.

 

  П'яте місце (на Джиро делл'Емілія), два других місця (Gran Premio Bruno Beghelli і Мілан-Турін) - хороший знак перед Ломбардією. Ці гонки допомогли мені вийти на дуже хороший рівень перед суботою. Ломбардія - гонка, перемоги в якої не дістає в моєму списку. Рогліч буде головним суперником ».

 

  Адам Йейтс: «Було б краще стояти на вищому щаблі подіуму, але я зробив все, що міг, команда працювала чудово, особливо Джек Хейг. На підході до фінального підйому він провів велику зміну, вивозячи мене на позицію.

Ця гонка мені підходить, команда зробила так, що мені не доводилося напружуватися до боротьби на фінальному підйомі. Протягом всієї гонки зі мноя поруч були товариші по команді, я зумів зберегти сили. На останньому підйомі я намагався діяти з розумом. Хейг закривав просвіти, дуже мені допоміг.

 

 Всі знали, що Майкл Вудс буде одним з сильних суперників сьогодні. Він показав, що у нього краще за всіх йшла нога, особливо на цьому підйомі. Вітаю його. Він чудово провів гонку.

 

Але Ломбардія в суботу буде зовсім інший. Сьогодні була рівнина до фіналу, а в суботу від старту до фінішу гонка буде вимотувати. Я зроблю все можливе, сподіваюся на результат ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 7814447.jpg (75.0 Kb)
 
GADДата: Четвер, 10.10.2019, 21:14 | Повідомлення # 926
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еган Берналь - переможець класики Gran Piemonte-2019



Еган Берналь, переможець Тур де Франс-2019, вперше в кар'єрі перемагає на італійській класиці

  Переможець Тур де Франс-2019, 22-річний колумбійський гонщик команди Ineos Еган Берналь здобув першу в кар'єрі перемогу на італійській гонці і першу в одноденному велогонці, вигравши класику «Гран П'ємонті» -2019 (Gran Piemonte). Команда Ineos взяла контроль над гонкою на передостанньому підйомі. Джонатан Кастровьехо і Сальваторе Пуччі задавали швидкість, натягуючи групу, потім вперед вийшов Дієго Роса, який підтримав високу швидкість. Останнім з товаришів по команді з 22-річним Еган Берналем залишився його співвітчизник, 21-річний колумбієць Іван Соса (Iván Ramiro Sosa).

 Берналь атакував за 1,7 км до фінішу з групи, в якій залишилося сім чоловік, швидко створив просвіт і поодинці втримав його до фінішу. Іван Соса фінішував другим, а трійку призерів замкнув 25-річний французький гонщик команди AG2R La Mondiale Нан Петер (Nans Peters).

Еган Берналь: «Я дуже щасливий. Цього ранку подумав, що добре проїду гонку, але взяти перемогу завжди складно. Я радий, так як це моя перша перемога в Італії, і перемога на вершині, де раніше перемагав Марко Пантані. Я проїхав тут багато гонок, але це мій перший успіх. У П'ємонті, в 10 км від фінішу, я жив два роки, коли переїхав до Європи. Тут у мене багато друзів, тут відчуваю себе як вдома.

 

  Під час гонки відчував себе відмінно і попросив хлопців задати хороший темп. Соса провів дуже хорошу роботу. Я виграв гонку, але думаю, що Соса навіть трохи сильніше мене. У фіналі, побачивши, що ми залишилися удвох, я постарався їхати на максимальній швидкості до фінішу. Соса теж добре попрацював, показав, що він один з найсильніших в пелотоні на підйомах.

 

 Просто хочу добре закінчити сезон. Немає бажання набрати 10 кілограм, через які потім довелося б працювати як божевільному в грудні і січні, щоб зігнати вагу. Я був в топової формі в Колумбії, на Париж-Ніцці, Каталонії, Швейцарії і Тур де Франс. Весь рік йшов на межі, тому просто хочеться насолоджуватися фінальними гонками року.

 

  Своєю формою перед Ломбардією я задоволений. Буду боротися за якомога вищий результат в суботу, але, вже виграв гонку, тепер можу спокійно завершувати сезон. Хочу проїхати Джиро д'Італіяч, сподіваюся, в наступному році, хоча ми ще повинні подивитися маршрут і обговорити все з командою ».

 

  Іван Соса: «Перемога на вершині цього підйому особлива. Чудове завершення сезону 2019 року. Чудово, що я зміг втриматися попереду з Еган Берналем. Моя рішучість була більше в голові, ніж в ногах. Наші спільні зусилля були плодами сильного бажання перемогти. Оропа - особлива для нас гора. Ми з Еган жили тут поруч, добре знаємо ці дороги. Як команда, ми відмінно контролювали гонку. Еган атакував в правильний момент. Сьогодні все склалося для нас чудово ».

 

  Нан Петер: «Для мене величезне задоволення закінчувати сезон в хорошій формі. Подіум на класиці після перемоги на етапі Джиро д'Італія означає, що в цьому році я піднявся на щабель в кар'єрі. Сьогодні я терпляче чекав, сидів на колесах якомога довше, тримався так довго, як тільки міг. Іван Соса відкрив просвіт за 2 км до фінішу, а Еган Берналь атакував на самому крутому ділянці, через що ми все випали. Я поїхав своєю швидкістю і фінішував третім, це кращий результат, на який міг сподіватися ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 2520475.jpg (52.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 13.10.2019, 16:09 | Повідомлення # 927
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бауков Моллема - переможець класики Монумента Ломбардії-2019



Бауков Моллема: «Це мій перший Монумент за 16 років кар'єри у велоспорті»
 

  Сольна атака за 18,5 км до фінішу на підйомі Чівільо принесла 32-річному гонщику команди Trek-Segafredo Бауков Моллеме першу за 16 років кар'єри перемогу на класиці - Монументі велоспорту - Ломбардії-2019. Своїх переслідувачів Бауков Моллема випередив на 16 секунд і став третім в історії класики переможцем з Нідерландів (після Йо де Роо (Jo de Roo) в 1962 і 1963 роках і Хенні Кейпер (Hennie Kuiper) в 1981).

Бауков Моллема: «Я не був одним з фаворитів, але останні два тижні відчував себе відмінно, просто чекав свого моменту, і, на щастя, сьогодні він настав.

 

  Перемога тут - особлива. Це мій перший Монумент. За 16 років кар'єри я ніколи тут не був близько до перемоги, беру участь в цій гонці 11 років, і зараз перемога. Так, вона особлива.

 

  Ми планували вести гонку в атакуючому стилі. Весь тиждень на італійських класиків ми їхали добре, але перемоги не було, хоча ми завжди перебували попереду на Джиро делл'Емілія, на Бегеллі, Тре Валлі, на класиці Мілан-Турін. Так що мотивація всієї команди була на висоті. У нас в складі було багато сильних гірників, сьогодні це, нарешті, принесло плоди.

 

  Все звелося до Чівільо, на щастя, там я відчував себе добре. Я знав, що мені треба атакувати, тому що атаки інших були більш вибуховими, ніж у мене. Тому, коли вони сповільнилися, я зрозумів, що мій момент настав.

 

  Мене здивувало, що вже через кілометр я набрав 20 секунд. Подумав, що вони дивляться один на одного. А коли ці ж 20 секунд залишилися у мене на вершині, я зрозумів, що у мене є відмінний шанс утриматися до кінця. Спуск я знав добре, а також те, що вони не поїдуть на ньому швидше за мене. Я просто поїхав оброблення до фінішу. Останні 10 км йшов на максимальній швидкості. Останній підйом ні дуже важким, це я теж знав. У якийсь момент озирнувся і побачив, що Рогліч досить далеко. За кілометр або два я вже був впевнений, що виграю. Я їхав в хорошому ритмі, а переслідувачі не наближалися.

 

  Перемога на Монументі - чудове завершення сезону. Приємно, що у мене буде час відсвяткувати. Тут мої батьки, момент абсолютно особливий ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 7386889.jpg (59.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 15.10.2019, 15:42 | Повідомлення # 928
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч завершив сезон 2019 року на першій сходинці в індивідуальному заліку Світового рейтингу


 
Прімож Рогліч завершив сезон 2019 року на класиці - Монументі велоспорту Ломбардії-2019, де фінішував 7-м. 29-річний словенський гонщик команди Jumbo-Visma провів найкращий сезон у своїй кар'єрі, ставши переможцем Гран-туру - Вуельти Іспанії-2019, призером Джиро д'Італія-2019. В цілому Прімож Рогліч здобув в цьому році 13 перемог, з яких 11 - на гонках Світового туру. Вперше в кар'єрі він здобув дві перемоги на класиків і налаштований надалі поборотися за перемогу на Ломбардії.

В інтерв'ю після Ломбардії-2019 Прімож Рогліч сказав: «Ми були дуже мотивовані виграти тут, в Італії, і показали це. Коли я в формі, мене важко перемогти.

 

  Думаю, суперники їхали так, щоб не дати мені виграти. Як то кажуть, коли два пса борються за кістку, третій з нею тікає. Інші хлопці в основному дивилися на мене, чекали, що я почну переслідування, але Бауков був кращим, він заслужив перемогу.

 

  Я дякую команді за роботу, хлопці їхали дуже сильно, але іншого я і не чекав. Це був на даний момент мій найуспішніший сезон. Минулого тижня я довів, що можу боротися за перемогу і на одноденних гонках.

 

  Але найбільше я щасливий, що закінчив сезон як гонщик номер один в світовому рейтингу. Приємно усвідомлювати факт, що я гонщик з найбільшою кількістю перемог в Світовому турі, нехай навіть це просто статистика ».


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 5423568.jpg (52.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 22.10.2019, 17:49 | Повідомлення # 929
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Старикова виграла другу медаль чемпіонату Європи в Апелдорне
Українка взяла бронзу в гіті на 500 м




Українська трековічка Олена Старикова завоювала другу медаль чемпіонату Європи, який проходить в голландському Апелдорні.

Старикова взяла бронзу в дисципліні гіті на дистанції 500 м.

Це друга нагорода Олени на змаганнях в Апелдорне. Раніше вона взяла срібло у спринті.

Також ця медаль стала третьою для збірної України.


Джерело: https://xsport.ua/
Прикріплення: 1918750.jpg (35.1 Kb)
 
GADДата: Середа, 23.10.2019, 09:16 | Повідомлення # 930
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Енрік Мас - переможець Туру Гуансі-2019



Енрік Мас завершив роботу в команді Deceuninck-Quick Step перемогою на Туре Гуансі-2019
 
24-річний іспанський гонщик Енрік Мас завершив сезон перемогою в загальному заліку Туру Гуансі-2019. Це його перша перемога в генеральній класифікації багатоденної гонки Світового туру і фінальна гонка в команді Deceuninck-Quick Step, за час виступу в якій всі чотири перемоги Енрік Мас здобув на гонках Світового туру. З наступного сезону він виступатиме в команді Movistar.

 Вигравши 4-й етап Туру Гуансі-2019, іспанський гонщик надів майку лідера гонки, а потім на двох, що залишилися етапах втримав 5-секундну перевагу над колумбійським гонщиком команди EF Education First Даніелем Мартінесом.

Енрік Мас: «Перемога на Турі Гуансі-2019, моєї останній гонці, яку я провів у« Зграї вовків »Deceuninck-Quick Step, - особлива перемога, яку завжди буду пам'ятати. Я радий, що здобув свою першу перемогу в загальному заліку в цій команді, яка повірила в мене і три роки тому дала мені шанс стати професіоналом. За ці три сезони я багато чому навчився, домігся значного прогресу. Я неймовірно вдячний команді за цей час, яке працював тут, час, який був наповнений прекрасними моментами. Ця перемога була б неможлива без екстраординарних товаришів по команді, які зробили все, щоб захищати мене на цьому тижні. Вони - неймовірна команда, я щасливий називати їх друзями ».

 

  У прес-релізі команди Deceuninck-Quick Step йдеться: «Восьмий рік поспіль команда стає найуспішнішою командою в світі, завоювавши 68 перемог (включаючи 2 Монумента, 8 етапів Гран-турів), які здобули 16 різних гонщиків в 20 країнах на п'яти континентах, що свідчить про фантастичну універсальності і відданості справі ».

 

  Патрік Лефевр, генеральний менеджер команди: «Це був незабутній рік, який приніс нам величезне задоволення, рік, що став підтвердженням щоденної наполегливої ​​роботи.


За матеріалами : https://velolive.com
Прикріплення: 0085595.jpg (82.6 Kb)
 
Пошук:

Вверх