Середа, 24.04.2024, 13:27
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Новини велоспорту
GADДата: Середа, 13.03.2019, 17:12 | Повідомлення # 751
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сем Беннетт перемагає на 3-му етапі Париж-Ніцца-2019, Фабіо Ару сходить з гонки
 

 

  28-річний ірландський гонщик команди Bora-hansgrohe Сем Беннетт здобув перемогу на 3-му етапі Париж-Ніцца-2019. Це був перший день на гонці без дощу і сильних бічних вітрів. На фінальних 6 км команда Sky спробувала порвати пелотон, але в підсумку група зібралася і на фініші був розіграний загальний спринт. Сем Беннетт випередив Калеба Евана (Lotto Soudal) і Фабіо Якобсена (Deceuninck-Quick Step). Це друга перемога в кар'єрі Сема Беннетта на французькій гонці Париж-Ніцца, вперше він виграв етап в 2017 році.

 

Через 90 км після старту з гонки зійшов Фабіо Ару (UAE Team Emirates). Нільс Стівенс, спортивний директор команди пояснив, що ще перед стартом італійський гонщик звернувся до лікарів команди, сказавши, що відчуває нудоту: «Ару вийшов на старт, лікар команди допоміг йому позбутися від неприємних симптомів, але під час гонки нудота повернулася. Він був змушений зупинитися і зійшов з гонки ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 3596675.jpg (76.6 Kb)
 
GADДата: Середа, 13.03.2019, 17:50 | Повідомлення # 752
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тіррено-Адріатико-2019: два моря, один король. Цитати перед стартом



Герант Томас, Том Дюмулін, Вінченцо Нібалі, Прімож Рогліч, Жуліано Алафіліпп про старт на Тіррено-Адріатико-2019

Напередодні старту 54-го випуску Тіррено-Адріатико RCS Sport, який 13 березня відкриє командна гонка на час, організатори італійської велогонки Світового туру, за традицією, провели прес-конференцію. Герант Томас (Sky), Том Дюмулін (Sunweb), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Прімож Рогліч (Jumbo-Visma) і Жуліано Алафіліпп (Deceuninck-Quick Step) розповіли про свої очікування і настрої на гонку.

Герант Томас: «У минулому році в цей же час відчував себе сильніше, але моя форма стає все краще. Якщо чесно, я довго уникав ваг. Міг би мовити, що погладшав, лише дивлячись на себе в дзеркало. Напевно, тільки перед Валенсією став виглядати нормально. Зараз важу близько 71 кг, що нормально. Я в тій формі, в якій і повинен бути. Команда розуміла, яку зиму я провів, яке у мене було міжсезоння. Не було сенсу поспішати з поверненням в форму.

Зараз йде просто стабільна робота, як завжди. Все в порядку. Я провів відмінний блок тренувань в Лос-Анжелесі, потім проїхав першу гонку в Валенсії, трохи відпочив і поїхав до тренувального табору на Тенеріфе. Зараз відчуваю, що піднявся на рівень вище, що показала Страда Бьянка. Проїду Тіррено-Адріатико, потім знову повернуся на Тенеріфе, після чого стартую на Туре Країни Басків і Туре Романд.

На Тіррено-Адріатико у нас також є Ваут Пулс, у нас будуть дві хороших карти.

Ми привезли сюди сильний склад для командної гонки на час, тому що перший етап цього року, безумовно, буде більш відкритим. Претендентами на перемогу є п'ять чи шість команд. Приємно, що в нашому складі буде Філіппо Ганна, який переміг нещодавно в індивідуальній гонці переслідування на чемпіонаті світу з велоспорту на треку.

Етап в неділю, напевно, буде мати такий же вплив на гонку, як і довгий підйом в минулому році. Цей підйом вибуховий, крутий, і якщо у когось добре піде нога, на підйомі вони зможуть заробити і п'ять, і сім, і десять секунд. Точно буде нелегко ».

Том Дюмулін: «У мене було мало часу для відновлення після падіння на Туре ОАЕ-2019. Я не став форсувати, але тепер готовий до боротьби на Тіррено-Адріатико-2019. Цього року не буде довгих підйомів, однак, в регіоні Марке маршрут теж складний для гонки. Команда Jumbo-Visma була сильна на Туре ОАЕ-2019, тут вони з тим же складом. Але я сподіваюся, що ми зможемо дуже добре проїхати командну оброблення, щоб отримати перевагу. На Тіррено всяке може трапитися. Це підступна гонка. Треба все зробити ідеально, щоб домогтися перемоги, яку будуть вирішувати секунди ».

Вінченцо Нібалі: «Ми постараємося проїхати командну гонку якнайкраще. Дві оброблення важливі для загального заліку. Командна гонка на час допоможе зрозуміти, якою буде наша задача в загальному заліку ».

Прімож Рогліч: «Ми добре почали сезон на Туре ОАЕ-2019, де наша команда виступила дуже сильно. Мені було досить важко захищати майку. Після гонки я потребував відпочинку, але тепер вся наша команда готова боротися на Тіррено-Адріатико ».

Жуліано Алафіліпп: «Я вперше візьму участь в Тіррено-Адріатико, і в захваті, що вийду на старт. Після перемоги на Страда Бьянка-2019 знаю, що я в хорошій формі. Командна гонка дуже важлива. Ми спробуємо виграти кілька етапів з Еліа Вівіані і зі мною. Після першого етапу подивимося, чи вийде щось зробити і в загальному заліку ».


За матеріалами: https://u.to/xIeyEg
Прикріплення: 3746710.jpg (55.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 14.03.2019, 20:00 | Повідомлення # 753
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Два гонщика Bora-hansgrohe врізалися в пішохода на 1-му етапі Тіррено-Адріатико-2019
 

 

1-й етап, командна гонка на час, що відкрила Тіррено-Адріатико-2019, був затьмарений подією з пішоходом. Команда Bora-hansgrohe, яка стартувала третьою, їхала гонку під дощем. Вони проїхали по дистанції всього близько 3 км, як прямо перед гонщиками з'явився пішохід, не поспішаючи переходив дорогу. Частина гонщиків команди встигла зреагувати і об'їхати пішохода, але Рафал Майка і Оскар Гатто врізалися прямо в нього і впали. Обидва гонщика отримали травми, але продовжили гонку і фінішували на етапі. Про стан пішохода поки не повідомляється.

Як повідомляється в твіттері команди Bora-hansgrohe, за попередніми даними, Оскар Гатто отримав поверхневі ушкодження, в той час як Рафал Майка вдарився сильніше.

 

  Енріко Пойтшке, спортивний директор команди Bora-hansgrohe: «На жаль, день виявився жахливим. Команда проїхала всього 3,5 км і зіткнулася з глядачем. Впали два гонщика, команда порвалася, після чого хлопці їхали не з найкращим настроєм, але продовжували боротися. Хороша новина в тому, що Рафал Майка продовжить гонку. Після падіння він виглядав погано, але все-таки фінішував. Наші шанси в загальному заліку, можливо, втрачені, але ми продовжимо боротьбу, може бути за перемогу на етапі. Ми будемо підтримувати бойовий настрій. Але цей етап склався для нас жахливо ».

 

  Лікар команди Bora-hansgrohe Ян-Ніклас Дросте (Jan-Niklas Droste): «День склався невдало, був затьмарений падінням. Оскар Гатто весь в синцях, Рафал Майка вдарився сильніше. У нього гематома і садна на голові, нам треба буде провести додаткові тести і оцінити, які наслідки падіння, чи стали вони причиною струсу мозку чи ні ».

 

  Спортивний директор команди Bora-hansgrohe Пачи Віла: «Я тільки побачив переходить дорогу чоловіка і потім двох гонщиків, які впали на узбіччя. Хіба гонщики повинні турбуватися про подібне? Їхня справа - просто їхати. Єдине, про що вони думають - командна гонка, де треба їхати якомога швидше. Ми ведемо їх з технічки, сподіваючись, що все безпечно, але на цей раз безпечно не було ».

 

Подібний інцидент ледь не повторив під час виступу команди Mitchelton-Scott.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 2126346.jpg (56.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 14.03.2019, 20:20 | Повідомлення # 754
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Команда Mitchelton - Scott перемагає на 1-му етапі гонки Тіррено-Адріатико-2019

 



  Гонщики австралійської команди Mitchelton - Scott здобули перемогу на відкриває Тіррено-Адріатико-2019 командній гонці на час. Стартувавши останніми, дистанцію в 21,5 км гонщики Mitchelton - Scott проїхали за 22 хвилини 25 секунд з середньою швидкістю 57.546 км / ч. На відсіченні 10,7 км команда Mitchelton - Scott показала другий результат, але на фініші гонщики австралійської команди випередили найближчих суперників, команду Jumbo - Visma на 7 секунд і на 22 секунди команду Sunweb.

 

  Першу майку лідера генеральної класифікації надів 27-річний австралійський гонщик Майкл Хепберн. Білу майку кращого молодого гонщика надів 23-річний бельгійський гонщик команди Jumbo - Visma Лауренс Де Плюс.

 Майкл Хепберн: «Ми не обговорювали, хто повинен першим перетинати фінішну лінію. Ми просто їхали за перемогою. Після Алекса Едмондсон була моя черга проводити зміну, так я першим перетнув фініш, але це не планувалося. На Тіррено-Адріатико-2019 ми стартували сильним складом, сьогоднішній етап підходив нам як не можна краще. Адам Йейтс в хорошій формі, ми готові його підтримувати.

 

  Тіррено-Адріатико - одна з моїх улюблених гонок, але я заслужив майку лідера не більш, ніж інші гонщики команди. Я просто радий за всю команду ».

Лауренс Де Плюс: «Ми жахливо розчаровані. Після перемоги в командній гонці на Туре ОАЕ-2019 приїхали сюди з великими очікуваннями. Ми хотіли виграти і тут. Засмучує, коли програєш всього 7 секунд. Ми кілька разів помилилися на останній частині дистанції, і я в тому числі. Можливо, тому програли. Але ми все одно йдемо на хорошій позиції в загальному заліку, команди Sky і Deceuninck-Quick Step досить далеко позаду. Боротьба ще не закінчена ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 0712367.jpg (55.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 14.03.2019, 20:35 | Повідомлення # 755
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Париж-Ніцца. Етап 4. Магнус Корт отримує блискучу перемогу після 200 км у відриві
 

 

Ставши учасником тривалого відриву, гонщик команди «Астана» Магнус Корт здобув чудову перемогу на 4-му етапі, атакувавши своїх суперників на заключному кілометрі 212-кілометровій дистанції. Для данського гонщика «Астани» це перший успіх в поточному сезоні, а для казахстанської команди це вже 16-я перемога в нинішньому році.

- Чи не було якогось певного плану на цей етап, але, я знав, що сьогоднішній день підходить мені, тому, з самого старту етапу я був попереду, стежив за всіма атаками. Нам вдалося виїхати досить рано, думаю десь на 10 - 15 кілометрі у нас вже був просвіт. Перш за все, вперед поїхала невелика група гонщиків, їм вдалося отримати перевагу, а потім, я і ще чотири людини змогли перекласти до них. А, на першому підйомі дня ми поїхали остаточно. Я добре себе почував протягом усього дня, і, у відриві нам вдалося організувати злагоджену роботу. У групі було кілька дуже сильних гонщиків, так що я повинен був уважно стежити за ними. В кінці етапу, після 200 кілометрів у відриві, я вирішив атакувати заздалегідь, і не чекати спринт. Ніколи не знаєш, як поведуть себе ноги в спринті після такої тривалої і важкої праці. Так що, я вирішив не доводити справу до цього і атакував на останньому кілометрі. У мене вийшов хороший ривок, який приніс мені перемогу! Я дуже радий цьому успіху, це моя перша перемога в цьому році. Як ви бачите, команда дуже добре почала сезон, і я задоволений тим, що зміг принести команді ще одну перемогу. У цій гонці ми зберігаємо ще й амбіції в загальному заліку, Луїс Леон Санчес перебуває високо в генеральній класифікації, він мотивований, а команда готова його підтримати, - розповів Магнус Корт.

- Париж-Ніцца - це одна з великих цілей початку сезону, це свого роду репетиція «Тур де Франс», і ми планували підійти до неї в хорошій формі. Команда проводить гарну гонку, всі гонщики прекрасно працюють заради загального успіху. Сьогодні, ми знали, що день для нас може скластися добре, і Магнусу корти вдалося реалізувати свій шанс! У нас відмінний старт сезону, і сьогодні Магнус приніс нам 16-ту перемогу в 2019 році! Ми раді подарувати цей успіх всім нашим спонсорам і, особливо, нашому генеральному партнеру «Самрук Казина». Це наш подарунок на казахстанський свято Науриз! - додав спортивний менеджер «Астани» Дмитро Фофонов.

Четвертий етап «Париж-Ніцци» стартував в Віші, а фінішував через 212 км в Пелюссене. З перших же кілометрів гонки почалися атаки, в результаті чого у відрив поїхала група з 13 гонщиків, серед яких виявився і Магнус Корт. Незважаючи на всі спроби пелотону, наздогнати відрив не вийшло. За 1 км до фінішу гонщик «Астани» зробив вирішальну атаку, яка принесла йому перемогу на 4-му етапі.

За підсумками чотирьох днів на «Париж-Ніцці» новим лідером загального заліку став польський гонщик Міхал Квятковські. Капітан «Астани» Луїс Леон Санчес піднявся на 2-е місце, поступаючись лідеру 5 секунд.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 1049514.jpg (53.4 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.03.2019, 10:09 | Повідомлення # 756
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Жуліано Алафіліпп - переможець 2 етапу Тіррено-Адріатико-2019



Через п'ять днів після перемоги на Страда Бьянка Жуліано Алафіліпп став переможцем 2 етапу Тіррено-Адріатико-2019, гонці, в якій вперше в кар'єрі бере участь. 26-річний французький гонщик команди Deceuninck - Quick Step на етапі, де до фінішу вів 8-км підйом, обійшов у фінальному спринті Грега Ван Авермата (CCC) і Альберто Беттіоля (EF Education First). Британський гонщик команди Mitchelton - Scott Адам Йейтс став новим лідером загального заліку.

За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 4058193.jpg (60.6 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.03.2019, 10:12 | Повідомлення # 757
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Саймон Йейтс - переможець 5 етапу Париж-Ніцца-2019



26-річний британський гонщик команди Mitchelton-Scott Саймон Йейтс здобув першу в кар'єрі перемогу в індивідуальній гонці на час, вигравши оброблення на 5-му етапі гонки Париж-Ніцца-2019. Дистанцію в 25,5 км Саймон Йейтс подолав за 30 хвилин 26 секунд з середньою швидкістю 50,273 км / ч. На відсіченні 15 км він показав другий результат, його швидкість до першої відсічення склала 47,368 км / ч, від відсічення до фінішу - 55,102 км / ч.

 

  Найближчим суперником Саймона Єйтса на 5-му етапі став німецький гонщик команди Katusha-Alpecin Нільс Політті, який поступився британському гонщику 7 секунд. Міхал Квятковські (Sky) зберіг на плечах майку лідера, він поступився Саймону Йейтс 11 секунд. Товариш Квятковського по команді Sky Еган Берналь, що фінішував на обробленні з 6-м результатом, піднявся на другу сходинку загального заліку.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 3924824.jpg (61.9 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.03.2019, 13:01 | Повідомлення # 758
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Дубль Сема Беннетта на Париж-Ніцца-2019



Спринтерські перемоги в цьому випуску гонки Париж-Ніцца поділили між собою два гонщика - Ділан Груневег (Jumbo-Visma) і Сем Беннетт (Bora-hansrohe).

 

  28-річний ірландський гонщик зробив дубль, вигравши спринт на 6-му етапі Париж-Ніцца-2019. Етап завершився спільним спринтом, але через завалу за 3 км до фінішу з боротьби за перемогу на етапі вибули Калеб Юен (Lotto Soudal) і Крістоф Лапорт (Cofidis).

 

  Команда Groupama-FDJ очолила пелотон, працюючи на свого спринтера Арно Демара, але Сем Беннетт, до останнього вичікувати в спринті, точно вибрав момент і випередив французького гонщика на фінішній межі. Чемпіон Європи Маттео Трентін (Mitchelton-Scott) фінішував третім. Перемога принесла Беннетту і зелену майку кращого в очковій класифікації, яку ірландський гонщик перехопив у Ділана Груневег.

 

 Міхал Квятковські (Sky) зберіг на плечах жовту майку лідера і поборовся за додаткові секунди на проміжних спринтах.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 4003910.jpg (55.4 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.03.2019, 13:09 | Повідомлення # 759
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еліа Вівіані - переможець 3 етапи Тіррено-Адріатико-2019



Чемпіон Італії Еліа Вівіані став переможцем 3 етапи Тіррено-Адріатико-2019, був найдовшим у цьому випуску італійської гонки. В останній раз італійський гонщик здобував перемогу на етапі Тіррено-Адріатико в 2015, це був Адріано Малорі, який виграв тоді індивідуальну гонку на час.

 

 30-річний італійський гонщик команди Deceuninck - Quick Step обійшов в спринті Петера Сагана (Bora-hansgrohe) і Фернандо ГАВІР (UAE Team Emirates). У фіналі 3-го етапу максимальна швидкість Еліа Вівіані склала 74,2 км / год.

Еліа Вівіані: «Я дуже радий перемозі і тому, що форма залишається хорошою. Цей результат важливий в підготовці до Мілан-Сан-Ремо, не тільки в плані впевненості в своїх силах, а й тому, що на моїх плечах майка чемпіона Італії. Носити її величезна честь, тому я намагаюся насолоджуватися кожним миттю виступів і намагаюся дати привід для радості італійським уболівальникам, які приходять побачити мене.

 

  Сьогодні хлопці чудово відпрацювали, вони зберігали спокій, коли відрив в якийсь момент набрав значну перевагу. Через підступного фіналу спринт вийшов хаотичним. Навіть генеральщікі боролися за позиції, боячись втратити час. Я втратив двох розвозять, але у нас завжди є запасний - це штиб. Саган першим вийшов з останнього повороту, але Зденек Штибар посадив мене на хороше колесо, це було колесо Петера Сагана. Саган почав спринт, не вставши з сідла. Він не чистий спринтер, але після 230 км гонки може побити будь-якого з нас. На щастя, я зміг видати швидкість, в якій не завжди впевнений у кінці такого довгого етапу ».

Петер Саган: «Знав, що спринт буде непростим, але мені хотілося спробувати. Хоча я ще не повернувся в ту форму, яка повинна бути зараз, але сьогодні відчував себе краще. Хочу подякувати команді за їх чудову роботу, особливо в фіналі, де вони вивезли мене на ідеальну позицію. Спринт вийшов хорошим, таким, який очікуєш, коли борешся з такими сильними суперниками як Гавірія і Вівіані. Мені краще з кожним етапом ».

 

  Фернандо Гавірія: «У спринті у мене добре йшла нога, я був здатний продавити, але програв двом гонщикам, спринт яких був бездоганний. Я ж трохи помилився у виборі позиції. Дуже шкода, тому що мені хотілося завершити роботу команди. Плюс лише в тому, що після 200 км етапу я відчував себе добре ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 6249572.jpg (51.8 Kb)
 
GADДата: Неділя, 17.03.2019, 10:58 | Повідомлення # 760
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Герант Томас зійшов з Тіррено-Адріатико-2019 на 4-му етапі
 

 

 32-річний британський гонщик команди Sky, переможець Тур де Франс-2018 Герант Томас зійшов з Тіррено-Адріатико-2019 під час 4-го етапу. Як повідомляється в прес-релізі команди Sky, останні кілька днів у Геранта Томаса були проблеми зі шлунком, і команда прийняла рішення, що йому краще закінчити гонку.

 

  Капітаном команди Sky на Тіррено-Адріатико залишається Ваут Пулс, який йде на 7-й позиції в загальному заліку.

 

Перед стартом Тіррено-Адріатико-2019 Герант Томас сказав, що в його подальших планах тренувальний табір на Тенеріфе і старт на Туре Країни Басків.

Герант Томас: «Я мучився з шлунком вже пару днів. Мені хотілося вийти на старт сьогодні вранці, але як тільки ми почали проходити перший підйом етапу, я зрозумів, що був неправий. Я міг би перетерпіти, але це не принесло б мені ніякої користі. Уже під час етапу ми вирішили, що краще мені зійти з перегонів і відпочити. Я поїду додому, проведу пару днів без навантажень, потім на початку наступного тижня повернуся до тренувань ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 3571541.jpg (42.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 17.03.2019, 11:06 | Повідомлення # 761
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тіррено-Адріатико. Етап 4. Олексій Луценко виграє драматичний етап



Можливо, сьогоднішній 4-й етап «Тіррено-Адріатико» став самою видовищною гонкою з початку сезону. Чемпіону Казахстану Олексію Луценко вдалося виграти неймовірний за своєю напруженості і драматичності етап. Двічі впавши на фінальних кілометрах дистанції, опинившись Наздогнаним суперниками на заключному кілометрі, гонщик «Астани» все ж зумів вирвати перемогу на етапі в божевільному спринті!

- Божевільна гонка! Я дуже добре себе почував, тому і вирішив атакувати, хоча до фінішу було ще дуже далеко. Якоб Фульсанг виконав феноменальну роботу, контролюючи групу позаду мене і закриваючи всі атаки. В цілому, вся команда була на висоті сьогодні, вивізши мене і Якоба на відмінну позицію перед вирішальною фазою. Останні кілометри я йшов в стилі індивідуальної гонки, але, якимось чином пропустив поворот і впав на узбіччя. Все, про що я думав, що треба швидше вставати і їхати далі! Друге падіння виявилося жорсткіше і гірше, і після нього трьом гонщикам, які були за мною, вдалося наздогнати мене. Але, в своїй голові я не програв цю гонку, я все ще вірив, що перемога можлива. Коли я виграв спринт, я був неймовірно щасливий, хоча, в той же самий час, мені було дуже боляче. Я дуже пишаюся тим, що зміг принести команді ще одну перемогу, я дійсно думаю, що це той результат, який був досягнутий завдяки спільній роботі всієї команди на кількох тренувальних зборах, - розповів Олексій Луценко.

Четвертий етап «Тіррено-Адріатико» стартував в Фоліньо, а фінішував через 221 км в Фоссомброне. Етап включав дві вершини вищої категорії складності на заключних 20 км дистанції. На перших кілометрах гонки утворився відрив, однак, зусиллями кількох команд, в тому числі, і «Астани», яку представляв Дмитро Груздєв, відрив був нейтралізований. За 37 км до фінішу Олексій Луценко зробив сольну атаку. Йому вдалося набрати близько 50 секунд переваги над невеликою групою переслідувачів, в числі яких були Прімож Рогліч, Адам Йейтс і ще один гонщик «Астани» Якоб Фульсанг.

Через двох падінь в результаті група наздогнала чемпіона Казахстану буквально перед фінішем, але в спринті Луценко все ж виявився сильнішим.

Після чотирьох етапів Адам Йейтс зберігає майку лідера загального заліку. Олексій Луценко і Якоб Фульсанг піднялися на 6-е і 8-е місця, відповідно (+1.06 і +1.19).


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 6998093.jpg (45.2 Kb)
 
GADДата: Неділя, 17.03.2019, 11:16 | Повідомлення # 762
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Даніель Мартінес - переможець 7 етапу Париж-Ніцца-2019





 22-річний колумбійський гонщик команди EF Education First Даніель Мартінес (Daniel Felipe Martínez) здобув першу в кар'єрі перемогу на етапі гонки Світового туру, вигравши 7-й етап Париж-Ніцци-2019.

 

  Через 50 км після старту етапу сформувався великий відрив з 39 гонщиків. До фінального підйому дня Коль дю Тюріна (Col du Turini), який дебютував на Париж-Ніцці, після серії атак попереду залишилося 15 гонщиків, яким пелотон програвав 6:20. Філіп Жільбер (Deceuninck-Quick Step) серед гонщиків відриву знаходився вище всіх в загальному заліку. Але бельгійський гонщик не зміг втриматися за Саймоном Йейтс (Mitchelton-Scott), які атакували за 9 км до фінішу.

 

  На прискорення Єйтса відповіли лише Мігель Лопес (Astana), Даніель Мартінес (EF Education First) і Ніколя Еде (Cofidis). На фінальних п'яти кілометрах на схилах Коль дю Тюріна какждий з четвірки намагався виїхати від суперників. Це вдалося Даніелю Мартінесу, яким атакували за 1 км до фінішу. Другим фінішував колумбійський гонщик команди Astana Мігель Лопес, трійку кращих замкнув французький гонщик команди Cofidis Ніколя Еде. Філіп Жільбер, який виїхав у відрив і фінішував через 2 хвилини 50 секунд після переможця етапу Даніеля Мартінеса, піднявся на другу сходинку загального заліку.

 

Міхал Квятковські (Sky) втратив жовту майку лідера, але в неї одягався його товариш по команді Еган Берналь, якого тепер від найближчого суперника, Філіпа Жильбера, відокремлюють 45 секунд.

Даніель Мартінес: «У відрив виїхали дуже сильні гонщики, і я знав, якими якостями володіє кожен з них. Я проаналізував, як їде кожен, розуміючи, що гора завжди всіх розставляє на свої місця. У фіналі ми стежили один за одним. Я втомився, але на останньому кілометрі використовував всі сили, що залишилися. Більше побоювався Саймона Єйтса, тому що він виграв оброблення і перебуває у відмінній формі. Також я контролював Лопеса, не хотів, щоб Йейтс і Лопес застали мене зненацька.

 

  Ми, колумбійські гонщики, довели, що у Колумбії величезний потенціал у велоспорті. Я, Берналь і Лопес - різні гонщики. Берналь молодше, він краще їде оброблення. Але хоча ми змагаємося в різних командах, ми всі друзі, і це допомагає. Ми завжди пишаємося, коли перемагаємо для Колумбії. Для мене ця перемога дуже важлива, тому що Париж-Ніцца - найбільша гонка в світі і перемагати на ній - величезна честь ».

 

  Мігель Лопес: «Сьогодні я віддав всі сили. Відчував себе дуже добре. На цей етап націлювався з самого початку гонки. Команда чудово відпрацювала, тому я зміг перестрибнути в більшу групу разом з Магнусом Кортом, який дуже мені допоміг. На останньому підйомі я просто зробив все, що було в моїх силах - атакував багато разів, але суперники були сильні. В кінці етапу Мартінес виявився швидшим. Вітаю його. Шкода, що я не зміг виграти цей етап, але Париж-Ніцца - моя перша в цьому сезоні гонка в Європі. Найважливіше, що я на правильному шляху до моїх головних цілей ».

 

  Філіп Жільбер: «Наш план полягав у тому, щоб просіяти відрив, що нам вдалося. Тім дуже допоміг на першій частині фінального підйому. Після я поїхав своїм темпом, тому що розумів, що не зможу змагатися з чистими гірниками. Також я відмінно знаю цей підйом, що мені дуже допомогло. Я вперше у своєму житті потрапив в число трійки подіуму Париж-Ніцца, відчуття незвичайні, але я щасливий. Особливо я радів, коли почув, що Боб Юнгельс теж залишився в топ-10. Тепер ми ще більше мотивовані на останній етап, цікаво, що він нам принесе ».

 

  Еган Берналь: «У мене змішані почуття. Хоча я дуже щасливий надіти майку лідера, мій товариш по команді Квята цю майку сьогодні втратив. Етап вийшов дуже важким. Ногам було незвично після рівнин і вітрів минулих етапів раптом опинитися в горах. Але в фіналі був попереду, зміг добре проїхати. Міхал чесно сказав нам, щоб ми їхали і боролися, щоб зберегти майку в команді. Нам не можна було віддавати її Жільбер. І останній кілометр ми їхали як оброблення. Фінальний етап завжди важкий, розриви не дуже великі. І хоча я зараз на хорошій позиції, ми не повинні втрачати концентрації ».



За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 2185900.jpg (71.2 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 19.03.2019, 08:43 | Повідомлення # 763
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
52-річний Андреа Тафі зламав ключицю і відмовився від участі в Париж-Рубе-2019
 

 

 Андреа Тафі змушений відмовитися від своєї мрії проїхати Париж-Рубе-2019 в рік 20-річчя своєї перемоги на цій класиці. У суботу, 16 березня, під час участі в місцевій велогонці в Тоскані Тафі впав і зламав ліву ключицю.

 

   Колишній професійний велогонщик не знайшов команди, яка погодилася б взяти його до складу на Париж-Рубе-2019, але в інтерв'ю Cyclingnews Андреа Тафі сказав, що ASO, організатори класики, були готові дозволити йому проїхати з пелотоном 257 км дистанції. Але тепер про це доведеться забути, і Андреа Тафі приїде на Париж-Рубе в якості почесного гостя і глядача.
Прикріплення: 3821930.jpg (50.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 19.03.2019, 08:46 | Повідомлення # 764
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еган Берналь - переможець гонки Париж-Ніцца-2019



22-річний колумбійський гонщик Еган Берналь став наймолодшим переможцем Париж-Ніцца в історії. Жак Анкетіль і Едді Меркс виграли цю французьку багатоденну велогонку в перший раз у віці 23 років, Альберто Контадора і Мігель Індурайн було 24. Також Берналь став п'ятим за сім років гонщиком команди Sky, який піднявся на першу сходинку подіуму після Бредлі Уіггінс (2012), Річі порта (2013 і 2015), Геранта Томаса (2016) і Серхіо Енао (2017).

 

  Еган Берналь надів жовту майку лідера після 7 етапу, а на фінальному етапі разом з командою Sky захистив її. Найближчий суперник Егана Берналя - його співвітчизник з команди Movistar Наїр Кінтана спробував перехопити майку, атакувавши за 47 км, і якийсь час був віртуальним лідером. Але команда Sky не дала відриву набрати перевагу, і Еган Берналь, що фінішував у групі через 26 секунд після переможця етапу Йона Ісагірре (Astana), випередив Наїр Кінтану в загальному заліку на 39 секунд. На третю сходинку подіуму піднявся товариш Берналя по команді Sky Міхал Квятковські.

 Еган Берналь: «Повірити не можу, що виграв Париж-Ніццу. Це неймовірно. Я дуже щасливий. Чи важко було зберігати спокій? І так і ні. Коли почалися атаки, я не міг відповідати на них. Але я покладався на свою сильну команду, яка могла контролювати відриви. Мені було нескладно залишатися спокійним, тому що я вірив в команду. Ніхто з хлопців не шкодував сил, працюючи в голові. Сьогодні був останній день, вони тягнули дуже потужно. Кінтана був дуже сильний, але зі мною були Квятковські, Соса, Тео ...

 

  Коли Кінтана атакував, я подумав, що, можливо, мені треба за ним поїхати, що я зможу з ним утриматися. Але потім би я опинився один. Тому я вважав за краще почекати трохи, не втрачати голови. Ніколя Порталь, наш спортивний директор, знає все про цю гонці, кожну деталь: які тут вітру і дороги. Я лідирував з 45-секундною перевагою, цього було достатньо для перемоги.

 

  Моїй наступною гонкою, напевно, буде Вуельта Каталонії, потім почну готуватися до Джиро д'Італія. Я вперше поїду Гран-тур в якості лідера, я радий цьому. За краще не думати, чи можу виграти чи ні. Мені 22 роки, я молодий, мені багато чому треба вчитися, не можна втрачати зв'язок з реальністю ».

 

 

  Наїр Кінтана: «Ми хотіли виїхати вперед з товаришами по команді і атакувати на одному з підйомів, використовуючи наше чисельну перевагу в групі, а потім створити ситуацію, де я залишився б з Берналем один на один. У відриві знаходилися троє моїх товаришів по команді, з них Марк Солер був найсильнішим. Він продавлював попереду, а потім в кінці я боровся до самого кінця. Ми не виграли гонку, але зробили на фінальному етапі все, що змогли. Так, цією атакою ми всього лише ненабагато поліпшили результат, але сьогоднішній день все одно приніс мені багато плюсів. По-перше, відчуваю себе відмінно перед майбутніми гонками, по-друге, ми все робили правильно, я продовжую відчувати величезну радість від участі в гонці, що найважливіше ».

 

  Міхал Квятковські: «Це була яскрава тиждень. Ми досягли цілей, які ставили перед собою на старті - виграли загальний залік. Перші дні при бічних вітрах проходили дуже напружено, але ми впоралися з ситуацією. Сьогодні нам треба було контролювати атаки Кінтани. Ми не панікували. Що стосується мене, я дуже старався виграти цю гонку, але не вистачило сил на підйомі Коль-дю-Тюріна. І не тому, що такий підйом виходить за рамки моїх можливостей, а більше через те, що я повинен досягти піку форми до Льєж-Бастонь-Льєж, яка є моєю наступною великою метою. І мені вдалося зберегти місце на подіумі. Ми могли б стати першим і другим, але і такий результат цілком непоганий ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 0452615.jpg (87.8 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 19.03.2019, 08:52 | Повідомлення # 765
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Якоб Фульсанг і Йон Ісагірре виграють етапи на «Тіррено-Адріатико» і «Париж-Ніцці» після сольних атак



Після успіху Олексія Луценко команда «Астана» відзначилася ще двома перемогами: Якоб Фульсанг виграв 5-й етап на італійській багатоденці «Тіррено-Адріатико», а Йон Ісагірре здобув перемогу на 8-му етапі французької «Париж-Ніцци». Ці перемоги стали 18-м і 19-м успіхами казахстанської команди в сезоні 2019 року. Це кращий старт сезону в історії команди «Астана».

 

- Я присвячую цю перемогу моєму другові і товаришеві по команді Мікеле Скарпоні. Вчора, на старті, я розмовляв з його вдовою, і ця бесіда надихнула мене, ще сильніше підстьобнула поборотися за перемогу на етапі гонки, яку Мікеле завжди так любив. Команда відмінно відпрацювала сьогодні, всі наші хлопці знаходяться в прекрасній формі! Так здорово переживати цей успіх, коли все зійшлося воєдино протягом останніх декількох місяців. Два роки тому, приблизно в цей же час у нас не було жодної перемоги, а зараз їх цілих дев'ятнадцять. Це неймовірно, але ми продовжуємо працювати, подивимося, якщо у нас вийде продовжити в тому ж дусі. Сьогодні, коли зусиллями команди ми нейтралізували відрив, я постарався максимально зберегти сили для фіналу. На заключному підйомі передостаннього кола, я знав, що прийшов момент для атаки. Я бачив, що всі суперники щосили намагаються не упустити колесо Олексія Луценко і Даріо Катальдо, і я скористався цим на вершині підйому. Я дуже щасливий тому, що зумів перемогти. Тепер, я вийшов на третє місце і, звичайно, зроблю все можливе, щоб утримати подіум, - розповів Якоб Фульсанг.

 

- Це був класичний етап «Париж-Ніцци», і ми прекрасно розуміли, що атаки і відриви сьогодні можуть принести успіх. Тому, ми планували «підірвати» цю гонку з самого старту. У підсумку, мені вдалося виїхати у відрив разом з товаришами по команді - в групі зі мною опинилися Луїс Леон, Мігель Анхель і Уго. Це був приголомшливий день для нас, ми хотіли спробувати поліпшити позиції Луїса Леона Санчеса в загальному заліку, ну, і звичайно, боротися за перемогу на етапі. Весь день я прекрасно себе почував, і в один з моментів я побачив для себе можливість для атаки. Мені вдалося створити просвіт, після чого я продовжив йти в максимально можливому ритмі до самого фінішу. Я дуже радий перемозі, я сильно хотів перемогти! Думаю, що ми провели дуже хорошу гонку тут, на «Париж-Ніцці», здобули дві прекрасні перемоги. Я знаю, що в цей же момент Якоб Фульсанг переміг на «Тіррено-Адріатико», і я вітаю його теж! Чудова команда у нас! Це так чудово! - сказав Йон Ісагірре.

 

- Прекрасне завершення цього тижня! Наша команда виглядає дуже сильною в обох гонках, і на «Париж-Ніцці», і на «Тіррено-Адріатико». Це реальний результат важкої роботи, яку команда провела протягом міжсезоння. Тепер, це повертається сторицею. Я був на двох гонках, і в Італії, і у Франції я побачив єдину, згуртовану команду з прекрасною атмосферою всередині. Це наш ключ до успіху. Я вітаю Йона Ісагірре з красивою перемогою в Ніцці, і, в той же самий час, я дуже радий за Якоба Фульсанга, який здобув вражаючу перемогу на «Тіррено». Хочу подякувати всім нашим спонсорам та партнерам, які підтримують нас і які роблять все це можливим! - додав Олександр Винокуров, генеральний менеджер «Астани».

 

На «Тіррено-Адріатико» гонщики проїхали 5-й етап зі стартом в Коллі-ал-Метауро і фінішем в Реканаті. Дистанція етапу склала 180 км з цілою серією коротких, але крутих підйомів. На ранній стадії етапу сформувався відрив з 10 гонщиків, але потім пелотон зумів нейтралізувати його. Команда «Астана» брала найактивнішу участь в переслідуванні відриву, одночасно, провівши сильну селекцію в основній групі. Після того, як на одному з підйомів Даріо Катальдо накрутив швидкість в пелотоні, в атаку пішов Якоб Фульсанг. За 13 км до фінішу Фульсанг одноосібно очолив гонку, здобувши блискучою сольною перемоги. Друге місце зайняв лідер загального заліку Адам Йейтс, а третім став Прімож Рогліч.

Перед двома фінальними етапами «Тіррено-Адріатико» Якоб Фульсанг займає 3-е місце в загальному заліку, поступаючись Йейтс 35 секунд.

 

У Франції, 8-м етапом в околицях Ніцци завершилася 77-я багатоденка «Париж-Ніцца». Дистанція всього в 110 кілометрів налічувала цілих 6 категорійних підйомів. Гонка вибухнула атаками відразу після старту. У підсумку, дуже скоро, попереду виявилася значна група з 40 гонщиків, серед яких було і 4 представники «Астани»: Йон Ісагірре, Луїс Леон Санчес, Уго Уль і Мігель Анхель Лопес. Цій групі вдалося набрати близько 2 хвилин переваги над пелотоном. Пізніше, після серії підйомів відрив помітно просіяти, а після цього після своєї атаки, до нього приєднався один з фаворитів загального заліку Наїр Кінтана.

 

Уго Уль і Мігель Анхель Лопес провели відмінну гонку, надавши серйозну підтримку Йону Ісагірре і Луїсу Леону Санчесу. Пізніше, приблизно за 15 км до фінішу Ісагірре атакував з відриву, після чого зумів виграти етап.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 9070275.jpg (68.3 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Пошук:

Вверх